козметиката на ТАЛОДЕРМА - 2

• 86 950
  • 538
  •   1
Отговори
# 135
3800200961814  Това е бар код на Талодерма Краставица.
http://www.bcci.bg./services/ean/index.htm на този линк можеш да видиш, че излиза производител Био Фреш Пловдив. Моето имфо за крема е от 2004 г. Може тогава да сте имали такъв продукт.

Може и при мен да е грешката, но ако можеш да провериш, ще се радвам да пишеш. Simple Smile

# 136
Аз използвам на Талодерма -ХУМА.Мажа на детето дупето само с нея и съм много доволна.Никога не сме имали проблем с подсичане,зачервяване и изриване.Много добро успокояващо кожата и противовъзпалително действие има.

# 137
3800200961814  Това е бар код на Талодерма Краставица.
http://www.bcci.bg./services/ean/index.htm на този линк можеш да видиш, че излиза производител Био Фреш Пловдив. Моето имфо за крема е от 2004 г. Може тогава да сте имали такъв продукт.

Може и при мен да е грешката, но ако можеш да провериш, ще се радвам да пишеш. Simple Smile

newsm78 да. наистина излиза Био Фреш  Crazy
Ами през 2004 г. един от дневните кремове е бил с краставица. Предполагам за това става дума.
По принцип може би има някаква минимална възможност този код да съвпада. Понеже всеки продукт си има уникален код, а в него са държавата, фирмата-производител, класа на продукта ..... и пр.
Ще поразпитам някои от отговорните лица утре Wink
А ти от какво се интересуваш. В момента 2 наши продукта са с краставица - Тоалетното мляко за суха кожа и Дневният крем със суха кожа.

Ще пиша пак  Peace
Благодаря!
  bouquet

# 138
Има крем против враснали косми казва се Керапил и е на фирма Лед продава се в по-заредените аптеки

Да, и аз съм чувала за същия крем, даже някъде тук съм чела темичката, но незнам отзиви за него

А аз се поразрових из интеренет за информация за 1вия лосион, който се спомена - Tend Skin - единствената му активна съставка се оказа Acetylsalicylic acid - т.е. Аспирииииин Wink
Киселината е много близка по действие с АНА киселините. Използва се (Салициловата киселина) в козметика за третиране на акне, някои пасти и води за зъби. Действа кератолитично (излюващо), дезинфекционно и противовъзпалително. Четох, че се използва при третирането на Keratosis pilaris. Това кожно заболяване има няколко форми, но едната се изразява именно в хиперкератинизация, акумулирана около космените фоликули, което довежда точно до темата на настоящата дискусия Wink
Е,  Hug, имам алтернатива на скъпия Tend skin лосион и не по-малко скъпия Kerapil.  Peace
Интересуващи се?  Mr. Green

И на още по-скъпите ампулки Акад Епил на Академи Wink
Ще те очакваме с нетърпение   bouquet

# 139
Веси,ето,че и аз опрях до теб,твоя опит,знания и добротата ти да се занимаваш с нас,
тенк ю,тенк ю   bouquet

Избелвам се.Ползвам избелващ крем за лице,не знаех,че тази процедура е хубаво да се прави есенно и зимно време,а аз започнах.Моля те да ми кажеш няколко неща - сега,като идва лято,както четох в темата за крем с фактор 20,било добре избелващия крем да се нанася нощно време,а през деня да се ползва крем с висок защитен фактор.Ти си препоръчала минимум 30.Да,обаче каквито и марки да разгледах,всичките имат кремове с такъв фактор от слънчевата си серия. Може ли тази серия да се ползва вместо дневен крем всеки ден в продължение на месеци?И за кремовете на Ла Рош има упътване да се нанасят на всеки 2 часа  Shocked Тук чета и за тоник,който избелва и се белела кожата,а моята не се бели.Ползвам Мела Д на Ла Рош за избелване с фактор 15.Посъветвай ме,моля те,какво да правя и как е правилно да процедирам.Продуктите на Талодерма мога да си купя юни месец,защото засега не съм в България.Така че ще се радвам на съвет за нещо на Ла Рош или Виши или без значение,да е хубав крем,а също и на Талодерма,ако имате такива варианти и лятото ще се запася.Много,много ти благодаря предварително  Heart Eyes

# 140
Аз използвам на Талодерма -ХУМА.Мажа на детето дупето само с нея и съм много доволна.Никога не сме имали проблем с подсичане,зачервяване и изриване.Много добро успокояващо кожата и противовъзпалително действие има.

smile3521   умна мама - умееш да цениш хумата   bouquet
Желая ти да растете все така големи и без проблеми  Hug
  bouquet кожа!

# 141
Веси,ето,че и аз опрях до теб,твоя опит,знания и добротата ти да се занимаваш с нас,
тенк ю,тенк ю   bouquet

Избелвам се.Ползвам избелващ крем за лице,не знаех,че тази процедура е хубаво да се прави есенно и зимно време,а аз започнах.Моля те да ми кажеш няколко неща - сега,като идва лято,както четох в темата за крем с фактор 20,било добре избелващия крем да се нанася нощно време,а през деня да се ползва крем с висок защитен фактор.Ти си препоръчала минимум 30.Да,обаче каквито и марки да разгледах,всичките имат кремове с такъв фактор от слънчевата си серия. Може ли тази серия да се ползва вместо дневен крем всеки ден в продължение на месеци?И за кремовете на Ла Рош има упътване да се нанасят на всеки 2 часа  Shocked Тук чета и за тоник,който избелва и се белела кожата,а моята не се бели.Ползвам Мела Д на Ла Рош за избелване с фактор 15.Посъветвай ме,моля те,какво да правя и как е правилно да процедирам.Продуктите на Талодерма мога да си купя юни месец,защото засега не съм в България.Така че ще се радвам на съвет за нещо на Ла Рош или Виши или без значение,да е хубав крем,а също и на Талодерма,ако имате такива варианти и лятото ще се запася.Много,много ти благодаря предварително  Heart Eyes

Здравей!  bouquet
Ами така си е - най-добре да се избелва в периода октомври до края на март, а после цяло лято задължително с фактор - 15-20... според зависи от случая.
Да, истина е, че повечето кремове с такъв фактор са в слънцезащитните серии, но това по принцип не пречи. То целта си е именно слънцезащитна Wink - друг е въпросът дали в продуктите са вложени съставки, които даподдържат ежедневната кондиция на кожата за тези няколко летни месеца....
Опитах се да намеря нещо за този Мела Д на Ла Рош в страницала на Л'Ореал, но нищо конкретно - май не търсих точно където трябва  Thinking. Как се изписва на латиница името на продукта? По принцип, за лятото този фактор ще ти е нисък, щом избелваш в този сезон. Но за зимно време (в нашите географски ширини) си е достатъчно. Виж, това с нанасянето на всеки 2 часа едва ли е необходимо, освен ако не продаваш сладолед във фунийки под някой опърпан чадър на самия плаж  Mr. Green . Веднъж сутрин, щедро намазване трябва да е достатъчно.
Мисля, че можеш да си доизползваш този продукт до края на април, а после вече да го смениш с доста по висок фактор. Някъде четох, че Виши имат 50+ - вземи си го. Не знам какво съдържа (и него не открих директно в сайта им и започвам да им се дразня на тези фирми  Crossing Arms ) и не мога да преценя дали е подходящ за ежедневна употреба.
За Талодерма обаче, мога да ти кажа  Mr. Green - няма как просто  Peace
През май пускаме обновената си слънцезащитна серия.
В нея имаме крем Protecta Sun-block 50+ с нови съставки, който правим специално за деца и хора с много светла и/или чувствителна (каквато става по време на избелване) към слънцето кожа.
Ще съдържа: УВ-Б, УВ-А и Инфра-ред (химични филтри), Титаниев диоксид (физичен филтър - екран), екстракти от Орех и Алое вера, Д-пантенол, Бизаболол, вит. Е, без парфюм, водоустойчив.
Алое, екстракт: оказва лечебно, противовъзпалително, успокояващо, бактерицидно и тонизиращо кожата действие;
Орех, екстракт: има анти-оксидантно действие, успокоява кожата и също действа противовъзпалително.
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;
Д - пантенол: заздравява, овлажнява и изглажда кожата;
Бизаболол: (може да се извлече от лайка или е синтетичен) - оказва анти-алергенно, противовъзпалително и успокояващо кожата действие.

Ами това е май  Grinning
Ако нещо е останало неизяснено - пиши пак.
Аз съм на разположение.
  bouquet кожа!

# 142
имам един въпрос.Кожата ми е смесена-какъв крем да използвам за областа около очите.Най вече за премахване на бръчките около тях.Във момена използвам на Гарние червената серия но нещо няма ефект.Предложете ми нещо на ТАЛОДЕРМА!!!  bouquet

Стигнахме и до теб Wink
Ами кремчето на Гарние не е никак лошо (с Джинджифил и екстракт Череша) - интересно е защо нямаш резултати  newsm78. Как третираш побластта около очите?
По принцип Джинджифилът засилва микроциркулацията, а Черешата е известна с действие срещу фини бръчици и подмладяване на кожата (но повечко, когато се приема вътрешно  Mr. Green).
Искам, също така, да отбележа, че видът на кожата около очите няма пряка връзка с типа кожа по останалата част на лицето, поради простият факт, че околоочният контур не е снабден с мастни и потни жлези и кожата там най-често е суха и много уязвима.  Peace В този ред на мисли, независимо, че кожата ти е смесена, кремът за околоочния контур няма да се влияе от този факт.
Но и серията на Гарние, която използваш в момента, далеч не е съобразена с този тип кожа ....
И понеже видях, че околоочния на Гарние има и стягащо действие, няма да ти препоръчвам нощния ни крем (за да не се дублират), а следната комбинация почистване, тонизиране и околоочна област(за да си доизползваш червената серия Wink ):
1. Талодерма - тоалетно мляко мазна и смесена кожа
с Глицерин, билкови екстракти от Лавандула и Репей, вит. А и Е, Урея
2. Талодерма - Тоник, ревитализиращ
с Алантоин, Д-пантенол, билкови екстракти от Хвощ, Салвия, Слез, Глог и Трицветна теменуга, вит. А и Е., без алкохол
3. Околоочен крем с Ройбос (в магазини Лечител)
с: екстракт от Ройбос, вит. А и Е, натурални масла от Гроздови семки и Кайсиеви ядки, Глицерин.
След като почистиш добре с тоалетното мляко, изплакни обилно с хладка вода. После идва тоника. Той има противобръчково действие, поради вложената Трицветна теменуга, която освен всичко друго съдържа и известно количество фитохормони, използвани за третиране на бръчки и ревитализиране на застаряваща и зряла кожа.  Peace Нанеси спокойно и около очите. След това нощем нанеси около очите от Околоочния крем с Ройбос, а на останалата част от лицето - от тоалетното мляко за мазна и смесена кожа, вместо крем Wink
През деня си използвай кремчетата на лице и около очи на Гарние. Като ги свършиш, ще те минем на крем Магия от Антарктическия океан  Mr. Green

малко за съставките:
Глицерин: оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява;
Глог, екстракт: притежава овлажняващо и адстрингентно действие;
Гроздови семена, масло: много леко масло с ярко изразени анти-оксидантни свойства,  защитава кожата от свободните радикали, хидратира я и заглажда бръчките;
Кайсиеви ядки, масло: близко по състав до кожния себум, в следтвие на което се абсорбира добре и предпазва от дехидратация, дълбоко подхранва кожата (особено на шията и около очите), омекотява и заглажда фините бръчки;
Д - пантенол: заздравява, овлажнява и изглажда кожата;
Алантоин: действа епителотонично - стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, поддържа равновесието на влагата в кожата;
Лавандула, екстракт: действа епителотонично, регенериращо, анти-септично, анти-паразитно, противовъзпалително, успокояващо, регулира дейността на мастните жлези;
Репей, екстракт: овлажнява кожата и регулира секрецията на мастните жлези (антисеборейно);
Салвия, екстракт: действа овлажняващо, тонизиращо, епителизиращо и анти-септично;
Трицветна теменуга, екстракт: с изразено противобръчково и тонизиращо действие;
Урея: участва в състава на естествения овлажняващ фактор; със забележителни хидратантни свойства;
Хвощ, екстракт: оказва тонизиращо и стягащо действие;
Ройбос, екстракт: анти-оксидант, притежава ярко изразен противовъзплителен и анти-бактериален ефект, овлажнява, избистря тена, има пречистващи свойства, намалява подпухванията и отоците;

Това е то  Hug
Съгласна ли си така?
  bouquet кожа!

# 143
Здравей,Веси,
Много ти благодаря за изчерпателния отговор.Ето ти линк към Мела Д http://www.laroche-posay.com/_int/_en/index.aspx.На Виши и аз ги гледах,имат с фактори,но от слънцезащитната серия.

Единственото нещо,което не разбрах е,след месец април да мажа ли избелващият крем за през нощта,а през деня дневния с висок фактор, или да го махна за летния период и да ползвам само слънцезащитния през деня?

Благодаря ти   bouquet

# 144
Веси, като стана дума за кремове 50+,имам въпросче.Синчето ми има слънчева алергия и миналото лято ползвахме кремчето на Daylong Extreme SPF 50+.Съставът му е Aqua,Isoamyl p-Methoxy-cinnamate, Ethylhexyl Methonyphenyl Triazine,Ethylhexyl Triaxone, Dicaprylyl Maleate,Methylene bis-Benzotriazolyn Tetramethylbutylphenol,Butyl Methoxy-dibenzoylmethane, Alcohol, Sorbitol, Cetyl Phosphate,Triethanolamine, Tocopherol, Alie barbadensis,Carbomer,Cetyl Alcohol,Dimethicone, Lecithin,Decyl Glucoside, Propylene Glycol,Xanthan Gum,Methyl-paraben, Propylparaben, Sodium Benzoate,Citric Acid, Potassium Sorbate
Мога ли да го заместя с тази ваша нова серия newsm78?
За този крем ми  казаха, че е достатъчно да го мажа 1 път на ден, а не като останалите през 2 часа и затова го взехме.

# 145
  • София
Не съм Веси, ама специално за Daylong мога да ти кажа, че са достатъчно добра козметика- особено в слънцезащитата- та затова повторното мазане и излишно при тях. Wink
Те са изобретили съставката Tinosorb (ако не се лъжа, техен патент) Wink, която дава ефективна защита срещу UVA  лъчите. Поглъща се от кожата и така става като екран срещу слънцето. Освен това е водоустойчива козметика и пр. и пр.  Мога доста да я хваля.
Ползвах я миналото лято, макар и само 25 и 16 ф-р, но съм много доволна. Simple Smile

# 146
Веси, като стана дума за кремове 50+,имам въпросче.Синчето ми има слънчева алергия и миналото лято ползвахме кремчето на Daylong Extreme SPF 50+.Съставът му е Aqua,Isoamyl p-Methoxy-cinnamate, Ethylhexyl Methonyphenyl Triazine,Ethylhexyl Triaxone, Dicaprylyl Maleate,Methylene bis-Benzotriazolyn Tetramethylbutylphenol,Butyl Methoxy-dibenzoylmethane, Alcohol, Sorbitol, Cetyl Phosphate,Triethanolamine, Tocopherol, Alie barbadensis,Carbomer,Cetyl Alcohol,Dimethicone, Lecithin,Decyl Glucoside, Propylene Glycol,Xanthan Gum,Methyl-paraben, Propylparaben, Sodium Benzoate,Citric Acid, Potassium Sorbate
Мога ли да го заместя с тази ваша нова серия newsm78?
За този крем ми  казаха, че е достатъчно да го мажа 1 път на ден, а не като останалите през 2 часа и затова го взехме.

Peace Копченцето е права - продуктът е много добър. По принцип такъв фактор би могло да се наложи да нанасяш повторно на плажа евентуално.
И да - можеш спокойно да го заместиш и с нашия 50+ продукт  Blush
 Peace
От даденото по-горе описание можеш да видиш, че е с физичен филтър (екран), останалите съставки целят противоалергично и противовъзпалитено действие, не съдържа нито парфюм, нито РАВА, водоустойчив, фото-стабилен.
  bouquet кожа!

Последна редакция: чт, 13 апр 2006, 15:10 от Vesi - Thalloderma

# 147
Единственото нещо,което не разбрах е,след месец април да мажа ли избелващият крем за през нощта,а през деня дневния с висок фактор, или да го махна за летния период и да ползвам само слънцезащитния през деня?
Благодаря ти   bouquet

Разбирам ...  newsm78  - а аз си помислих, че искаш да избелваш сега, през летния сезон.
Ако питаш мен, използвай до края на април и преустанови с избелващите. А в месеците с най-нтензивно слънце се запаси именно с висок фактор!
Към средата на октомври можеш пак да се върнеш към избелващите до постогане на резултат.  Peace

# 148
 newsm53

Дойде му времето да въвъдем системка за борба с врастналите косъмчета. На моя отговорност  Peace
Доста неща изчетох за роговия слой, врастналите косъмчета и пр. ...
И за Тенд скин лосиона попаднах на обширно обяснение. Мисля, че ще се справим без Аспирин в лосион за много пари  Crazy
И така, идеята ми е следната:
1. ПЮЪР СКИН ЕКСФОЛИИРАЩ ТОНИК на Био-трейд.
10% Азелаинова киселина, 8% Гликолова киселина, 3%Салицилова киселина. - химически пилинг!  Peace
2. Еудермол - 5 - суха кожа на Талодерма.
Глицерин, Алантоин, Млечна киселина, Пчелен восък, Урея

Не по-малко от 24 ч. преди епилирането нанесете на краката и триъгълника (евентуално). Това ще отстрани повърхостния рогов слой и ще освободи пространството около космения фоликул. Аз лично, бих го изплакнала след около 1 час и след това щедро мазане с Еудермол - 5.
Няколко дни след епилацията (кола маската) - същата процедура, а ако знаете и за колко приблизително време ви прорастват новите косъмчета - някой и друг ден преди това  Peace
Вече врастнатите със сигурност могат да се третират директно локално и до 1-2 дни би трябвало да "изскочат".
Е? Някой навит да опита още на следващата кола маска?
Аз ще продължавам "разследването" де -  Peace
Но това тук с нищо не се различава от онзи ми ти Аспирин  Mr. Green - даже си е същото.

bouquet успех!

# 149
ако довечера ми доставят обещания ексфолиращ лосион,още този уикенд ще пробвам Mr. Green
имам си и еудермол-5
и упътването си разпечатах Wink
веси страшна си!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт