Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 423
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Значи искам баклава с орехи, баклава с шам-фъстък, тулумби, реване и ... много  шербет (какво е шербет?) Joy Joy Joy

# 466
  • София
Еее. чакай ся, я първо помисли и реши, да те черпя ли искаш или да те осиновявам Joy? А шербет е една напитка от портокали и розова вода, много приятна на вкус. Сервират я много студена,не е газирана. А пък айряна го правят по много хитър начин: вместо вода го правят с ментов чай й соленичък. Понякога го оставят да ферментира естествено, и става един такъв газиран и резливичък. Това за лятото е просто супер!

# 467
  • Варна
И за запарването от превръзки си има решение - менструална чашка Simple Smile

Това с перото за баня го правя и аз - наистина много помага.

# 468
Здравейте момичета.И аз се присъединявам към думите на Мария-и на мен много ми допадаш,винаги си с интересни съвети-на мен не ми се получи чистенето на банята с перото явно е за смяна.Банята я мия като сложа топла вода в кофичка и малко прах за пране и с четка за тази цел минавам плочките после с душа всичко пада.С вълшебните гъбки чистя много неща-в банята мивката,кранчртата, огледалото,коридора-ключовете за светване, вратите около дръжките,домофона,кухня-телевизора,че е подбурията,плочките около мивката,чайника, печката около котлоните,вратичката на печката,пред мивката имам 2 реда плочки другото е паркет- светват, прозорци.      Мария-хумата на лицето ми действа добре,но на косата я прави много суха.На тялото също.Имаше период в който се миех със сапун с хума и мъжо като ме докосваше какъв цирк падаше,от тогава за нова година винаги има към подаръка и сапуни

# 469
Илияна, виж видовете хума и смени цвета й. Най-често се срещат сива, бяла и зелена. Аз си купувам от аптека. Друг съвет опитай с някакво масло да смесиш. Между другото плакнеш ли с оцет накрая? Оцетът според мен дава тази "хлъзгавина, мазнина" и гребена влиза лесно. Струва ми се, че косата ти не става суха, а просто се премива, ако ме разбираш.

# 470
Само не разбрах "вълшебната гъба" точно колко се мокри. Аз си купих една. Суха као е трудно се трие. Намокрих слабо и почнах да трия следите от пръсти по кухненските шкафове. Трих и останаха следите от водата. После намокрих шкафа с друга гъба и трих докато засъхна шкафа. Заболя ме ръката от триене и шкафа придоби матов, а не гланциран ефект. Имам чувството, че мазнината се разнесе хубаво, но поне петна не се виждаха. В третия вариант намокрих гъбата и я изстисках. Започнах да трия. Ту не оставяше мокра следа, ту оставяше такава. Въобще мъча се с нея повече отколкото с обикновена гъба.

Как се махаха следи от пръсти преди нея върху ПДЧ? Имахме от старите бели шкафове. Търкаш си сапуна и петното изчезва. Като се ожених - модерни шкафове. Търкаш си сапуна и петното си стои. Сега си имам и дете. Поради теснотията "кухнята" е и трапезария и всичко. В нея ми е и гардероба с голямото огледало (преди да смръщи те нос дрехите в него не миришат; явно абсорбатора добре работи за моя радост). Синът се оглежда, "опипва", "целува". 5 минути след като съм почистила огледалото и вече има следи по него. За отстрани да не говорим. За туй не ми се иска "вековно" търкане, а бързо измиване като при огледалото. Може би сапуна е специален?!

# 471
Относно магическата гъба, за я използвам суха и без много търкане падат всички мазни пръсчета от вратите и шкафовете...когато я намокря е голяма мъка..след това ртрябва да чистя вори път реските от водата.

# 472
В резервоара за вода на ютията ми, в единия край има като черни наслоявания. Мухъл ли е, не знам. newsm78  Някакви идеи как мога да я почистя( не цапа дрехите)? Мислех си за някакъв разтвор с почистващ препарат, ама дали няма да й направя нещо.

