Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 81 021
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ясно, успех  Hug Да, по-добре е било да се изследва преди опита, дори цялото психическо напрежение покрай това е възможно да повлияе. Мога да препоръчам едни витамини - Pregnacare Conception, не знам дали реално е имало някакъв ефект от тях, но аз ги пих и от раз станаха нещата при успешната ми бременност, а и поне ми действаше успокоително на психиката, че пия нещо и въобще, че правя нещо по въпроса.

# 331
Само да вметна, ако не знаете или ако не ви е обяснено - за изследването на кръвна захар на гладно трябва да са минали 12 часа от последния прием на храна  Peace И макар в повечето лаборатории горната граница да е 6,1 - то над 5,5 вече се води висока кръвна захар и трябва да се направи обременяване.
Аз като не се чувствах добре всеки път пусках кръвна захар и тя все беше над 5, но никой не й обръщаше внимание и аз като виждам, че е норма - също. Но се оказа, че неразположенията ми са именно от там. Сега вече съм доста по-добре като спазвам хранителен режим.
Успешна седмица и само добри резултати, на тези, на които им предстоят изследвания  Hug

# 332
  • От Луната
За сега пия само фк, но по време на опита пих прегнакеър за нея. Към края на месеца пак ще ги почна. Мислех и вепврна иглика, но ще се въздържа за сега. Наистина психиката играе важна роля, но не мисля че тсх е причината да е неуспешен опита. По скоро проблем с Я, графиката ми излезе малко шашава, или просто мал шанс! Знам ли и аз вече Wink

# 333
  • София
Недейте с лека ръка препоръчва огтт-  много се товари панкреаса.
Само ако има показания и лекар ако прецени.

А витамини приемайте от пазара.

# 334
Момичета,  Направих си изследвания но без Т3 и Т4,  казах че се интересувам за Хашимото и лаборантката ми каза,  че само тези три били достатъчни. 
TSH   1.17   mIU/ml   
Anti Tg   41.76   U/L   
Anti TPO   60.55   U/L
Какво смятате,  да направя ли и Т3 и Т4?

# 335
Недейте с лека ръка препоръчва огтт-  много се товари панкреаса.
Само ако има показания и лекар ако прецени.
Магнитче, принципно си права, но при нас лекаря прецени, че не е нужно, на своя глава го правихме и излезе, че има проблем. Иначе захарта и инсулина на гладно си бяха ок.

# 336
Момичета,  Направих си изследвания но без Т3 и Т4,  казах че се интересувам за Хашимото и лаборантката ми каза,  че само тези три били достатъчни. 
TSH   1.17   mIU/ml   
Anti Tg   41.76   U/L   
Anti TPO   60.55   U/L
Какво смятате,  да направя ли и Т3 и Т4?
Дай реф. стойности за антителата. ТСХ ти е супер.

# 337
Anti Tg   41.76   U/L   0 - 115.0
Anti TPO   60.55   U/L   0 - 34.0

# 338
Има малко повишение на МАТ но все пак е доста близо до нормата не съм сигурна че може да се диагностицира като Хашимото. Предполагам че при това положение ендокринолог ще ти изпише селен и проследяване след 6м или година за да се види дали няма да се засили този процес. Добре е да се направи и ехография на жлезата за всеки случай. За мен проблема ти е от другаде не е от щитовидната жлеза.
Препоръка за селен http://shop.bb-team.org/now-foods-selenium 200 мкг на ден за няколко месеца.
Проблема може да е от полови хормони по скоро си за гинеколог.

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 16:59 от Niss

# 339
На ендокринолог със сигурност ще отида но след няколко седмици.  Ако не намеря добър в Бургас,  и във Варна ще търся. Ако не е това,  не знам какво друго ще да е.  Със сигурност смятам че има някакъв проблем,  дано чрез изследвания стигна до него.  Благодаря много за помощта    bouquet

# 340
Изследвай пролактина, може там да се крие причината.

# 341
Не съм чувала прогестерона (Дуфастон и производни) да влияе на резултатите на щитовидните хормони. По-точно доктори не са ми казвали това при положение, че съм задавала конкретно въпроса. Не съм и чела да го пише някъде. Знам че има положително влияние като цяло и се предпочита да се ползва на гел, за по-добро усвояване.

Относно измерване на кръвна захар и инсулин, първо съм за измерване на гладно, профил и чак накрая за ОГТТ. Проблемът може да се покаже с безобидните изследвания и да не се наложи да се стига до ОГТТ тест. Така или иначе едни и същи лекарства се пият, нека се провери по по-безобидния начин и ако не се открие там проблем да се пристъпи и към теста. А ако се открие проблем още при профила и измерванията на гладно - то е ясно.

# 342
  • София
Лично ми го е казвал Каменов, докато пиех значителни количества Дуфастон  Peace Каза, че е възможно и много да повлияе, но на различните организми се отразява различно.

# 343
Здравейте момичета,
Пуснах и аз своите изследвания и ще ви помоля за малко помощ. Значи резултатите са следните:

TSH              4.48 uIU/ml  (0.300 - 4.000)
FT4               1.22 ng/dl     (0.71 - 1.85)
fT3                2.25 pg/ml     (1.68 - 3.54)
aTG /TAT      58.15 IU/ml   do 115.00
A-TPO /MAT/  57.96 IU/ml   do 34.00
Прогестерон    0,09 ng/ml (0.27-2.61)
Тестостерон     0,19 ng/ml (0.05 - 0.62)

Glucose           4.57 mmol/l (2.80 - 6.10)
Cholesterol      4.61 mmol/l  (pod 5.2 norma)
Калий             4.36 mmol/l (3.5-5.6)
Натрий      135 mmol/l (136-151)
Калций           2.37 mmol/l (2.12 - 2.62)
Магнезий       1.05 mmol/l (0.77-1.20)
Желязо         10.81 mmol/l (10.7 - 23.4)

ПКК 16 показателя, като 2 от тях са с ниски стойности:
HCT 0.357 L/L (0.36 - 0.48)
MCV 76.1 fl (82-95)

в края на Май TSH беше 4,4, а A-TPO /MAT  295. От изследванията се вижда, че  антителата са паднали доста, но затова пък се е увеличил TSH. Не приемам лекарства за щитовидната жлеза, освен Селен. Правиха ми ехография на жлезата и ендокриноложката ми каза, че всичко изглежда добре. Също така, предполагам че съм с Хашимото, но не са ми правили биопсия за да потвърдят дали това е така.

Въпроса ми е, че ме притеснява увеличеното ниво на TSH, ниските нива на прогестерон и натрий, а също и двата ниски показателя на хемоглобина. Бихте ли ми казали колко притеснителни са тези стойности и можете ли да ми дадете някакъв съвет как мога да ги подобря?

# 344
svetla81, сигурно е така. Явно зависи от дозите и за какво се пие, и колко време. Помня приятелка го пиеше в много високи дози 3 месеца за задържане на плода, като в началото е стигала и до 3х2 дуфастон. Също и при стимулации, когато е комбиниран с други лекарства. Когато аз питах се касаеше за лечение на функционални кисти и в прием 2х1 за 10 дена в месеца.

Delena XS, аз бих поискала и второ мнение от друг ендокринолог. На база на тези резултати най-често се пристъпва към лечение.

Общи условия

Активация на акаунт