Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 55 285
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Исках да публикувам снимки на преди Дюкан и 8 години след това, ама нещо пак не ми се получи, с което исках да кажа на новите момичета, че упоритостта се възнаграждава  bouquet  Смайлсче, на предната снимка е  номер 2, а това е номер 5 Simple Smile /снимката е от 1.08.2015г./

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 19:30 от bigbaba5

# 301
А да попитам в първия етап мога ли да ям пуешка шунка?

# 302
Да ядеш - не, да накусиш - да Simple Smile /съвет - избягвай ги, само в краен случай, когато мнооого ти се хапва и то във 2-ра, в 1-ва не/.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 19:45 от DaniMhv

# 303
  • Испания
Смайлсче, на предната снимка е  номер 2, а това е номер 5 Simple Smile

Сладурче внуче и сладурка баба.  Heart Eyes Hug Пу-пу! Посрали ви кокошките!  Hug

А да попитам в първия етап мога ли да ям пуешка шунка?

Може, само обърни внимание на процента мазнини в нея.

ПОЗВОЛЕНИТЕ ХРАНИ

Ч И С Т И П Р О Т Е И Н И : От следните категории храни можете да консумирате колкото желаете без никакви ограничения и колкото ви се прииска. Разрешено ви е и да ги смесвате.

...

VI. Постни шунки
Шунки със съдържание на мазнини м/у 2 и 4 %.
Традиционната шунка и джоланът не са разрешени, както и беконът, който е още по-тлъст.

# 304
Да, Смайли, така пише, но аз се съмнявам в качеството и "чистотата" на българските шунки, затова и препоръчвам да ги избягва.

# 305
4% Пише , че е , но ще я оставя за по-нататък. Ох днес такъв глад ме гони- изядох си две кис.млека 0,1 и 3 яйца + около 100-150гр. извара + 100 гр.Екскуиза + чаша прясно мляко 0,1. и май попрекалих . Явно това, че трябва да ми идва си оказва влияние. Blush

# 306
  • Испания
Не трябва да гладуваш. За да сваляш, трябва да ядеш толкова, колкото ти се яде от разрешените храни, а те хич не са малко. И да ядеш разнообразна, а и готвена храна. Нали знаеш, че за млечните има дневно ограничение?

# 307
Не трябва да гладуваш. За да сваляш, трябва да ядеш толкова, колкото ти се яде от разрешените храни, а те хич не са малко. И да ядеш разнообразна, а и готвена храна. Нали знаеш, че за млечните има дневно ограничение?
Аааа това с дневното ограничение нещо съм го изпуснала  ooooh! Значи не ми е толкова зле храната, така ли да разбирам?

# 308
  • Испания
По-лесно ми е да ти цитирам отговор на Дюкан  в испанския чат:

В: Може ли да се консумира неограничено количество крем, направен с литър прясно мляко? Трябва ли да се редуцира разрешеното количество разбито обезмаслено сирене? Как действа реално? Това е много често задаван въпрос. Можете ли да ни помогнете да разберем по-добре намаляването на млечните продукти?
О: Всички млечни продукти произхождат от млякото. Не могат да се консумират повече от разумните количества, без да се стопира загубата на тегло, специално когато става въпрос за по-голямо количество наднормено тегло и значително количество свалени килограми. На практика, има ограничение: килограм млечни /1 КГ ОТ ВСИЧКИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, включително прясно мляко, т. е. 800 г сирена и кисели млека 0% + 250 мл обезмаслено прясно мляко/.

Тук споменава сирена, но в България няма сирене с 0% мазнини /в Испания има/. В България има извара /само трябва да не купуваш кашкавалена, защото тя не е за режима ни/.

Също от чата за яйцата, понеже виждам, че си изяла три:

В: Мога ли да консумирам неограничено количество яйца от първа фаза?
О: Белтъкът е изключителен заради своето протеиново съдържание, за разлика от жълтъка, който благоприятства повишението на холестерола. Съветвам жълтъците да са максимум 1 или 2, а белтъците – неограничено количество.

И за триците пак от там /понеже тези дни го обсъждахме/:

В: Може ли да ям повече от 2 супени лъжици овесени трици на ден?
О: В първа и втора фаза не трябва да превишаваш дневната доза от 3 супени лъжици. 1 супена лъжица не е посто разрешена, а препоръчителна. Внимание! Овесените трици не са носочени към това да направят режима по-приятен. Тази доза е необходима, за да ти помогне да отслабнеш, както и за да намали апетита, като помага за редуцирането на калориите. 2 супени лъжици леко увеличават този ефект и влияят върху чревния тракт. 3 супени лъжици подобряват още повече този ефект, но вече имат и увеличаващ калориите ефект.

В трета фаза трябва да се ограничиш пак в тези количества, защото в тази фаза вече имаш право и на нишестени 2 пъти в седмицата. В четвърта фаза 3-те супени лъжици овесени трици е един от трите основни фактора за поддържане на постигнатото тегло. Но от 4 фаза вече може да увеличавате дозата без никакви ограничения. Ако приемате някакви лекарства, трябва да разпределите тези количества по време на целия ден, защото овесените трици намаляват усвояването на храните и на лекарствата, които се приемат.

В: Кой е най-подходящият момент за консумиране на триците?
О: Той варира в зависимост от начина на живот и неговото влияние върху храненето. Ако сте свикнали да закусвате по-обилно, е ясно, че овесените трици ще внесат сладост в закуската ви със своята консистенция и засищаш ефект, особено ако си приготвяте питки или палачинки. Ако ядете повече следобяд, тогава най-подходящият момент за консумацията на триците е 17 часа. Ако закусвате малко и набързо и ако нямате време да си приготвите едно истинско ядене, с една дебела питка с 2 супени лъжици трици, бяло обезмаслено сирене и белтък може да си направите основата на един дюкански сандлич с парче пушена сьомга, с обезмаслена пуешка или пилешка шунка. Ако обичате сладко, една сладка питка с обезмаслено какао би била по-подходяща.

Включи в храненето си разрешените меса, всякаква риба /режимно приготвена/, морски дарове... Виж внимателно списъка с разрешените храни.

Не видях в менюто ти трици.  Peace

# 309
Днеска си купих триците и ще поправя грешките, значи освен да увелича ударния период с един ден, че днес май не е съвсем ударен  Grinning

# 310
  • Испания
Не, не е необходимо.

# 311
Май на усещане ще го карам, засега до петък ще гледам да издържа, а пък ако съм добре е включа и съботата. Дано не досаждамм, но поне първите дни ще си записвам така храната, за да мога да поправя точно тези грешки, уж чета, но явно некачествено. newsm78

# 312
Но все пак да оправдая малко себе си и да се надъхам, че не съм провал  Laughing Laughing Laughing
Цитирам от книгата:
"Най-добрият начин да се справим с усещането за ограничение, което може да изпитат най-слабо мотивираните, е да се възползваме пълноценно от възможностите, предлагани от режима, а именно за първи път да ядем „колкото ни душа иска" храни като говеждо или телешко месо, риба, каквато и да е тя, включително пушена сьомга, тон в консерва, сурими, стриди, лангустини, бъркани яйца, безкрайната гама на обезмаслените млечни продукти, шунка без тлъстина, без да забравяме кремовете с обезмаслено мляко. Така че през първия ден яжте повече. Заместете липсващото качество с количество. И главно, организирайте се така, че винаги да имате подръка всички разрешени храни - в шкафа или в хладилника."
Сега го прочетох, но мога да се оправдая, че просто го слушах д-р Дюкан  Laughing Laughing Laughing Mr. Green Joy

# 313
Pepitas, трябва и да спиш Simple Smile
Добро утро с кафе и трици с пр.мляко!

# 314
Aаах голямо безсъние ме гони тези дни. Добро утро!
И аз започвам с 1/2 кис. мляко с лъжица трици , ама те били вкусни  newsm78 и кафенце с пр. мляко и на работа. Днеска мисля и фитнесче да направя Simple Smile
Исках и да питам, по лекарски препоръки взимам едни фибри хуск, предполагам не е проблем да продължа с тях  newsm78 Как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт