козметиката на ТАЛОДЕРМА - 2

• 86 935
  • 538
  •   2
Отговори
# 180
Веси кожата ми е мазна в т зоната на бузите ми е суха.Преди два месеца ми се появиха по лицето едни ситни пъпчици със сърбеж.Дерматоложката при която ходих ми каза да ползвам Еудермол 3 .Бях и на инжекций и хапчета .От тогава не съм ползвала никаква козметика само Еудермола и вода .Моляте за съвет какво да си взема за лицето за почистване и някакво кремче.Казами че е алергия .Благодаря ти .

newsm78 разбирам ....
но алергията със сигурност не е била към ПК, понеже Еудермол 3 е ароматизиран ... Той оправя сухотата по бузките, но пък мазната зона няма как.
Открихте ли тогава от какво е алергията? Козметичен продукт ли? Какво използваше преди Еудермола?
Да не взема да ти дам нещо, което пак да провокира проблем - затова питам.  Peace
Ще чакам да пишеш пак!  Hug

# 181
  • Варна
Здравей Веси! Simple Smile Прочетох всичко написано до сега и мисля , че знам какво да си взема, но все пак ще те попитам лично: На 25 съм, кожата ми е нормална към мазна, проблемна,най вече по бузите-често ми излизат пъпки, понякога и подкожни. Препоръчай ми някакъв тоник и обезателно кремчета за предстоящото лято(може и маска). Мерси  bouquet

Здравей!  Hug
Предлагам ти следното:
1. Тоалетно мляко за мазен и смесен тип кожа
с Глицерин, билкови екстракти от Лавандула и Репей, вит. А и Е, Урея
2. Тоник - нормална кожа
с Алантоин, Д-пантенол, билкови екстракти от риган, Мащерка, Розмарин, Мента и Жълт кантарион, вит. А и Е, без алкохол
3. Дневен крем - мазна и смесена кожа
с билкови екстракти от Репей, Хвощ, Хмел, Бял равнец, Урея, вит. А и Е, УВ филтри - СПФ 12
4. Да си правиш маска от кашичка хума и капки камфорово и лавандулово масло

Слагам ти млякото за мазна до смесена кожа, понеже Лавандулата има и противовъзпалително действие, а и действа благотворно като цяло, с епителизиращото си действие, а аз смятам да те карам да си правиш маска с хума и масла през ден. Репеят от своя страна, както и Лавандулата, регулира дейснотта на мастните жлези. След почистването с млякото и освежаването с тоника ще можеш да нанесеш малко от млякото вместо крем за лице (вечер). За лятото този трик е особено подходящ, понеже знаеш как в горещините кремовете идват тежки на кожата (и аз съм с твоя тип кожа  Peace).
Слагам ти тоника за нормална към суха кожа, понеже при по-честото почистване с хумата ще имаш нужда и от нещо такова Wink - Риганът и Жълтия кантарион ще се погрижат за регенрацията, заедно с Д-пантенол и вит. А, а Мащерката, Розмарина и Ментата имат и своите противовъзпалителни, анти-микробни, почистващи, стягащи и тонизиращи свойства.
Дневното кремче е ясно Wink - освен ако не ми изтъкнеш причина да се нуждаеш от по-висок защитен фактор за личицето...
А маската с хума, за която сигурно си прочела неколко кратно в темата, но все пак ще кажа отново разбира се, се прави така:
кашичка от фина хума с хладка вода, към която се прибавят по 3-4 капки от камфорово и лавандулово масло (дермални разтвори). Използвай я 3-4 пъти в седмицата, а в моментите, когато по-бузките излизат повече пъпки, може и всеки ден, локално върху пъпките. Можеш и леко да ги разтриваш с капка от лавандуловото масло (само върху пъпката).
 Peace
Съвпадам ли с намеренията ти за покупка?  Grinning

bouquet кожа!

Здравей Веси! Grinning Купих си тоалетното мляко и поръчах кремчето и тоника. Не си взех камфорово и лавандулово масло, защото мислих да те попитам, дали не е по-добре за мен да си взема от маската анти-акне? Видях, че си я препоръ4ала на доста момичета. За сега съм доволна от тоалетното мляко, ще докладвам след следващите продукти! Мерси  bouquet

# 182
а каква ти е кожата по бузките? и тя ли е мазна? Ако не е - маската ни за кане ще я пресушава и ще се лющят, понеже има много основи и киселини в нея. Идеална е срещу бактериите, но на нашата възраст вече не сме чак толкова "мазни"  Wink
А комбинацията хума и 2-те масла зарадва доста хора  Peace
"Излекувала съм доста хора с моите магнитни наколенници"  hahaha  Laughing

та... кажи сега за кожата на бузките и ще решим.

# 183
ВЕСИ, МОЛЯ ТЕ ПОМОГНИ И НА МЕН , КАКТО НА ВСИЧКИ ДРУГИ МОМИЧЕТА! ИЗЧЕТОХ ПОЧТИ 30 СТРАНИЦИ ЗА ТАЛОДЕРМА И ПАК НЕ МОГА ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ КАКВО Е НАЙ- ПОДХОДЯЩО ЗА МЕН. АЗ СЪМ НА 28 Г. , КОЖАТА МИ КАТО ЦЯЛО Е ДОБРЕ СЪВСЕМ МАЛКО СЕ ОМАЗНЯВА В ОБЛАСТТА НА ЧЕЛОТО И НОСА, НО КАТО ИМАШ В ПРЕДВИД ,ЧЕ ВЕЧЕР ВМЕСТО НОЩЕН КРЕМ ПОЛЗВАМ ЧИСТО МАСЛО ОТ АВОКАДО НА ИКАРОВ И НА СУТРИНТА ПОЧТИ НЯМА ИЗЛИШНА МАЗНИНА, ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЧИСЛИ КЪМ МАЗНАТА КОЖА.ВЕЧЕ СЪМ СИ ЗАПЛЮЛА ОКОЛООЧНИЯ ГЕЛ С РОЙБОС, НО ИМАМ НАПРАВО СТРАХ ОТ ТОВА ВРЕДНО СЛЪНЦЕ И НЕ ЗНАМ КАКЪВ КРЕМ ДА ИЗБЕРА ЗА ДНЕВЕН КОЙТО ЕДНОВРЕМЕННО ДА ИМА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРАТА СЛЪНЧЕВА ЗАЩИТА И ДА ОВЛАЖНЯВА И ДА ЗАБОВЯ СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА. МАЙ МНОГО НЕЩА ИСКАМ, НО ПРОСТО НЕ ИСКАМ ДА ЗАГУБЯ ХУБАВАТА СИ КОЖА МОЛЯ ТЕ ПАК ДАЙ МИ ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ И АКО НЕЩО НЕМИСЛЯ ПРАВИЛНО МЕ ПОПРАВИ. ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ!  bouquet

# 184
Hug
Еее, ти си лесна  Mr. Green
Щом е за поддържане - пробелм няма никога Wink
Първо искам да те поздравя за избора на маслото от Авокадо. Това масло е със забележителен брой качества в козметичното приложение. Съдържа едновременно мастноразтворимите витаминиА, Е и Д, като концентрацията на вит. Е е доста висока и това го прави много добър антиоксидант, възстановява нарушения в резултата на стареенето липиден баланс на кожата поради наличието на високи концентрации триглицериди на олеиновата, линоленовата и палмитолеиновата киселини. А чрез ин-витро тестове е доказано, че маслото от авокадо подпомага и синтеза на нови колагенови нишки  Grinning. Чудесно просто!
Аз ти предлагам следната комбинация:
1. Незная с какво почистваш лицето си, но аз ти предлагам Тоалетно мляко за нормална кожа - с Глицерин, билкови екстракти от Салвия и Маточина и вит. А и Е;
2. Тоник - нормална кожа
с Алантоин, Д-пантенол, билкови екстракти от Риган. Мащерка, Розмарин, Мента и Жълт кантарион, вит. А и Е, без алкохол.
3. Нощем върху почистената кожа да редуваш: тоник+тоал.мляко вместо крем и тоник+масло Авокадо Wink
4. Дневен крем за мазна и смесена кожа
с екстракти от Репей, Хмел, Хвощ, бял равнец, вит. А и Е, УВ филтри, за да се контролира и балансира евентуално лекото омазняване и да имаш УВ зашита. Щом не се подлагаш на специални процедури - този УВ фактор ти е достатъчен за нормални условия.

малко за съставките в азбучен ред Wink:
Алантоин: действа епителотонично - стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, поддържа равновесието на влагата в кожата;
Бял равнец, екстракт: успокоява и освежава кожата, притежава анти-септичeн и тонизиращ ефект;
Глицерин: оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява;
Д - пантенол: заздравява, овлажнява и изглажда кожата;
Жълт кантарион, екстракт: адстрингентно, епителизиращо и регенериращо действие;
Маточина, екстракт: възстановява тургора на кожата, омекотява и тонизира;
Мащерка, екстракт: почистващо, антисептично, адстрингентно и тонизиращо действие;
Мента, екстракт: освежава и тонизира кожата;
Риган, екстракт: притежава мощно анти-оксидантно действие, предпазва кожата от действието на свободните радикали;
Розмарин, екстракт: действа анти-септично, противовъзпалително и тонизиращо;
Салвия, екстракт: действа овлажняващо, тонизиращо, епителизиращо и анти-септично;
Урея: участва в състава на естествения овлажняващ фактор; със забележителни хидратантни свойства;
Хвощ, екстракт: оказва тонизиращо и стягащо действие;
Хмел, екстракт: тонизира, почиства мазната кожа и свива порите;

Мисля, че тази комбинация от активни съставки ще ти даде точно ефекта, който очакваш, без да отежнява функциите на кожата - нежно почистване, тоника е с леко противовъзпалителни совйства, овлажнява добре, Д-пантенол заздравява структурата на кожата  и силно регенерира заради Ригана и Жълтия кантарион, маслото от Авокадо си е точно на мястото(надявам се го използваш в премерени количетсва) и дневното кремче за добра защита на хидратацията, немазна кожа и чисти пори  Peace

Мнения?
Желая ти все така   bouquet кожа!

# 185
Ето и обекти, зареждащи Талодерма в Монтана и Кърджали  Peace

МОНТАНА:
1. Криси ЧА
ул."Цар Борис 3ти" 2

2. Вита ЧА
ул. "Аспарух" 10

3. Русалка ЧА
ул. "Ал. Стамболийски" 58

4. Здраве ЧА
пл. "Алеко Константинов"

5. Алба ЧА
ул. "Цар Борис" 22, срещу поликлиниката

6. Асклепий ЧА
ул. "Д. Подвързачев" 2

7. Бор ЧА
ул. "Парчевич" 30

8. Виния ЧА
бул. "3ти март" 69

9. Ани ЧА
ул. "Л. Каравелов" 1-А

10. Санита ЧА
бул. "3ти март" 41

11. а-ка Марешки
ул. "Аспарух" 10

а в КЪРДЖАЛИ:

1. Георгиева ЧА
ул. "Републиканска" 1

2. Вита ЧА
ул. "Тракия' 19

Hug

# 186
БЛАГОДАРЯ ТИ ВЕСИ, ВСИЧКО КОЕТО МИ ПРЕПОРЪЧА РАЗБРАХ САМО ТОВА С РЕДУВАНЕТО НА ТОНИК+ТОАЛЕНТО МЛЯКО СЪС МАСЛОТО ОТ АВОКАДО НЕЩО НЕ МИ Е ЯСНО. ИСКАШ ДА КАЖЕШ ЕДНА ВЕЧЕР САМО ДА ПОЧИСТЯ ЛИЦЕТО БЕЗ ДА СЛАГАМ НИЩО СЛЕД ТОНИКА ЛИ?А НЕ МОЖЕ ЛИ ПАК ТАКА ДА РЕДУВАМ САМО ЧЕ СЛЕД ТОНИКА ДА ИЗПОЛЗВАМ ОКОЛООЧНИЯ ГЕЛ, ЗАЩОТО МНОГО МИ ХАРЕСАХА ОТЗИВИТЕ ОТ НЕГО? А И ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС В РАЗГАРА НА ЛЯТОТО ТОЗИ UV ФАКТОР НА КРЕМА ЗА МАЗНА И СМЕСЕНА КОЖА НЯМА ЛИ ДА Е СЛАБ?МЕЖДУ ДРУГОТО ВЧЕРА ХОДИХ В ХАЛИТЕ НА ЩАНДА НА ЛЕЧИТЕЛ И ОТ ТАМ МИ КАЗАХА ,ЧЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ СА ИЗТЕГЛИЛИ ОТ АСОРТИМЕНТА ВСИЧКИ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ/НЕ ЗНАМ ЗАЩО/ И НЕ Е СИГУРНО ДАЛИ ЩЕ ГИ ЗАРЕДЯТ ОТНОВО, ТИ ЗНАЕШ ЛИ ПРИЧИНАТА?

# 187
Ами - да!  Hug Така е идеално - една вечер околоочен с Ройбос, една вечер масло Авокадо  Wink
А пък тези в Халите са ............ (цензура  Peace), затова ти отговарят така.
Дневният крем за мазна и смесена кожа не е от слънцезашитната серия! Той е с СПФ 12 и е достатъчен, ако работиш в офис (или най-общ казано на закрито). Ако прекарваш повече време през деня на интензивно слънце (а за плажа е ясно то самосебе си)- тогава ти трябва слънцезащитен продукт. Лечител имат малки останали количества от слънцезащитните ни продукти от миналагат година и понеже годността им изтича някъде юни-юли ние ги изтегляме. А серията ни за 2006-та ще излезе към средата на другия месец.
Всичко е ок  Wink

bouquet кожа!

# 188
  • София
Айде и аз да се включа... Simple Smile
Веси и всички момичета, здравейте  bouquet
Четох цялата тема, естествено се зарибих, ходих в халите и си купих кремчето с Ройбос.

Въпросът ми е следният: кое е по добре за мазане върху цялото лице - кремчето или гелчето с Ройбос? Аз предположих, че кремчето, затова и него си купих, но ако трябва ще си взема и гелчето.
Кожата ми е нормална /след измиване ми опъва, но това май си е в реда на нещата/.

И още един въпрос Веси Simple Smile
Готовата маска мога ли да нанасям примерно веднъж седмично като поддържаща грижа ПРЕВАНТИВНО против излизане на пъпки? Чат пат ми излиза по някоя, не знам от какво се обуславя това, не е свързано с цикъл, излизат ми когато си поискат, главно по бладичката и около нея, както и по устно-ностната гънка.

# 189
Айде и аз да се включа... Simple Smile
Веси и всички момичета, здравейте  bouquet
Четох цялата тема, естествено се зарибих, ходих в халите и си купих кремчето с Ройбос.

Въпросът ми е следният: кое е по добре за мазане върху цялото лице - кремчето или гелчето с Ройбос? Аз предположих, че кремчето, затова и него си купих, но ако трябва ще си взема и гелчето.
Кожата ми е нормална /след измиване ми опъва, но това май си е в реда на нещата/.

И още един въпрос Веси Simple Smile
Готовата маска мога ли да нанасям примерно веднъж седмично като поддържаща грижа ПРЕВАНТИВНО против излизане на пъпки? Чат пат ми излиза по някоя, не знам от какво се обуславя това, не е свързано с цикъл, излизат ми когато си поискат, главно по бладичката и около нея, както и по устно-ностната гънка.

Здравей и на теб!  Hug
Щом кожата ти е нормална - околоочното кремче с Ройбос е чудесен за целта. Малко по-горе писах малко за чудесните качества на маслото от Авокадо, а Ройбосчето - едно на ръка  Grinning
На момичетата с мазна или смесена кожа препоръчвам гелчето, просто за да има през нощта кожата възможност единствено да се хидратира и освежи, без да се утежнява и ефектът е "УАУ"   bouquet

Да, можеш да използваш маската профилактично, но ти препоръчвам да е само на местата, където се получава проблема и за 20-на минути. Може и 2 пъти в седмицата  Peace
Съветвам те да си вземеш и Тоника за нормална кожа, защото той има някои противовъзпалителни съставки, а и ще ти поддържа все така добрата кожа с антиоксидантното действие на Ригана и регенериращите свойства на Жълтия кантарион, а и ще дойде добре на кожата след маската, след която кожата има нужда от добра порция влага Peace Както си прецениш  Wink

Желая ти   bouquet кожа!

Последна редакция: вт, 25 апр 2006, 09:22 от Vesi - Thalloderma

# 190
  • София
Благодаря ти за препоръките  bouquetще ги спазя Hug

Знаеш ли, все ми се иска да питам и нещо, което касае продукцията на Талодерма. Има ли продукт с AHA или BHA? Ако да - кой е, ако не - ще произвеждате ли нещо такова?

# 191
Благодаря ти за препоръките  bouquetще ги спазя Hug

Знаеш ли, все ми се иска да питам и нещо, което касае продукцията на Талодерма. Има ли продукт с AHA или BHA? Ако да - кой е, ако не - ще произвеждате ли нещо такова?

Имаме - да.
Разработили сме избелваща серия - серум, лосион, тоник, крем, като серумът и лосионът са със АНА - на пазара след месец - месец и половина, когато си сколасаме опаковките  Blush
С ВНА в момента е Маската за мазна кожа и против акне - тя има и лек пилинг ефект. Но както и да си го казваме - ВНА си е точно и конкретно салициловата киселина (в козм. продукти, обикновено). С ВНА ще бъдат и част от продуктите в новата серия за мазна, проблемна кожа, с (или предраположена към) акне. Но на нея тепърва и предстои тестване  Peace

Това е.
Весели празници!   easter kyllmg

# 192
  • София
 Благодаря ти за отговора  bouquetмного се радвам, че е положителен.
Ще ми кажеш ли като проценти как са  в отделните продукти? Най вече ме интересува серума, тоника и крема.
За какъв тип кожа са? Предполагам, че са за вс. видове кожа но...
И подобни продукти могат ли да се ползват за избистряне  на тена, нали? Аз точно такъв ефект гоня, но трудно намирам серуми и кремове със салиц. к-на, освен на Клиник, но са доста скъпи, затова питам Simple Smile
Весели празници и на теб!  bouquet

# 193
Препоръчайте ми кремче за лицето че от бременноста/в 5месец съм/ кожата ми изсъхна още повече.Много е суха. Sad

# 194
  • Варна
а каква ти е кожата по бузките? и тя ли е мазна? Ако не е - маската ни за кане ще я пресушава и ще се лющят, понеже има много основи и киселини в нея. Идеална е срещу бактериите, но на нашата възраст вече не сме чак толкова "мазни"  Wink
А комбинацията хума и 2-те масла зарадва доста хора  Peace
"Излекувала съм доста хора с моите магнитни наколенници"  hahaha  Laughing

та... кажи сега за кожата на бузките и ще решим.

Здравей Веси, отново! Така.......взех си ве4е всичко, освен крема за лице- в аптеката ми казаха, че в момента нямали кутийки и може би следващата седмица newsm78 Каквото и да значи това, ще почакам . Преди малко се изкъпах и намазах първо с тоалетното мляко, след това с тоника(надявам се, че няма да ми изсуши много кожата). Не бих казала,че кожата на бузите ми е много мазна, но предимно там ми излизат пъпки, много рядко някъде другаде, но определено след тоника почувствах кожата си изключително добре Peace  Още не съм си правила маската с хума и маслата. По 3-4 капки от всяко масло или общо толкова? Мерси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт