Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 55 341
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Браво Бебешки! Радвам се че си вече -2 кг.

# 136
Браво, Бебешки. Това е стимул. Продължавай все така. Както казват често в моите любими корейски сериали "Файтинг"- само напред.  newsm10

# 137
Здравейте, дюканчета Hug вече съм си в къщи и няма по-хубаво от това Laughing
направих си днес извара с чушки, нарязах си доматче....ех, че вкусно, дюканско и наистина засищащо. По принцип толкова обичам извара, че може би само заради нея се спрях точно на този режим.....
smileys, много благодаря за пожеланията и консултацията за продуктите Hug мислех да търся начин да се снабдя със шоколада, нооо.....нищо, че пише Дюкански продукти, явно не са за нас или, може би за в 4-та.
Та.....аз сега не знам как да процедирам....режима определено е нарушен, за около 10 дни не бях в никаква дюканска фаза, в началото на септември се налага и на санаториум да съм и....освен да се връщам сред вас към края на септември с ударен период, 2-ра и т.н......Приемам всякакви предложения и съвети как да продължа Simple Smile
А сега в хладилника ме чака и любимото кремче от мляко, желатин и стевия......отивам да хапвам Simple Smile

# 138
  • Испания
Brita, страхотно е, че вече си у вас. Аз бих продължила с втора по схемата, която си избрала.
Успех!  Hug

# 139
  • София
Здравейте група,
и аз се включвам, темата е супер. От седем дни съм на диетата, засега съм само -1кг. Ударния режим си изкарах 5 дни.
Преди две години правих диетата на Дюкан, но тогава имах да свалям 2-3кг и беше лесно. Сега нещата са други и се надявах на повече свалени килца през ударния режим, но колкото толкова. Засега смятам да спазвам схемата 5/5, ще видим по-нататък, може да я сменя.
Иначе с водата ми е много трудно! Забравям да пия, все още нямам изграден навик. В количеството включвате ли си например чай, така ми е по-лесно да пия повече.
Исках и да попитам, разрешава ли се газираното без захар за постоянно т.е всеки ден!

Здравей!

За 2-3 кг си правила режима? И на теб бих написала това, което написах на к1кк.
Не пишеш колко тежиш, колко си висока, какво ти показа калкулаторът.
На въпросите ти:

1. КАКВО СЕ ВКЛЮЧВА В ДНЕВНОТО КОЛИЧЕСТВО ТЕЧНОСТИ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22892958#msg22892958

2. "И накрая, кока-колата лайт и всяка друга подобна напитка, която не съдържа повече от една калория на чаша, са позволени на всички етапи от плана Протал".

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22897908#msg22897908
[/quote]

Благодаря за точните пояснение към въпросите.
Когато го правих първия път свалих 3кг, защото толкова имах нужда. Беше за самочувствие, не съм целяла да съм слаба, просто да се чувствам добре.

Преди да започна сегашната си диета бях достигнала до 71кг, което ме шокира. Как се случи това не знам! Предишния месец бях 67кг и ей така си ги качих без да усетя.
Иначе целта ми е 63кг, висока съм 164см
 Simple Smile А пък вече съм -2

# 140
Днес ми е 5 ден от ударния режим и съм -3 кг. Вече не издържам само на месо и извара. Много ми се хапва една вкусна шопска салата  Grinning
  Във втората фаза  смятам да наблегна на зеленчуците!

# 141
Днес ми е 5 ден от ударния режим и съм -3 кг. Вече не издържам само на месо и извара. Много ми се хапва една вкусна шопска салата  Grinning
  Във втората фаза  смятам да наблегна на зеленчуците!

Ама без никакво сирене, нали...
Аз си я правя с домат, краставица, лук, извара и хималайска сол. Повече ядях салати през лятото, като на ден изяждах по две големи и затова за два месеца свалих само десетина килограма. А сега като съм си в София и си ям по една краставица на ден или печени чушки, когато си пълня с извара и яйце, си отслабвам скоростно. Върнах се в София на 13-ти август и бях 84 килограма, а сега съм 80,5. xDD
Не наблягай повече на зеленчуците, защото ще си забавиш отслабването, това искам да кажа. Протеинът винаги трябва да е повече. Преди не слушах, като ми го казваха дамите от форума, но сам си разбрах грешката. Ако ядях по-малко, може би вече щях да съм си достигнал целта.

Промених си целта в линийката. Преди беше 75 килограма, а сега е 70.

Хубав ден на всички!
Heart

# 142
  • Испания
Върнах се в София на 13-ти август и бях 84 килограма, а сега съм 80,5. xDD
xDD

Браво и честито!    Hug

В ПЗ дните съотношението протеини/зеленчуци трябва да е 2/3 към 1/3.

От френския чат с д-р Дюкан и различни сайтове за режима и разрешените храни /актуализация от януари 2011/:

.....................
- Правилното съотношение зеленчуци/протеини в дните ПЗ е: 1/3 зеленчуци и 2/3 протеини, за да продължите загубата на тегло.
.......................

От книгата:

"РАЗРЕШЕНО КОЛИЧЕСТВО ЗЕЛЕНЧУЦИ

По принцип количеството не е ограничено. Препоръчвам все пак да не се преминават границите на здравия разум само защото няма ограничение. Познавам пациенти , които се настаняват пред чудовищно количество мешана салата и дъвчат, без да са гладни, както се дъвче дъвка. Внимавайте с това изкушение, зеленчуците не са толкова безобидни, яжте, докато задоволите глада си, но не повече. Това предупреждение впрочем не отменя принципа за количествена неограниченост, който лежи в основата на плана Протал.
   Колкото и да погълнете, ще продължите да слабеете, но по-бавно.
   По този повод трябва да ви предупредя за една честа реакция, която се наблюдава при прехода от ударния режим към подобрения със зеленчуци протеинов режим. Много често през първата фаза отслабването е било светкавично, а после, с въвеждането на зеленчуците, кантарът сякаш замръзва и стрелката спира да слиза, дори като че ли леко се покачва. Не се безпокойте, не сте сбъркали пътя. Какво всъщност става? През ударната фаза ограниченото само до белтъчини хранене дава тласък на мощен хидробежен ефект, който не само стопява резервните мазнини, но и прогонва голямо количество застояла в организма вода. Точно този двоен ефект обяснява значителния спад в теглото. Но щом зеленчуците се прибавят към белтъчините, изкуствено прогонената вода отново насища тъканите, което пък обяснява неразбираемия застой. Истинската загуба на тегло, свързана с топенето на мазнините, продължава, макар и намалена от въвеждането на зеленчуците, но тя е скрита зад водата. Малко търпение - щом дойде редът на протеиновия режим, водата отново ще бъде изхвърлена и ще открие истинското ви тегло. Знайте все пак, че през смесения период, който ще продължи, докато постигнете желаното тегло, главната роля ще се изпълнява винаги от режима „белтъчини без зеленчуци". Така че не се учудвайте, когато забележите, че теглото ви спада стъпаловидно - скача надолу с чистите белтъчини и се задържа на едно място със зеленчуците.

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 12:31 от smileys

# 143
Здравейте Simple Smile Аз окончателно след 5 дни П, съм -2 кг.Днес ми е 1 ПЗ и закусих малко пържолка ,поради липса на др в хладилника, а обяда ми беше 3 яйца с ч.чушки.За вечеря мисля да съм на тараторче и пил. пържолка Simple Smile Усмихнат ден от мен Simple Smile

# 144
Телешката пастърма режимна ли е?

# 145
Привет!

оф, нещо ми са се разцентровали настройките на компа. като натисна бутона за главни букви и заспива, така, че ще си ги спестя  Simple Smile
Britaa, радвам се, че вече си в къщи. дано всичко лошо вече е зад гърба ти.  както вече са ти казали, здравето е най-важно. ако мога да си позволя някакъв съвет, то е, по времето когато си на санаториум, опитай се да не се подхлъхнеш по плоскостта, че така и така не спазваш режима, можеш да си позволиш да хапваш всико, пък после ще го мислиш. ако менюто ти там позволява, наблягай на месото и зеленчуците, па макар и сготвени, като избягваш сладкото и тестените. успех и бързо възстановяване  Hug
Дет, мисля, че телешката пастърма е режимна, но пък е доста солена. така, че ако ти е възможно, използвай само за междинно хапване, по малко. иначе може да задържиш доста течности.
  PIli_Lili, добре дошла и поздравления за чудесния резултат. защо само на месо и извара? заменяй и с яйца от време на време и рибааааааа. рибата дава чудесни резултати.
Lannister, нямам думи за резултата ти. претърпя огромно развитие и успя. само дето аз не съм съгласна с новата ти цел. с тази височина, на 70 кг ще си по-скоро кльощав отколкото секси, лично мнение. и ти е време да се хванеш активно със спорта  Simple Smile. като ще е гарга, да е рошава.
моите проблеми се оправиха. явно нещо организма ми се беше бъгнал. въпреки това си взех хуска. карам си четвъртата, килограмите са в норма, но играят нагоре, надолу. само дето като качвам, имам чувството, че слагам всичкото на ....хммм, гърдите  Simple Smile, луда работа. в последно време съм се отдала на риболов, ходим по разни язовири и гьолове.
хубава вечер от мен  Hug

# 146
Здравейте
искам да ви се оплача, че както бях свалила на 60,600 изведнъж на другия ден кантара показва 61,500. Защо е така не мога да разбера? Ям си месото ходя пеш дори се чувствам изтощена физически а теглото ми се увеличи! Как да размърдам кантара не зная!

# 147
Pili-Lili в момента си на ПЗ, а в зеленчуците се съдържа доста вода,най вероятно е заради това.

# 148
# 149
Korni, не пускай зелени човечета, а казвай как си 5години след режима... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт