Пазаруване от Amazon - тема №45

• 102 458
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
явно им е практика на германците да оставят пратката където им падне ако няма никой..
гледах един репортаж по немски канал по тоя повод - на един човек му бяха оставили пратката в един от контейнерите за разделно събиране на отпадъци..  Rolling Eyes

# 646
  • Luxemburg
Тук не става въпрос за Германия, а за DHL в България.
Както многократно съм писала аз вече не ползвам чат ако имам проблем, а само по телефона се обаждам. Чат използвам ако нещо искам да добавя към направена поръчка. Като се обаждам и говоря на немски все на закучени служители попадам. Като се обадя и кажа че искам да говоря на английски винаги ми свършват работа. Много по-запознати са с нещата, по отзивчиви и опитващи се да помогнат. Затова бих те посъветвала да им се обадиш на амазон и да им изискваш стоката си. Не се обеснявай какво разследване си чакала. Ти си платила на амазон. Тяхно е задължението да си търсят стоката. Не си се подписвала, не твоето име стои върху квитанцията. Длъжни са да ти пратят стоката втори път. После ще си я търсят от DHL или ще си поискат сумата оттях.
На мен ми се случи с DPD. Точно преди да тръгнем на почивка виждаме че пратката ни (не от амазон) е планирана за доставяне на същия ден. Свързваме се с куриера да обясним, че няма кой да я получи и да я задържат 1 месец. Доставили я, по-точно оставили я на оградата. Никой не се е подписвал. Съседи видели, че стои няколко дни и я прибрали понеже знаят, че сме на почивка. Сега се разправям с тях къде ми е пратката. Ще се направя на малоумна, че не съм я получила и след това ще им пиша, че са я зарязали и наблюдателни съседи са я прибрали. Ще им искам обезщетение за нервите които ми образуваха по време на почивката и след това, че стоката не беше евтина.

# 647
това е поредния чат с амазон .... е нямам думи !!! още и още трябва да чакам ... и не ми дава отговори на въпросите ми

Herzlich Willkommen bei Amazon.de. Mein Name ist Julia Stein.
Was kann ich für Sie tun?
Ich: Herzlich Willkommen
Ich möchte Sie bitten, platziert appellierte Garantie A_Z
Amazon: Der Antrag wurde abgelehnt.
Ich: Warum ?
Sendung nicht von mir empfangen
Amazon: Sie haben heute morgen mit einem Kollegen gesprochen.
Ich: aber mich , warum niemand gesagt
Er sagte, es würde Appell zu starten
Amazon: Moment bitte.
Ich: ok
Amazon: Sie haben eine Mail vom Kollegen erhalten.
Ich: NICHT !!!
17 hatte eine Antwort , aber ich bin nicht
Ich schreibe wieder , und ich möchte eine Antwort
Amazon: Ich kann nicht verstehen was sie sagen.
Ich: eine Antwort von Amazon , warum ich weigerte Erholung
Ich habe nicht eine Sendung empfangen
Amazon: Es wurde bereits an die Kollegen weitergeleite.
Ich: Drei Monate kann nicht verstehen , wo
Amazon: Sie haben erst heute morgen mit dem Kollegen geschrieben
Bitte Gedulden Sie sich
Ich: Amazon übernimmt keine Gewährleistung me !! Warum ?
Amazon: Verstehen Sie nicht, das der Fall überprüft wird und Ihnen geholfen wird?
Ich: überprüfen Sie es 3 Monate
und Sie gegen Kaution abgelehnt
Amazon: NEIN. Sie haben heute Morgen mit dem Kollegen gesprochen und es wurde heute weitergeleitet.
Ich: E- Meil Ich habe nicht eine Absage erhielt sogar
Warten Sie 2 Monate Untersuchung DHL
Amazon: Verstehen Sie nicht das es erst heute weitergeleitet wurde?
Ich: 2 Wochen , die Garantie mir überprüfen
und sagen Sie mir, an diesem Tag veröffentlicht wurde
Amazon: Es tut mir sehr leid, dass ich ihnen keine andere Lösung anbieten kann.
Bitte haben Sie dafür Verständnis, dass ich den Chat beende, falls Sie nicht noch Fragen zu einem anderen Thema haben.
Ich: Deshalb wurde heute statt 03.09 geschickt ?
Amazon: Es tut mir leid, bitte Gedulden Sie sich bis die Kollegen sich bei Ihnen melden.
Ich wünsche Ihnen einen schönen Tag.
Amazon von Amazon.de nimmt nicht mehr am Gespräch teil.

# 648
  • София
nan4etoo, сори ама ако си им писала на такъв немски досега може и да не са те разбрали. Явно са започнали проверка, сигурно скоро ще ти пишат за резултата.

# 649
  • Варна
Аз поръчах комплекта на BergHOFF , да видим от каква стомана е като дойде. Simple Smile
И едни джапанки да мина 20те лири за БД.

# 650
  • Бургас
Още му е паднала цената и има нов положителен коментар. Аз го бях хванала и цяла седмица му се чудих. В крайна сметка се отказах. Имам нужда от нови тенджери, но ми се искаше по-голям комплект. Или да има и тиган примерно.
Но пиши все пак като го получиш как е.

# 651
  • София
Аз поръчах комплекта на BergHOFF , да видим от каква стомана е като дойде. Simple Smile
С каква големина са , не видях никъде да пише?

# 652
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00ZDWLEEG/ref=ox_sc_act_image_1?ie … d=A3JWKAKR8XB7XF# някой може ли дa изрaзи мнение зa този тaблет? Зaслужaвa ли си?  Thinking

# 653
  • Според сезона
С каква големина са , не видях никъде да пише?

Box Contains
1x 16cm Covered Casserole, 1x 20cm Covered Casserole, 1x 24cm Covered Stockpot

The small one is 1.3lt the second one is 2.5lt and the big one is up to 5lt

# 654
  • Варна
Добра оферта на Oral-B TriZone резервни глави за четка за зъби 4бр. за £7.64

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007WSAB1Q?psc=1&redirect … etailpage_o00_s00

# 655
Нанчето, помня, че преди време пак имаше неполучена пратка /Амазон писали, че са я доставили, а в Г нямаше нищо  Rolling Eyes/. С нея какво стана или това е същата пратка, за която пишеш сега?
Много неприятно, че все такива работи ти се случват  Confused

# 656
Аз пак да питам за епилатор...

Филипс или Браун това е въпросът  Mr. Green

# 657
  • Sofia
Аз лично съм за Браун. Ползвам този от около 2 г., преди това бях с 5-ца , която все още си работи. Филипс съм си купувала веднъж, мноого отдавна и не си спомням защо, не не ми хареса.

# 658
Аз лично съм за Браун. Ползвам този от около 2 г., преди това бях с 5-ца , която все още си работи. Филипс съм си купувала веднъж, мноого отдавна и не си спомням защо, не не ми хареса.
Браун във вариант с четка за тяло и четка за лице го има на доста прилична цена
http://www.amazon.de/gp/product/B00I93Z8VQ?psc=1&redirect=tr … id=A3JWKAKR8XB7XF
Аз в началото се бях загледала точно по тези модели с четката за тяло, понеже за лице си имам, обаче като отидох в магазина и нещо не можах да си представя епилацията с Браун. От години ползвам Филипс с керамични дискове и до такава степен съм свикнала с вида на диска, че самото наличие на метални пинсети ми е странно. Вече друг е въпроса, че стария ми Браун работи 10 години и още работеше като се разделих с него, а новия Филипс изкара само 8. Първо на 4тата година му се прецака батерията и от безкабелен стана кабелен, после на 8мата главата му спря да се върти, иначе машинката работи, бръснача бръсне, резервни глави обаче не внасят, така че трябва нов. И сега май клоня към този
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00S82ELVQ?psc=1&redirect … id=A3P5ROKL5A1OLE

Предполагам, че доста от следящите темата са купили и фотоепилатор. Струва ли си тази покупка? Сериозно се замислям дали да не купя най-обикновен епилатор и да чакам фотоепилатор на ЧП. Моята кожа е много светла, а космите ми са по-тъмни, предполага се, че би трябвало фотоепилирането да има ефект, въпроса е дали наистина с такъв уред могат да се заменят посещенията в салон, които си излизат доста солено, ако искаш да махаш косми от много зони едновременно. newsm78

# 659
Определено Филипс. Точно пинсетите са недостатъкът на Браун - става двойно по-бавно и особено, ако човек е с повече окосмяване.

Общи условия

Активация на акаунт