Перилни препарати и омекотители - 32

• 65 506
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Имам въпрос към дамите от Бургас - запасите ми от черния омекотител Sano Perfume Crystal Noir са на привършване, а там от където го купих вече нямат. Виждали ли сте някъде из Бургас и къде   bouquet

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 20:31 от vessita

# 646
Гес, понеже си спец в издирването, можеш ли да намериш нещо за собствената марка на Пени?
Прахът изглежда така:
Скрит текст:
Като в българските магазини прахът е с английски надписи и се казва "ACTIVE", и пише "for dazzling whites", значи ще е доста избелващ.

# 647
  • софия
Имам следния проблем с пералнята: когато сипа по-течен омекотител в отделението той изчезва. Изтича някъде още преди изобщо да е тръгнала да пере. Когато е по-гъст е ок. Нивелирана е. Проверих с нивелир. Каква може да е причината? Може много тъпо да звучи, но къде отива изчезналия омекотител и какво се случва с него?

# 648
Гес, понеже си спец в издирването, можеш ли да намериш нещо за собствената марка на Пени?
Прахът изглежда така:
Скрит текст:
Като в българските магазини прахът е с английски надписи и се казва "ACTIVE", и пише "for dazzling whites", значи ще е доста избелващ.
На този сайт може да се проверява състава на всички продукти от битовата химия, собствена марка на Penny. Нужни са някакви кодове от опаковката.

Всъщност открих че става и с търсене. Не мога да дам директен линк. В най-долната кутийка (Durch Eingabe der Artikelbezeichnung) пишеш vollwaschmittel и ти дава резултатите. Само трябва да разбереш кой е твоят прах (по кодовете в четвърта колона на таблицата и съответно на кутията). В списъка има три праха - единият е 6,4 кг, а другите по 6 кг. Трябва да се види кой е нашият. Ние нямаме Пени и не знам нищо за тези продукти.

Имам въпрос към дамите от Бургас - запасите ми от черния омекотител Sano Perfume Crystal Noir са на привършване, а там от където го купих вече нямат. Виждали ли сте някъде из Бургас и къде   bouquet

Ти от магазинчето на Краснодар ли си го взе? Другаде не съм го виждала, само и единствено там. В краен случай можеш да поръчаш от emag. А, той пък не е наличен.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 21:56 от Guess Who

# 649
Лелеле, Гес, страшна си!!! Всичко намираш! Crazy
Значи не е Pallor, не е и Shetlan, остава да е един от тези трите с марка Penny.
Кажи какво да огледам по пакета? Баркода ли?

# 650
  • Бургас
Гес,  Hug Купувах го от една парфюмерия на Александровска, но ти ми подсказа къде да потърся. Благодаря!

# 651
Което го има, може да бъде намерено. Wink
wdv, на тази страница, която ти посочих, има едни червени карета с въпросителна. В единия пише "Wie finde ich die Wawi + ID-Nummer?" В другия пише "Wie finde ich die UBA-Nummer?" Като щракнеш върху карето се появява картинка с показано нагледно какво да търсиш.

Гес,  Hug Купувах го от една парфюмерия на Александровска, но ти ми подсказа къде да потърся. Благодаря!
От Дени? Имат магазин и в Зорница, ако ти е наблизо.

# 652
Имам следния проблем с пералнята: когато сипа по-течен омекотител в отделението той изчезва. Изтича някъде още преди изобщо да е тръгнала да пере. Когато е по-гъст е ок. Нивелирана е. Проверих с нивелир. Каква може да е причината? Може много тъпо да звучи, но къде отива изчезналия омекотител и какво се случва с него?
В отделението за омекотител обикновено има една тръбичка, която задейства сифонен ефект. Когато течността е над определено ниво, се оттича. Трябва да видиш дали тази тръбичка е хубаво поставена на мястото си. При някои марки е по-сложно устроено и трябва да провериш дали всичко е на мястото си, дали не е разместено.
Също така обърни внимание какво количество течност сипваш, дали не надвишаваш означението MAX, дали няма останала вода, която да задейства преливането. Примерно моята пералня събира 80 мл в това отделение. Някои омекотители са доза 100 мл и ако изсипя това количество, веднага прелива.
А къде отива? Ами в казана на пералнята. Зависи от машината, но или се изпомпва в началото на програмата, или си остава вътре, което не е хубаво, защото омекотител и перилен препарат не бива да се смесват.

# 653
Гес, виждам, че си се сдобила с две Тайдчета. С нетърпение очаквам впечатленията ти. Peace
Скрит текст:
Да не си променила нещо по настройките на снимките в албума? Преди като натиснех лупичката можех с + да приближавам много, че чак да чета ситните надписи. Сега като натисна лупичката се появява черен екран и не мога да приближавам...

# 654
Не съм сменяла настройки. И при мен е така. Проблемът е в сайта и май ще местя снимките.

# 655
  • софия
Скрит текст:
В отделението за омекотител обикновено има една тръбичка, която задейства сифонен ефект. Когато течността е над определено ниво, се оттича. Трябва да видиш дали тази тръбичка е хубаво поставена на мястото си. При някои марки е по-сложно устроено и трябва да провериш дали всичко е на мястото си, дали не е разместено.
Също така обърни внимание какво количество течност сипваш, дали не надвишаваш означението MAX, дали няма останала вода, която да задейства преливането. Примерно моята пералня събира 80 мл в това отделение. Някои омекотители са доза 100 мл и ако изсипя това количество, веднага прелива.
А къде отива? Ами в казана на пералнята. Зависи от машината, но или се изпомпва в началото на програмата, или си остава вътре, което не е хубаво, защото омекотител и перилен препарат не бива да се смесват.[/spoiler]
Благодаря! Ще ходя да разглеждам. При по-гъст омекотител, ако е над МАХ (имам означение), се отлива до там, но воднистият директно изчезва целия.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 08:42 от zvanche

# 656
Замине ли омекотителя в барабана заедно с перилния препарат направо пускайте машината отново. Резултатите ще са лоши, а и в дрехите ще има голямо количество неразтворими частици.

# 657
  • софия
Замине ли омекотителя в барабана заедно с перилния препарат направо пускайте машината отново. Резултатите ще са лоши, а и в дрехите ще има голямо количество неразтворими частици.
Благодаря!
Чудя се - хем уж добра пералня, а не винаги добре изпрано пране. Предишната, 10 г. Уирпуул пере по-добре, а то като изсипя омекотителя и обърквам работата. Мисля, че разбрах какъв е проблема. Ще внимавам повече.

# 658
Аз пък от 5 години не слагам омекотителя в отделението за омекотител, именно поради споменатата от zvanche ситуация.  Използвам отделната програма за изплакване. След приключване на основната програма, която съм избрала, отварям барабана, слагам в него мерителна чашка с омекотител и пускам отделна програма за изплакване. Програмата за изплакване започва с изпомпване на вода, но не върти барабана, така че чашката като е изправена няма опасност да източи и омекотителя. След източването почва пълнене на вода и то доволно количество, повече от половината на кръга на стъклото на вратичката. При основните ми програми изплакването е с мижаво количество вода.
Обикновено основната програма пускам вечер,  сутринта пускам програмата за изплакване и тя е с продължителност 12 мин.

# 659
  • София
При мен самостоятелното изплакване е 40 мин.  ooooh!
Иначе ако към програмата вкл. допълнително плакнене, добавя 7-8 мин. към времето.

Общи условия

Активация на акаунт