МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 132 011
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
  • Щастлива мама на 3 слънца
Добре дошла. Мойте са с подобна разлика. Бебето е на 3 м сега.
Не бих казала ,че гледат положително.на повечвто хора някак им е интересно знам ли.
Гледам да търся други себеподобни за да се чувствам по добре
2 то ми дете няма 2г си расте точно така.
Успвх ти желая.
Поколн за решението ви.

# 106
  • Sofia
Здравей, Стеф! Пожелавам ти всичко да е наред и да се присъединиш към нас.
Моите са на 7, 3 и половина и сега имам новородено.
Първо - ние с ММ винаги сме говорили за 3 деца поне. Аз имам брат и сестра и винаги съм обичала пълна къща, а мъжът ми я заобича покрай мен. Майка ми и баща ми се радват много за нас, но те знаят какво щастие е това, тъй като са минали през това и философски са стигнали да извода, че колкото и да те ядосват, да те будят нощем - това е най-голямото щастие. За разлика от свекър и свекърва ми, които са по-склонни да се фиксират върху проблемите ( както и повечето хора) - колко боледували, ревнували едно от друго, трябва да им осигуриш внимание, образование, сватби и апартаменти.
Сега като раждах ме питаха дали децата са от един мъж, той от какъв произход е...хората са такива, затова сме в това положение. Всеки е голям разбирач.
За второто дете - зависи как е свикнало. При нас двете момчета много се занимават едно с друго, играят си, сплотени са и честно казано той не търси много нашето внимание, а това на брат си. Пък и имаме спокойно бебе засега и ми остава достатъчно време да си играя с тях, докато малката спи. Винаги гледам да направя нещо за тях - любимите закуски, нова дрешка..да виждат, че бебето не отнема от тяхното. При нас ревност не е имало и децата много се обичат, дано и при вас да е така ( въпреки че са с по-малка разлика)
Радвай се на бременността си и мисли само положителни неща Hug  bouquet

# 107
Мили мами, подочух  че  за близнаците имало опция когато са на училище 2-рият комплект учебници и помагала да са безплатни, имате ли представа дали това е описано в някаква разпоредба или закон?
Ще съм благодарна на всяка помощ....тази година започвам да усещам вече финансовата тежест да имаш 4 ученика Embarassed , но пък са такива симпатяги newsm51

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 10:18 от preci

# 108
Ще съм благодарна на всяка помощ....тази година започвам да усещам вече финансовата тежест да имаш 4 ученика Embarassed , но пък са такива симпатяги newsm51

Което ме подсеща, че ако желаете в групата във фейса да си направим тема за размяна на учебници и учебни помагала. За големите класове би било от полза ако има някакъв учебник, който не се среща често. Ние напр. дълго търсихме учебник по руски език преди 2 години и добре, че бе темата, тук, за съответния клас, че да го намерим.......

# 109
  • София
preci не съм чувала нищо такова, но и не мога да разбера за какъв втори комплект учебници става дума?
Моите са имали досега само по един безплатен комплект, който си стои в училище в първи и втори клас, очаквам сега в трети да е същото. Купуваме само тетрадки и допълнителни помагала за следобед по преценка на класната.
За второто дете аз не мога да се включа, тъй като при мен първите са близнаци.

# 110
  • Сливен
Като гледам възрастта на близнаците и, може би става въпрос за ДГ - нали и там има помагала, по които работят , до 5г. се купуват от родителите.
П.С - preci , ЧРД на децата ти, да са живи и здрави   bouquet

# 111
  • София
Преси я познавам от близнашкият и близнаците са по-големи, може би линиийката е счупена в подписа и. Мисля, че 2010 година средата някъде са малките, тъй като са по-малки от малката ми дъщеря, която е 2009г. Така че би трябвало всъщност да са трета група най-вероятно в ДГ, която вече се води предучилищна и учебниците са безплатни.

# 112
Здравейте отново Simple Smile

Аз питах за колите и почивките, защото и ние с ММ водим разговори за четвърто дете, но имаме малко разногласия относно момента, когато да се сдобием с него. Той иска първо да вземем по-голямо жилище и да осъществим няколко проекта около бизнеса, с който се занимавам аз. С две думи, иска да го отложи за по-нататък във времето. Аз обаче, не искам да чакам. Не мога да ви опиша в каква еуфория съм изпаднала и как искам още сега да се случат нещата. На мнение съм, че другото можем да постигнем в движение, а не да чакаме. Мечтая си за още едно детенце. Искам пълна къща с деца. Хората сега ме гледат, все едно съм луда, представям си какво би било с 4 броя деца. Роднините почти бяха спрели да говорят с мен, когато взехме No 3, а при наличието на четвърто, сигурно няма да ме погледнат повече. Знам, че ще ни е трудно. Не толкова финансово, колкото организационно, но страшно много искам още едно дете. Желанието ме обхваща ненадейно, както си седя и не мога да си намеря място. Усещам го точно както "топката" в корема, когато човек е влюбен. Не съм споделила още с никой от роднините и познатите ни, защото знам каква ще е реакцията, но не ми пука. Нека ме гледат странно, нека ме обявят за луда, но аз искам още едно мъниче край себе си Simple Smile
Да, и аз си имам своите притеснения, но тази тема тук ми помага много Simple Smile

# 113
Благодаря на всички които се включиха. Да, близнците са на градина, но аз не обичам да правя нещата в последният момент и затова питам. Просто ми казаха че това се отнасяло и за помагалата, а в градината тази година ще трябва да купувам, затова питам дали има такова нещо.
Дори писах писмо до обусмана относно събирането на такси в детските гради когато децата са предучилищна, дали е законно или не.

# 114
  • Sofia
polito_87, ох и аз съм същата и малко се притеснявам от това " патологично" желание за деца:)
Сега тъкмо родих третото, но като си я гушкам и усещам аромата и..си задавам все по-често въпроса дали това ще е последното Crazy ММ като влезе в родилна зала сега ме целуна, гушна бебка и това му беше първия въпрос Joy
Странно е как след всяко следващо още по-лесно допускаш мисълта за още едно:)
Далия е на 21 дни и знам, че няма да е скоро, но пък съм на 28 години и съвсем скоро ще започне и мен нещо да ме човърка в стомаха:)

# 115
Апетитът идва с яденето, т.е. с всяко следващо дете желанието за още едно нараства.  Joy

Добре дошла, Стеф. 
bouquet

# 116
  • Варна
Дори писах писмо до обусмана относно събирането на такси в детските гради когато децата са предучилищна, дали е законно или не.

При вас третото (и четвъртото) дете не е ли освободено от такса по принцип? Във Варна за Лора яслата и градината ще са съвсем безплатни, а, откакто се роди тя, за Филип плащаме само 1/4 от таксата за градина, независимо, че Симона вече е в училище.

От един мой бивш колега, средно дете от 3, съм чувала че второто дете остава по-пренебрегнато от другите. Същото съм го чела и някъде другаде, но не мога да посоча източник. Това наистина ли е така и на какво се дължи? Или е само субективно чувство на самото дете (въпреки че ако детето се чувства така, значи има нещо вярно)?

Привет, Стеф! Hug Периодично и аз имам такива съмнения по отношение на сина ми. Но си мисля, че не е от това, че е средното дете, а се дължи на характера му - изключително спокоен от бебе, самодостатъчен си е, може да се занимава с часове, без да иска внимание, не споделя особено. Някак минават и заминават дори и събитията в ДГ, без аз самата да се чувствам особено ангажирана с него, така, както бях с каката. Но пък тя винаги беше (и е, сега в училище) на първа линия с различни участия в тържествата на градината, все в главните роли, все в някакви конкурси и състезания..., а той получава епизодични роли, така да се каже (не знам дали се дължи на това, че е момче, или просто заради неизявено желание за нещо повече). Сега и малката е прилепчива и търсеща внимание като кака си, определено и нейните желания не остават незабелязани. Та понякога ми е съвестно и си мисля, че остава пренебрегнат на фона на другите две госпожици, постоянно искащи внимание, но после сама се успокоявам, че, след като не споделя и не ме търси повече, явно това му е достатъчно... Знам ли?! newsm78

# 117
  • София
Аз определено имам желание за четвърто и напоследък редовно повдигам въпроса, но половинката е категоричен, че не желае повече. Тъкмо тези били поотраснали и вече бил възрастен за бебета.... На 35 г не бих казала, че е възрастен, но явно не му се занимава с бебета отново. Осъзнавам, че решението трябва да е взаимно, но на моменти се улавям, че обмислям ултиматуми и дори още по-налудничави идеи....
Полито поздравявам те за желанието ти за още едно детенце. Наскоро говорих с една от моите майки, които консултирам за кърменето и се сетих за теб. Работих с нея, когато имаше второ детенце и сега трето. Сетих се за теб, тъй като последният път когато се чухме се оказа, че са си осиновили едно момиченце и вече са с две момченца и две момиченца. Споделих, че се възхищавам на жени като нея, но аз най-вероятно бих си родила още едно ако имах възможност. Тя пък сподели, че и самата тя би искала по-нататък още едно бебче, но засега изчаква тъй като малкият е някъде на годинка все още.

# 118
Аз съм средно дете от три.
Ми не е гот  Crazy
Занимават се с големия, 'щото нали си им е първи, всичко им е ново и ги вълнуват всякакви неща - училище, оценки, гаджета... Занимават се с малкото, 'щото нали си е мъничко и безпомощно и няма как... И за средния остава само едно "между другото"  Mr. Green Но ние бяхме с големи разлики, и се случи така, че докато сестра ми завършваше училище и се вълнуваха за студентството, брат ми беше невръстно дете, и аз увиснах някак си все едно изчезнах. Предполагам, че при деца с близка възраст не е точно така.
Ние се стараем да отделяме специално време на средния и да му измисляме някакви неща само за него, за да не бъде като "пришит" за брат си. Вчера го водих до градината сам, без останалите, приказвахме си в автобуса, държахме се за ръчичка... Иначе само подвиквам - дръж се за количката, хвани се за брат си  Crazy

Аз досега не съм срещала негативни реакции към семейния ни модел, дори по-скоро са добре настроени хората. Само веднъж някой се беше изумявал, че мъжът ми изобщо има дете (изглежда младичък и запазен, какво да го правим  hahaha ) а като чул, че има дори три го питал "Ма от една и съща жена ли?!"  Joy

# 119
  • София/Варна
И аз понякога имам усещането, че средното детенце "увисва", но се старая да си намираме женски занимания - ходим по магазини, на балет, театър. Тя е изключително щастлива от тези само наши си мигове. Като започне училище ми се струва, че ще е малко по-различно, защото е толкова отнесен шемет и ще ме ангажира повечко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт