Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 512
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
И аз съм за. Мога да започна?  Laughing

Моята Венера е в 9Д - Телец. На трон е по знак  Peace прави опозиция с Плутон, който също е на трон по знак. В Телец и 9Д ми е и Юпитер, но в момента не помня дали бяха в съвпад с Венера.
Май е добре поставена, най-високо ми е в натала, заедно с Юпитер. Притеснява ме, че е в опозиция с Плутон, но едната астроложка,  с която говорих, каза че това не е проблем. Няма други напрегнати аспекти.  

В момента не знам какви са й аспектите, няма как да видя. Мисля, че е в опозиция с транзитен Сатурн, който е някъде до натален Плутон.  Peace

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 14:49 от Adriana11

# 691
  • София
Почвам и аз с упражнението. Тази венера ще я разкостим усещам аз  Mr. Green
Венера във Водолей - перигрин, в първи дом в детримент по дом. Прави аспекти и с двата управителя и по дом и по знак -  тригон с Марс във Везни който е в падение, но на трон по дом (т.е.  наобратно са един вид) и секстил с Уран който си е перигрин. И квадрат с Юпитер във Скорпион, на трон по дом. Няма аспект с У1  Rolling Eyes От цялото това май на моята венера и е много добре малко не е типично по венерите неща ама то що трябва да е в рамки  newsm78
Я Алена сега кажи  Mr. Green

# 692
  • в 1001-та нощ
Lailah, точно твоята карта винаги ми е била много интересна с позицията на Венера в нея  Blush

Ами да започнем с това, че е ретроградна  Rolling Eyes и нищо при теб няма да е, като при другите жени - ако някой очаква от теб да се наконтиш и миличко да пърхаш с мигли - няма да стане  Mr. Green Не защото няма да си женствена, защото изявата ти няма да е според очавканията - носиш в себе си скритата изненада, особено като е във Водолей  Mr. Green

В 1 дом Венера иска да се изяви и затова Меркурий удря едно рамо - Те са в съвпад, а той екзалтира във Водолей  Peace Би трябвало да правиш впечатление с нестандартност и нетипичност в женските неща (не за лошо)  Peace Комуникация, словесна игра, флирт - царица си  Peace Всичко, което се случва на ръба, на фатализма .... подаваш кукичката и когато шаранът почти е захапал се фръцваш и дим да те няма. Такива асоциации правя в тази ситуация.

Мястото на Венера по декада и дуода също ми дава мисли в тази посока - първата декада на Водолей, където попадат и Меркурий и Венера се управляват от Уран .... т.е. изненадата и внезапните решения, хрумвания, идеи са ти стихия. По дуода се управлява от Марс - мисля, че ако има сексуален подтекст в играта - ще се впуснеш - ако мъжът те провокира сексуално  Peace

Но да погледнем и тригонът с Марс - той се е наместил във Венерините владения във Везни. Трябва да е покорен и послушен. По знак се управлява от Венера, по декара и дуода от Уран  Mr. Green Е, добре дошли отново в същия филм  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Той трябва да има фин усет и вкус към естетиката, да бъде интересен и нестандартен, да поддава на манипулациите ти - точно както е бунтар, така - наденеш ли юздите да бъде покорен  Peace

Сложна работа  Blush Привличането е и чисто сексъално - в теб феромоните имат главната дума - няма ли химия - нищо не става  Blush Трябва да има флирт, заигравка, да е признато превъзходството ти  Peace

Прогресивна Венера е минала над Слънцето ти 2 пъти - не си ли гледала кога е било? Била е ретроградна - затова е минала първо назад, а после в движението си напред и сега е директна  Peace Мисля, че ще е интересно да споделиш за събития и дали нещо ги е активирало  Peace

П.П сега видях, че прави и секстил с господаря си по знак  Peace

# 693
  • в 1001-та нощ
Адри  Crazy ще ме умориш  Laughing Как може да не помниш нещо толкова съществено  Mr. Green Не, не са в съвпад, Юпитер е на втория градус, а Венера на 13-я

Но пък опозицията с Плутон е много точна - Венера е на 12:20, а Плутон на 12:18  Peace

# 694
Адри  Crazy ще ме умориш  Laughing Как може да не помниш нещо толкова съществено  Mr. Green Не, не са в съвпад, Юпитер е на втория градус, а Венера на 13-я

Но пък опозицията с Плутон е много точна - Венера е на 12:20, а Плутон на 12:18  Peace

Ами какво да направя, нямам лаптоп и нищо не мога да видя Sad не бях на 100% сигурна  Blush  ooooh! ще отида в ъгъла за известно време  Joy
Нали знаеш, че съм доста начинаеща  Blush знам елементарни неща, но ми е интересно и чета от тук от там.   bouquet и аз се бутам барабар Петко с мъжете Grinning
иначе виж за опозицията как знам  Grinning то как няма, така се набива на очи  Joy
Kакво мислиш за мойта Венерка там, добре ли е?  Blush имам нужда да почерпя от твоите знания.  Blush

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 16:04 от Adriana11

# 695
  • в 1001-та нощ
Твоята Венерка, хм, може да се нареди добре, ако успееш да улавяш бесовете в себе си Simple Smile

Венера по знак е на трон, както сама отбеляза, а по декада у дуод се управлява от Меркурий (който при теб управлява асцендента и кариерата)  Peace Т.е. комуникацията трябва да е силна твоя страна. Паралелно - Плутон също е на трон по знак, а по декада и дуода се управлява от Нептун  Peace Нептун е висшата октава на Венера, носи в себе си мекота и доброта, интуитивността на водата, както и скорпион  Peace Доста емоционална е същността на твоя Плутон  Peace

Да видим къде е Нептун, какво управлява и как ги аспектира Simple Smile Ами браво на него - заел е удобна позиция в 5 дом, от където прави секстил с Плутон и тригон с Венера и управлява 7 дом  Peace

Вероятно това е ключа към успешното партньорство при теб  Peace Нептун разтоварва опозицията, като измества напрежението - интересно е какво става, когато от другата страна премине планета - най-вече малко след асцендента в 1 дом или в 11 дом  Simple Smile В първата точка предстои да се изредят бенефици  Peace

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 16:24 от a.l.e.n.a

# 696
Твоята Венерка, хм, може да се нареди добре, ако успееш да улавяш бесовете в себе си Simple Smile

Венера по знак е на трон, както сама отбеляза, а по декада у дуод се управлява от Меркурий (който при теб управлява асцендента и кариерата)  Peace Т.е. комуникацията трябва да е силна твоя страна. Паралелно - Плутон също е на трон по знак, а по декада и дуода се управлява от Нептун  Peace Нептун е висшата октава на Венера, носи в себе си мекота и доброта, интуитивността на водата, както и скорпион  Peace Доста емоционална е същността на твоя Плутон  Peace

Да видим къде е Нептун, какво управлява и как ги аспектира Simple Smile Ами браво на него - заел е удобна позиция в 5 дом, от където прави секстил с Плутон и тригон с Венера и управлява 7 дом  Peace

Вероятно това е ключа към успешното партньорство при теб  Peace Нептун разтоварва опозицията, като измества напрежението - интересно е какво става, когато от другата страна премине планета - най-вече малко след асцендента в 1 дом или в 11 дом  Simple Smile В първата точка предстои да се изредят бенефици  Peace

Аленка, страхотно си го написала, но аз като начинаещ ще трябва малко да се понапрегна да го разтълкувам  Blush  Hug какво е декада и дуод?  newsm78
Комуникацията може да се каже, че ми е силна страна от гледна точка на това, че съм общителна и лесно влизам в диалог. Но от друга страна понякога ми играе лоша шега, защото се случва да говоря повече отколкото трябва.
А какво значи да си владея бесовете, тук Плутон и ревността ли се намесват? Ако имаш съвет или препоръки какво да правя относно кое как да използвам, ще е много добре дошло   bouquet

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 16:24 от Adriana11

# 697
  • в 1001-та нощ
Да, плутоновите изяви под формата на желание за налагане - да е на твоето, властови борби, ревност ... склонност към крайности. Да кажем - да не си крайна в изявите си  Peace по отношение емоционалност особено.

Например и от типа:"никога повече няма да му проговоря или направя това и това", крайни отрицания ... Нищо завинаги .... Когато стане драма - тя не е безобидна, тя стига до най-високата октава - влизаш в спиралата и се движиш по нея - без да виждаш на къде те отвежда. Вместо просто да спреш, да се огледаш, да си поемеш дълбоко въздух, да се усмихнеш, да потърсиш слънцето, цвете .... Когато си спокойна и себе си - да обмислиш ситуацията, да потърсиш своя принос към това, че се е стигнало до там....

Когато се случи нещо - "виновни" са двамата - ти имаш повече власт над себе си - можеш да повлияеш на себе си по-лесно, за да няма много такива провокации. Ако намалиш своята провокация за драми - и това е нещо. Ще си по-спокойна, когато нещо се случва, ще си по-трезва и мислеща, вместо импулсивно да връхлиташ ...

Затова - на първо място успокояваш топката в себе си и когато ти самата си уравновесена - можеш да въздействаш и на него - както водата дълбае камъка - бавно, постепенно, с постоянство ...

Декадата е условно разделяне на всеки знак на 3 сектора с подуправител, а дуодите - са същото, но знакът е разделен на 12 зони  Peace

И да допълня, че тази година прогресивната ти луна е в 7 дом, всеки момент ще мине над наталната, после над СЛВ и Слънцето  Peace Някъде след половин година за последното  Peace

# 698
Да, плутоновите изяви под формата на желание за налагане - да е на твоето, властови борби, ревност ... склонност към крайности. Да кажем - да не си крайна в изявите си  Peace по отношение емоционалност особено.

Например и от типа:"никога повече няма да му проговоря или направя това и това", крайни отрицания ... Нищо завинаги .... Когато стане драма - тя не е безобидна, тя стига до най-високата октава - влизаш в спиралата и се движиш по нея - без да виждаш на къде те отвежда. Вместо просто да спреш, да се огледаш, да си поемеш дълбоко въздух, да се усмихнеш, да потърсиш слънцето, цвете .... Когато си спокойна и себе си - да обмислиш ситуацията, да потърсиш своя принос към това, че се е стигнало до там....

Когато се случи нещо - "виновни" са двамата - ти имаш повече власт над себе си - можеш да повлияеш на себе си по-лесно, за да няма много такива провокации. Ако намалиш своята провокация за драми - и това е нещо. Ще си по-спокойна, когато нещо се случва, ще си по-трезва и мислеща, вместо импулсивно да връхлиташ ...

Затова - на първо място успокояваш топката в себе си и когато ти самата си уравновесена - можеш да въздействаш и на него - както водата дълбае камъка - бавно, постепенно, с постоянство ...

Декадата е условно разделяне на всеки знак на 3 сектора с подуправител, а дуодите - са същото, но знакът е разделен на 12 зони  Peace

И да допълня, че тази година прогресивната ти луна е в 7 дом, всеки момент ще мине над наталната, после над СЛВ и Слънцето  Peace Някъде след половин година за последното  Peace

Точно така е, много добре си ме нацелила.
Ако ти кажа колко пъти съм имала проблеми с това нещо, не знам дали ще ми повярваш. Понякога съм страхотен тартор Sad мога да запаля до такава степен, че да изпепеля всичко около себе си и съм го правила.  ooooh!
Давам си много ясна сметка кое е правилно и кое не, но ми е трудно да се контролирам. Опитвала съм се да държа някакви неща в себе си, но то ми личи отвсякъде, трудно ми е да се прикривам и рано или късно избухвам.  Tired
Не че държа да се налагам, просто имам някакви принципи, които за мен е важно да се спазват, а да не говорим колко съм мнителна. Не мога да кажа, че съм от типа: "никога вече няма да ти говоря", не съм. Но мога да ти наговоря някакви неща в състояние на афект, които ест не мисля. Има и нещо друго - аз имам много силна интуиция и за мен лъжата е много лошо нещо. Разбера ли, че ме лъжат, много се разочаровам. Да, прощавала съм, но то зависи и какво е де. Не винаги обаче всичко е плод на фантазия или изострена чувствителност.  Peace

Забелязвам, че отскоро се владея малко повече, примерно преди да избухна си казвам, че това няма да доведе до нищо добро и по-добре като се успокоят нещата, тогава да се проведе разговор. Но имам още какво да уча  Blush
При мен Плутон си е доста активен и ме мъчи от много време. Сега се замислих, юли/август 2009 беше някакъв ад, кошмар просто. Сигурна съм, че е имал някакво участие там. Тогава буквално мислех, че ще умра. Спрях да се храня за седмици, сеалих много кг, не излизах от нас, абе чак не искам да се сещам. Даже не знам как успях да се съвзема.
Лятото на 2011 също, само че тогава се съвзех по-бързо, но пак имаше много драма и кофти събития.  ooooh!

А, иначе Аленка, това за Луната какво ще рече?  newsm78

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 17:26 от Adriana11

# 699
  • в 1001-та нощ
Хм, може би да се почувстваш по-обичана и значима - Луната при теб управлява 11 дом - любовта, която получаваш  Peace

# 700
Ами дано, Аленка   bouquet
Както се казва, дано изгрее слънце и в моя двор.

Много ти благодаря,че ми отдели време за анализа и че ми даде съвети. Сега остава и да мога да ги изпълня.  Hug

# 701
  • в 1001-та нощ
Вчера получих 4-те тома на Марион Марч и Джоан Макевърс - харесва ми как простичко описват противопоставянето на домовете:

1 дом - аз, моята личност
7 дом - ти, другата личност

2 дом - мое, което ми принадлежи
8 дом - твое, притежанието на другите

3 дом - тук, моята непосредствена среда
9 дом - там, далечните места

4 дом - личен, моят личен живот
10 дом - публиката, моят обществен живот

5 дом - отдадена любов, любовта, която давам
11 дом - получена любов, любовта, която получавам

6 дом - физическото здраве, състоянието на моето тяло
12 дом - душевното здраве, състоянието на моята душа

Blush Разбира се - не е само това, но ми допадна как е поднесено  Peace

# 702
Страхотно, Аленка.
Аз сега чета "Астрология енциклопедия. Стъпка по стъпка" на Мадлин Бродьор и Лиза Ленард.
Чела съм я преди време, но тогава ми я дадоха, а сега си я купих и по-внимателно ще я прелиствам.
Имам и на Алена, но усещам, че няма да й отделя мн време. Прелистих набързо и не ми допадна с каква категоричност обяснява някои неща  Naughty примено, родените с Уран в 7Д задължително щели да се разведат  ooooh!

Скоро ще идвам до България и мисля да взема още. Аленка, ти поръча ли ги тези?

# 703
  • в 1001-та нощ
Да, тези ги поръчах от store.bg, а още 3 други чакам другата седмица от Лира принт - директно от издателството  Peace

# 704
  • София
Аленка   Hug  Heart Eyes
Така хубаво обясняваш като приказка, аз половината дето го мисля забравям да го кажа  Mr. Green
Смееш ли да не ме изкараш флиртаджийка след мойте обяснения за секса преди два дни  Joy шегувам се  Crazy
Само да вметна покрай Плутона на Адри, че и аз като избухна (слава богу е рядко) съм неконтролируема, чак не помня какво е станало, но това в други сфери в любовта и взаймоотношенията не ми се е случвало  Rolling Eyes
И мене си ме нацелила  Mr. Green определено не се контя и пърхам с мигли, не се обличам предизвикателно, абе до скоро всичко женско ми беше чуждо. Май от както прогресивната венера се обърна малко се оженчих  Mr. Green не се обличам предизвикателно от тинейджърка, когато установих, че неприятно ме зяпат и коментират, не съм можела да си обясня защо, и хем не съм била супер предизвикателна, по-скоро нормалното облекло за момиче  ooooh! факт е че не обичам да се държа както се очаква, както писах на Есме, явно естествената реакция като видиш мъж е да пърхаш да очакваш да почне със свалянето на звезди, аз не чакам искам го - действам, знам ли го кога ще се накани  Mr. Green за флирта си права, царица съм на словестната игра, винаги свалките ми са протичали така, то чак въздуха се наелектризира и на околните им става неудобно, а ние уж само си говориме. Ама скоро не съм си намирала достоен противник, да ми е забавно. Не знам, аз ли съм си загубила секси силата или насреща няма никой  Sad това със кукичката никога не съм осъзнавала, че го правя ама на скоро установих, че е така. Без сексуална провокация аз лично автоматично ги поставям във приятелската зона, факт е че повечето го осъзнават и го приемат. Сега имаше един рак, бях пуснала синастрията ( ей това мъжа рак не като хората) само този незацепи, какъв човек си да се буташ два пъти да те разкарам не знам  ooooh! в студентските години се бях пробвала с една везна, с която нямаше това моето си привличане - симпатично, много мило и добро момче ей мъка голяма, нищо не стана, даже секс неуспяхме да правим за половин година  Embarassed това което си писала за превъзходството също е вярно, но има една уловка, въпроса е над кой превъзхождащ. За мен хората се делят на ловци и плячка. За мен тези въпросните двама, които описах по горе - рака и везната са плячка, аз превъзхождам по принцип, не ми е интересно. Може би тази особеност обяснява и кофти избора ми на мъже - арогантни, с власт, със самочувствие .... И после аз страдам винаги  Mr. Green а не знам как да намеря средата между двете, хем да ме предизвиква хем да не е тази крайност  Crazy погледнах прогресивната венера не е минала през слънцето на 23-тия градус в козирог се обръща а слънцето ми е на 19-тия  Rolling Eyes
Сега ако ми кажеш и къде след развода са ми отишли флиртаджийските умения цена няма да имаш  Mr. Green (шегувам се - предполагам пак всичко ми е от прекалено обмислящата тиква - този въздух подналягане в картата  ooooh! въпреки че, напоследък се намират един двама дето да ми пуснат по някоя остроумна шега, на която аз не реагирам  като себе си, а като дърво, но пък и те все са били женени и не съм очаквала  ooooh! )

Това което си написала за домовете е много интересно накара ме да се замисля за моята активирана ос 6-12 по рождение със слънцето и луната и как всичко , което ми се случва и пувствам директно ми влияе на здравето  Confused

Аз искам електронни книги за четеца  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 20:38 от Lailah

Общи условия

Активация на акаунт