Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 438
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Със сапуна на денк мит от ДМ, за петна махнах от цвекло, но бяха пресни.

Детелинка, белите и сухи кожи, принципно вървят с един куп алергии и предлазположености, така че мисля, че съветите ти са предимно за хора с мазна и мургава кожа. Не визирам черни, а с по 1-2 бани по рождение. За суха кожа, също склонна към розацея и алергии мога да препоръчам зехтин запарен с лайка, но не като за постоянна употреба, по-скоро 1-2 пъти в седмицата, като твоите маски и процедури.  Peace

# 166
  • София
Със сапуна на денк мит от ДМ, за петна махнах от цвекло, но бяха пресни.

Детелинка, белите и сухи кожи, принципно вървят с един куп алергии и предлазположености, така че мисля, че съветите ти са предимно за хора с мазна и мургава кожа. Не визирам черни, а с по 1-2 бани по рождение. За суха кожа, също склонна към розацея и алергии мога да препоръчам зехтин запарен с лайка, но не като за постоянна употреба, по-скоро 1-2 пъти в седмицата, като твоите маски и процедури.  Peace

Ами мойта кожа е мазна, но много беличка. Аз по природа съм си много блонди Laughing Laughing Laughing. Мойто скромно мнение е, ч щом една кожа издържа на купешки крем с всичката му химия, то тя ще издържи на всичко. Не държа някой да следва моите съвети. По-скоро тъй като всеки си познава кожата и реакциите й, да си преценява сам. Съгласна съм с теб, че има и такива с много чувствителна  кожа и от всичко правят алергии. Но пък те си знаят проблема, и за жалост той ги е научил вече как да се предпазват. На принципа проба-грешка Mr. Green

# 167
Ами детелинка, аз съм от прецаканите с много чувствителна кожа. Не всяка козметика ми прави алергии, принципно се стремя да е с минимум химия, по възможност да я няма. Има и по-малко химизирана козметика и за коса и за лице, био-еко и подобните му глупости. Има и момичета правят само то природни извлеци и продукти в малки количества. По принцип маслата също може да са алергени. Много съм доволна от такава козметика, имат само един недостатък, че за консервант повечето ползват спирт или лимон.

# 168
  • София
Здравейте, момичета   bouquet
Имам нужда от някоя хитринка за отпиране на петна от мухъл и смрадлика от тъкан / памук и тензух/. Ще се радвам на идеи Simple Smile

# 169
  • София
Страхотни неща научавам от тази тема. Трябва да изпера тапицерията на колата. Ужасно мръсна е. Изпрах я веднъж с някакъв препарат за автотапицерии, но почти няма никаква разлика. Сега се чудя с какво да я пера. Някакви идеи? В нета прочетох, че може с амоняк. Да ли някой е пробвал или да търся друг препарат?
Пробвах с амоняк и чак не мога да повярвам мръсната и петньосана тапицерия как светна.

# 170
  • София
Може ли малко по-подробно за амоняка и тапицерията.
Скъпия има такси и ми писна през 3 -4 месеца да купуваме нови калъфи. Какви са тия чисти и спретнати клиенти не мога да разбера.

# 171
  • София
Може ли малко по-подробно за амоняка и тапицерията.
Скъпия има такси и ми писна през 3 -4 месеца да купуваме нови калъфи. Какви са тия чисти и спретнати клиенти не мога да разбера.

Шишенце амоняк от аптеката изсипвам в 3-4 л. вода. С една гъба за баня, тип мрежа топя и търкам. С чиста кърпа обирам мръсната вода. За цялата кола използвах две шишенца. Сега е топло и за един ден изсъхна. Амоняка не мирише след като го разредих с водата.

# 172
  • Пловдив
Някой дали знае как се приготвя мисля, че беше със сода нещо като вода за уста, която помага да се махнат отлагания и зъбен камък

# 173
  • оттам, откъдето започва България
Не съм чувала само с разтвор да се маха зъбен камък, ама ако има някой запознат, да каже. Иначе повече от година правя жабуркането с шарлан всяка сутрин. Зъбите ми заздравяха /тъй като имам пародонтоза/, но пак правя зъбен камък. Според мен само стоматолог може да ми го изчисти, иначе не се получава. Знам, че не всеки има толкова зъбен камък, но при мен се налага поне два пъти в годината да го махам.

# 174
На МП му се събираше много плака по зъбите. 3 пъти в седмицата слага сода в/у пастата за зъби. Вече няма проблеми.

# 175
Хубаво, но доколкото знам содата смъква зъбния емайл и е препоръчителна за ползване до 1 път в седмицата.

# 176
така е, смъква наистина!
Ама на моя му е дебела главата...

# 177
  • На брега на реката
Момичета,
Да  се похваля, че най-сетне постигнах успех в миенето на косата със сода. Онзи ден опитах с минерална вода и отново не се получи. Днес няма време да преваря вода и реших да я измия така: в солница /ръсачка/ слохих сода, намокрих косата и започнах да разделям на слоеве, като хубаво ръсих образувалата се пътечка и така на цялата глава. Разтрих добре. Изплакнах хубаво и я изплакнах с 1 л. вода със 100 мл. оцет /увеличих количеството умишлено/, дори накрая я изплакнах с чиста вода , че много миришеше на оцет. Резултата е чудесно измита коса, много съм доволна.
И в тази връзка две идеи: ако слагате само сода, солничката е идеален вариант, а в другия вариант при който се слага содата в нишестето, цялата смес може да се сложи в празна бутилка от боя за коса или от веро, смятам, че ще е по-удобно за нанасяне.
Благодаря още веднъж Детелинка.   bouquet

# 178
  • София
Моля, с удоволствие!

Момичета, интересуват ли ви здравословни съвети за готвене? Моят бивш съпруг имаше сериозен гастрит, и се скъсвах да измислям начини да готвя без запръжки, но пък и да не е блудкава храната. Та сега си мисля, че може и вас да ви интересуват такива неща. Получава се, все едно е пържено.

# 179
Момичета,
Да  се похваля, че най-сетне постигнах успех в миенето на косата със сода. Онзи ден опитах с минерална вода и отново не се получи. Днес няма време да преваря вода и реших да я измия така: в солница /ръсачка/ слохих сода, намокрих косата и започнах да разделям на слоеве, като хубаво ръсих образувалата се пътечка и така на цялата глава. Разтрих добре. Изплакнах хубаво и я изплакнах с 1 л. вода със 100 мл. оцет /увеличих количеството умишлено/, дори накрая я изплакнах с чиста вода , че много миришеше на оцет. Резултата е чудесно измита коса, много съм доволна.
И в тази връзка две идеи: ако слагате само сода, солничката е идеален вариант, а в другия вариант при който се слага содата в нишестето, цялата смес може да се сложи в празна бутилка от боя за коса или от веро, смятам, че ще е по-удобно за нанасяне.
Благодаря още веднъж Детелинка.   bouquet
Ох, всичко е хубаво, само дето се притеснявам, че оня ден се боядисах и ако трябва да се мия със сода ще ми падне боята. И без това тези скапани бои издържат едва до 20 дни, а при употреба на сода сигурно ще трябва на 10 дни да се боядисвам.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт