Хотел Казабланка - Обзор 2

• 16 799
  • 99
  •   1
Отговори
# 45
klient_75, голямо любопитство ме обзе-интересно като какъв точно сте влизал в тези хотели, за да сте допуснат до местата за които говорите?

Винаги се опитвам да съм позитивна, но гледам да не си затварям очите за истината.
Ще ходя за трети път и може да се каже че имам поглед върху състоянието на хотела.
Да базата е поизхабена дори миналата година видях, че почистват с препарати матраците на шезлонгите, които са мухлясали(зад хотела). Не зная какви са правилата, нормално ли е това и т.н. Чела съм мнения от чуждестранни туристи и като цяло повечето хора смятат, че 4 звезди е малко преувеличено ,но за тази цена /качество си е добре.
Според мен освен базата негатив е и малкият ресторант-нещо което е поправимо и е хубаво да се замислят.
В ресторанта обаче обслужването е светкавично, в стаите се чисти редовно, в басейна пясък не съм виждала.
Храната е задоволителна -не ми се изброява, но ние сме с две деца и задоволяването на апетита им е приключение.
Напитките са евтини български вина и бира като в повечето хотели.
Сериозни повреди по апартаментите, течове, миризма и липса на топла вода не е имало.Забелязах обаче ,че хората които се оплакват от липса на топла вода все са на 7 етаж.
За разлика от първия път миналата година интернета беше много слаб .Дано тази е добре.
Хавлии по шезлонги много рядко съм виждала.

Рядко изказвам мнение, но следя темата и бях сигурна, че на Тонка няма да и хареса .Това го казвам без злоба и подобни лоши чувства.
За моето семейство цената от 200 или колкото е там е добра -ние сме четирима и е обяснимо.

# 46
klient_75, ти ще се окажеш най- безценното попадение в темата, оплю два хвалени хотела, сега няма да е зле да похвалиш два на тяхно място, още не съм резервирала....чакам   Wink
И аз искам да чуя за такива хотели.Аз съм резервирала за Серенити и ми е напълно ясно, че тази картинка е навсякъде.Но  пък , ако сме на свободно в крайморските заведения или по центъра положението може да е още по-трагично.Така че.... Даже ще тръгна за Серенити с големи резерви, но нали децата искаха там, викам айде...
И аз съм любопитна да чуя поне два хотела с положителни отзиви, защото от сега си правя сметката за другата година.  Grinning
Дали ще има такива само че с добри отзиви.Като гледам тази година всичките вървят надолу.И като качество и като обслужване.За сметка на това пък цените са на горе.

# 47
Да, противно на непрекъснатото хленчене за слабия сезон цените са безумно високи.
Нищо не правят за качеството си, нищо не подобряват, тук-таме някое освежително ремонтче и това е.
С трици маймуни ловят, лошото е, че се сещате кои са/сме маймуните  Confused

# 48
Явно клиент75 е нещо като проверяващ  или доставчик.

# 49
Така, да хвърил малко светлина относно прословутият хотел ''Казабланка''. Първото ,с което да започнем е персонала .....Поставям многоточие след това и трябва да ви е ясно ...
След това да попитам някой от Вас случайно да е влизал по подземията -т.е. помощенията под хотела където се съхраняват обикновенно 19 литровите галони  за минерална вода и които стоят навсякъде из хотела в машините за вода. Същите тези галони който миналата година бяха от ''водица'' , преди това на ''айсберг'', а тази година да не казвам ,че са си просто чешмяна вода и което е още по-лошо липсва маркировката и запечатването на самият галон . А замисляли ли сте защо всяка година управителя Николай който уж трябва да е все един и същ точно в сезона започва да липсва често от хотела и на негово място се появява едно момче -няма да цитирам името му, защото не е професионално от моя страна ..... А и проблемите на този хотел са толкова много -като се започне с начина, по който се прави всичко, премине се през персонала и се стигне до начина ,по който се сменят чаршафите в стаите и не на последно място яденето, което се сервира . Хайде да спра дотук ,защото не искам да вгорчавам почивката на някои хора ,които са се излъгали и ще почиват там. Пък на някои може и да им хареса - разни хора разни вкусове .... Както се казва кой за каквото е платил това ще консумира ...
Алооооо, регистрирания навак злобна конкуренция! Да скъсаш да плюеш глупости  хотелът ще си е пълен, а като гледам и Серенити. Като постигнеш успехът на Казабланка тогава ме ги  пробутвай тези  плоски рекламни изказвания. Ако другите вече тръпнат в очакване да спаменеш ей така между другото името на твоето  хотелче,  то хора като мен не. Само да споделя, че за миналият сезон, когато всички други ревяхте,  че сте на огрооомна загуба, Казата е на два пъти по-голяма печалба в сравнение с 2013 г. Спрях да се включвам в темата за Серенити от такива изказвания, май ще спра и тук. За останалите много е зле хотелът, моля не се лъжете да ходите там, за да остане място в този посредствен хотел за мен и моите близки и  приятели. Ние също сме делтонитти и чаршафите не се виждат кремави или екрю, явно са били мръсни. Храната - не ги е срам да поднасят само 4 вида салати, само две супи и то само на обяд и на вечеря, сериозно пропускат шкембето за препилите на закуска,само 4вида местни ястия и само 3 постни.  Следва да се поправят и догодина поне   по 6 вида от всичко иначе не отивам там. А и пропуснах задържително да включат омари и водка Белуга, такива бг напитки не. Само от Чивас нагоре. Шалтета  от сатен също задължително. А какви са тези кани и разтворими кафета в стаята, само рум сървиз включен в ОИ с лаваца в позлатен порцелан. Обаче цената да си е същата!  newsm11

# 50
Ева, съжалявам, че изобщо не си схванала за какво иде реч.  Peace А това за парадирането, хаха... Ако берях парите от дърветата, нямаше изобщо да си правя труда и да помисля за хотел от ранга на Казабланка. Напротив, казвам, че съотношението цена-качество е много, много зле. А хотелите в чужбина, за които говоря, не са за кой знае колко повече пари. Даже в Турция може и за по-евтино да сме били, не помня  Wink

fatalina, Лука повече ми хареса, да. Обаче при Казабланка има един мъничък плюс - храната е по-вкусна, макар и доста бедна откъм разнообразие.

Напълно те подкрепям.Ако съм платила 400лв е нормално да нямаш кой знае какви очаквания.и претенции.Но не може да дадеш 2000 и да ти предлагат както някой се изрази 5 вида манджа.Като се има предвид че хотела е на втора линия.няма безплатен бар на плажа.ресторант малък.за буриняците и красивата гледка която се разкрива.липсата на топла вода /и това всичко от няколко години/Но всеки си знае.Нека всеки изказва личното си мнение и бъде уважаван нищо че е по различно от вашето виждане. Peace

# 51
  • София
Как да обясня, че да бъда разбрана правилно, че и за 400 лв., и за 2000 лв. в един и същ хотел получаваме едно и също обслужване, храна, чаршафи и прочие...
Навсякъде цените са различни в зависимост от сезона и периода на почивката и това всеки го знае. Нормално е, според мен, когато човек иска да почива в топ сезон, да плати най-високата цена, както е в случая с Тонка, както ще бъдем и ние.
И, да, изхождайки от презумпцията, че плащайки 2000лв. трябва на ръце да ме носят, и аз ще намеря куп кусури и недостатъци.

# 52
Eva знам че цената зависи от сезона.Но явно наистина не може да разберете съотношението на цена/качество.3 години посещаваме Мирамар май месец /не като основно море/ами цената която плащаме е нищо със сравнение което получаваме.Но зная какво и да очаквам.Август месец ако го посетя ще дам 3000лв но екстрите са увеличени двойно повече.Има сладоледена къща.може да обядваш на плажа.вечерни забавления.За това мисля че говори и Тонка.

# 53
А колко плащаш май месец?
От чисто любопитство, никога не бих отишла на море май месец, трябва само да лежа и да ям, абсурд  Naughty
Тогава е най- хубавото време за планинските почивки, но ми бих искала да сравня с тях

# 54
А колко плащаш май месец?
От чисто любопитство, никога не бих отишла на море май месец, трябва само да лежа и да ям, абсурд  Naughty
Тогава е най- хубавото време за планинските почивки, но ми бих искала да сравня с тях
Е за нас не е само ядене.Лежене........че ние и в активния си лежим.Използваме басейните.Разходки по брега.Стига ми на мен само аромата на море но това е пак кой как го разбира.Рая по спомен става въпрос за 2въз+2 деца.за 4 дни първия път 440лв.Последната година 770 като се наложи да сменим датите и имахме малко оскъпяване. Исках да направя  сравнение с тези които ходят рано на море /не май месец/и тези във силен сезон.Извинявам се за спама.

# 55
Polia72, вие пък егати "късмета" дето сте изкарали  ooooh!! Аз бих се скарала на рецепцията.
В интерес на истината и ние имахме някои от вашите забележки (банята беше плувнала във вода, особено до тоал.чиния; паравана не беше добре изчистен; първият ден и ние нямахме топла вода за всички, та ММ дори си помисли дали не сме на бойлер и да е свършила водата ....).
Това, че плажа и шезлонгите се ползват и от външни лица си е вярно, но е срещу заплащане. Ето защо никой не е благоволил да се намеси и да изгони външните лица.
Когато ни настанявахме, никой не ни сложи гривнички и ни върнаха от вечеря да отидем до резепцията .... Трябваше да питам какво ни е включено в пакета, тъй като никой не ни уточни. На рецепцията бяха определено отегчени и грам не им се занимаваше с нас, когато се настанявахме.
Реших да ви спестя тези детайли с идеята, че е било само при нас Sad. За съжаление май и при други е било такова отношението.
За рецепцията съм на същото мнение. Беше само едно момче, което доста мудно обслужваше всички.Естествено при чужденците настаняването беше почти веднага и ги придружаваше пиколото, но не това е важно.Не съм конфликтна личност и само в краен случай бих се разправяла.Не споделих за изгорялото осветление в стаята , в която се влиза,което се случи в събота вечерта. В неделя казахме на рецепция, но уви дори и след обещанието да пратят техник отново вечерта бяхме без осветление.Едва в понеделник още преди закуска видях камериерката и казах за проблема, та до вечерта беше разрешен.Персоналът не достига, налага се вечер дори и момчетата от охраната да застанат на пул бара да обслужват гостите.Да не споменавам климатика, който го няма никакъв,явно е централно настроен, от стаята не може да се променя.Определено хотелът е пълен със семейства с деца преди всичко до 12 г., а по малко с по-големи деца и малките вечер се гонят, играят криеница, а най-дребните тичат по тревата босички и умират от кеф.На щерката и е скучно, но наличието на интернет навсякъде в хотела компенсира скуката и, а и вечер излиза на разходка до лунапарка, малко сергии да позяпа и се прибира при нас.Утре се прибираме, хареса ни, но определено Серенити е нашето място.На всички пожелавам приятна почивка.

Здравейте, казвате  в едно изречение ''определено серенети е нашия хотел'', о, моля ви! Някога може и да бил ,но сега всичко е запуснато . Започвам с храната - случайно да се влизали в кухнята ? Само ако знаете как се приготвя и да не казвам ,че по целите подземия - да, точно така защото под кухнята се падат коридорите с парното ..та по всички тези коридори се носи миризмата от кухнята ... Другото което е - ако се обърнали внимание на машините за пепси които са монтирани в хотела ..Само ако знаете от къде идва количеството , което всъщност се нарича пепси кола ..... А някога да сте развивали тръбите ,по които тече тази течност . Сами знаете ,че кока-колата  разяжда ръждата ,е с удоволствие бих ви постнал снимка на такава тръба за да я видите отвътре как изглежда и по която уж тече пепси кола и сами ще решете по-нататък как да постъпите ... Да, явно успявам да видя много повече отколкото на някои хора им се иска ,но все пак това ми е работата .Аз не съм турист,за мен е важно да видя всичко,а не само да виждам лъскавата страна , искам  да влязя в кухнята , да се сблъскам с неприятните неща, за да мога да подготвя клиентите, които ще дойдат тук да почиват, защото е много по-лесно да свикнеш с хубавото и да го приемеш като даденост,отколкото да се разочароваш от лошото и никога повече да не стъпиш на това място .
Спестих и други неща за Казабланка, но за цената от 250лв. на ден все пак човек има претенции и се надява те да бъдат изпълнени.Още повече, че почиваме само един път в годината  и се надяваме всичко да е наред.Премълчах за мравките по мокета в спалнята, за релсата, която падна на главата на съпруга ми, като дръпна пердето, за да отвори вратата на терасата и още, още......Не ме интересува в подземията на хотела какво става, аз искам на повърхността всичко да е наред. А поне в Серенити получих това, което искам. За Казабланка не мога да кажа същото.  Затова е тази тема, за да споделяме и хубаво и лошо, за да преценим и да изберем правилното място за почивка на семействата ни.

# 56
  • София
Ха, вчера таблетът на детето целият беше налазене от мравки, но си замълчах, че мъжът ми сигурно щеше да ходи да се разправя.
И как за един голям хотел има точно два малки асансьора. Идилия.

# 57
Тонка*,нещо ново? Хубаво,лошо?

# 58
  • София
Да, двама удавени. Единият пред очите на мъжа ми на нашия плаж. Спасителите стоят и гледат. Линейка - след 1 час, за да окаже "първа помощ".
Народът е в паника и съответно басейнът се пука по шевовете. Свободни шезлонги няма - кърпите се мятат още от вечерта. Вчера поради тая причина останахме без плажуване, но сутринта в 6 мятах кърпи и аз.  ooooh!
Нашествието от мравки продължава, ресторантът е толкова малък, че докато намиреш място е малък екшън...
Всъщност за чревоугодниците хотелът е супер!
Бедна храна откъм разнообразие, но поне всеки ден има по нещо ново.
И е много вкусна храната, не може да се отрече.
Аниматорите иначе са си наясно колко са зле.
Абе почти избутахме почивката, можеше и по-добре да е, но да погледнем от положителната страна - можеше и по-трагично да е.  Grinning

# 59
Да, двама удавени. Единият пред очите на мъжа ми на нашия плаж. Спасителите стоят и гледат. Линейка - след 1 час, за да окаже "първа помощ".
Народът е в паника и съответно басейнът се пука по шевовете. Свободни шезлонги няма - кърпите се мятат още от вечерта. Вчера поради тая причина останахме без плажуване, но сутринта в 6 мятах кърпи и аз.  ooooh!
Нашествието от мравки продължава, ресторантът е толкова малък, че докато намиреш място е малък екшън...
Всъщност за чревоугодниците хотелът е супер!
Бедна храна откъм разнообразие, но поне всеки ден има по нещо ново.
И е много вкусна храната, не може да се отрече.
Аниматорите иначе са си наясно колко са зле.
Абе почти избутахме почивката, можеше и по-добре да е, но да погледнем от положителната страна - можеше и по-трагично да е.  Grinning
Лелееее!  #Crazy
Остави всичко....ама наистина удавени хора!!!
Направо ме е страх от морето там.Няма да дам на детето ми да припари,само басейна ще му пълним май!  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт