Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 428
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Детелинке, радвам се да споделя, че с помощта на 95 градусовия спирт и подложка махнах петната от клеевата тинктура. Благодаря ти! Simple Smile Ще те черпя едно перде! Wink

Исках да споделя мнение относно косопада. Аз лично съм страдала от него след раждането на детето, но това е физиологично обусловено от смяната на хормоните. Косата на жените през бременността не пада и после е за сметка на това. Simple Smile Тогава по прочетох доста и стигнах до извода, че или е ген (мъжете почват да приличат на бащите или дядовците си; някои жени по природа са с по-редки коси), или е хормонално (след бременност и раждане), или е липса на витамини (проверете кои бяха точно), или е болест дето те "яде от вътре" (трябва да се отиде на лекар профилактично), или е от стрес (не се връзвайте на глупаците, които ви завиждат) или е от "шампуня" (ами сменете го с друго миещи средство).

Тъй като косата е "жива клетка" само в кожата на главата, а всичко останало е "мъртва клетка" и по точно кератин, то това означава, че трябва да внимаваме с какво се храним. Косата расте с 1,25 см на месец. Значи представете си колко време трябва да се храним качествено за да имаме "коса до кръста". Освен това не трябва да има стрес и т.н.

Фризьорите казват, че не трябва да я решим докато е мокра, защото косъма е по-чувствителен и по-лесно се къса. Дълга коса се реши по-лесно от краищата към върха (изпробвано върху мен). Късата коса се реши по-лесно от върха на главата към краищата ( изпробвано върху мен). Суши се естествено или на сешоар първа степен и много рядко на втора степен топлина.

Със сода не съм се мила още. За сметка на това съм пробвала с вода от коприва, с жълтък и с хума. Косата ми е гъста по принцип и винаги е расла нормално. Аз съм с тъмнокестенява коса, която на светлината даже естествено червенее. Simple Smile Винаги съм редувала дълга с къса коса. Досега (вече съм на 42) не съм се боядисвала, нито изрусявала. Аз съм мургава с жълт оттенък на кожата и ако се изрусявам ще приличам на "руса циганка".  Joy

Оцет се слага във водата за да я омекоти и да стане като дъждовната вода. Последната е най-добра за миене на косата именно, защото няма варовик в нея. Така, че винаги може по желание да си слагате оцет в последната вода независимо с какво я миете.

Хума - не знам защо едновремешната като я купувах от пазара "Кирков" ( Женския) след  като я измиех и поглеждах пода от сив цвят придобиваше на пода кафяв глинен цвят... Задължително плакнех косата си накрая в леген с 1-2с.л. вътре винен оцет. След това косата става мека, блестяща и мирише малко на оцет. Според мен е апетитно. Навява мисълта за салата на този, който те целува по главата... Joy

Жълткът наистина измива, но тъй като винаги остава по него малко белтък, то косата хубаво трябва да се изреши от него.

Миенето с отвара от коприва прави косата също блестяща и хубава. Трябва да се изреши от евентуални листенца и песъчинки.

За поддържане на цвета на естествено руси коси накрая се плакнете с чай от лайка. За поддържане на естествени тъмни коси се плакнете накрая с отвара от коприва, орех.

Доволна съм и от трите метода - хума, жълтък и коприва. Доволна съм и от водата с оцет. Ако се комбинират методите става още по-добре и това също е изпробвано. Трябва си обаче и качествено хранене. За последното си трябват роднини на село и то определено...

За лицето хумата не се смесва с оцет!!! Хумата прави кожата на тялото невероятно гладка. Първо си остържете кирта, а после се измийте с хумата, защото кожата ще стане толкова гладка и хлъзгава (като финно намазана с балсам за тяло), че нищо няма да можете да изтъркате от нея. Затова нашите баби не са имали нужда от балсам за тяло. Баба ми казваше, че поддържали в една кофа разтвор на хума и просто добавяли в нея следващата порция хума и вода. Реално сапунът (дори и домашен) изсушава кожата, докато хумата - не.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 14:52 от maria_73

# 421
Детелисна-аз като гладя също от времв на време гладя одеалото на дъската преди дрехата.но не се бях замисляла защо.Може и да се обидиш.но влязох в профила ти и прочетох донякъде публикациите ти.Много ми допадна мисленето ти за вътрешната красота и майната му на целулита-и аз имам. но това май е за друга тема

# 422
Илиянче, и аз имам целулит, но не ме интересува и никога не ме е интересувало.  Целулит имат и мъжете. Въобще тези подменени ценности... Поговорката казва: "По дрехите (външния вид) посрещат, а по ума (изпращат). Вижте онази моделка Светла от Вип Брадър. Има средно образование, със знания от
първи клас по география, но схваща на кого да се усмихне, че да не изхвърчи бързо-бързо от предаването.

Извинете за спама, но се ядосвам на жени, които само поддържат външния си вид, а вътрешния...вълците го яли.

# 423
Това за хумата за тялото не го знаех-благодаря.ще го пробвам при първа възможност.Привърженик съм на по-простите и по-безвредни химии.Кожата ми лятото е добре.но зимата е много суха.Ползвала съм хумата за лице и коса.Детелистна имаше интерасни  споделяния за мъжете.които ми допаднаха-дано не ми се радсърди.

# 424
  • София
Илиянааа, да се разсърдя - че за какво??? Споделяйки някъде мнението си за нещо, то е публично достояние и е споделено с целия свят по този начин. Ако държа да не става обществено, ще си пиша на лични и толкова.

Аз мисля, че основната грешка на огромното мнозинство жени е, че си мислят, че само ако са идеални, ще бъдат щастливи в отношенията си с противоположния пол. Аз пък мисля, че от всяка красива жена задължително има още по-красива жена, на всичкото отгоре и по-млада, но любимата жена няма какво да я замени. Затова наблягам на това да съм любима жена. За мое щастие съм попаднала на един изключително добър по душа и много духовен човек, който цени на първо място моята душевна стойност. Така че споко, няма за какво да се сърдя  Hug

maria_73, за ядосване си е. Аз изпитвам гадно чувство дори,като видя някоя жена, лъсната като за изложба, но само да не си отвори устата... Какво да се прави, още Айнщайн е казал: ''Две неща са безкрайни: вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен...'' Не виждам какво повече да добавя към тази брилянтна мъдрост.

Ами, мацки, хубаво е, че се активизирахте, аз пък ще намеря свободно време и ще седна да систематизирам работещите съвети. Пишете, и нека да предадем нататък онова, което са предали и на нас, за да направим и ние добро на другите хора. Ето в това аз виждам смисъл.

# 425
Много сте ми интересни и ви чета с удоволствие bouquetСега имам два въпроса - за какво точно използвате магическата гъба / имам две нови в шкафа/ и каква хума и как точно я използвате за тяло - разтваряте я във вода и се мажете и стоите с нея?

# 426
С какво да изчистя наслоена мазнина върху дървена дограма / намира се в непосредствена близост под аспиратора/ ?
   Обезмаслител върху дърво не мисля да е удачна идея да ползвам .

# 427
Може ли малко по-подробно за амоняка и тапицерията.
Скъпия има такси и ми писна през 3 -4 месеца да купуваме нови калъфи. Какви са тия чисти и спретнати клиенти не мога да разбера.
Шишенце амоняк от аптеката изсипвам в 3-4 л. вода. С една гъба за баня, тип мрежа топя и търкам. С чиста кърпа обирам мръсната вода. За цялата кола използвах две шишенца. Сега е топло и за един ден изсъхна. Амоняка не мирише след като го разредих с водата.
Това е, което търсех! Объркала съм се, че е било сода!

# 428
С какво да изчистя наслоена мазнина върху дървена дограма / намира се в непосредствена близост под аспиратора/ ?
   Обезмаслител върху дърво не мисля да е удачна идея да ползвам .
Защо да не ползваш обезмаслител? Какво ще му стане на дървото? Аз с обезмаслител съм пръскала дрехи. Няма поражения

# 429
Защото не се препоръчва - по обясними причини. Дрехата я изпираш след това - дърво няма как да пера и изсушавам Grinning
 Важно е с това което се третира да не се разсъхне и нацепи.

# 430
Можеш да измиеш и изсушиш дървото, но явно имаш нещо друго предвид
Както и да е. Съжалявам, че опитах да ти помогна

# 431
Благодаря за помощта .

# 432
  • Sofia
за какво точно използвате магическата гъба / имам две нови в шкафа/
с нея почиствам фаянса в банята,душ кабината....не се слага никакъв препарат,само трябва да е добре напоена с вода гъбата

# 433
Прочитайки предния пост за фаянса се сетих да споделя една хитринка-аз почиствам крановете,душ-батерията и мивките с половинка лимон. Натърквам,изчаквам 10 минути и изплаквам.Светват! С другата половинка си чистя микровълновата-също без много търкане и препарати. Grinning

# 434
          Може ли повече подробности за чистене на микровълновата с лимон? Моите хора така са я оплескали и "запекли", че....  Преди я чистех като в микровълновата слагах една каничка с два пръста вода и около две супени лъжици оцет /на око/. Включвах я за по-дълго време - т.е. водата да ври вътре две-три минути и не отварях вратичката поне 5-6 минути след изключването, за да може парата да разтвори полепналите мазнини. След това обирах размекнатите наслоявания с гъбка и лъсках с микрофибърна кърпа.
          Сега обаче положението е много оплескано  Sad - загорялото е като в обикновена фурна...

Общи условия

Активация на акаунт