Сполучливи имитации на маркови парфюми - 9

• 126 172
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Ориентирай се към някой от имитациите на Заг на Диор,както и към Черната орхидея

# 286
Аз пък много се разочаровах от шишетата на Парфен. Първия, който купих ми направи впечатление, че под капачката е леко влажен, явно от някъде изпуска. Втория подарих на майка ми - излял й се е целия в чантата  Shocked и тя залепнала върху шкафа за обувки. Сега върху шкафа има петно от боята на чантата. И чантата е за изхвърляне и шкафа не може да се изчисти.

# 287
  • София
Леле,добре,че сподели...Аз днес си чакам парфюма.Поръчах Нина Ричи / Нина + 3 тестера.Да видим дали се доближава до оригинала и от към трайност как е...
Заг Зодиак онлайн ли поръчвате?

# 288
Аз имах случай с разлят Живота е хубав на Заг Зодиак. Мацката в магазина не завъртяла добре капачката,аз след седмица го пъхам в чантата,но добре че беше се изляла само част от него и усетих..  ooooh! Чантата още мирише,а инцидента беше зимата....  Mr. Green

# 289
  • Бургас
Аз си поръчвам онлайн Заг и досега не съм имала проблеми.Как няма да мирише той Животът е хубав си е смрад от всякаде в хубавия смисъл на думата де Grinning

# 290
Аз пък много се разочаровах от шишетата на Парфен. Първия, който купих ми направи впечатление, че под капачката е леко влажен, явно от някъде изпуска. Втория подарих на майка ми - излял й се е целия в чантата  Shocked и тя залепнала върху шкафа за обувки. Сега върху шкафа има петно от боята на чантата. И чантата е за изхвърляне и шкафа не може да се изчисти.
Минах покрай техен магазин за наливни и влязох да ги пробвам. Нещо не ме грабнаха пък и забелязах, че шишетата са същите по форма като на Айфел и бяха с винт, могат да се отварят.
Може би само шишетата са турски, иначе нали са германски или френски?
Но в случая говорите сигурно за капсулованите.

# 291
  • Бургас
Споделете,моля нещо повече за Парфен,никога не съм поръчвала от тях.Как е трайноста и доближават ли се достатъчно до оригиналите?  bouquet

# 292
Споделете,моля нещо повече за Парфен,никога не съм поръчвала от тях.Как е трайноста и доближават ли се достатъчно до оригиналите?  bouquet
[/qtouch,Имам тестери на Парфен,Сангадо и Gold touch. Мога да кажа,че са абсолютно еднакви,само цените им са различни. Иначе трайността е много добра,направо отлична. Направих сравнение с оригинал bright crystal-versace и този на парфен-едно към едно са. Alien също е много добър.

# 293
  • Бургас
Благодаря ти  bouquet

# 294
И преди беше писано, но искам и аз да похваля Aventus- Creed и Valentino- uomo на Рефан. Направо сме пристрастени с мъжа ми по тях. И деата ми харесват много. Вече изпръска по 2 шишета. А беше много трудно да го накарам да си купи имитация. Препоръчвам ви ги и двата много горещо. Според мен Aventus е первектен за предстоящата есен.

# 295
# 296
  • Бургас
Парфен не са немски или френски, а български парфюми. До колкото знам, есенциите им са френски, но това важи за всички останали имитационни фирми, всички казват, че работят с френски есенции. А относно шишетата - те могат да се произвеждат на различни места, не виждам каква е връзката....Относно Айфел, скоро една съфорумка, която явно живее в Турция, писа, че е видяла как разтоварват стока и на пакетите пише "Произведено в Китай", което , че и навежда на мисълта, че и Айфел, които се водят турски, явно не се правят там  Laughing
Bright Crystal, Парфен, както всички останали имат сполучливи и несполучливи неща. Назад беше писано за някои. Аз съм пробвала доста, но тъй като нищо от тях не е сред оригиналите, които ползвам често, не съм си правила труда да сравня и не мога да кажа дали са достатъчно близки. Това, което и аз мога да кажа със сигурност е, че Парфен, Gold touch и Сангадо имат едни и същи аромати, но цените са различни. Тъй като Парфен нямат магазин в Бургас, може да пробваш първо Gold touch. Те са на най-добра цена, но за съжаление имат малка част от асортимента на Парфен. Това, което имам аз от Парфен в момента:
506   BVL Omnia Green Jade       Bvlgari - не е много добра имитация, но става;
509   In the mood for love       Gianfranco Ferre - харесва ми, но не помня много оригинала;
517   Vanitas            Versace - подарих го, но не беше лош, по-добър от версията на Заг Зодиак;
579   Fan di Fendi         Fendi - и този ми харесва, доближава се до оригинала;
580   Florabotanica         Balenciaga - харесвам го, но не познавам оригинала;
585   Yellow diamond         Versace - подарих го, но и той не беше лош, по-добър от този на Рефан;
594   Acqua            Roberto Cavalli  - харесвам го, има разлики с оригинала, но става;
802   Fuel for life         Diesel - и този става, но продължавам да търся добра версия на този парфюм. Не съм пробвала тази на Сан Сиро. Пробвах на Баргело, но не е хубав;
804   Jour d'Hermes         Hermes - не съм очарована, ама  Hermes са май като Шанелите за имитиране  Laughing
Пробвала съм и други от Парфен, но не ги помня всичките. Ако нещо те интересува конкретно, питай Simple Smile
От Gold touch съм тествала:
BVL Omnia Crystalline Bvlgari - добре е;
Bright Crystal Versace - и той е добър;
Max Mara/Golden Touch/ - много го харесвам, но не помня оригинала; версията на Заг Зодиак също не е лоша;
BVL Omnia Coral Bvlgari - и той става;
Lady Million Paco Rabanne - и той е добър.

Да споделя и за новите неща на Рефан:
Just Cavalli - много добре е направен, като изключим началото, което липсва, както винаги Simple Smile Трайността също е добра;
Бронзовата богиня на Ести Лаудер се различава от моята, с уговорката, че не знам Рефан коя версия точно имитират  Laughing Аз съм пробвала само тазгодишната. Не е лош, идва ми по-зелен от оригинала и не усещам толкова кокос. За летен аромат е добър. Не е особено траен, същото важи и за оригинала.
Черният опиум на Ив Сен Лоран - хареса ми, но версията на Баргело ми харесва повече;
Манифесто - за него няма да коментирам, защото скоро не съм пробвала оригиналния, само по спомен ще кажа, че вариантът на Ди енд Пи ми хареса повече като наситеност. На останалите фирми не съм го тествала.
Мъжкият He wood също ми хареса. Не помня оригинала, но ползвам She Wood Velvet Forest Wood. Този на Рефан определено си носи характерните черти на всички парфюми от серията на DSQUARED². Мъжкият Бърбъри Лондон не пробвах, така че ще пиша друг път за него.  Simple Smile

# 297
  • Бургас
Много ти благодаря за изчерпателния отговор мила  bouquet  bouquetи най-вече за споделеното за Бронзовата богиня,която още не съм пробвала -беше ми много полезна.Оше веднъж благодарв  bouquet

# 298
  • Бургас
Имам Манифесто във версията на Роксан.Много  ванилия усещам  и е много траен-за почитателките на ванилия го препоръчвам особено сега за есента  Heart Eyes

# 299
Простете но на интернет страницата на ПАРФЕН при меню ЗА НАС пише, цитирам:

„……………………………………………
            От 2013г. Парфен успешно оперира на българския пазар под строгия
контрол на седалището в Германия. Ексклузивни права над марката притежава Георги
Калоянчев-внук на легендарния български актьор Георги Калоянчев, забавлявал
поколения българи. Всички суровини и материали се доставят от Швейцария и
Франция. За опаковането и смесването до определен продукт, Парфен се е доверява
на водеща  Българска компания с традиции в парфюмерията от 1994г.
…………………………………………“

Права сте, шишета могат да се купят отвсякъде.
А тази „водеща  Българска компания“ мисля, че беше разкрита по-напред в темата по съвпадението на номерата и формата на шишетата на други марки парфюми.
Това е само мое мнение, но според мен още не са на нивото на РЕФАН.

Общи условия

Активация на акаунт