Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 965
  • 416
  •   1
Отговори
# 300
И ние смятаме да ползваме част от миналогодишните материали, които ни останаха.
Как са дечицата в очакване на новата учебна година?

# 301
  • Варна
Моренка, добре дошли Simple Smile
Контеса, винаги е интересно да прочета за начина на живот в чужбина, да почерпя опит и идеи от друга култура. Благодаря!
Симантро, мерси за показаното кремче. Него не сме го ползвали, но сме минали през какво ли не с този АД - Биодерма, А-Дерма, Талодерма, чисти масла (в момента сме на кокосово и има доста добър ефект). Общо взето каквото чуем и не е кортикостероид, пробваме го. Все се надявам ,че ще го израсте, но с годинките надеждата ми се стопява Sad
Много благодаря за коментарите по нашия "проблем", момичета. Разбирам, че сега растат много бързо децата, менят настроения и желания. Просто ми се иска да мога да повлияя и да предотвратя евентуално по-тежко преживяване, защото знам от личен опит каква е борбата с комплекс насаден в детството.
За здравните карти да питам - ЛЛ ли ги дава или трябва да купим бланката предварително?
Вчера и ние се сдобихме с бележник и ЛК (от купчинката за отличниците каза какичката в книжарницата Wink). Ще си ползваме старите снимки. Говорихме за оценките. Мисля, че не се притеснява от тях за сега. Дано не настане съревнование да си броят шестиците както беше в съседния клас миналата година ooooh!

# 302
  • Sofia
Благодаря, Dive!
Здравната карта е от книжарницата, от нета, а мисля имаше и за принтиране, но в момента не намирам.  ooooh!

# 303
Dive, здравната карта може да си я купиш, но може и ЛЛ да ти я принтира. Зависи той как е приел,нашата ЛЛ държи да отидем с готова попълнена . Но ми се е случвало , ако отида за боледуване и е наближило времето за профилактика да пусне и прегледа да не се редим пак.

# 304
  • София
Ейй, добре че ми напомнихте за здравните карти, днес ще идем до личния лекар.

Контес, много интересни неща разказваш, сигурно са много полезни за държане на безотговорните родители в правия път. Но ми се струва, че имате прекалено много ангажименти, ако човек ходи и на работа, остава ли му време за самия него?  Blush
Аз някак си не мога да се запаля по тези групови училищни занимания с деца и родители. Ако трябва да прекараме време с децата избирам друга среда, не училищната компания. Макар че на децата сигурно им харесва...

Dive, ако не сте пробвали крем "Здраве", подсещам те и за него.  Peace

# 305
  • София
Въвела е много интересни мотивационни техники ,за които мога да напиша по нататък ако има интерес За сега само са въвели тази техника . Първо всеки ден всеки родител трябва да се подпише под задачите за деня ,да напише коментар и да попълни 14 формуляра за мед. състояние на детето, ваксини, хранителни навици ,алергии, емоц. и индивид. нужди, демографски формуляр, телефонни и Интернет контакти , формуляр за занималня и уч. автобус, за млякото , за набиране на средства за деца в нужда, за членството в  род. комитет и в  учил. настоятелство .Детето получава стикер срещу всеки родителски подпис ,който служи като док-тво ,че домашната е направена .

Родителят който  всеки ден си праща детето с подписи, попълени формуляри и с изпратени пари в пликче както е упоменато в първата седмица  се пуска в лотария за насърчителна награда . Следят ме всеки ден ..Все едно някога съм забравяла да се подпиша  bowuu

Отделно всеки ден децата започват деня освен с молитва, пеене на химна ,разходка разрядка навън и поздрав за рожденици  и след това си обуват домашните обувки (т.е. обувките за у-ще ) и се грижат за своето растение в стаята, което е но проект в зародиш на учителката .

Shocked Това е възмутително и ОБИДНО! Тая да не бърка родителите с децата!? Държи се с вас като с деца в детската градина... там е нормално да има подобен сорт "мотивации". Sick
И друго интересно нещо - децата на атеистите какво ги правят в това време, докато се молят, гонят ги в тоалетната ли?  Mr. Green

# 306
  • София
моите вчера се разходили до икея за етажерка.
върнаха се с два стелажа, един рафт за дискове, нов стол за ученика и ... дървена лъжица за мен  Crazy

дечко веднага докладва, че искал да ми вземе бърсалка за прах от истински пера, но я завъртял до носа на баща си и той отказал  Laughing та за това съм с лъжица  Laughing

столчето е много изчекнато Simple Smile харесва ми. няма как де се криви на него   Peace

Колко струва стола?

Нашето училище ни изпрати имейл, че тъй като подпкрепят еко-идеите биха желали за първия учебен ден цветята, които децата ще донесат да са в саксийки (тип стайни), за да могат след това да останат да красят класните стаи и децата да се научат да се грижат за тях. Много ми допадна това, тъй като, аз без това не обичам да подарявам рязан цвят, пък и наистина ще е приятно децата да учат сред зеленина, за която и да се грижат.

Е, най-сетне да открия някой като мен...
Аз рязани / късани / мъртви цветя просто не купувам. До момента съм подарявала само цветя в саксии и плетени, от как е тръгнал на детска градина. Mr. Green
ПС е, станахме 3. Значи можем да образуваме партия на цветята в саксия...  Laughing

# 307
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
148 или 149  Blush много е особен, не го намирам на сайта на ИКЕА, сяда се на горната част, а на долната се подпират краката.  Blush

такова нещо  Peace

Скрит текст:

# 308
  • София
Описанието много ми допада, но цената - хич... Sad При всички неща, дето ще трябва сега на куп да ги плащаме - вкл. транспорт, курс, занималня - амииии... май ще се придържам към идеята за стол от метро, уви. Но пък съм се погрижила за столче за краката още от първия момент - то щото аз без такова не мога, навсякъде имам под бюрата...  Embarassed

# 309
  • Sofia
Описанието много ми допада, но цената - хич... Sad
Катя, нашият е по-бюджетен и върши идеална работа. Simple Smile

http://www.ikea.bg/home-office/Office-chairs/Swivel-chairs/13891/15022/

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 12:13 от Morena

# 310
  • София
Благодаря!

# 311
  • София
И аз считам за важно да има къде да се подпират краката и сме взели.
А моичкия се е научил да си слага единия крак до себе си на седалката.
Позата става супер изкривена. Всеки ден повтарям, че не се яде (пише, рисува) с крака зад ушите, но .. Мамо, много си смешна. Много ме е яд, защото като малък без някой да го е учил седеше правилно, държеше моливите правилно, а сега когато почна да учи почна да се криви.

Купихме, някаква книжка със задачи на Angry Birds. Нивото, като гледам точно за завършили първи клас. Седна и старателно почна попълване, с красиво писане и т.н. А Голямата Ваканция си седи на осма страница. Те това е положението.
(Сега зачетох. Тази книжка се води - учебно помагало, при това съвместимо с финландската учебна система. Направо, нямам думи, до къде се стига заради продажбите.)

И за мое най- голямо учудване, детските офталмолози в района се оказаха натоварени. А съм без кола до (
края на месеца и не ми се обикаля София. Та чак в понеделник ще ходим. Пак е преди училище.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 12:52 от mmm_

# 312
  • София
Симантро, мерси за показаното кремче. Него не сме го ползвали, но сме минали през какво ли не с този АД - Биодерма, А-Дерма, Талодерма, чисти масла (в момента сме на кокосово и има доста добър ефект). Общо взето каквото чуем и не е кортикостероид, пробваме го. Все се надявам ,че ще го израсте, но с годинките надеждата ми се стопява Sad

Скрит текст:
Кремчето е само екстракт от невен и вазелин. Имай предвид, че трудно се намира, защото известно време и било спряно от производство. Ако те интересува, ще питам свекърва ми от коя аптека на Дондуков е купено. Ползвах, когато детето беше бебе и оттогава имах останал. Мислех да го хвърлям, но точно тогава дечко имаше обриви и намазах. За ден се подобриха, така че се разтърсих за нов. Не използвам с кортикостероиди. Така или иначе, Алекс рядко има и ги боря с хомеопатия, но това лято не се наканих да се видя с лекарката  Embarassed При Алекс може и да е наследствено. Аз имах като малка. Около 14г. отмина. Беше си алергия към шоколад.

# 313
  • Перник
И аз считам за важно да има къде да се подпират краката и сме взели.
А моичкия се е научил да си слага единия крак до себе си на седалката.
Позата става супер изкривена. Всеки ден повтарям, че не се яде (пише, рисува) с крака зад ушите, но .. Мамо, много си смешна. Много ме е яд, защото като малък без някой да го е учил седеше правилно, държеше моливите правилно, а сега когато почна да учи почна да се криви.
...

Намерих една снимка, на която Калоян е на 2 години и яде ориз с нож и вилица. В момента се храни с ръце и се бърше от дрехите си, нищо, че има до себе си прибори и салфетка и му се напомня постоянно да ги използва ooooh! Да се надяваме, че някой ден ще пораснат...

# 314
  • Варна
Кате, и стола на Маша не мисля, че е скъп, но й е удобен, тя си го избра и си го ползва вече цяла година, казва че не иска да го сменя, подпира си крачетата на тези части с колелцата, защото са доста издедени напред.
http://www.ikea.bg/home-office/Office-chairs/Swivel-chairs/27795/28926/  (Има го и в черно)

Симантро, още веднъж благодаря! Ще пробвам да го поръчам от линка, ако не става, ще потърся из тукашните аптеки и чак тогава ще притесня някоя дружка из София да ми го потърси  Hug При нея АД не е реакция на храна, а на стрес за организма - смяна на сезони, предстоящи събития и т.н. Това просто не можем да го избегнем Sad Пробвахме и с хомеопатия, лекарката каза да сме доволни, че реагира на ниво кожа, а не по-дълбоко, защото такава бурна реакция би довела до много по-сериозни заболявания... Еми, каквото-такова - ще го борим и ще се надяваме...

Общи условия

Активация на акаунт