козметиката на ТАЛОДЕРМА - 2

• 87 034
  • 538
  •   1
Отговори
# 75
Веси,може ли да посочиш аптеки в Пловдив,в които се продава козметиката на Thalloderma?

Здравей  Hug
Ще ти дам 3 аптеки, в които зареждат по-честичко:

Санита - 5, ЧА
ул. Цар Борис 3-ти, № 60, тел. 032/630313

Санита - 6, ЧА
ул. 6-ти септември, № 146-А, тел. 032/630310

Тони фарм, ЧА
ж.к. Тракия, бл.71., ет.1, тел. 032/680470

и в Магазините на Лечител  Mr. Green

Не - нямаме ексфолиант за тяло.
До скоро   bouquet

# 76
Здравей веси<аз пак съм с въпросче но този път за мъж ми:)-бръсне си главата или пък с машинка .но и в двата случая му се появяват малки пъпчици с бял връх(по принцип кожата му е склонна към такива пъпки и май е мазна)купих еудермол 5 щото като се избръсне кожата на главата почва да се бели -добър вариант ли е?имате ли лек за тоя проблем?благодаря ти предварително  bouquet

# 77
Здравей веси<аз пак съм с въпросче но този път за мъж ми:)-бръсне си главата или пък с машинка .но и в двата случая му се появяват малки пъпчици с бял връх(по принцип кожата му е склонна към такива пъпки и май е мазна)купих еудермол 5 щото като се избръсне кожата на главата почва да се бели -добър вариант ли е?имате ли лек за тоя проблем?благодаря ти предварително  bouquet

Mr. Green Здравей!
Ами Еудермол - 5 или 0 е добре по принцип. Но все пак бръсненето си е един вид и ексфолиация на кожата там и определено трябва да се третира след процедурата.  А каква е причината да бръсне главата (ако е удобно да ми кажеш, разбира се  Blush) - необходимо ли е или просто така се харесва? Ако има някакъв кожен фактор - кажи сега.

bouquet

# 78
:)ej star6no byrza si:)благодаря.бръсне си глвата защото косата му оредява и пуста мъжка суетност:)а и аз така го харесвам повече(има правилен череп)ходили сме по козметици за тая негова кожа ама няма много ефект,няма дерматологичен проблем дори наскоро си изследва кръвната захар по съвет на кожен лекар(няма проблем).просто кожата му е такава(на сестра му също,ако това има нещо общо)има периоди в които много пъпки се появяват и по главата и по лицето ,те се редуват с периоди на затишие.ами общо взето това ни е проблема:)

# 79
:)ej star6no byrza si:)благодаря.бръсне си глвата защото косата му оредява и пуста мъжка суетност:)а и аз така го харесвам повече(има правилен череп)ходили сме по козметици за тая негова кожа ама няма много ефект,няма дерматологичен проблем дори наскоро си изследва кръвната захар по съвет на кожен лекар(няма проблем).просто кожата му е такава(на сестра му също,ако това има нещо общо)има периоди в които много пъпки се появяват и по главата и по лицето ,те се редуват с периоди на затишие.ами общо взето това ни е проблема:)
Peace ясно/
Ами щом оредява - защо не я третира с някакъв лосион. Ако все още можете да намерите по аптеките Себорал - форте (например) - да го използва.
Иначе, за всякакви възплаения аз мажа с крема за мазен и смесен тип кожа (в тубичката, 50 мл, а не от комплекта дневен и нощен), понеже има конкрет от Лавандула и Роза. Но ти предлагам 1-во да видиш как реагира кожата на Еудермола, който си взела, а аз междувременно, когато видя проф. Пенев тези дни ще го попитам какво мисли  Wink
 Hug

# 80
Благодаря ти Веси,като пиша "оредява" имам в предвид че вече си имаме плешивинка Grinningи е малко късно за мазила за коса.Сега ще мажем с еудермол ,а аз ще следя ако ти доиде някаква друга идея:)Лек ден!

# 81
Днес ходих в Лечител в Бургас-много малък избор от талодерма а и продавачките са едни... май във всички градове са такива.Редовната реплика е "Ами там всичко е изложено-изберете си" Нямаха крема за мазна кожа в тубата и не си взех друг крем защото те с нищо неможаха да ми помогнат. Питах за гела за около очи с Ройбос (между другото какво е това Ройбос,а и защо не го виждам в съставките на крема) казаха ми "Ами ето го но той не е на Талодерма-на друга фирма е.Но друг гел за около очи с Ройбос нямаме" и аз го взех. Нали вътре е един с оранжева капачка а и гела е оранжевичък-но някой беше казал че мирише на мента а на мен не ми мирише така,по-скоро на портокол ми докарва.Та това ли е гела исках да питам.Цената му беше 2,98лв
А и нали някой каза че си маже с него и цялото лице вечер-добре но защо само вечер???
А специално към Веси-какъв е ефекта на това Ройбос върху кожата???

Последна редакция: пн, 03 апр 2006, 20:06 от Анонимен

# 82
Благодаря ти Веси,като пиша "оредява" имам в предвид че вече си имаме плешивинка Grinningи е малко късно за мазила за коса.Сега ще мажем с еудермол ,а аз ще следя ако ти доиде някаква друга идея:)Лек ден!

хехе  Grinning ок
ами вчера питах някои, на които дерматологията им е занаят  Peace, тааа се оказа, че добре съм те насочила  Mr. Green - Туба, 50 мл., - Крем за мазен и смесен тип кожа - щот си има какво си трябва, за да успокои кожата. Пробвайте се 1во с Еудермолчето и препдолагам после с кремчето  Peace
  bouquet кожа!

# 83
  • София
Веси, имам питане:
Вчера се обзаведох щедро с бяла козметика на Талодерма - почистващо тоалетно мляко и дневен крем за чувствителна кожа, околоочен гел с ройбос, епителизиращ крем за ръце, Еудермол В. Всичко "на първо мазане" ми допада, с изключение на дневния крем - доста ми мазнее и се поизринах. След един душ и намазване с друг, хидратиращ крем /Хепидерм/ нещата се пооправиха, но се питам на какво се дължи непоносимостта - кожата ми определено е чувствителна, освен това има проблем, наречен себореен дерматит, поради което трудно мога да я причисля към мазна или нормална - има периоди, в които така съхне и се лющи, че се чудя аз ли съм или някое змийче  Confused Моля те, ако имаш възможност, отговори ми на какво се дължи прекомерното омазняване от крема и дали бих могла спокойно да го заменя с друг, от същата или друга серия.
Комплименти за околоочния гел и Еудермол-а - много ми допаднаха, а тъмносините кръгове от прекараното през последните нощи безсъние /детенце - болно/ почти напълно се заличиха.

# 84
Днес ходих в Лечител в Бургас-много малък избор от талодерма а и продавачките са едни... май във всички градове са такива.Редовната реплика е "Ами там всичко е изложено-изберете си" Нямаха крема за мазна кожа в тубата и не си взех друг крем защото те с нищо неможаха да ми помогнат. Питах за гела за около очи с Ройбос (между другото какво е това Ройбос,а и защо не го виждам в съставките на крема) казаха ми "Ами ето го но той не е на Талодерма-на друга фирма е.Но друг гел за около очи с Ройбос нямаме" и аз го взех. Нали вътре е един с оранжева капачка а и гела е оранжевичък-но някой беше казал че мирише на мента а на мен не ми мирише така,по-скоро на портокол ми докарва.Та това ли е гела исках да питам.Цената му беше 2,98лв
А и нали някой каза че си маже с него и цялото лице вечер-добре но защо само вечер???
А специално към Веси-какъв е ефекта на това Ройбос върху кожата???

Здравей!  Flutter
Ами за това в магазина на Лечител ...  Rolling Eyes - бе зкоментар просто  Tired
Не са те консултирали за крем. А какъв е твоят казус? С какъв тип кожа си? - нещо специфично?
Ройбос (чаят) първоначално навлезе у нас като един от първите продукти на дрогерии лечител. Растение с изключителни качества, произхожда от Южна Африка.
Ройбос (Rooibos) е уникално растение, което вирее единствено в красивия район Кедърбърг край Кейптаун. Ройбос е антиоксидант, укрепва имунната система и забавя процесите на стареене. Изключително богат е на витамини и минерали. В дрогериите "Лечител" се предлага Ройбос с гарантирано качество от двата основни производителя на този продукт в света - компаниите Rooibos Ltd. и Coetzee & Coetzee от ЮАР. До колкото на мен ми е известно, Лечител са изключителен техен преставител в България. Таа, чаят стана много популярен и много употребяван и харесван, а се оказва, че екстрактът му има също толкова благотворно действие и когато е вложен в козметични продукти.
Ройбос, екстракт - анти-оксидант, притежава ярко изразен противовъзплителен и анти-бактериален ефект, овлажнява, избистря тена, има пречистващи свойства, намалява подпухванията и отоците;
По описанието, което ми даваш за вида на продукта, и по цената, изглежда, че е нашият. Има ли златисти перлички вътре? Преди нас, продуктите с Ройбос за Лечител превеше една друга фирма, но имаше проблем ...  (Rolling Eyes - не е много колегиално така ..) и сключиха договор с нас. За да си сигурна, виж на дъното на кутийката - трябва да пише "Кремът е произведен специално за Лечител от фармацевтични лаборатории Талодерма", с което се оказва производителят, който носи отговорност за качеството пред контролните органи и Лечител, в качеството им на единствен разпространител на продукта.
Околоочният гел се използва вече от доста хора във и извън форума  Peace върху цялото лице доста успешно. По принцип го препоръчвам само вечер, защото през деня кожата е подложена на повече агресии и другите кремове са по-подходящи да я предпазят. Но може успешно да се използва и през деня  Flutter - както самостоятелно, така и под друг продукт.

Ами май това беше всичко  Grinning
Пиши отново.
  bouquet кожа!

# 85
Веси, имам питане:
Вчера се обзаведох щедро с бяла козметика на Талодерма - почистващо тоалетно мляко и дневен крем за чувствителна кожа, околоочен гел с ройбос, епителизиращ крем за ръце, Еудермол В. Всичко "на първо мазане" ми допада, с изключение на дневния крем - доста ми мазнее и се поизринах. След един душ и намазване с друг, хидратиращ крем /Хепидерм/ нещата се пооправиха, но се питам на какво се дължи непоносимостта - кожата ми определено е чувствителна, освен това има проблем, наречен себореен дерматит, поради което трудно мога да я причисля към мазна или нормална - има периоди, в които така съхне и се лющи, че се чудя аз ли съм или някое змийче  Confused Моля те, ако имаш възможност, отговори ми на какво се дължи прекомерното омазняване от крема и дали бих могла спокойно да го заменя с друг, от същата или друга серия.
Комплименти за околоочния гел и Еудермол-а - много ми допаднаха, а тъмносините кръгове от прекараното през последните нощи безсъние /детенце - болно/ почти напълно се заличиха.

Здравей!  Hug

Това с крема е доста странно...  newsm78 Като цяло, кремът е така създаден, че да не съдържа характерните за чувствителната кожа дразнители - парфюмна композиция и пигмент, а и конкретът от Роза и вложените екстракти широко се използват именно за третиране на такъв тип кожа. Как изглежда тази реакция на кожата!? Но околоочния гел с Ройбос си има ПК и това би значело, че най-вероятно не реагираш на парфюма.
Лъщенето, което крема прави, и ти изглежда омазняване, е резултат от УВ филтрите. Понеже те са мастноразтворими вещества и филмът, който образуват върху кожата е "лъщящ". Няма как да се избегне. Крем, от който кожата не "отразява светлината" няма много много филтри  Peace
Предлагам ти да тестваш крема на сгъвката на ръката (предмишницата) и да видиш реакцията. Докато изчезне реакцията, нанасяй временно млякото за чувствителна вместо крем.
Радвам се, че околоочния с Ройбос ти е повлиял така скорострелно Wink
Пиши пак с повече подробности.
  bouquet кожа!

# 86
  • София
Ей, наистина не съобразих, че, купувайки си крем с УВ филтър, трябва да очаквам точно омазняване. Но обрива...ОК, ще направя проба на сгъвката и ще пиша пак.
И още едно питане във връзка с околоочния гел с Ройбос - в няколко свои постинга пишеш за прилагането му върху цялото лица. Това допустимо ли е, когато става въпрос за чувствителна кожа? Да не се раздразни допълнително от перличките /от вит. С/?
Благодаря ти!

# 87
между другото какво е това Ройбос,а и защо не го виждам в съставките на крема?

Извинявам се за пропуска  Blush
Roiboos е популярното име на растението, чието латинско наименование по Международната класификация на козметичните съставки (INCI) e ASPALATHUS LINEARIS. Така ще го намериш в състава.
Според българското законодателство, приведено в съответствие с Козмечитната Директива 76/768/ЕЕС на ЕС, съставът на козметичния продукт се обявява по наименованията в INCI класификацията, в низходящ по процентно съдържание на всяка съставка в продукта ред.
 Peace

# 88
И още едно питане във връзка с околоочния гел с Ройбос - в няколко свои постинга пишеш за прилагането му върху цялото лица. Това допустимо ли е, когато става въпрос за чувствителна кожа? Да не се раздразни допълнително от перличките /от вит. С/?
Благодаря ти!

Перличките са с вит.Е  Wink
 Peace
Не - няма да дразни. По принцип, Ройбос е с противовъзпалитени и противоалергични свойства. Поради веществата, които съдържа поддържа и водния баланс в кожата, което е подходяща в твоя случай. Мисля, че ще си поредната очарована  Flutter
Пък дай Боже!
Все пак е добре да етстваш всичко такова преди това на нежната кожа на сгъвката. Аз лично си мечтая да дойде ден, в който всеки търговски обект ще заделя по 1бр. от всеки козметичен артикул и всеки клиент ще може да си мацне предмишницата и след 24ч. да е напълно убеден, че продуктът, който така си е харесал няма и да му създаде неприятности. Не е ли тъй?  Peace
Ще чакам да пишеш пак   bouquet

# 89
  • София
Тъй е, тъй е, но определено търговският обект сам трябва да ги заделя тези бройки, инак ще стане като с продажбата на парфюмните тестери Laughing

Общи условия

Активация на акаунт