Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 961
  • 416
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Благодаря! Точно подобен на този стол гледахме в Метро - не съвсем същия, но почти - благодаря за отзива!

А това, което описваш, страшно ми прилича на алергия към адреналин или друг хормон в излишък... и да, има такова нещо като алергична реакция към собствените хормони. Най-често срещаната сред тях е към прогестерона.

# 316
Здравейте!
Класната на моя син вчера писа, че учебниците и помагалата вече са по шкафчетата на децата. Ще ги раздаде на 15-ти. Тържеството ще е от 9,00 ч. и понеже първи клас са в същата стая (а сина ми ще е втора смяна цяла година), ще се събират в стаята от 11,00 ч. и ще разказват как са изкарали лятото (вместо учебни часове) до около 12,00 ч. (така е написала госпожата). После си вземат учебниците и се прибират.  Rolling Eyes
Написала ни е и програмата, както и предметите и какво трябва да се подготви за всеки един предмет.  Peace
Часовете започват в 13,00 ч. и завършват в 16,45 ч., когато има 5 часа (3 дни) и в 16,00 ч., когато има 4 часа.  Peace
Родителска среща ще имаме на 17.09.  Peace
И май това беше.  newsm78
Вчера цял след обяд разчиствахме чекмеджетата, подлостяхме моливите, гласихме несесера, разтребвахме изписаните тетрадки и т.н. - изхвърлих две кофи боклуци (изпочупени или не пишещи флумастри, половин линийка, счупена острилка и т.н.) и чекмеджетата пак са пълни.  #Crazy

# 317
...

Shocked Това е възмутително и ОБИДНО! Тая да не бърка родителите с децата!? Държи се с вас като с деца в детската градина... там е нормално да има подобен сорт "мотивации". Sick
И друго интересно нещо - децата на атеистите какво ги правят в това време, докато се молят, гонят ги в тоалетната ли?  Mr. Green

Добро утро ,

благодаря ви за милите думи ! Ще ви разказвам щом е интересно  Hug

Катя ,така се мотивират децата ,не родителите само.Който си е отговорен родител се интересува така или иначе и има желание да участва в учебния процес на децата си .
Иначе надали има атеисти .Във френско  Католическо у-ще сме . Peace

Ейй, добре че ми напомнихте за здравните карти, днес ще идем до личния лекар.

Контес, много интересни неща разказваш, сигурно са много полезни за държане на безотговорните родители в правия път. Но ми се струва, че имате прекалено много ангажименти, ако човек ходи и на работа, остава ли му време за самия него?  Blush
Аз някак си не мога да се запаля по тези групови училищни занимания с деца и родители. Ако трябва да прекараме време с децата избирам друга среда, не училищната компания. Макар че на децата сигурно им харесва...

Dive, ако не сте пробвали крем "Здраве", подсещам те и за него.  Peace
Да , когато работех миналата година ми беше малко по нанагорно с 2-3 емайла всеки ден, домашно ,което аз трябва да проверявам и поправям като тя чете на френски  , аз като не-говореща френски слушам на слушалки аудио СД по страница от учебника и поправям произношение ако сбърка .След това подпис, коментар как е минала домашната , подготовка за утрешния ден със събитието утре , костюми ако са необходими някакви, с училищния обяд в кутия ,с форми и пари ако има някаква мероприятие. Всяка вечер по 35-40 минути поне си имах ангажименти с училището .

Dive, Авеено серията е за дерматити и екзема . Hug

ст Добри ,столчето е много добро ,но е трябвало да има и облегалка според мен . С радост да си г ползва момчето   bouquetТака ми липсва Икеа тук .Сега циклим паркета в стаите и до седмица ще нареждаме новата и детска стая с бюрото ,стол, библиотека и нямам вече търпение .Ще ви пусна снимки ако ви е интересно .

Вие оправихте ли стаите вече ? Аз нали съм си все на вълна стаи напоследък  bowuu

# 318
  • Sofia
О, Контес, непременно да покажеш.  Hug
А стаята на Гушкан даде фира... падна мазилката на тавана. Добре, че не беше детето там в момента... такъв грохот беше... Не знам кога точно ще е поправката, на почивки малко ще да е, когато има време ММ. Та сме нагоре с краката, ама не си го слагам на сърце изобщо.
Иначе си е в ред стаята, раницата е отдавна изпрана, съхна на жарко слънце.  Simple Smile
А несесера ще погледнем тези дни. 

# 319
Днес имам мейл от госпожата - откриването е от 10ч , дала е програмата за 16.09 (5 учебни часа) и какво да носят за всеки час ,тогава ще получат учебниците. Класната ни стая ще е на втория етаж. Изненадвам се ,че РС е на 16.09 ,досега нямаха практика да е толкова рано, но ме устройва.

# 320
  • София

Shocked Това е възмутително и ОБИДНО! Тая да не бърка родителите с децата!? Държи се с вас като с деца в детската градина... там е нормално да има подобен сорт "мотивации". Sick
И друго интересно нещо - децата на атеистите какво ги правят в това време, докато се молят, гонят ги в тоалетната ли?  Mr. Green

Ох, не го написах аз!  Party Само като прочетох за подписи, формуляри и проверки дали съм отговорен родител, и ме втресе. А за "стената на срама" с червени, зелени и лилави личица не искам и да си помислям. Мислех, че назиданието пред строя е присъщо за едно друго време!  ooooh!

Иначе библиотеката с книжките е прекрасно измислена! Дано някога и тук се сетят за нещо такова.  Peace

# 321
  • Варна
Момичета, извинявам се за ранното влитане с мрачно настроение, но искам да споделя SadМай ще сменяме училището. Cry Имаме нова класна, ОК е жената, добро впечатление ми направи. НО! Стаята, в която са набутали класа е не повече 20 кв.м! Едва се събират 11 двойни чинчета, няма от къде да се мине. На втория етаж - от прозореца се излиза на козирката на училището. Щели да го заковат! Shocked В обратна смяна на училището, ще бъдат с гимназията (МГ) - всички извънлкласни занимания, библиотека, мед. сестра и т.н. не важат за тях. Нямат достъп до игрищата и салона за физическо (пак, защото са в обратната смяна). Учителката, при която уж бяхме се записали в първи клас се е върнала от дългия болничен... и е поела трети клас... И на всичко отгоре не се появи никой да каже едно: Извинявайте, че вашите деца тази година ще се наложи да изтърпят това и това, да представи учителката, да обясни защо се получава така... Чувствам се като крепостна, като бройка в нечий тефтер. Не искам детето ми да учи в тоз килер! Не искам да е лишено от достъп до нормално образование! Не искам и то да е бройка в тоз тефтер! #Cussing out

# 322
Дайв, много неприятно и за стаята, и за учителката, но най-вече наистина чувството, че детето е само бройка за попълване на делегирания бюджет / по същия начин усещах нещата в ПГ на "елитното" училище, където точно за наште деца нищо не се ползваше/. Сигурна съм, че Марта ще се справи каквото и да решите, децата са доста по адаптивни, отколкото ги мислим.
При нас също няма да са в стаята от миналата година, те са само за първокласниците, но къде ще са, не знам, явно на 15-ти ще разберем. В тази връзка половината втори класове ги викат в един час, половина - в друг, в зависимост от смяната.
Контеса, да споделя и аз, че ми е много интересно да пишеш за вашата образователна система, мерси, че споделяш!
За стикита и моята вече се е амбицирала, хубавото е, че имаме Лидл под носа, дет се вика, и по принцип пазаруваме оттам основно, макар че много не им харесвам асортимента.
А, и се сдобихме с още една нова раница, този път за спорт, оказа се, че маратонките, които й взехме за баскетбола сега около 15-ти септември са в промоция, купуваш маратонки, подаряват ти раничка Адидас.
Столът е готин, да си го ползва със здраве момчето.
Скрит текст:
Да има някоя мама от района на пазарчето в Красна поляна, предлагам кафенце, че имам по един час чакане на детето по време на тренировка

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 09:31 от Mira_p

# 323
  • София
Снощи беше родителската среща. Раздадоха ни учебниците - май всички без английския и трудовото са на Просвета. Трябва да ги подвържем преди 16-ти. Класната стая им е нова - една идея по-малка от миналогодишната и с двойни чинове. Миналата година бяха с единични. Нови учители няма да имат с изключение на госпожата по музика, която Вики познава, защото е ръководителка на вокалната група и още една допълнителна учителка по математика е включена за часовете по СИП. Децата в класа са си същите - няма напуснали или придошли, което е страхотно. Та това е накратко.

# 324
  • София
Честит Рожден Ден на Гушкан!
Да растеш все такава красива и умна, прекрасно дете!
И да поддържаш тази любов към книгите!
Бъди щастлива и много обичана!

Dive, това е ужасно, което споделяш  Sad
Дано да намерите хубаво училище за твоето дете!

Моят син е на лагер до събота и със сигурност още не се е осъзнал, че от другата седмица тръгва на училище. Нашата РС е в петък и ще се запозная с новите неща. Дано имаме повече време да реагираме за подвързването, че от работа не мога да вдигна глава. Добре, че накупихме всичко за училище още юни месец. Останаха единствено снимките за бележника и ученическата карта.
Нашият татко ще ходи в командировка в чужбина и съм му поръчала да купи оттам зимни дрешки и яке най-вече.
Откриването на учебната година ще е в 10:30 на 15-ти; дано да не вали  Praynig

# 325
  • София
... И на всичко отгоре не се появи никой да каже едно: Извинявайте, че вашите деца тази година ще се наложи да изтърпят това и това, да представи учителката, да обясни защо се получава така...
Хах, това ми напомни как миналата година 2-3 дни преди 15 септември докато бяхме на родителска среща влезе директорката с една госпожа и я представи като учителката по английски, макар че децата бяха записани в паралелка с немски. Оказа се, че не се били събрали достатъчно деца за френски и немски и затова всички с английски.
Не че ми дреме какъв точно език ще учат децата един час седмично в първи клас, но няма как да се отърва от усещането за непочтеност.

# 326
  • София
Мда, вятър ги вее на бял кон в училищата. Организацията куца отвсякъде, а аз на това най- много се дразня. (Последното си е мой проблем, ама..)
Та..
Отивам днес да попълвам декларация, че детето няма да ходи на занималня. Миналата година две попълнихме. Та взимам бланката и пиша имената, чета надолу, никъде не пише, че се отказваш от занималня. А то било за само за кандидатстване - нова бланка от тази година. И понеже е гузна учителката, че ми губи времето, ма аз нали ви обясних, че няма нужда да идвате, щом няма да го запишете. Айде сега и малоумна ме изкараха. Че пет пъти я попитах.
Та поне разбрах, в коя стая ще учат. Учебниците още не били готови. Направооо, нощес ли ще ги печатят. Какво значи пет дни да не можеш да подредиш пет учебника. Както и да е. Тетрадките същите до нова година.
Дамата от занималнята много ми допадна, но .. малчо няма да ходи на занималня.
Купих и бележник.

П.П. Мира, ние живеем в района на пазарчето. За днес няма да стане, сега се прибрахме и след малко излизам. А по другото време знам ли и аз каква ни е програмата. И все пак ако ще идвате редовно в района - сподели по кое време и къде, ако съвпадне с нашата програма..

# 327
  • София
  Dive, много, много неприятно!  Confused Само за вашия клас ли е така или всички 2-ри класове? Не могат ли поне стаята да ви сменят? И как без салон, без мед. сестра...Опитайте да говорите с ръководството. П;-добре те да измислят нещо, отколкото да местиш детето. ПОне не пречи да опитате, де...

# 328
Привет от мен! Ние в момента пътуваме от Гърция. Нищо не сме правили още. Надявам се за три дена да наваксаме.
Не можах да изчета всичко.
Дайв, рибено масло даваш ли? Също ГЛА. Може да размазваш по една капсула по здравата кожа.

Винаги ми е интерсно да чета Контес за училището там. С малки изключения повечето неща в канадската система не ми харесват. Като се започне с тоновете бумащина, мине се през наградките за всяко нещо, сякаш децата нямат никаква вътрешна мотивация, молитвите и се стигне до двата тона домашни през кратката им лятна ваканция. Не знам остава ли им време изобщо за свободна игра, в която сами да решат какво да правят, без да бъдат напътствани като някакви роботи.

Ние няма да имаме родителска преди началото. Вече познаваме класните, имаме списък с нещата за купуване от края на учебната година.

# 329
  • Sofia
Dive, мнооого неприятно! Ако не може друго да се направи, заслужават целият ви клас да ги саботира. Уффф... ама не ме изненадва особенно...
mmm, то сега е много вероятно да сме със стари учебници, не че не се случва и нови да има някъде.
Дъждец, добре сте си дошли!  Simple Smile

Мей, трогната съм! Много ти благодаря за вниманието и пожеланията!  Hug
С немалко закъснение и аз искм да пожелая на твоя пораснал младеж - здраве, щастие, весели игри и добри приятели! Учението леко да върви!  Hug

Заповядайте, момичета, за 8я Рожден Ден на моето малко слънчице!  Simple Smile

клик за рецептата

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 16:48 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт