Отговори
# 150
Тази помощ е за всички!  Peace

# 151
Със сигурност има помощ и за самотни майки, отделно от тези, които са за всички. Просто трябва да се попита в социалните. Може би дават информация и по телефона.

# 152
Здравейте момичета! Искам да попитам онези от вас, на които им оттичат краката. От 2-3 дни забелязвам подуване в областта на глезена, от вътрешната страна на крака, точно под кокалчето (дано обясних разбираемо). Първо беше на единия крак, а от вчера и на другия. Това състояние е постоянно (дори и да не са ми оттекли краката) и при допир усещам лека болка. При някоя от вас има ли подобно нещо? Моят АГ не ми обърна ососбено внимание, та се чудя да търся ли друго лекарско мнение, или е нормална реакция от горещините?

# 153
Нормална рекция от горещините, от бременността, от това, че сме по-тежки и като седим повече повече време притискаме разни нерви отделно ( мен, заради това ми изтръпват) не се притеснявай, вдигай нависоко (на възглавничка) и ще ти поотминава. На мен ми помагат и хладки душчета за краката Peace

# 154
Всички майки вземат еднократна помощ от общината, размера й е различен обаче. За деца признати от баща е 250лв. ако е първо дете, 600лв. за второ. За самотни майки, без признаване на детето тази помощ е 1000лв.

# 155
Благодаря за отговора! Уж не излизам през деня, кисна си краката в студена вода и т.н., но това не минава. Притесних се да не е симптом за нещо друго.  newsm78

# 156
Благодаря за отговора! Уж не излизам през деня, кисна си краката в студена вода и т.н., но това не минава. Притесних се да не е симптом за нещо друго.  newsm78
Принципно отоците са симптом за високо кръвно,но е възможно да е от горещините  Hug
Лично аз нямам  Embarassed

# 157
Благодаря за информацията, тези дни ще отида да питам в социалните!  Simple Smile Ох, тия жеги ме съсипват, снощи не съм спала, чак към 6 заспах за 2-3 часа и това ми беше  ooooh! поне си седях на климатика  Mr. Green в 4 часа мих чинии, така и така си седяха там в мивката от 1 седмица сигурно и викам да ги измия  Laughing после гледах малко телевизия и то взе че се съмна.  #Crazy

От няколко дена си умирам за диня, но не ми се носи в тая жега до вкъщи, днес сестра ми идва сутринта и пак забравих да и поръчам.  Tired

А и докато не съм забравила, вие печете ли се, приятелки ме викат на басейн, но няма да влизам и да знам дали поне мога да се пека.  newsm78

# 158
Eos аз говоря за държавната помощ, понеже си писала от общината реших, че има друга, понеже Бисквитка е писала , че имат отделно от държавата и от общината или поне аз така разбрах  Peace

Анастасия можеш да си купиш парче диня, а не цяла, аз така правя ако не ми се чака ММ да донесе  Mr. Green Аз се пека след 6 вечерта или сутринта, че после яко жега , а и на мъника явно не му допада, защото почва едно мятане в коремаааа, в морето си влизах, но в басейн  - не  Hug

# 159
Аз бих и смятам да купувам дрешки втора употреба за бебе, не виждам какъв  е проблема. Като се има предвид колко малко се носят обикновено са много запазени, а повече които съм гледала са направо нови, има и с етикетите. Според мен масово цените на бебешки дрешки са абсурдни предвид факта, колко кратко време се носят, така че за мен е безсмислено да се купуват много,но това е  мое мнение. Като вземеш от познати и роднини пак са втора употреба, аз проблем с това нямам, а за миризмата от дезинфектантите след пране с хубав прах на висока температура нищо не остава от нея. Но наистина е въпрос на личен избор  Peace

Peace И аз съм на същото мнение!
Иначе една приятелка ми даде дрешките на нейната дъщеричка, друга и тя ми е обещала. Като гледам имам най-важните неща, а като се реди бебка ще видя от какво допълнително имам нужда. Отделно колко приятели и роднини ще ни затрупат с дрешки и други неща.
Само мисля на този етап да купя един комплект за изписване и евентуално ако нещо някъде много ми допадне. Но в тези жеги не съм обикаляла скоро по магазините.

# 160
 Аз не знам дали бих купила дрехи втора употреба, но принципно не отказвам ако ми дадат. Нямам скрупили по отношение на дадено от познати. Само, ме ние пак сме ветерани и пак ще си купуваме всичко. Миналия път първа бебка в родата, в приятелския кръг и купувахме, сега пък първо момче, та пак е нал ред Simple Smile
От снощи и аз съм в отбора на неспящите мами, събудих се в 3 и будувах до 7. Много е кофти така. Краката и ръцете още не ми се подуват, но и аз периодично си правя студени душчета.
И един въпрос - защо има две теми за октомврийки? Пак ли е бък в платформата?

# 161
И аз видях втората тема, не е бъг ами една мама си е решила да си направи нейна тема явно, сигурно не е видяла тази.

Иначе втора употреба аз не знам дали бих купила, защото лично за мен 1-2 пъти като купувам неща наистина миризмата им не се маха, не знам с какви химии ги третират. Но пък за бебешките неща сте прави, че се перат на висока температура, та вероятно там не е проблем, може да пробвам ако видя нещо, но тук не съм ходила досега никога по магазини втора употреба и не ми е попадало.

Иначе на мен няколко приятелки ще ми дадат каквото са запазили, нямам притеснения да използвам нещата. В H&M докараха също нови модели на бодита с дълги ръкавчета, бях се оплакала, че досега само сини, розови и бели имаше, сега са супер сладки пастелни цветове, та купих още няколко и мисля да приключа с дрехите за първите 1-2 месеца. Ако нещо много ми хареса ще го взема вече следващия размер.

# 162
Аз не съм фен на магазините втора употреба (май и не съм виждала тук а и ММ никога не би ми позволил. Само от сестра ми, но и за тях мрънкаше в началото). Обичам тези за мебели и разни други неща,защото от там си купувам вази, саксии, кутии и ги правя нещо с тях , декорирам ги с разни техники.
Та за дрехите. Когато племенниците ми бяха малки сестра ми много често ходеше до един определен магазин за детски дрехи втора употреба. Правеше го, не защото финансово не можеше да купува други ,напротив, а защото й беше писнало от боклуци. Знаеше кога карат стоката и ходеше. Е какви дрехи избара от там за племенниците... често с етикетите, маркови..... Алекс носи няколко от тях,трето поколение . Дожаля ми да ги хвърля като ги видях в кашоните при сестра ми. Следващия юнак също ще ги носи. На всичкото въргаляне, пране, сушилни.... ей не мръднаха! Не са съвсем бебешки, повече са около 9м.и нагоре. Отделно сестра ми и шиеше много дънки,спортни екипи, якета.... То от нея имам много. Ако не ми харесват много просто малкия го пускам да шграе с тях по площадките, че той вечно е с дупки на колената.
За това бебе купих много малко, само наколко боденца с дълъг ръкав, че баткота се роди пролетта и нямах. И мисля да купя нещо за болницата,не че нямам подходящи, но искам да си е негово ново. След това до една година и дори до две със сигурност много рядко ще ми се наложи да купя нещо, ако не харесам нещо, което е много вероятно, особенно на разпродажби..

# 163
Оффф пиша изчезва,пак пиша...... Омръзна ми тая бг мама.тези дни.

# 164
Altaya, и аз бях писала, че от 2 дни са ми много подути краката, само че при мен са целите ходила, не само в областта на глезените, но кокълчетата ми почти не се виждат, ужасно е! Вчера ме и боляха, но вечерта се разходих малко навън и не знам дали от това, но днес са по - добре, въпреки, че още са отекли де, аз лично мисля да си пусна урина (за белтък), общ белтък и албумин в кръвта.
По принцип ако кървното е ок, най - вероятно няма проблем и е от жегата, но за всеки случай.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт