Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 545
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
 newsm78

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 14:08 от Анонимен

# 271
  • оттам, откъдето започва България
Става въпрос за фазер, който реално е дъното на дивана, така че и да поизбелее, което ме съмнява, не му пречи.

# 272
  • Пловдив
Здравейте, аз знам, че има отделна тема за това, но ми се иска да открия някакъв по-природен вариант. Първоначално бяха само в кухнято, но сега си обикалят целия апартамент гадните хлебарки. Пробвахме с едни хапчета уж май имаше намаление в броя им за кратко и после пак същата работа. Купихме и едно за контакта дето излъчва сигнал и те бягали никакъв ефект. Вие имате ли някакви идеи как да се справим с тая напаст

# 273
  • София
Няма проблем с фазера, който е на дъното да се напръска с белина, Саво или друг препарат срещу мухъл.  ( В Била продават Антимухъл препарат - за 3 и нещо - много е ефикасен). Не е желателно да се забърсва мухъл и плесени с парцал, защото се разнасят спорите и има вероятност отново да се развият на влажни места.

А за приятна миризма в гардероба слагам изсушена лавандула в хартиен плик или на някого му се шие в платняна торбичка.

Преди 5 години се оттървах от хлебарките като напръсках цялата къща с 3 вида различни препарат, които имаше на пазара - 1 от китайските, 1 от фирма, която се занимава професионално с борба с вредителите и 1 препарат срещу паразити върху животни. Не стъпихме 24 часа в жилището. До сега не са се появили. Много са упорити гадините и ви съветвам да действате радикално. А най-добре е да напръскат ис ъседите, защото иначе има опасност да дойдат и от тях.

# 274
Здравейте. Да ви попитам как мога да почистя пластмасови части от сокоизстисквачка, боядисани главно от цвекло. Отдавна е засъхнало, ако имате идеи много ще ми помогнете.

Памук с олио! И после миеш нормално Hug

Благодаря, веднага ще пробвам   bouquet

# 275
  • София
Момичета - против мухъл намажете с перхидрол! Чисти безотказно, няма да мирише на белина после и предпазва за в бъдеще от нова поява на мухъл! Само имайте предвид, че ще обезцвети мястото, където е намазано. Но пък и белината ще го направи, така че все тая. Освен това ще си спестите хлорното обгазяване  Laughing Ако не можете да си намерите перхидрол, можете да си купите изрусител за коса. Същото е.

Аз съм спасявала един много красив старинен бюфет, който съседът изхвърли именно защото беше хванал мухъл по дървото, и беше съсипан на вид. Аз обаче, като го гепих, и намазах целия с перхидрол, после байц, малко декорация, лакиране, нови стилни дръжки на вратичките, леки промени във външния вид и монтиране на огледало с подходяща рамка и стана неописуемо красива тоалетка в спалнята! Всички съседки ми завиждаха, когато го видеха. Беше с две вратички със стъкла от двете страни, а по средата между тях имаше рафтчета. Бях премахнала най-горното рафтче и на негово място сложих огледалото. Сега моята снахичка го ползва в тяхната спалня, и се фука на приятелките си с него.

Против хлебарки - има едно средство за обезпаразитяване на кучета и котки, Фронтлайн се казва. Разтваря се във вода и се пръска долу по края на стените. Не само че ги изтребва до крак, както се казва, но и две години след като съм пръскала, не се появяват нови. Така и ми бяха казали, че след това не се завъждат наново. А хазяите отгоре над мен имат, даже яко, понеже са стари хора и не ги виждат сигурно hahaha Ако пък случайно след време пак се появят, пак ще пръсна и готово. Може и да не е природно средство, но не познавам нещо по-ефикасно...

# 276
  • На брега на реката
Детелинка,
Давай козметичните съвети.

# 277
  • Вече на село
Дидка, благодаря, както и на всички, които писахте по темата. Имам точно сега такъв проблем. Приятен ден, момичета Simple Smile

# 278
Значи пиша отчет- и с белина и с препарат пробвах и за съжаление още си седят черните петънца  Tired, ще взема перхидрол и дано стане  Praynig. Благодаря ви за съветите  bouquet

# 279
  • София
Хлебарки и други домашни любимци изгоних от дома с Пестигон - основната съставка е като на Фронтлайна, но вместо 30 лв дадох 11 лв.  за ампула за големи кучета. Размих с вода в пулвелизатор/за 1 лв/ и напръсках навсякъде. Беше м. май 2012 г. от тогава навлеците не влизат у нас. А в 18етажния блок се разхождат на воля.
Фазер с мухъл преди години почистих радикално - махнах фазера и раклата на леглото е без долна страна. Но и мухъла изчезна. Все пак не се вижда.

# 280
  • оттам, откъдето започва България
Значи пиша отчет- и с белина и с препарат пробвах и за съжаление още си седят черните петънца  Tired, ще взема перхидрол и дано стане  Praynig. Благодаря ви за съветите  bouquet
Ти продължавай с опитите, но ако се надяваш, че мухъла ще изчезне така изведнъж, няма как да стане. Щом си го третирала с белина поне трябва да спре да се размножава. Като пробваш с перхидрол пак пиши, любопитно ми е.

# 281
Оо със сигурност утре ще третирам още. В близката аптека перхидрол нямаше. Утре ще търся пак. Идеи къде мога да намеря? Даже се чудех възможно ли е в аптеката да го намеря това чудо, но ми казаха, че 30%  перхидрол ( който бил най- силният ) едва ли някъде ще открия.

# 282
  • София
Оо със сигурност утре ще третирам още. В близката аптека перхидрол нямаше. Утре ще търся пак. Идеи къде мога да намеря? Даже се чудех възможно ли е в аптеката да го намеря това чудо, но ми казаха, че 30%  перхидрол ( който бил най- силният ) едва ли някъде ще открия.

Semora, ако си близо до зеленчуковата борса в Дружба 2, София, можеш да отидеш в магазина на Валерус, там има. Само че продават в разфасовки по един литър, 6 лв. Поне последно аз когато купувах, беше толкова. А можеш да ползваш и блондор за коса, същото е. Май ще ти излезе по-евтино. А иначе във Валерус има и 60 % перхидрол, там и двата вида ги продават като водороден пероксид, както им е химическото наименование. Обаче внимавай, да не се изгориш с тия химикали, доста са силни. Гумени ръкавици задължително. Гледай да не дишаш парите. Може би ще ти е по-безопасно с блондор. И пак ръкавици.

# 283
Кислородната вода е разреден перхидрол. Едно време с това се изрусяваха, гори обаче. Ръце и прочее.

П.П. перхидрола и ръкавиците ще прояде, мисля, или поне тези тънките.

# 284
  • София
Кислородната вода е разреден перхидрол. Едно време с това се изрусяваха, гори обаче. Ръце и прочее.

П.П. перхидрола и ръкавиците ще прояде, мисля, или поне тези тънките.

Не тънки, а дебели. Не ги прояжда. Че кой ще тръгне да слага от тънките ръкавици за нещо, което е опасно да не те изгори. Някак си суицидно ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт