Отговори
# 135
Извинете ме дами, подкрепящи тезата, че животни не трябва да има по тези места. Те имат право да ходят навсякъде, стига да имат хигиенни навици и железно възпитание.
Нямат. Кучетата нямат права да ходят навсякъде. Но пък децата имат право да ходят на плаж, даже и да квичат като заклани.

Айде сега възроптайте от тази вопиюща несправедливост.

# 136
Извинете ме дами, подкрепящи тезата, че животни не трябва да има по тези места. Те имат право да ходят навсякъде, стига да имат хигиенни навици и железно възпитание.
Нямат. Кучетата нямат права да ходят навсякъде. Но пък децата имат право да ходят на плаж, даже и да квичат като заклани.

Така отговорено, да, ще породи сега порой от защитнички.
А можеше и така да бъде:
Нямат. Разбира се, че кучетата нямат права да ходят навсякъде (освен водачите). Но имат право да са на плаж там, където е позволено. Има си табели къде е забранено. Толкова е просто. Няма несправедливост, има просто свободен плаж, с достъп за всички и такъв, със забранен достъп на кучета.

ПП. Аз съм собственик на куче. Много ми е неприятна цялата тази разделеност и нападателност от години насадена. Осъзнавам донякъде от къде идва и с голяма доза разочарование споделям, че идва от страна на собствениците по-често. Писах в темата за кучета с елементарен въпрос, на който ми бе отговорено заядливо и с тон. Няма да бъда защитник на никоя страна, въпреки, че съм "кучкар", защото реално си давам сметка, че няма на какво да стъпя, за да "оборя" тезата, че "аз така не правя". Тук всички така не правят, но е достатъчен прочит по диагонал на една тема, за да лъснат някои истини.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 10:22 от mimsa2000

# 137

А можеше и така да бъде:
Нямат. Разбира се, че кучетата нямат права да ходят навсякъде (освен водачите). Но имат право да са на плаж там, където е позволено. Има си табели къде е забранено. Толкова е просто. Няма несправедливост, има просто свободен плаж, с достъп за всички и такъв, със забранен достъп на кучета.
Пак е доста различно от "кучетата имат право да ходят навсякъде" нали?
Ами не-нямат...
Също така правата присъщи на хората още не са приложими за кучетата. Тоест кучето няма същите права като човека, защото не може да изпълнява същите задължения.
Но явно е сложно да се смели този факт от много хора...

# 138
На басейн по-скоро не, на плажа - ако е възпитано кучето и не пречи може Simple Smile, а и породата за мен има значение. Добре се чувствам в обкръжението на голдъни, кокери, лабрадори, бигъли, въпреки че са по-игриви и палави. Не ми е комфортно в обкръжението на ротвайлери, питбули, добермани, и дори пинчери.

Като бяхме почивка преди седмица на плажа имаше под един чадър йоркшир териер, по нищо не можеше да се разбере, че има куче наоколо, в интерес на истината хората се занимаваха с него, много възпитано кученце, на другия ден под друг чадър имаше пинчер - ами на всеки налиташе и се спускаше и показваше зъби.

# 139
Не знам как ги водите тези кучета на плаж. Кучето, от каквато и порода е, не понася горещини.
Кучетата нямат потни жлези и се охлаждат само през езика.
Като видя изплезено и дишащо тежко космато, че и не толкова космато куче на плаж ми става жал за горкото животно.

Куче само рано сутрин и късно вечер-когато няма много хора.

# 140
Не знам как ги водите тези кучета на плаж. Кучето, от каквато и порода е, не понася горещини.
Като видя изплезено и дишащо тежко космато, че и не толкова космато куче на плаж ми става жал за горкото животно.

Подкрепям  Peace

# 141

А можеше и така да бъде:
Пак е доста различно от "кучетата имат право да ходят навсякъде" нали?
Ами не-нямат...
Също така правата присъщи на хората още не са приложими за кучетата. Тоест кучето няма същите права като човека, защото не може да изпълнява същите задължения.
Но явно е сложно да се смели този факт от много хора...

Да, различно е, но ето, ти продължаваш. Аз съм написала:Нямат. Разбира се, че кучетата нямат права да ходят навсякъде (освен водачите). Само че не съм се заяла саркастично след това. На това отвръщат после кучкарите със същото. Ей от такива неща се тръгва и настават разделенията.
С всичко останало съм съгласна, пак повтарям, аз самата влезнах в тема с въпрос съвсем нормален и получих странно заяждане в подобен стил. Можех да отговоря подобаващо, но е излишно, с подскачания на дребно аз нерви не хабя.

# 142

Ами така казано-на плаж-не не водя. Кучето не се пече. Водя да се изкъпе в морето обаче. На разрешено място ще е това и за ограничено време, няма да стои цял ден на плажа.

# 143
За басейн съм твърдо против, но там и не мисля, че се допускат така или иначе. На море - зависи от кучето. Юни в Гърция на сравнително безлюден плаж една англичанка беше домъкнала осиновено куче (разбрахме по-късно от нея). Това че дойде да ни досажда, когато решихме да изядем по един сандвич, не ме притесни толкова (дадохме му и на него), колкото като започна да ръмжи по децата, които се затичаха към водата. Не обичало деца, защото са го тормозили някога. Стопанката му тичаше по него като по дете. Ами...кофти е.

# 144

Ами така казано-на плаж-не не водя. Кучето не се пече. Водя да се изкъпе в морето обаче. На разрешено място ще е това и за ограничено време, няма да стои цял ден на плажа.
Ами някои водят. Миналата година на Аркутино си правихме компания в най-голямата жега с едно огромно куче, порода обикновен Шаро, доведен от някакви младежи.
Цял ден се влачи този Шаро от една опърпана сянка на друга с увиснал до земята език. Даже и вода не се сетиха да му дадат.
Явно не обичаше да се къпе, защото не го видях да влиза в морето.

# 145
wild poppy , именно това се опитах да обясня като описах ситуацията с йоркито и пинчера. Пинчера реагираше на всяко движение около себе си, при ставането на всеки човек от хавлията. Стопанката му само го теглеше, то се нервира още повече,  въобще излишно притеснение на хората около тях, като не изключвам и ухапване даже.

# 146

Ами някои водят. Миналата година на Аркутино си правихме компания в най-голямата жега с едно огромно куче, порода обикновен Шаро, доведен от някакви младежи.
Цял ден се влачи този Шаро от една опърпана сянка на друга с увиснал до земята език. Даже и вода не се сетиха да му дадат.
Явно не обичаше да се къпе, защото не го видях да влиза в морето.

На това вече не знам да има начин да противодействаш, защото е извън правила. Както и неписани. Аз бих им казала и бих дала аз вода на кучето, ако поемат-поемат, ако не поемат, а е разрешено там да има кучета-аз мога само да страдам заради моите разбирания, но на практика това куче не е пречило на никой.

# 147
смятам че на басейна не им е мястото но на плажа не виждам защо не .... примерно нашето редовно го вземаме с нас ...

# 148
  • където ми харесва
Моето куче на басейн не го водя. Самата аз, рядко посещавам, но смятам, че то там място няма. На плаж, обаче съм я водила многократно и всеки път процедирам по един и същи начин. Първо-кучето ми е на повод, без значение, дали в морето, или на пясъка. Второ, ако стоя под чадъра, тя стои с мен. Повода се връзва на чадъра, тя си лежи на сянка, на хавлията си. Нося торбички, за да събера акото. Винаги има прясна, питейна вода. Няма желание да търчи по хорските хавлии, а и да има, достъпа й до такива е ограничен. Влиза във водата само с мен, както казах-на повод. И достъпа на чужди деца до нея, също е ограничен.

# 149
  По добре ги водете на планина тия кучета. Ще си тичка там по поляните, ще души разни неща, ще цопка в поточетата. Струва ми се ужасно да завържа куче за чадър да стои под хавлия на плажа, не се сърдете.
  Има едни породи, дето не го знаеш куче ли е, които се носят под мишница и в чанта, за тях по-може, но сериозно куче... То не толкова, че на другите пречи, на мен не със сигурност.

Преди две години на Приморско една възрастна двойка си водеше игуаната, бяха страхотна атракция. Тоя звер и във водата плува, страшна работа. Много ни беше приятно. На другия ден ги търсихма пак да сме до тях, но то къде ще намериш някого в тая тълпа.

Общи условия

Активация на акаунт