Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 55 302
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Oslo,Norway
Разбрахме се  Wink
Благодаря Simple Smile

# 241
  • София
За 7 дни пише само след консултация с лекар. В предвид че си раждала скоро и сигурно секцио не е добра идея Wink

Аз си карам 1/1 и да ви кажа протеиновите по-добре ми действат, на ПЗ ми пада кр.захар и огладнявам бързо, днес след пилешки гърди на скара и домати цялата треперех..

# 242
За 7 дни пише само след консултация с лекар.
Да, и това е вярно, ама къде да прочете, то първа страница е пълна с толкова много информация, че освен да попита, няма начин да разбере  Wink
Впрочем, аз направих 10 дни ударна фаза и бях ОК. Не съм имала проблеми, но разбира се, винаги е строго индивидуално. Но и моите килограми стартово бяха много - над 130. Така че всеки се преценява, съобразно своите начални кг.

# 243
  • София
Аз затова само по книгите се водя, не че и там няма разминавания но поне е черно на бяло и подписано от Дюкан. Много грешки намирам със спазването от предишния път но този път много по лесно я понасям понеже разширих кръга на храни с протеини за които не се досещах предишния път а и имам време да си готвя вкусно. Peace

# 244
  • UK
Ври- да се стягаме.  Party Аз качих няколко кг от свалените, но знам, че тялото ми свикна да подържа новото тегло и сега ми е времето да отслабна още малко.
ArhMih- идейки ми даде и хубави съвети. Цептера хубаво ли прави пържолките? Аз имам оребрен тиган от Икея. Не е лош, но не е като истинска скара.
Абсолютно си права за щастието, обаче аз не искам да съм влюбена и е една борба, едно чудо..

Реших 5/5 и след първия ден съм точно минус 1кг, електронен кантар.

.. но този път много по лесно я понасям понеже разширих кръга на храни с протеини за които не се досещах предишния път а и имам време да си готвя вкусно. Peace

Peace много е важно готвенето и редовното и достатъчно ядене.

deni4ka.no- да са ти живи и здрави и успех с отслабването.
За подсладител ползвам само една марка стевия, от всичко друго ме е страх.

# 245
Привет, красиви!!

При мен нищо ново. Поддържам си 63кг. Опитах да направя чист протеинов ден, е не успях. Става ми лошо, дори и в нормалните дни пак ми е зле. Не знам на какво се дължи, трябва да отида да се прегледам, че не може да съм с постоянни световъртежи.
Днес споменах на мъжа ми и той ми каза да спирам режима. Oтговорих му, че вече близо месец не го спазвам, а той - Ами не си напълняла Grinning

Добре дошли в редиците на нови и стари дюканеси  Hug Hug Hug

# 246
  • Плевен
Хей, сладури, привет!
Петък е! Как е настроението? Вчера ходих на Пловдивския панаир... То вече изобщо не е това, което беше преди години, но пък си направихме разходката по магазините и прекрасната пешеходна зона на града. Много ми хареса! Вещи, блазе ти! Гордееш ли се с града си?

Хайде сега да разпръснем затъмнението, относно информацията за режима на първа страница - сега е поместена в прозорчето СКРИТ ТЕКСТ - веднага под картинките!

Ох, Ври, добре, че си упътила Деничка с ударната и схемата! Ти подкара ли нещата сериозно? Аз бях стриктна 1 седмица и тази подкарах малко накриво работата, а вчера пък хептен я оплесках с тази командировка... в смисъл почти не ядох, пиеше ми се повече вода, а изкарах с 2 шишенца минерална деня... обяд ми беше чак следобед към 14-15 часа... хапнах филенца и салата; вечерта си забърках едни яйца в керамичния котлон, но дали от салатата с домати нещо стана - днес нямам никакъв минус, а +300 грама нагоре, което не го очаквах с тази продължителна разходка от предния ден! Обидена съм му на кантарев и това е!
Деничка, как върви ударната? Какво реши, колко дни ще е?
Маце, да, правилна тактика - готвене и разнообразие - това е истината! Все трябва като шахматисти да предвиждаме поне 1-2 хода напред! Пазаруване на продуктите, готвене, че да има винаги точната режимна храна! Аз държа тука една схемичка, останала ми още от Натали-Никол (видна дюкеса, която стопи килцата си ~ наполовина - от 107, сега е 56 кг !!! - за седмично меню, но ето прочети сама част от нейните велики постове:
Скрит текст:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=643328.msg21398960#msg21398960
По стара традиция на успешно приключилите втора, споделям малко лично ноу-хау...  
 колкото по-малко мислиш за режима, толкова по-лесно върви. Приемаш в началото рамките му и спираш да се въртиш като шугав и да си измисляш повод да интерпретираш и питаш за храни, дето не си ги прочел. Ако действително стъпиш в коловоза, той сам те пази от дерайлиране - колкото и абсурдно да звучи. Нужно е демек, само да включиш на втора и да игнорираш, че си на специален режим или специфично мероприятие. Хранене, като всяко хранене - това, че е в определен списък, не те прави по-специален или наказан, нито бива да преобръща живота ти на челна стойка. С такъв модел поведенческо мислене, приех по-леко нещата и не се катурнах нито веднъж в безкрайно дългата при мен втора.

- разнообразието е възлов гарант за успеха. Печеното пиле без кожа е страхотно нещо, но на 3-тата седмица може да ти се повдига от него и да залитнеш без да искаш. Редувах непрекъснато: понеделник - телешко, вторник - пиле, сряда - мусака, кюфте, бургер от пуешка или пилешка домашно мляна кайма, четвъртък - сърца, воденички, дробчета, петък - риба, събота - цяло печено пиле, неделя - конско или заешко. Освен, че не ми писна, но и при подобно редуване в такт, забелязах, че не се изтощавам и не затормозявам темпото на спад. Нито веднъж не съм имала покачване - нито леко, нито средно тежко - само плавно надолу, независимо от капризите на лунни и прочие цикли.

- колкото и както да съм била заета - ГОТВЕХ!. Гледах на готвенето като на награда и отварянето на темите с режимни рецепти взе да става в един момент празнична тръпка. Мислех го като предизвикателство, на което да се наложа - мога ли да го издокарам вкусно (в което не вярвах по презумпция), да го изкилиферча красиво, да се изфукам после с някоя снимка  . Баш като в кулинарно шоу се вживих, но съм си чревоугодник от дете. Готвенето поддържа илюзията, че се храниш нормално и нищо в рутинния ти график не се е драстично променило. Наблягам много на драстиката и нагласата, че живота не е по-различен от преди, понеже при по-чувствителни (да се чете склонни към заинатяване) като моя характери, мисълта, че си принуден да правиш кардинални промени, може да срине психика и мотивация.

- за осем месеца съм допуснала само два дни, в които да нямам режимен десерт в хладилника. Този момент преценявам като ключов при сладокусния тип натури като мен. Пребеля ли очи за сладко, рискувам като лунатик в несвяст да стигна до магазина, да смотам за норматив един шоколад от 250 гр. и да се прибера ни лук яла, ни мирисала.  С дюкански десерт в хладилника не ми се е налагало да се правя на сомнамбул - по-близо ми е от магазина. Нещо повече - колкото задълбавах в темите с рецепти, толкова по-ясна ми стана рамката и принципът на режимното им приготвяне. Точно както и при нормалното готвене - като знаеш яхниения принцип, можеш да готвиш всичко друго. Научих се да желирам, което съм смятала за салто мортале в кулинарията; взех да си доизмислям рецепти на базата на всичко, което ми кристализира като знание и опит. Възнамерявам даже да си патентовам Мус "Натали Мока"  като най-реалистичния и аристократичен мус на света  .

- водата се обърна на боза, с малко въображение. Аз - камилата   , която пиех по един литър на 10 дни и шишето ми се заблатяваше накрая, сега не мога да сколасам да купувам достатъчно. Мисля за вода, пия за вода. Не мисля за вода, не пия вода. Светна ми тази проста зависимост и започнах да мисля за вода. Минат 15 минути - вода; говоря по телефона - боже, водата; сядам пред компютъра - чакай да пия вода; филмът започва - ай, време за вода; филмът свърши - аларма за вода; чакам на котлона и бъркам - дай да долея вода и на мен, отивам да пишкам - после вода. Не бъркам водата с чай от мента или мащерка, независимо, че го пия гол като плюфка, без добавки тоест. Нито с айран. Водата си е вода. Само след втората седмица като видях как ми се избистри тена на лицето, как се озари кожата и взеха да избледняват фото петната от слънце - да видиш тогава - ВОДА! На петия месец взех да си мисля, че съм сънувала, че имам целулит. Къде е? Къде са ми портокаловите кори като преметна крак? Опъна се онази ми ти кожа, че като наизвадих минижупите    Дърпам си стола пред огледалото и си връзвам краката на фльонга - холивудска картинка, на Шарън Стоун да ѝ се сцепи полата по шева от завист. Вода.

Да взема да се спра дотук, че рискувам никой да не прочете като стане роман.    Следва
Дани, почвай витамини и някой имуностимулатор. Вместо доктори, тонизирай се с повече разходки след природата и чист въздух. Защо ли пък такива световъртежи. как ти е кръвното налягане? Да не е ниско? Посети наистина личния доктор, пусни малко изследвания, направи си профилактичен преглед за успокоение и пиши какво става! Поздравления за успешното задържане на килцата!
Тери, уби ме с това -
Цитат
обаче аз не искам да съм влюбена
... как ще го постигнеш? И защо? Остави се на приятните вълнения, както ти писах и преди и не го мисли! Виж в сравнение с това, режимът е песен, нали? Пържолките, както и всичко, останало стават чудесни в цептера! Тя за мен в готвенето е като автоматичната пералня в прането! Слагаш всичко, затваряш капака и като стигне стрелката до края на червения сектор изключвам и край! С удоволствие и почуда установявам, че е станало перфектно! Забутала съм си обаче едно приспособление за готвене на пара в нея... и сигурно е останало в стария апартамент... Трябва да си го намеря, че да си правя зеленчуците така - всички витаминки си остават в тях, не в бульона. Иии - браво за тлъстия минус!  bouquet Ей за това го обичам този ударен етап - правиш изненада на организма и хоп - радост на кантарчето - цяло кило! Супер си!
Чао, засега и до скоро! Обичам ви!
 Абе, няма ли кой едно кафе да сложи? То стана обяд вече, ама аз кафе пия по всяко време... Laughing

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 10:46 от ArhMih

# 247
Здравейте! Приемате ли нови попълнения в редиците ви Simple Smile Аз от днес започвам, но имам доста въпросителни и се надявам да ми помагате Simple Smile Имам да свалям 4 кг. Знам , че не са мн , но мен ме тормозят. Мисля да направя 3 дни първа фаза и после 3 п- 3 зп. Дали е добре? А за млякото- прясното дали да бъде 0,1% или 2% . И за киселото се чудя...Предполагам, че не може да се яде нискомаслено сирене и  кашкавал на Маджаров, а само извара?  Може ли да си пия кафето със стевия? Много ще съм благодарна, ако ме напътствате! Имам и още доста въпроси, но в момента ми избягаха от главата Grinning
Пожелавам ви хубав ден!

# 248
  • Плевен
D_D_D, добре дошла в компанията!    bouquet
Добре си намислила и ударната, и схемата! По принцип прясното мляко, както и киселото трябва да е 0,1%, но мисля, че и 1,5% (най-често срещано нискомаслено прясно мляко в нашите магазини) няма да ти попречи да сваляш. Прясно мляко - до 200 мл на ден, нали знаеш? Киселото - ако изобщо ти хареса 0,1 % на Верея примерно или на Активия... си хапвай (пий - то е гола вода, какво хапване) Лично аз съм на 2% Боженци, но понеже не съм много заслабваща, а само предимно пишеща и мъчеща се с режима и изкушенията - не съм пример за подражание. На теб самата лежи отговорността за избора на % масленост. Моето мнение е, че все пак, мили момичета, ако сте в репродуктивна възраст имате нужда от малко масленост за този цикъл и не бива да сте толкова драстични и педантични, специално за маслеността на млякото. Изберете златната среда и бъдете стриктни в самите схеми и режимната храна. Не изпадайте в крайности! Сега за 1-2% отгоре - да се правят драми... това да ви е прегрешението! Преди време Култура беше изписана с 0,1% масленост, а с дребен шрифт - 3,6% растителна мазнина. Сега вече крият и това с раст.мазнина. От друга страна - за тези 4 кг - може да си позволиш да си за кратък период от време напълно стриктна и с обезмаслените млечни. Да, наблегни на изварата, забранени са нискомаслени сирена и кашкавали! Да, може кафенцето със стевия или течен подсладител - какъвто ти хареса. Успех!
Ленистър, как си измежду кифличките? Устискваш ли положението? Ти си мазохист, да знаеш, сладур!

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 14:02 от ArhMih

# 249
Много благодаря за съветите   bouquet  Купих прясно и кисело мляко на верея от 0,1 % като прясно ми трябва само за кафето, че така и не се научих да го пия чисто. Иначе днес съм хапвала 1 пилешко бутче и 6 парчета пилешко филе с 2% мазнини. Трици не съм яла, защото мн не разбрах дали трябва да са 1 с. Л. Или 3  Embarassed  , но предполагам, че не е фатално и че няма да има проблем да ги включа от утре. Що се отнася до цикъла- аз съм след раждане на второто си детенце и още го чакам  Rolling Eyes. За съжаление ми спря кърмата много рано- след месец и сега се заех с отслабването. Може би докато се нормализират хормоните ще е по-трудно отслабването, но да видим. Ще се пробвам да съм стриктна, но май няма да е толкова лесно. Принципно обичам да ям месо и храненето не минсе различава особено от третата фаза на режима, но днес ми е бая трудно hahaha Стискайте ми палци да не предам четата още на първия ден!

# 250
Тук съм, сериозна съм, че как  Mr. Green
Я кажете мнение по два фундаментални за мен въпроса - може ли кисело мляко 2% според вас и тея примамливи пръчици Бони стават ли за нашия режим  Rolling Eyes

# 251
  • София
Триците в ударната са лажица и половина. Хубаво е да ги ядеш за да ти е редояен корема.  Wink

# 252
Мерси! От утре ги включвам с малко кисело мляко.

# 253
Триците в ударната са лажица и половина. Хубаво е да ги ядеш за да ти е редояен корема.  Wink
Това пък сега го чувам  Thinking От първия ден, включително в ударната фаза, съм консумирала по 3 с.л. трици 

# 254
Ври, така е в книгата. Даже в първото издание няма трици...

Общи условия

Активация на акаунт