Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 971
  • 416
  •   1
Отговори
# 285
  • София
ученическа карта трябва задължително,

Ха, това пък чудо какво е и от къде се взема?

# 286
  • sf
Сега се връщам от РС. Тая година тънко минахме-само 55лв  Mr. Green
Остават в същата стая, странно, защото така първи клас са качени на втория етаж.
До 7ми клас ще са все първа смяна, доволна съм. Стол ще имат от 17ти, безплатни закуски от октомври.
В общи линии същото като миналата година.

# 287
  • София
(ръцете й са пламнали от АД Cry)

Не знам как са вашите деца, но моето напоследък ме изумява с въпроси като: "Мамо, ако някога разбереш, че съм много глупава, ще те бъде ли срам от мен?" Все едно ме удари с чук! После дълго си говорихме и ми стана ясно, че се притеснява да не я мислят за глупава и дали всъщност не е такава...

Dive, за АД много добро е това кремче с невен. Алекс понякога има атопични петна на сгъвките на ръцете или краката и преди месец открих, че действа идеално.

Умно ти е момиченцето  Heart Eyes И чувствително. Дано придобие повече самочувствие!
Миналата седмица за първи път качих щерката на самолет. Беше ѝ изненада за имения ден. Тръгнахме с метрото към летището, а тя мислеше, че с автобус ще се ходи. Предположих, че ще се сети заради името на станцията. После коментирахме и ми каза: "Сигурно съм много глупава, че не се сетих". Вече се анализират и сравняват с останалите  Thinking Обаче май трудно правят преценка къде са в картинката  Simple Smile

В тази връзка да питам, тъй като досега не съм й вадила карта за градски транспорт, но покрай тренировките ще пътуваме, дали мога да й извадя сега преди 15-ти септември и какво трябваше да се носи?

Само да допълня, че има семеен пакет - ако родител има карта, тази на детето струва само 10лв. Условието е да се зареждат заедно и да са с еднакви периоди на валидност. Иначе май е 25лв. за цялата градска мрежа.

# 288
  • sf
Последно беше 20лв за цялата градска мрежа.

# 289
  • Sofia
И ние вече акостирахме. Привет от Княжево! Simple Smile
Е, за почивните дни около 22.09. вероятно пак ще мръднем до Сандански за гроздобера.

А семейният пакет на ГТ май беше за тримесечни карти или за цяла градска мрежа, за едномесечни или една линия не даваха мисля.  Thinking
Та ние за една линия и един месец, моята и на детето са общо (но независими) 32 лв, ученическата е 9лв.
Тези дни ще оправим здравната карта.

Нещо като лична карта. От книжарницата в комплект с бележници, каквито ще имат тази година (за мое огромно съжаление). И от новите от 2015г.

# 290
Семейният пакет е за всички линии, но няма проблем да се зарежда всеки месец. Ползвам го от самото му стартиране, а от една година и за  двете деца. Така на тях им излиза по 10 лв за всички линии за 1 месец.  Лятото зареждам само на мен и баткото. Сега зареждам със стар бележник/лична карта , а през октомври с новите бележници отбелязват в системата, че са записали годината.
Ако не са в семеен пакет учениците плащат за 1 месец за 1 линия 9лв, и 20 лв. за всички линии.

# 291
Много благодаря за инфото за картите. То по принцип не пътуваме, нито до училище, нито до работа, т.е. все сме пеша, ама сега заради тренировките по баскетбол се налага, но вероятно ще взема за една линия.
Морена, добре завърнали се!
Скрит текст:
Да се похваля, че днес посетих Алеята на книгата и взех на щерката една книжка с приказки за Феи - подарък за първия учебен ден и фентъзи за кръщелничките ми. Но не ги виждат тези шатри какво ще ги правят като завали другиден

# 292
  • София
И ние вече акостирахме. Привет от Княжево! Simple Smile
Е, за почивните дни около 22.09. вероятно пак ще мръднем до Сандански за гроздобера.

А семейният пакет на ГТ май беше за тримесечни карти или за цяла градска мрежа, за едномесечни или една линия не даваха мисля.  Thinking
Та ние за една линия и един месец, моята и на детето са общо (но независими) 32 лв, ученическата е 9лв.
Тези дни ще оправим здравната карта.

Нещо като лична карта. От книжарницата в комплект с бележници, каквито ще имат тази година (за мое огромно съжаление). И от новите от 2015г.

Ми аз взех бележник - беше си... просто бележник.

По мое време транспортните карти за учениците бяха просто безплатни...

# 293
Добре завърнала се Моренка !   bouquet

И ние вече втора седмица започнахме ,защото вчера беше почивен ден (Ден на труда ) ,вече имат 3 страници домашно на ден , 3 родителски книго-дневника да попълним как е минало домашното ,къде се е затруднило детето, какво е минало добре и подписи срещу прочетената книга ,страница от учебната тетрадка и срещу коментарите на учителя всеки ден .

Та така пишем и полънихме един тон формуляри .
При нас има практика да се плащат 40 купона за прясно мляко всеки 2 месеца , което мляко се раздава в малки картонени опаковки на децата закупили си на обяд . Та нашето момиче миналата година беше единствената ,която нямаше купони за шоколадово мляко .

Те са или шоколадово или бяло мляко .В нашите купони упоменаваш кои дни искаш какво мляко .Тази година разучих състава и видях ,че само има добавено какао и няма захар и ме изврънка да има и шоколадово мляко .Повечето деца са на схемата -3 дни бяло и 2 дни шоколадово -но аз направих само в петъците да е шоколадовото. Много е радостна . Rolling Eyes

Миналата седмица учителката ни изпрати поздравителни емайли ,в които разказва за себе си ,за това къде е учила, каква практика има и как ще се случват нещата в нейната класна стая през годината .

Въвела е много интересни мотивационни техники ,за които мога да напиша по нататък ако има интерес За сега само са въвели тази техника . Първо всеки ден всеки родител трябва да се подпише под задачите за деня ,да напише коментар и да попълни 14 формуляра за мед. състояние на детето, ваксини, хранителни навици ,алергии, емоц. и индивид. нужди, демографски формуляр, телефонни и Интернет контакти , формуляр за занималня и уч. автобус, за млякото , за набиране на средства за деца в нужда, за членството в  род. комитет и в  учил. настоятелство .Детето получава стикер срещу всеки родителски подпис ,който служи като док-тво ,че домашната е направена .

Родителят който  всеки ден си праща детето с подписи, попълени формуляри и с изпратени пари в пликче както е упоменато в първата седмица  се пуска в лотария за насърчителна награда . Следят ме всеки ден ..Все едно някога съм забравяла да се подпиша  bowuu

Отделно всеки ден децата започват деня освен с молитва, пеене на химна ,разходка разрядка навън и поздрав за рожденици  и след това си обуват домашните обувки (т.е. обувките за у-ще ) и се грижат за своето растение в стаята, което е но проект в зародиш на учителката .

Учитлеката има 5 големи усмихнати лица в различен цвят на магнитната дъска и целия клас започва деня в зеленото лице ,което е индикация за  добро поведение, написана домашна , подредени чинове , обути обувки, връхни дрехи по закачалките и с извадени работни тетрадки и личен дневник на чина .

Ако някое дете не се държи добре ,не слуша ,не изпълнява инструкциите , разрушава нечии вещи ,удря, крещи и т.н. минава в жълтото лице където получава предупреждение и след това в червеното лице където следва емайл до родителите и посещение на офиса с директора и училищния психолог .

А детето ,което си върши добре работата и внимава и взема активно участие минава от зеленото в синьото лице ,като  детето ,което помага без да бъде помолено, изпълнява зададеното самоинициатвно , задава въпроси за което не му е ясно , помага на децата в нужда и се държи приятелски с останалите е в лилавото лице.

Ако някоя дете е в лилавото лице то се праща купон от учителката у дома с насърчение за спец. награда за поведението през деня .

Нашето дете и 3 други деца са били в лилавото лице цялата първа седмица и за награда и поръчахме няколко желани книги от училищната система за закупуване на книги без данъци и на промо цени . Тези брошури с книги се раздават с нови заглавия на  всеки 2 месеца и по принцип не поръчвам много ,освен по Коледа и преди лятната ваканция ,но сега й поръчахме 16 книги на страхотни цени .Много е ентусиазирана  Laughing

Днес имат мероприятие за събиране на 2 долара за човек ,който е символ  на страната и на чието име има организация за деца и хора с ампутирани крайници. Ще имат и мини маратон тази седмица в негова чест .

Всеки месец ми дават календар за всеки ден от месеца какво мероприятие ще се случва за да може всяко семейство да реши къде би желало да вземе участие и къде не .За този месец са изборите за настоятелството в у-ще , род. среща, ден на снимката където им вземат портретни снимки , Нощ на родителя за помощ в обучението по френски за не-говорещи френски родители, Маратона за Терри Фокс и Нощ на поезията .

След малко ще се върне от у-ще и чакам да ми разкаже новостите от деня.Всеки ден е нова Вселена  Heart Eyes
Лека вечер на всички очакващи ученици и майките им   bouquet

# 294
  • София
Barefoot Kontesa - много ми допада този режим, особено грижата за цветята.

В коя страна живеете?
сите- то , и ние сме подложени  на атака за стикита Naughty

ние имаме час за профилактичен преглед в четвъртък. Нямаме още последната ваксина от туберкулоза, така, че вероятно ще планираме час  за нея през септември.
Анцунг имаме, но пък маратонките май са за смяна.

# 295
# 296
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моите вчера се разходили до икея за етажерка.
върнаха се с два стелажа, един рафт за дискове, нов стол за ученика и ... дървена лъжица за мен  Crazy

дечко веднага докладва, че искал да ми вземе бърсалка за прах от истински пера, но я завъртял до носа на баща си и той отказал  Laughing та за това съм с лъжица  Laughing

столчето е много изчекнато Simple Smile харесва ми. няма как де се криви на него   Peace

# 297
  • София
IKEA са измислили ергонометрията.
Така, че сто процента стола е успешна покупка.
И по- добре лъжица от бърсалка за прах. Wink

Контеса, на мен ще ми е интересно да пишеш, когато имаш възможност.

Стикитата са единствените боклучки, които е събирал и с които си играе редовно. Само дето няма какво толкова да пазарувам от този магазин.

# 298
  • София
Нашето училище ни изпрати имейл, че тъй като подпкрепят еко-идеите биха желали за първия учебен ден цветята, които децата ще донесат да са в саксийки (тип стайни), за да могат след това да останат да красят класните стаи и децата да се научат да се грижат за тях. Много ми допадна това, тъй като, аз без това не обичам да подарявам рязан цвят, пък и наистина ще е приятно децата да учат сред зеленина, за която и да се грижат.

# 299
  • Sofia
Благодаря ви за вниманието и посрещането, Мире, Контес!
Контес, и аз с интерес те чета, от край време.  Hug
Добри, честит му стол на момчето!  Simple Smile   И на Гушкан е икейски.

цветята, които децата ще донесат да са в саксийки (тип стайни), за да могат след това да останат да красят класните стаи и децата да се научат да се грижат за тях... аз без това не обичам да подарявам рязан цвят
Такава ми беше мисълта, когато миналата година детето поднесе саксийни хризантеми (любими за мен цветя). И аз не предпочитам рязан цвят.

Аз само здравната карта ще оправя тази седмица, нищо повече няма да купувам преди 15.09. Снимки за бележник и уч. карта ще ползваме от миналогодишните. 
Имаме неползвани неща от миналогодишния списък, та вече не бих изпълнявала на 100%.
Надявам се парите за помагалата да са пак прилични (ако са на Кронос) както в 1ви клас.

Общи условия

Активация на акаунт