# 473
Добро утро на всички.Магическта гъба я намокрям хубаво на юнгата, изстисквам я с ръка здраво и мия.И при мен остават мокри черти,нос лед това минавам със суха кърпа.Преди години ни дадоха детски шкафове,по-късно като купихме нови, мъжа ми направи от тях други по-малки етажерки.Някои от шкафчетата ги ползваме още-като гланцирани са,лъскави-чистя ги с гъбката.С гъбата чистя и стъклото на фурната-вярно малко по-силно търкам,но се чисти идеално,чистя и стъклото на пералнята.

# 474
Иванита пробвай да налееш оцет с малко вода и глади нещо старо докато свърши водата или я остави да поседи известно време в ютията и я излей.Преди време така си отпушвах парната ютия.

# 475
Туй черното нещо ми звучи като мухъл... Ако са черни наслоявания. Има вариант и мухъл върху варовик... Сипи лимонтузу 1 пакет в резервоара. Загрей на максимум ютията. Остави я да преседи докато изстине и излей водата. После я изплакни хубаво и глади пробно един резервоар по стари дрехи за още по-добро изплакване. Варовикът ще падне, а заедно с него и мухъла и ще потече цветна река... Simple Smile Този вариант е по-евтин от купуване на "специален препарат" за ютии от магазина. Продават се до препаратите за пране, избелване на дрехи...

# 476
  • оттам, откъдето започва България
Добро утро на всички.Магическта гъба я намокрям хубаво на юнгата, изстисквам я с ръка здраво и мия.И при мен остават мокри черти,нос лед това минавам със суха кърпа.Преди години ни дадоха детски шкафове,по-късно като купихме нови, мъжа ми направи от тях други по-малки етажерки.Някои от шкафчетата ги ползваме още-като гланцирани са,лъскави-чистя ги с гъбката.С гъбата чистя и стъклото на фурната-вярно малко по-силно търкам,но се чисти идеално,чистя и стъклото на пералнята.

+ 1 Това е начина.  newsm10

А това е превод с чичко Гугъл-преводач от една от опаковките на магическата ми гъба. Може и странно да звучи на някои места.

У дома: алуминиеви и ПВЦ дограма и первази, ключове за осветление, марки за обувки по подове, отстраняване на мухъл, пастел, мастилото и лепкави остатъци по стените.

Баня: умивални. вани и душове, хромирани - позлата раздели / вода петна, котлен камък /, замърсени керамични плочки фугиране.

Кухня: мазни тигани, вода / варовикови петна върху съдове за готвене, мивки, cutiery, керамични стенни и подови плочки

Повече: почистващи детски играчки, спортни стоки и аксесоари

Кола и лодка: отстраняване на насекоми от предни стъкла, чистачки, лети джанти, устойчива боя, почистване пластмаса и leatherwork.

Офис: компютри и клавиатура, факс машини, настолни компютри, бели дъски, чувствах върха марка на стъклени повърхности.

# 477
Момичета /и  на 20 и на 30 по  две Laughing/ благодаря за отговорите за хумата и магическата гъба/ и другите разбира се/. Аз винаги имам голям пакет домакински мокри кърпи от Лидл, които ползвам  за контакти, пластмаса, дограма и каквото друго се сетя / без мебели/. За микровълновата ползвам различни по големина стъклени тенджери с капак/ йенаглас/. Имам и два различни по големина пласмасови капаци, които слагам върху чинии. Като видя, че имам захабени съдове, чаши, пласмасови неща ти кисна в голям леген с топла вода и прах за пране и после много плакна с чиста вода или ги слагам в миячката.

# 478
Забелязах, че по гуменото уплътнение на пералнята има малко насъбрала се мръсотия. Идеики как да се почисти? Май съм виждала някакви препарати специално за това, ама дали са ефикасни?! Мнения?!

# 479
Препарат за почистване на пералня - пише си на опаковката.
  Инак с влажни кърпи за почистване / W5 от Лидл / или просто с попитваща кърпа - гъба с препарат за чинии .

Общи условия

Активация на акаунт