Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 535
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Според мен предателствата са 8 дом  Rolling Eyes
При опозицията имах проблеми с работата, смяна на ръководството, смениха ми и отговорностите без смяна на парите, след няколко месеца се оправиха, а и от общежитието ме изгониха  Mr. Green при възврата демек квадрата беше по страшно  Mr. Green

# 616
Момичета,

имам въпрос за аспекти на транзитен сатурн към натална Венера - в рамките на един сатурнов 29 годишен цикъл - трябва да има 2 квадрата, един съвпад и една опозиция - можете ли да прегледате кога това се е случило при Вас и дали помните нещо?

И аз ще си огледам сега - моята Сатураки е минал над Венера преди година - гледам на око, но ще видя точно  Thinking Това би следвало да действа, като леден душ  Thinking

Здравейте.
Не мога да ви изчета, защото темата напредва страшно бързо, затова се хващам само за последните въпроси на Аленка.
Алена, това пак е индивидуално не при всеки ще действа така. Зависи точно през кой дом минава Сатурн и как е поставена Венера в хороскопа.
Периодът на опозицията на тр. Сатурн с натална Венера го свързвам с появата на детето ми и първите няколко месеца на грижи и отговорности свързани с неговите нужди. Преди това по време на квадрата сме се гаджосвали с мъжа ми, нищо "ледено" не ми се е случило. То беше преди това - приключване на предходна връзка - тогава Сатурн е бил на 15 градуса от точния квадрат с Венера. Още няколко години назад се връщам и откривам, че при съвпадът на тр. Сатурн с Венера съм била във връзка продължила около две години с доста по-голям от мен човек.   И по-назад вече не ми се върти картата, че се връщам в тийнейджърските години. Crazy

# 617
  • SF
Мерси, Алена. Инофрмацията ми е предостатъчна и няма повече да го нищя. Дано и това да запомня.
Какво е True Node?

Аз още не съм успяла да си "построя" карта с транзитите. Изобщо не ме бива във вашата област...

# 618
  • София
Момичета,

имам въпрос за аспекти на транзитен сатурн към натална Венера - в рамките на един сатурнов 29 годишен цикъл - трябва да има 2 квадрата, един съвпад и една опозиция - можете ли да прегледате кога това се е случило при Вас и дали помните нещо?

И аз ще си огледам сега - моята Сатураки е минал над Венера преди година - гледам на око, но ще видя точно  Thinking Това би следвало да действа, като леден душ  Thinking
Сега, като попита, се загледах и си обяснявам доста неща, случили се при квадрат и тригон на сатурн към венера, но по-късно ще споделя.

# 619
Момичета,

И аз ще си огледам сега - моята Сатураки е минал над Венера преди година - гледам на око, но ще видя точно  Thinking Това би следвало да действа, като леден душ  Thinking

Съвпада на тр. Сатурн с нат. Венера ти и бил в периода декември 2013- август 2014 г.
Тогава нещо значимо случило ли се е по 3,7 и 11 домове? Действито е било в Скорпина 8 нат. дом

При мене съвпада също беше в Скорпиона но във 2 нат. дом.По извършена поръчка не ми преведоха парите. Сатурн е К8,Г4.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 22:22 от marbeq

# 620
При съвпада на транзитен Сатурн с натална Венера ( тя е в съвпад със слънцето и опозиция с нат Уран и Плутон),
не лека реаздяла, при опозицията им -отново тежка раздяла. При квадрата обаче, не съм усетила нищо..След 3 години ще има отново квадрат, като Сатурн ще бъде в съвпад със северен лунен възел.

# 621
  • в 1001-та нощ
Момичета, благодаря, че се включвате по моето питане  Blush

Там е работата, че четох за това охладняване, пък не го усещам съвсем така, но при мен и завръщането беше период на стабилизация и градивност - все пак Сатурн ми е пльоснат в 5 дом и може би затова гради, а не взима  Peace До някъде, като при Greene  Blush

Гледах, че при мен e бил в съвпад с Венера в началото на декември 2013г - както marbeq - сигурно е мърдал - напред-назад до август 2014г  newsm78

Описания период обхваща при мен бременността с второто дете, раждането и първите трудни месеци - когато не спиш и прочие  Crazy

Замислих се, защото няколко месеца по-рано имах тежък кръвоизлив и терапия за задържане. Обаче в спешния кабинет не бяха забелязали отлепянето и когато моя лекар го видя - висяхме на косъм. Опитвам се да намеря индиакция за това, защото го имах и в прогноза, но не успявам.

Сатурн прави съвпада с Венера, когато вече бях стабилна и страшното беше минало, т.е. - приложена терапия, успешен серклаж и пълен напред - тогава направо си отдъхнах  Crazy Да не казвам колко зле ми беше от хормоните и свалих 6 кг  ooooh! ooooh! ooooh! А както виждате - нямам излишности в запаси  Mr. Green

# 622
Къде се връщам и аз. Много интересно, сега виждам, че когато ме приеха в гимназията със страхотен резултат през асц. минават уран и нептун. Ще престана да се плаша от този уран значи. По темата съвпадът ми на сатурн с венера е 2 седмици преди сватбата. Сатурн ми е функц. благотворник.

# 623
  • в 1001-та нощ
А как се определя това качество на Сатурн? По дом и знак ли? Статия?

# 624
Да, аз от линк от темата четох за тези функции, ето я статията: http://www.grreporter.info/Dlzhnostnite_harakteristiki__na_plane … den_horoskop/6471

# 625
  • в 1001-та нощ
Благодаря  Hug аз сутринта се зачетох в практическия пример  Blush

При теб по дом е функционален бенефик, а би трябвало и по знак да има краска, нали?

# 626
  • в 1001-та нощ
Аз усещам при мен Сатурн утвърждаващ постигнати неща - т.е. работиш, работиш над нещо и когато го завършиш -Сатурн минава и утвърждава, казва :"Да, качествено е!" и завършва цикъла  Thinking

Дори бих казала - заключва стария цикъл и започва нов   Peace

Ще дам пример  със завръщането си - до преди това ми бяха първите операции, пътувах много живеех в различни градове и бях в постоянно движение.

Точно на датата на завръщането ми поставиха финалната конструкция и ме поканиха да остана в София - аз вече се замислях за установяване тук, защото тук ми беше всичко - приятели, среда и т.н. гаджета .... а аз всеки ден - насам-натам  Crazy

Естествено - приех моментално и се преместих на следващия месец  Peace Животът ми започна с нов ритъм, нови перспективи, нов дом, нова работа ....

Друг пример е вчерашния с бременността и усложненията - аспектът му с Венера беше, когато проблемът беше решен и започна спокойствието  Blush

Връщам се да го разгледам при мен - управлява 11 дом и според статията е функционален малефик по този признак.

Но за мен съществени са други три обстоятелства:

1. Намира се в съзидателния и благотворен 5 дом - би следвало да гради, да утвърждава и да се изказва, като последна инстанция  bowuu

2. Намира се на втория градус нa Лъв - в изгнание е - забелязал съм, че планетите в изгнание дават много силна вътрешна мотивация и изобщо не са "наритани"  Rolling Eyes

3. Намира се в опозиция на дома, който управлява  Crazy

При мен сега Марс транзитира през 5 дом и е на 2 крачки от Сатурн  Thinking Да видим ще усетя ли този транзит.

Особеното е, че Дирекционен Марс е  точно на градус от Сатрун и би трябвало догодина дирекцията да е точна/активна. Не знам дали сега ще се активира от транзит или само прогресии се активират така  Thinking Тогава дирекционният Марс ще направи квадрат и с куспидата на 8 дом  Thinking

В момента прави тригон с куспидата на 9 дом и вероятно затова имам енергия и желание да уча (астрология)  Blush

# 627
  • София
Три въпросчета:
Как мога да разбера дали Венера ми е ретроградна в натала?
Какво е соларен дом?
Кога се казва за една планета,че е на трон?

# 628
  • SF
Аз ще ти обясня за трона! Simple Smile
Една планета е на трон тогава, когато е "в зодията си".
Например. Планетата-управител на Овен е Марс. Тогава, когато Марс в натала е в овен, казваме, че е на трон.
Венера е планетата на везните.  В моята карта Венера е в 12 дом, везни, следователно тя е на трон.
Ако Плутон е в Скорпион - също е на трон. И така нататък.... Всяка зодия си има планета управител.

Но.... тук да ме поправят, ако греша... и аз ще следя дали има редакции:
Ако Марс е в първи дом, той е на трон. Първи дом е домът на овен, втори на телец, трети на близнаци и така нататък... 12-и на риби.

Алена, гордееш ли се с ученичката си?

# 629
  • в 1001-та нощ
Горда съм и добавям шоколадова бисквитка към кафето  newsm76 newsm76 newsm76

Три въпросчета:
Как мога да разбера дали Венера ми е ретроградна в натала?
Какво е соларен дом?
Кога се казва за една планета,че е на трон?

По другите въпроси - пускаш си карта и ретроградните планети са означени. А соларен дом е - като си направиш солар - там има "нови домове". Примерно 2 соларен дом може да се покрива с 10 натален ...

Не съм забравила другото  Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт