Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 459
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • оттам, откъдето започва България
Не мирише, вече два пъти пробвах да я изплаквам с оцетена вода.

# 196
  • На брега на реката
Моята мирише на оцет, но аз сложих 100 мл., но след това я напръсках с тоалетна вода и беше поносимо Laughing.  Утре като я мия ще пробвам с изцеден лимонов сок и ще пиша.

# 197
  • София
Много полезна тема!За петна от ръжда върху бяла тениска - изстисква се лимон върху петното,поставя се памучна кърпа отгоре и се глади,няколко пъти ,докато изчезне,пробвала съм на старо петно от ръжда ,но само върху бяла материя.
А за мазни петна ,независимж от цвета на дрехата и колко е старо  - на сухо натърквам с тест гела и посипвам оцет,размачквам и слагам в пералния.
А като се измие косата с оцетена вода не мерише ли косата на оцет newsm78

Не мирише въобще. Но ти ако искаш косата ти да ухае на хубаво, можеш да си сложиш във водата с оцета и капка или две етерично масло. Писала съм аз какви съчетания от етерични масла ползвам, върни се да прочетеш (напоследък много ми е яко с ванила и канела).

Аз досега винаги съм ползвала за чистене на ръжда един препарат от железариите, казва се преобразувател за ръжда. На мен никога не ми е правило проблем върху тъканта на дрехата, но вие задължително пробвайте малко на подгъва от обратната страна, да не вземе да стане зян. Изобщо процедирайте по този начин с всеки препарат, може случайно на точно този плат да стане проблем. С този преобразувател за ръжда си чистя например тоалетната, когато се образува следа от ръжда, там, където тече водата. Също така когато беше избила тръбата за студена вода към бойлера, и капките бяха направили ръждив водопад по плочките на стената, пак с него премахнах всякяква следа от ръжда. Много е ефикасен.

# 198
Детелистна , въобще не съм се сещала, че този преобразувател за ръжда може да върши такива чудеса в тоалетната.
Отдавна ме тормози едно такова петънце, ще опитам и ще пиша как се е справил при мен. 
 Simple Smile

# 199
взимаш голям съд, слагаш отдолу алуминиево фолио - пълниш със смес  сода,оцет,вода - пускаш съдовете вътре- и оставяш на слънце за 1-2 часа - след това с телчица, или по-груба гъба търкаш - стават като нови /особено за пръските от мазнина/

# 200
Това го намерих във ФБ.
Пише да се вземе лепило, което като е изсъхнало става прозрачно и да се смеси с декоративен златен или сребърен пясък.

# 201
ммм това наистина е страхотен трик - майка ми го прилагаше на мен като бях малка. Руската ми баба постоянно ми пращаше страхотни лачени обувчици... обаче аз диването + нашите вечно улици в ремонт - издържаха по седмица макс преди да бъдат одраскани . Майка ми рисуваше цветенца и тем подобни да замаскира одраното - ставаха още по-хубави Simple Smile

# 202
  • София
Има ли значение цвета и материята?
Имам диван светлобежов елефант материя, една леко мъхеста, искам да го изчистя някак, че много зле вече.
Провери като почистиш там където няма да се вижда. Не знам, да ли няма да има проблем от търкането да падне мъха.

# 203
  • Русе
Има ли значение цвета и материята?
Имам диван светлобежов елефант материя, една леко мъхеста, искам да го изчистя някак, че много зле вече.
Провери като почистиш там където няма да се вижда. Не знам, да ли няма да има проблем от търкането да падне мъха.

Благодаря, ще взема да пробвам.

# 204
С какво да почистя  иноксово покритие? Става дума за хладилник.

# 205
  • Русе
Памуче с олио.

# 206
  • София
Памуче с течен парафин от аптеката. Няма да мирише на олио.

# 207
взимаш голям съд, слагаш отдолу алуминиево фолио - пълниш със смес  сода,оцет,вода - пускаш съдовете вътре- и оставяш на слънце за 1-2 часа - след това с телчица, или по-груба гъба търкаш - стават като нови /особено за пръските от мазнина/

В какво съотношение трябва да са содата, оцета и водата?

За измиването със сода още се чудя  newsm78 Ако сваля боята и започна да се боядисвам по-често, значи че пак ще си увелича химията върху косата. Сега се боядисвам през два месеца. Ако пък го правя две-три седмици преди боядисване дали пък ще има ефект  newsm78

# 208
  • Варна
Хладилника, печката, стъклото на фурната отвън почиствам с препарат за прозорци и микрофибърна кърпа. С него чистя и прах - по мебели, телевизори, компютри... Минавам навсякъде освен бянята и плота на кухнята...

# 209
Здравейте ,как да почистя кожени ръкавици за фитнес ?

Общи условия

Активация на акаунт