Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 438
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Мастилени петна по ученическа блузка, доста, как се махат? Знам със спирт, но да обилни, ще ми трябва литри и се чудя да не се разнесе по материята.  bouquet

# 391
  • София
Мастилени петна по ученическа блузка, доста, как се махат? Знам със спирт, но да обилни, ще ми трябва литри и се чудя да не се разнесе по материята.  bouquet
Колко да са обилни? Пробвай да накиснеш в малък съд, само петната със спирт за известно време, да се разтвори мастилото, после търкай в спирта все едно переш на ръка, но вместо сапун - спирт. Може да търкаш и с тампон за грим/памук или малря, че е по грапава. Може и с гъба за чинии, която ест. няма да ползваш по предназначение после  Mr. Green

# 392
  • София

adelinda, коресилин. Писала съм вече в тази тема за този начин. Слагаш отдолу салфетки или тоалетна хартия, и с обилно напоено памуче почваш да квасиш върху петното. Сменяш салфетките или изместваш, за да може да дърпа коресилина през петното. После пускаш в пералнята и си готова. Чистила съм и бели неща, идеално се маха. Ако не стане, лично отговарям.

# 393
  • София
Ето на какво попаднах, тук има най-различни хитрини за различни случаи.

# 394
Мастилени петна по ученическа блузка, доста, как се махат? Знам със спирт, но да обилни, ще ми трябва литри и се чудя да не се разнесе по материята.  bouquet

adelinda, коресилин. Писала съм вече в тази тема за този начин. Слагаш отдолу салфетки или тоалетна хартия, и с обилно напоено памуче почваш да квасиш върху петното. Сменяш салфетките или изместваш, за да може да дърпа коресилина през петното. После пускаш в пералнята и си готова. Чистила съм и бели неща, идеално се маха. Ако не стане, лично отговарям.

Meрси, сега е накисната и оставена за размисъл блузата, ако не "размисли" ще да я пробвам Joy. После не мирише ли корселина? Да не се вмирише цялата пералня?

# 395
Пластилин с какво се маха от дреха?

# 396
Сложи дрехата във фризера или натъркай с бучка лед .Може и плик с ледчета или пластмасова бутилка с вода / заледена/.

# 397
Вече веднъж съм я изпрала дрехата

# 398
  • София
Adelinda, коресилинът е летливо вещество и се изпарява веднагически. Нямаш от какво да се притесняваш.

Г-жа Рамацоти, първо сложи дрехата в камерата на фризера, и след като постои примерно 2 часа, извади и очупи колкото можеш палстилина. Ако има остатък от него, после с коресилин. Ако кбаче плата е светъл, има потенциална опасност да остане бледо петно в цвета, в който е бил пластилина, от пигментите в него. Все пак е малко вероятно. Ако обаче остане такова, намокри петното, и сложи директно на него прах за пране, капни малко вода и търкай с ръце. Мисля, че след такова чистене всичко ще се изчисти.

Момичета, с коресилин се чистят:

-парафин
-дъвка
петна от БЛАЖНА боя (боите на водна основа се перат идеално докато не са изсъхнали още)
мастило от химикал
лак за нокти
мазни петна от всякаква мазнина
петна от повечето видове лакове за дърво, метал и пластмаси
обущарско лепило
доста от битовите лепила, изключая ПВА лепилото  и подобните на него
следи от флумастери, поне повечето видове

Първо обаче пробвайте коресилина на подгъва на дрехата, да не я съсипете безвъзвратно. Има, макар и малко, платове, които биха се повредили от него. На първо време се сещам за изкуствен велур, понеже той е лепен с лепило, което ще се разложи от коресилина. Освн това мисля, че и надписи на тениски и други дрехи, които са на гумена основа, също са заплашени от повреда с коресилин.

# 399
аз си слагам английска сол в шампоана и кремовете за мазане. Много е хубаво особено сега през лятото. Мътртвата кожа пада сама .
Понеже  сега през лятото страшно много ходене ми се събира на ден, и то със сандали,  стъпалата ми много бързо загрубяват. Затова два пъти в седмицата смесвам солта с някакво кремче или масло - намазвам си краката, обвивам със стреч фолио и стоя около 30-40 мин -- кожата след това е копринена.
----- какви са пропорциите за английската сол, от аптека ли се купува или био магазин?

Здравейте дами,
От днес Ви чета и съм очарована от практичността и идейността Ви . Поздравления, давате прекрасни съвети!

# 400
----- какви са пропорциите за английската сол, от аптека ли се купува или био магазин?

Английска сол се продава в аптеките.
За пропорциите да отговори авторката на поста.
Все пак мога да пробвам с малко количество в някакъв крем.
Щом се дава като слабително, дори и в болницата, едва ли ще навреди необратимо на кожата.
Много ми е трудно и неприятно да свалям мъртва кожа от ходилата.

# 401
съвсем малко сол - на око се ориентирай /не е необходимо много, важното е да се залепи за крака/ и после увиваш със стреч фолио. А английската сол е най-ефикасна и полезна, когато се прилага в/у кожата - и може да е във всякакви количества.

http://zdravnaakademia.blogspot.bg/2014/06/19.html

# 402
ANONIMEN_3, благодаря! bouquet
Не очаквах такива чудеса от едно очистително.

# 403
ANONIMEN_3 и  delpel, благодаря Ви! Hug bouquet

# 404
Здравейте!
Има ли начин да се премахнат мазни петна по блуза, която вече е изпрана?

Общи условия

Активация на акаунт