Отговори
# 150
  • където ми харесва
Ми аз и на планина си водя кучето. Ама тя е кокер, не е голямо куче. И съм се постарала кучето ми да се чувства удобно-аз не седя целодневно на плаж, а тя не стои нон-стоп вързана за чадъра. Но и не бих я оставила на слънце, или да тича като луда по плажа.

# 151
 ...Струва ми се ужасно да завържа куче за чадър да стои под хавлия на плажа, ...

Преди години видях с очите си немска овчарка (женска) да тича с чадъра, на който беше вързана. Помете всичко по пътя си, за щастие само хавлии, чанти и надуваеми играчки, защото стопанинът й беше влязъл в морето без нея. Вероятно и чадърът не е бил забит достатъчно дълбоко, не си спомням вече подробности, но такова туловище ако тръгне и наоколо има деца и плажуващи, не ми се мисли какво може да стане.

# 152
  • Бургас
Не бих си завела кучето на басейн и не искам да виждам хорските кучета на басейн. Нито за другите е ОК, нито за кучетата. Тоя хлор в басейна ще им види сметката на козината. Пък и не е приятно.

За плажа - ако са вързани няма грижа. Моя пес ходи на плажа през късна пролет и ранна есен. Сърце не ми дава да го изпльоскам на 30-35 градуса жега. Но съм от Бургас и като ходя на плаж, той просто си е у нас.

А най - много мразя свободно пуснати кучета на места различни от обособените за това.

# 153
 ...Струва ми се ужасно да завържа куче за чадър да стои под хавлия на плажа, ...

Преди години видях с очите си немска овчарка (женска) да тича с чадъра, на който беше вързана. Помете всичко по пътя си, за щастие само хавлии, чанти и надуваеми играчки, защото стопанинът й беше влязъл в морето без нея. Вероятно и чадърът не е бил забит достатъчно дълбоко, не си спомням вече подробности, но такова туловище ако тръгне и наоколо има деца и плажуващи, не ми се мисли какво може да стане.
Боже какви идиоти има

# 154
  • София
Сега като се замисля "плажуващи" по цял ден кучета не съм виждала. Ние обикновено пропускаме плажа през горещите часове и ходим късния следобед. Тогава съм виждала и кучета. Но и плажа почти празен и в морето няма навалица от плуващи.

# 155
  • София, Младост 2
Ние ходим много рано, към 8 сутринта, на принципно слабо населени плажове - и си тръгваме обикновено към 11, когато повечето хора тепърва идват... Аз самата цял ден на плаж не мога да издържа, камо ли пък детето и кучето да си оставя да киснат цял ден, и то в горещата част на денонощието Stop Кучето седя вързано за скалите, на сянка и под чадър, освен когато го водехме на разходка по плажа и в близките гори, задължително на повод (той много обича деца - и играчките им, така че няма начин да го пусна). В морето влиза само на каишка, защото иска да пие от водата и после има проблеми. Носим си му вода и силиконова купичка, от която си пие. Не ака на плажа никога, независимо че имаше проблем с коремчето (има си ритъм и място за това, той е приучен, независимо че е само на 7 месеца - и не тръгваме никъде, без да си е свършил работата преди това), за пишкането се е случвало, предвид колко вода пие заради жегата.

Иначе на плажа имаше английски сетер, който влизаше да плува със собственика си (дядо с внуче на годинка и нещо). След като дядото се наиграеше с бебето във водата, докато кучето възторжено плуваше в кръг около тях, бебето отиваше при майка си, а човекът с маска и шнорхел, кучето на метър пред него, отиваха и плуваха поне час (навътре в дълбокото) и се връщаха. Така че има какво да прави куче на морето - ама ако е куче, което обича водата и плува. И ако му се обръща достатъчно внимание, а не да бъде зарязано да седи под чадър и само да му се вика да не мърда.

# 156
Нали има наредби, според които всички кучета трябва да са с каишки (поводи или както там се наричат) на обществени места, а освен това кучета с тегло над 10 кг. трябва винаги да са с намордник. При това положение няма логика да могат и да влизат в морето и да плуват (стига собствениците им да спазват закона, разбира се).

# 157
  • София
Нали има наредби, според които всички кучета трябва да са с каишки (поводи или както там се наричат) на обществени места, а освен това кучета с тегло над 10 кг. трябва винаги да са с намордник. При това положение няма логика да могат и да влизат в морето и да плуват (стига собствениците им да спазват закона, разбира се).

Нека се абстрахираме от присъствието на кучетата на плажа. Кой нормален човек ще сложи намордник на кучето си в адските жеги в последните дни????
Кучетата се охлаждат само през устата.

А за намордник на плажа е смехотворно да се говори. Никой няма да си заведе кучето на плаж, ако то е агресивно и хапе.

# 158
  • SF

Е, както има такива наредби, така е пълно с незавързани кучета. А колко добермани, ротвайлери и питбули се разхождат без намордници... "Той е много добър"...  ooooh!
Срещат се и кучета на повод, но.... преобладават свободно движещите се. Особено в парка. По улиците май по-рядко виждам кучета без поводи.

# 159
В Швеция законът забранява къпането на кучета в обществени зони по време на сезона за къпане от 15 май до 15 септември. Изключение се прави за кучета-водачи и полицейски такива. Законът се спазва, защото глобите са солени.

# 160
За глобите в Швеция и аз знам  Laughing, май трябва да се последва техния пример и така всеки ще си знае и правата и задълженията и няма да има кофти ситуации.

# 161
За глобите в Швеция и аз знам  Laughing, май трябва да се последва техния пример и така всеки ще си знае и правата и задълженията и няма да има кофти ситуации.
Голям рахат е, няма улични кучета и котки, а всички домашни са с каишка и всеки стопанин си чисти съвестно. Но лятото се прибираме за седмица-две в София и тогава бродим по улиците с пълно кучешко снаряжение  Tired. Мен ме е нападала кучешка глутница в Студентски град и страхът ще си остане до живот, имам и белези.

# 162

Ужас - поредното Една Жена Каза, изпляскано с дежурното НАЛИ отпред  ooooh!

Уважаема госпожо или госпожице, къде има такива наредби?!?
На куп обществени места е позволено кучетата да са пуснати, а това за намордника от кой точно пръст си го изсмукахте?!?
Намордник се слага на агресивно куче. По преценка на стопанина най-вече.
Жалко, че повечето стопани се гордеят с неща, които би трябвало да коригират...  Sad

# 163
На мен не ми пречат кучетата на плажа. Досега куче не ми е минало през кърпата, не ми е хвърлило пясък, за разлика от много невъзпитани дечица. Не съм виждала куче да ака и пика по плажа, въпреки че някои хора смятат кучетата за свине... Моето куче не го водя на плаж, топло му е, не мога да му го причинявам, жестоко е.

Мен ме е нападала кучешка глутница в Студентски град и страхът ще си остане до живот, имам и белези.
Глутницата от домашни кучета ли беше?  Stop

А за намордник на плажа е смехотворно да се говори. Никой няма да си заведе кучето на плаж, ако то е агресивно и хапе.
newsm10

# 164
Едното ми дете е хапано от домашно куче. Глутница, или домашно-все е риск и е ежедневие. Новините с нападнати, нахапани или проблем друг някакъв. Периодично има и отрови, репортажи на организации. Едно и също се дъвче от 10 години. Няма ред, няма правила-всеки си го кара както му душа иска. Та глутница, или домашно-фактите са на лице и те ясно говорят, доказателство е и съществуването на темата, че проблем има. Кой и как ще го реши-не ми е ясно, на самосъзнание на стопаните аз не мога да разчитам, няма и как, никъде по света не се разчита на самосъзнание. Ако е ясно написано и указано кой къде и какво може, ако се следи за спазването-нито такава тема ще има, нито ухапан човек, нито изхвърлени кучета. Иначе живеем си ние, кой по-малко нервен, кой повече, и се дръвчим един на друг що болонката ти няма намордник и спорим на тема моя доберман е най-милия на света, децата кучета ги яли, а баби продължават да хвърлят кокали под балконите си и да развъждат. Ред е време да се сложи - за доброто и на хора и на животни.
ПП. Аз самата съм с куче и имам огромно притеснение как ще се опазим - от глутница, от агресивно чуждо и невързано, от недобросъвестен стопанин или от изтрещял вече нахапан човечец, за който всичко мърдащо е зло. Tired

Общи условия

Активация на акаунт