Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 413
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Препарат за почистване на пералня - пише си на опаковката.
  Инак с влажни кърпи за почистване / W5 от Лидл / или просто с попитваща кърпа - гъба с препарат за чинии .
Ползвала ли си го?

# 481
С какво почиствате обувки от светла естествена кожа?

# 482
  • София

Хидратантен крем за ръце. Намазва се обилно и после се обира с мека салфетка. Ако не е боядисана кожата от нещо, всяка друга мърсотия се маха безотказно. Същото важи и за всички останали кожени изделия.

Тук някой искаше идея как да си поочисти ютията отвътре, от мухъл мисля. Успяхте ли?Ако не, да напиша на мен какво ми хрумна.

# 483
Как да изчистя сиви кожени столове ?

# 484
  • София
Как да изчистя сиви кожени столове ?

Сиви кожени столове, както и пембени например, можеш да изчистиш с хидратантен крем за ръце. Точно преди твоя пост е написано.

# 485

Хидратантен крем за ръце. Намазва се обилно и после се обира с мека салфетка. Ако не е боядисана кожата от нещо, всяка друга мърсотия се маха безотказно. Същото важи и за всички останали кожени изделия.
Мерси много!

# 486
  • У дома... някъде
Някой има ли идея как да почистя надраскан с пастели килим?Пробвах само с обезмаслител и не става.
И друго се сещам сега-като пусна аспиратора в кухнята и под вратата на кухнята става течение(духа).Какво мога да измисля за да избегна това неприятно усещане?Имаме килим там,но тя явно е по висока и е много кофти.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 19:20 от valeria81

# 487
Има четка-уплътнител за врата, вашата с такава ли е?

# 488
Препарат за почистване на пералня - пише си на опаковката.
  Инак с влажни кърпи за почистване / W5 от Лидл / или просто с попитваща кърпа - гъба с препарат за чинии .
Ползвала ли си го?
Ами инак що да го пиша това .
 Пробвала съм всички тези начини . На препарата пише - с 50 мл накисваш чекмеджето , с част от него и на гъба миеш гуменото уплътнение и останалата част в чекмеджето и пускаш на минимум 60 градуса .
  Та пробвала съм го .
   За почистване на кожа
Скрит текст:

имам това - 1,70 струваше - доволна съм .

# 489
  • оттам, откъдето започва България
Жармен, виж какво си писала в темата за перилните препарати:
Останах със смесени чувства от препарат за почистване на перални от Лидл - варовик не открих във филтъра и никога не мирисалата ми перална мириса на лошо 2-3 дена Very Happy
Обясни подробно за какво става въпрос и има ли смисъл от този препарат.

# 490
detelistna.4etirilinka  - чета че имаш решение за много неща - полезни за домакинята. Моля те дай ми идея как лесно и бързо да почиствам фурната на печката. Стремя се да готвя под капак или домакинско фолио - но не винаги е възможно; (имам здравословен проблем и тази гимнастика с клякането и стоенето на колена пред печката продължително време - някак си е невъзможна). Ще съм благодарна за помоща.  Embarassed

# 491
Моля те дай ми идея как лесно и бързо да почиствам фурната на печката
С течен препарат за съдомиялна. Накисваш и след час-два избърсваш с домакинска хартия или гъбка.

# 492
  • София
detelistna.4etirilinka  - чета че имаш решение за много неща - полезни за домакинята. Моля те дай ми идея как лесно и бързо да почиствам фурната на печката. Стремя се да готвя под капак или домакинско фолио - но не винаги е възможно; (имам здравословен проблем и тази гимнастика с клякането и стоенето на колена пред печката продължително време - някак си е невъзможна). Ще съм благодарна за помоща.  Embarassed

Имаш го веднага!
Значи: взимаш сода за хляб, оцет, пулверизатор, телче за миене на загоряло или шпатула, съд с вода и ръкавици, както и хубаво попиващ памучен парцал.. В купичка разбъркваш содата с малко вода, така че да стане на паста. Подготвяш печката за почистване, като я издърпаш около половин метър напред, наклониш я назад да се подпре на стената и подлагаш отдолу с нещо, така че да не се върне в предишно положение. Така ще ти е удобна за работа и няма нужда да коленичиш, за да я миеш. Трябва обаче да внимаваш да не я издърпаш твърде много напред, и докато я накланяш, да не вземе долната част да се хлъзне и да те нарани (внимавай с краката, не ги дръж така, че ако се хлъзне, да ги удари) Всъщност, най-добре с тази операция да се заеме твоят половин, ако имаш такъв Wink После слагаш ръкавиците и започваш да мажеш содената паста по стените на печката, като избягваш да попада на реотаните. Ако ти се занимава, можеш да ги обвиеш с алуминиево фолио за да ги изолираш. След като приключиш, махаш подложеното под печката и я връщаш в изправено положение. Ако пречи на движението, можеш пак да я бутнеш до стената, понеже трябва да престои най-малко 12 часа, а още по-добре 24. След това слагаш в нея съда (най-добре някаква тавичка) с вода, но не загряваш. Целта на тази вода е, изпарявайки се вътре, да пречи на содата по стените да съхне. Това е първият етап. Вторият е на другия ден, когато в действие влизат памучният парцал и оцетът, и евентуално домакинското телче, ако чак толкова си изпуснала печката. И така, отново придърпваш напред печката и я подпираш отдолу, за да си осигуриш удобство при почистването. Намокряш и хубаво изстискваш парцала, и започваш да обираш содата, която предния ден си намазала. Като се замърси парцала, изпираш и пак изстискваш хубаво, и така няколко пъти, докато обереш всичко. Последното, което ти остава, е да напръскаш с оцет, за да видиш дали е останала някъде сода. Всъщност, това с оцета може и да не е необходимо, ако мислиш, че си изчистила содата хубаво.

И така, фурната е почистена, без да прибягваш до препаратите, съдържащи сода каустик и разни други реагенти. А дори да остане някъде по ъглите от содата, тя няма да излъчва вредни изпарения.

# 493

Тук някой искаше идея как да си поочисти ютията отвътре, от мухъл мисля. Успяхте ли?Ако не, да напиша на мен какво ми хрумна.
Аз бях- не успях с оцета и лимонтузу-то. Приемам още идеи.

# 494
  • София

Аз бях- не успях с оцета и лимонтузу-то. Приемам още идеи.

Напълни резервоара на ютията с вода, в която е разтворен малко прах за пране, и остави да се разкисва. На другия ден излей водата преди чистенето. Намери една метална верижка (не алуминиева, трябва да е тежка), не тънка, но не и толкова дебела, че да не може да влезе в отвора за пълнене с вода на ютията. Завържи я с достатъчно стабилна връв, която няма да се скъса. Пусни верижката вътре в резервоара, разбий малко прах за пране в топличка вода и налей отново в резервоара. Важно е да е именно прах за пране, понеже всякакви други препарати ще правят пяна и ще попречат на чистенето. И така, обърни ютията така, че верижката да отиде на мястото с мухъла, и започни да клатиш така, че да трие мястото. Щом решиш, че се е измило, леко и внимателно дърпай конеца, за да изкараш верижката. Не изливай водата, преди да изкараш верижката. Като приключиш, налей вода с  няколко лъжици оцет, за да се измие прахта. Направи го няколко пъти, а накрая изплакни с чиста вода. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт