Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 427
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
По същия начин,като във водата слагам половинката лимон,но за 4-5 минути.Смятам,че колкото и загоряло да е,ще се размекне.Може и два пъти да врътнеш с лимон,да потъркаш малко с гъбка. Grinning

# 436
  • оттам, откъдето започва България
Аз  не съм имала чак такива наслоявания, но си слагам купичка вода плюс сода за хляб и пускам докато стопли водата и се запоти стъклото. Оставят така известно време и след това отварям и обирам с коравото на гъбичката.

# 437
Спреят за фурни не е ли подходящ и за микровълнови . Върши чудеса . Много съм доволна.

# 438
Жармен, чак чудеса за микровълнова според мен не трябват, ако се поддържа  ежедневно. При фурните е по-различно. Там наистина понякога трябва чудо да стане, че да лъсне.  Peace

# 439
Ами бързо и лесно е просто . Не търкам нищо .
    Нямам микровълнова . Не съм им фен.

# 440
Сигурно е лесно със спрея, но микровълновата отвътре е пластмаса и според мен е по-добре да вкарваме по-малко химии. Затова се стараем да почистваме с оцет, лимон, сода.

# 441
Прочети внимателно първият ми пост . Никъде не твърдя ,че е подходящ - попитах ви.

# 442
  • София
Момичета, като толкова държите да ползвате микровълнови фурни, можете да намажете замърсените места със соден р-р във вода, и да пуснете останалата вода да поври вътре. Но да ви кажа, химията, от която толкова се страхувате (не че аз я тача), е по-малко опасна от храната, приготвена в такава фурна. Тя просто изменя енергията на водните молекули, и когато те попаднат в кръвта и оттам в мозъка, действат изключително вредно.

Аз чистя душа и крановете в банята със стоманена вълна и обикновено веро. Само че при сифона на канала слагам едно магнитче, за да не отиват фините стружки навътре и да ми запушват, че доста по-трудно бих ги махнала като са вътре. А фаянса въобще не го мия, защото по веднъж на седмица след къпане го минавам с перо за чистене на прозорци. Така не се допускат никакви наслоявания по плочките, и респективно няма нужда от миене. Ако можех, и крановете и душа щях така да мия, но по пбективни причини няма как Joy

# 443
Четерилинке ,ако водата ти е варовита и от сутрин до вечер да киснеш в банята йок файда . А веро ,лимон и оцет ще са абсолютно недостатъчни.
   Микровълнова никога не съм имала и няма да имам. Храната притоплена в нея ми има странен вкус.

# 444
  • София
Работата е там, че в Иран, където живея през повечето време, водата ми е адски варовита. И точно този начин на чистене ми е идеален.

Още нещо: тукашните дами много ме удивиха в началото, като им видях кухненските мивки, баните, плочките. Всички бяха с напластени варовикови отлагания. Като попитах моя мъж защо така, той ми отговори: ами водата е много варовита, затова не може да се изчисти. Е, сега всички, които идват у нас на гости, се чудят на чистите ми плочки, мивка, кранове. Обаче въпреки че им казвам как чистя, не успяват да се опазят от варовика (доста ги помръзва да се задълбават чак толкова в чистене). Тук номера е просто да не го оставяш да изсъхва на капки, понеже калка остава на мястото на капката.  Така че, Жармен, говоря от позицията на човек с личен опит по въпроса. А, и още нещо: точно заради варовика след като изчистя с перото плочките в банята, и след като изсъхне от водата по фугите, аз минавам с много малко течен парафин на едно парцалче, само леко да гланцира. Така през седмицата, когато не чистя с перото, капките не могат да се запечатат в плочките, като изсъхват, и се чисти идеално.

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 11:45 от detelistna.4etirilinka

# 445
По същия начин,като във водата слагам половинката лимон,но за 4-5 минути.Смятам,че колкото и загоряло да е,ще се размекне.Може и два пъти да врътнеш с лимон,да потъркаш малко с гъбка. Grinning
           Моята микровълнова е метална отвътре, като от едната страна и отгоре метала е като решетка от дупки. И понеже е ползвана повечко време без да е почистена, особено отгоре решетката е станала ужасна, та се опасявам, че ако започна да я чистя с някакъв абразивен препарат, може да попадне от него навътре и да не мога да го отстраня/изплакна.
          Ще продължа с неколкократно "разкисване" и търкане /смятам да пробвам и със содата във вода/.

/Абсолютно подкрепям, че редовното почистване е многократно по-лесно. Както и най-накрая ще си купя от предпазните капаци за микровълнова!/

# 446
Влажни кърпи за почистване вършат идеална работа и кухненска хартия / последната ми върши идеална работа за около котлоните и не замазва/
 Вълшебна гъбка също.

# 447
Сега ми става ясно защо ти е зацапана микровълновата. Предпазния капак е задължителен при нас, освен когато топлим вода.  Peace

# 448
А, и още нещо: точно заради варовика след като изчистя с перото плочките в банята, и след като изсъхне от водата по фугите, аз минавам с много малко течен парафин на едно парцалче, само леко да гланцира. Така през седмицата, когато не чистя с перото, капките не могат да се запечатат в плочките, като изсъхват, и се чисти идеално.
Може би това е разковничето, освен перото!/сигурно не си го споделяла с жените там/. Joy

# 449
Какво е това перо ? Аз чела -недочела веро видях - то било перо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт