Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 517
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Алена, къде в астрото е тази настройка за възврата на Венера?

# 676
  • в 1001-та нощ
Няма там - разцъках на ръка в ЗЕТ-а, за да имам точен час за възвратните домове ...

Мисля, че при ровене в ЗЕТ съм попадала на опция да напишеш точен градус за планета и да ти излезе дата, ама не го намирам Sad Нещо, като ефемериди, ама в случая са важни не само с точност до ден, а и до минута  Peace

# 677
Благодаря ти

# 678
Малко се замотах да сложа и баткото, но ето как се пада - 2 дни преди солараното завръщане  Mr. Green

Завръщат се едновременно Венера, Слънцето и Меркурий. Новият Асцендент ляга на Меркурий - а той ми управлява 7 и 4 дом  Rolling Eyes М, либов и разбирателство ще има у дома  bowuu Mr. Green

А Венера пък попада на новия МС  Thinking Сигурно ще е добра финансова година  Mr. Green

Бих добавила във картата на възврата на Венера К10,Г9 И Г4 - работата ще ти носи известност,почест и популярност.Добри сделки с чужденци,пътувания.Подкрепа от дома на родителите ти.

# 679
  • в 1001-та нощ
Хах, наистина, не задълбах до там  Blush Сега още по-интересно ми стана да се поровя  Blush

# 680
  • в 1001-та нощ
Леле, хора - изписахме темата за нула време - сега погледнах, че сме на 46 страница  Crazy

Та - започнах по ред на домовете - втори дом ми се пада с връх в Риби и включва транзитни Нептун на трон и ЮЛВ  Peace Тези риби, че и с Нептун ми звучат малко разрушително и плашещо  Sad

Обаче пък е интересно положението на куспидата на 3 дом - върху натален Юпитер и транзитен Уран - би следвало в близкото обкръжение да срещна подкрепа (Юпитер), а защо не и да е астро-групичка (Уран). При мен Юпитер управлява 9 и 10 дом, уран 12 натален дом  Blush

# 681
a.l.e.n.a   bouquet  даде ми прекрасни насоки за размисъл,определено ще се опитам да разчета нещата. Peace ,на трон ,в изгнание,изгорена...не са ми много ясни ,но ще имам въпроси след това вероятно като се запъна пак... Simple Smile Иначе натални са аспектите ,за които питах.

# 682
  • в 1001-та нощ
Мисля, че най-лесно ще запомниш къде всяка планета е на трон. Ако в един знак планетата е на трон в срещуположния е в изгнание.

Например - Венера управлява Телец. Срещу него в Скорпион там е в изгнание.

Слънцето управлява Лъв, на изток е Рак, управлява се от Луната, следват Близнаци, с управител Меркурий, Телец с у-л Венера и Овен с У-л Марс .... Забелязваш може би, че планетите следват, както са в сл. система.

На запад от лъв е по същия начин - Меркурий на Дева, Венера, на Везни .... Скорпион е Управляван от Марс до преди да бъде открит Плутон, затова има знаци с по двама управителя ...

Разгледай и ще коментираме, ако нещо е неясно  Laughing

# 683
значи това са естествените управители на планетите и ако Венера например е в телец във  втори дом ,там си е на трон,ако е в 8 дом в скорпион е в изгнание?В моя случай е в овен в първи дом. newsm78

# 684
Леле, хора - изписахме темата за нула време - сега погледнах, че сме на 46 страница  Crazy

Та - започнах по ред на домовете - втори дом ми се пада с връх в Риби и включва транзитни Нептун на трон и ЮЛВ  Peace Тези риби, че и с Нептун ми звучат малко разрушително и плашещо  Sad

Обаче пък е интересно положението на куспидата на 3 дом - върху натален Юпитер и транзитен Уран - би следвало в близкото обкръжение да срещна подкрепа (Юпитер), а защо не и да е астро-групичка (Уран). При мен Юпитер управлява 9 и 10 дом, уран 12 натален дом  Blush

Защо те плашат Нептун и Рибите, Аленка?  newsm78

# 685
  • в 1001-та нощ
значи това са естествените управители на планетите и ако Венера например е в телец във  втори дом ,там си е на трон,ако е в 8 дом в скорпион е в изгнание?В моя случай е в овен в първи дом. newsm78

Ако Венера е в Телец и 2 дом е  на трон по дом и по знак, ако е в Телец и 8 дом е на трон по знак и в изгнание по дом  Peace

При теб е в Овен - той се намира срещу Везни, където тя е на трон, значи в Овен ще е в изгнание, както би било, ако е и в Скорпион. Овен се управлява от Марс - представи си, ако една накипрена госпожица се озове на мъжкарска територия колко ще се чувства в силата си  Sick

Аз правя малко разлика между двете обаче - така в мислите си и според мен на Венера й е по-трудно в Овен, от колкото в Скорпион, защото Овен е активен огън, тя е пасивна земя - земята не разпалва, тя гаси огъня и в случая не е активна, Марс ще доминира. Докато  Скорпион е пасивна вода - водата попива в пасивната земя (Венера) и няма такъв конфликт, като в овен. това са си мои лични асоциации - просто споделям.

Обаче ми се струва, че планетите в изгнание носят голям вътрешен потенциал, който е потиснат по рождение и само чака моментът да се изяви - например - както ако си мълчал 20г и изведнъж имаш възможност да говориш и да кажеш всичко, което искаш  Rolling Eyes

Предполагам прогресия, дирекция ....може и активирани от лунация да отключат такъв момент на изява. При мен беше точно така. Аз, като дете бях пълна, после се заех да влизам в приличен вид, станах мацка, обаче голямото избухване дойде, когато прогресивна Венера застана над Слънцето ....

# 686
  • София
Аленка, браво, много хубаво обясняваш. Много си полезна на всички ни.  bouquet

# 687
  • в 1001-та нощ
 Blush newsm76

Ако искате можем да направим едно "упражнение" къде се намира Венера в "хороскопа" ни - да се започне с натална позиция, оценка по дом и знак, аспекти в наталната карта. Тя се движи бързо, така, че нейните транзити са повтаряеми и почти годишни, но могат да се изследват транзитие на тежките планети към нея - когато и ако ги е имало. И след това, ако е имало значими прогресии и дирекции - които да дават нов ход на развитието й  Rolling Eyes

Примерно - нещо такова - сега, докато го пиша ми хрумва  Rolling Eyes Може да се видят и аспекти с управителя на дома, в който е, У5, У7 .... У11  Peace Или планетите в тях  Peace

# 688
Аленка, браво, много хубаво обясняваш. Много си полезна на всички ни.  bouquet

Peace съгласна ,щом и аз зацепих  Grinning Grinning

За съжаление е точно така при мен ,както обясни А.л.е.н.а и то да е само този кофти аспектдобре,но оье колко ги имам... ooooh!

# 689
  • SF
Blush newsm76

Ако искате можем да направим едно "упражнение" къде се намира Венера в "хороскопа" ни - да се започне с натална позиция, оценка по дом и знак, аспекти в наталната карта. Тя се движи бързо, така, че нейните транзити са повтаряеми и почти годишни, но могат да се изследват транзитие на тежките планети към нея - когато и ако ги е имало. И след това, ако е имало значими прогресии и дирекции - които да дават нов ход на развитието й  Rolling Eyes

Примерно - нещо такова - сега, докато го пиша ми хрумва  Rolling Eyes Може да се видят и аспекти с управителя на дома, в който е, У5, У7 .... У11  Peace Или планетите в тях  Peace

Категорично да!
то трябва да се започне отнякъде... Нека да е с Венера.
Ти ще ни провеждаш упражнението. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт