Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 979
  • 416
  •   1
Отговори
# 255
  • София
donsita, st. Dobri, според мен няма от какво да се притеснявате Wink
Просто някои деца, особено момчета, узряват по - бавно Simple Smile

Скрит текст:

Големият ми син лятото след първи клас четеше с много подканяне и зор. След това започна малко по малко, зачиташе, сменяше и не дочиташе книги ... До следващото лято лека полека започна да намира своите любими книги като стил. Сега (7 клас) чете наистина тонове книги и то с огромно удоволствие. Не може без книги Simple Smile
Между другото, той не искаше да погледне състезтелна математика до началото на 3-ти клас, когато изведнъж се зариби и се оказа, че има доста дадености там (може да е нескромно, но влезе в СМГ след 4-ти клас, без да посещава подготвителните им курсове, с много читав бал, а сега е едно от изявените деца по математика в национален мащаб Wink)

Второкласникът ни е просто второ дете - той по - рано проявява интерес заради брат си (и вечния стремеж да е голям като него, което често води до копиране на това, което прави брат му) - и към матемаитика, и към книжките. Математиката при него ще я поддържам и побутвам, ако се наложи, заради естеството на училището, в което учи (музикално - не знам кога ще вземе да се отказва от пианото). Книгите се надявам да продължи да чете (пак и заради брат си, поне в началото, после, надявам се, заради себе си)

Момчетата и момичетата растат различно, няма какво да се заблуждаваме. Момичетата в тази възраст са много по - оправни, по прилежни (бих казал и по - умни, ама да не се обиди някой). Нещата после се променят - при някои по - рано, при други чак в гимназията Simple Smile
Аз все си го повтарям това, като реша, че детето ми изостава по нещо Simple Smile  

Съгласна съм със съпруга ти, st. Dobri Simple Smile При оня етнос нещата са много по - комплексни - повярвай, децата им щаха да четат, ако родителите им четяха... Има си моменти, когато да натиснеш, но за по принцип според мен е много по - ефективно полека и на игра да станат нещата. Просто при (повечето) момичета това става по - лесно Wink И винаги има изключения, разбира се.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 14:45 от rally

# 256
  • София
Като ви чета и направо се успокоявам за сина ми.  Hug
На ръст порасна, а акълът му е един детски... Четенето е последното нещо, което ще направи без подканяне.

ПП: Чинчилата вече си има име - Алвин.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 14:02 от sise_to

# 257
  • Перник
sise_to, много ви е готино животинчето  Heart Eyes
Като наблюдавам някое момиченце около възрастта на Калоян направо се изумявам колко по-зрели са. Във всяко отношение. Та, нормално е и да четат повече.
Споделям мнението на ralli за "онзи етнос". Въпреки, че и там има изключения - образовани и интелигентни хора, съответно и децата им са грамотни.

# 258
  • София
Подкрепям мненията ви за момиченцата. По моите скромни наблюдения те са по-дисциплинирани, по-разумни, находчиви и израстват по-бързо.
За моя син всичко все още се върти само около играта. Учене, писане и четене спадат към ужасните дейности, които възприема едва ли не като наказание и които го лишават от телевизията и играта /с бластери, мечове и супер-герои/. Има и проблясъци от време на време сам да седне и да почете, което ме успокоява, че усилията ми на "лоша" майка все пак ще дадат резултат по-нататък.
В тази връзка постът на Рали ми подейства добре  Hug
Пък и не мога да се оплача - детето прочете цели 7 книжки това лято, сега чете осмата. Отчитам го като гооолям напредък, тъй като той не можеше да чете преди тръгването си на училище и всички знания и интерес, нужни за това, са придобити за тези 9 месеца в клас.

# 259
Сисето, много ви е сладко животинчето!
Голям смях с този тенджърлък! В лятната занималня им бяха взели едно помагало за градовете в България, беше й интересно, ще се опитам да дам линк - http://www.book.store.bg/p103970/vakancionno-pyteshestvie-sled-1 … ina-sergeeva.html
Скрит текст:
Мисля, че и то е гризач като нашето морско свинче, ние също сме на пелети, но отгоре слагам постелка за баня, лесно се тупа и поддържа, не знам дали това ще помогне

# 260
  • София
Благодаря!   bouquet
Скрит текст:

# 261
  • София
Много е сладък този Алвин!

# 262
Здравейте!
Моя син си изчете книжките от списъка (6 бр.) и каза, че е почивка до началото на учебната година.
За пазаруването - пускам го сам от началото на годината. И той си е сметнал рестото предварително.  Peace
За играта навън - вчера за първи път го пуснах сам пред блока - бях много изморена и наистина не ми се излизаше, а видях прогнозата, че дават лошо време следващите 5-6 дни и така... Естествено - беше с телефон. Пък и другите деца, с които играе, бяха с родителите си (които познаваме).  Rolling Eyes

И Матей дойде да ме пита има ли такъв град миналата седмица.  Rolling Eyes

ПП: Чинчилата вече си има име - Алвин.
Скрит текст:

Много е сладка. Честито! И името е хубаво. Simple Smile

# 263
  • Sofia
Мариета, и други попълнили ваканционната книга, споделете моля... На последната страница, листовете за писма... какво се прави там?!  Thinking

Дългосрочната прогноза за 15ти изглежда добре, но можеше и по-добре, разбира се...

# 264
  • София
Първи ден от отпуската ми и не мога да се оттърва от идеята, че нещо трябва да свърша. ooooh!

Ходихме на басейн. Стана една обиколка на София и както каза малкия - направо пътешествие.
Бяхме в басейна Спартак. За пръв път плува в 50м басейн и беше очарован. Simple Smile

И аз искам чинчила, много е симпатична.

П.П. Бъдещият второкласник, точно обясни на дядо си, как не очаквал първия учебен ден, а се опитвал да се наслаждава на последните дни от ваканцията.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 18:35 от mmm_

# 265
  • София
Взех бележник... Брррр...

# 266
  • София
Днес ми се обади класната да кани Вики утре на репетиция от вокалната им група за първия учебен ден. Та ще ходи на училище утре за час и ще види някои приятелки. Та май при нас става вече учебно седмица преди старта.

# 267
  • ГОре на черешата...
Морена, на последната страница залепи снимка от морската ваканция, картичка от посещаван исторически обект и написа кратко разказче с интересна случка. Искаше да залепи и мидички, ама не хвана лепилото нещо, та се отказа и нарисува нещичко, да прикрие следите Laughing.

# 268
  • Sofia
Благодаря, МариетаHug

# 269
  • София
Имаме списък! В него има здравно-профилактична карта и преглед. Чудя се обаче, не давахме ли такава карта миналата година?  newsm78 Освен бележник и ученическа карта и снимки. Взех бележник само, сега и карта  трябва пак да ходя да взимам. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт