Отговори
# 405
  • В къщурката на хълма на феите
Вие как мислите да си взема ли капки за колики да имам вкъщи - предлагат ми Лефакс от Германия, а после не знам дали ще има от къде да взема, ако се наложи. Моя приятелка пък ме посъветва още от родилното да започна да му давам, а не чакам да започнат самите колики .... ама, ако пък няма колики newsm78 въобще се побърках с тези уж малки неща.
този път мисля никакви да не купувам .. предния път от използването им не видях файда - детето беше облекчено за 30-40 минути и после всичко се връщаше, така че този път само гушкане и масаж на коремчето Peace

п.с. от превантивно даване на капки против колики няма файда - те не действат с натрупване, а на момента .. малко става като да се лекуваш за болест, от която не страдаш Peace

# 406
ох, с това хранене.... винаги съм яла нездравословно -малко(да не кажа почти никакви) плодове, само от време на време... касна вечеря, бял хляб и да не изброявам. Откакто съм бременна всичко се промени - постоянно ям някакви плодове(и то не насила), вечерям най-късно в 18, а от една седмица съм сямо на салати и млечни продукти. Притеснявам се,че не съм качила, но бебка си е ОК. А относно wc съм си както преди..

# 407

Вие как мислите да си взема ли капки за колики да имам вкъщи - предлагат ми Лефакс от Германия, а после не знам дали ще има от къде да взема, ако се наложи. Моя приятелка пък ме посъветва още от родилното да започна да му давам, а не чакам да започнат самите колики .... ама, ако пък няма колики newsm78 въобще се побърках с тези уж малки неща.
И на мен ми донесоха от Германия Лефакс. Съветвам те да вземеш и ти..А кога ще почна да давам не знам,най-вероятно като им почнат коликите  Hug

# 408
  • София
Аз май съм решила, че ще ползам Авент - и шишета, и помпа, и стерилизатор  Simple Smile
Със запека не съм имала проблем, сутрин ям плодове на гладно - кайсии, смокини, пъпеш, понякога кисело мляко и съм много редовна Simple Smile
Съни, за Лефакс-а - аз на твое място бих се възползвала, самата аз си поръчах от Англия Инфакол, а от Австрия - Колийф. Казаха ми че Колийф-а и Лефакс-а са с еднакви съставки но едното е австрийско наименование а другото немско. Та имам от кой да поръчам и съм поръчала за всеки случай. Дано не потрябват!

# 409
Тукашните педиатри ги отричат тези капки за колики, без значение какви. Казват файда никаква, те са за успокоение на майките, че правят нещо. Чай от копър от медицинска гледна точка не го препоръчват, казват че след години има изследвания,че тези деца имат проблем с червата. Баткото нямаше колики, дано и това няма... Ако има ще я караме на гушкане и безсъние докато мине и този период.....
Аз днес съм в супер сдухано настроение! Много ми е притеснено, гонят ме някакви паранои за бебето, чак на рев ме бие....
За шишетата, аз останах недоволна от Авент. Много бързо вървеше млякото и малкия се давеше яко и го изпиваше много бързо, което не е добре.

# 410
А за Коликинд на мама натура?На мен ми ги препорьчаха Simple Smile Аз лично сьм привьрженик на хомеопатията Wink Каката пьк само с копьр я оправях при колики Grinning

# 411
Габи много съжалявам, бъдете силни......силни прегръдки  Hug

Шишета миналия Пит ползвах Авент, но не ми се налагаше много, понеже си кърмех, та си бях доволна, но сега се чудя.....понеже ще ми дадат помпа на медела, логично е и шишетата да са такива... newsm78

колики ....ох ох Алекс си имаше доста дълго време , всички капки сме пробвали, но както каза дори, докато ги изредите всички те коликите ще са минали......няма да купувам никакви....ако му тръгнат ММ ще иде до аптеката и ще купи. А и както казвате ще се гушкаме и така  Hug

# 412
За колики съм чувала,че сешоарът помага - включен на най-слабата степен и насочен да духа към коремчето на бебчето, но отдалече. Моята племенница веднага се успокояваше така - дали от шума, дали от топлинката-не зная.

# 413
  • Пловдив
За колики съм чувала,че сешоарът помага - включен на най-слабата степен и насочен да духа към коремчето на бебчето, но отдалече. Моята племенница веднага се успокояваше така - дали от шума, дали от топлинката-не зная.

Май от шума. Моя близка приятелка така успокояваше бебчето. Само сешоар го оправяше- странно е за мен

# 414
Приятели спяха на прахосмукачка. То си има в ютюб и клипчета с такива звуци.

# 415
Аз бях доволна от Еспумизан за коликите. Уж най-лекото пък най-ефикасно ми се видя. Давала съм когато има колики и плаче. Не съм  давала превантивно и не съм давала всеки ден. Само при нужда.

# 416
  • София
Мда, и аз имам приятели, които изкараха 3-4 месеца със спане на включен сешоар. Бебето се успокоявало от звука, тъй като напомнял звука, който е чувало в утробата Simple Smile)

# 417
Благодаря ви за отзивите за шишетата   bouquet

И аз съм чувала, че шума от сешоара наподобява този в утробата и така се успокоява бебето. Имало и записи в youtube  Peace

# 418
Аз се спрях вече категорично на Томи Типи и по точно на този комплект:
http://bambolino.bg/productbg/5218
Даже си взех от ОЛХ и стерилизатор парен на същата марка  Grinning

# 419
За коликите и белия шум, ние спяхме на радио брз станция, шумящо такова и имаше спасение Wink

Общи условия

Активация на акаунт