На море в Гърция 2015 - VI

• 73 255
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • Bristol
Лагониси не е дълбок, особено в дясната му част, там където има скали и се влиза в другия залив. Къде е това заведение и има ли много чадъри?  Sad
За нас не е проблем въобще дълбочината, ние всички плуваме. Има няма дъно, ние сме в морето Laughing Съобразихме се с другите.
Густо е точно след ресторант Париж (него го има в гугъл мап и трипадвайзър) в посока обратната на Ол Сенсес. От двете страни има много паркирани лодки, но пред самият плаж морето е оградено, за да не влизат лодки там. Има чадъри и шезлонги, ползването им е свързано с консумация в Густо. На самият път си има табела, където е изписано името на заведението и паркинг с навес зад заведението. Много малък е плажа и няма много чадъри, но през седмицата не се пълни. За по-малки деца е перфектно. Обаче събота и неделя подозирам става доста пренаселено, нямам личен опит.

# 256
  • София
Благодаря на всички с мнение по въпросите ми за Скопелос/Скиатос и за Метеора. По план в края на август тръгваме към Евия, Лутра Едипсо. Чета, че и с други потребители ще се засечем там по това време...

За себе си искам да споделя, че ми е изключително ценно написаното във форума. Предварително събирам и чета много инфо за пътуванията си, но личният опит и преживяното на място са безценни съвети. За това, моля, не спирайте да споделяте и не се дразнете ако някои въпроси се мултиплицират.

# 257
За първа година ще сме в Гърция и сме си платили за Порто Карас от началото на септември. Да разбирам от тези коментари, че не става този комплекс,плаж и тн.  Rolling Eyes
Не може да се каже, че не става. Просто на нас не ни допадна. Щерката се размрънка заради камъчетата и не искаше да се разходи по плажа. Аз и мъжът не си падаме по големи курорти. Не може да се усети никаква атмосфера. Като веригите хотели Хилтън примерно, независимо в коя страна си, всичко е почти еднакво. Ако те заведат там със затворени очи, няма да знаеш в България ли си, в Гърция, Италия, Франция... някъде на море. Някой пък писа, че във Вурвуру не им е харесало, пълна скука било, на нас ни харесва. Зависи какво търсиш и предпочиташ.
Благодаря Simple Smile

# 258
  • на малък остров в океана
И на мен много ми харесва Вурвуру. Тишина и спокойствие. И е чудесна отправна точка за разходки.
Merry, ako още сте там, отидете и в Агиос Николаос. Много хубаво селце. В центъра има няколко таверни, а пък петък вечер в 20-21 часа има greek night със жива музика на площада. Но е добре или по-рано да отидете или да си направите резервация.

# 259
Здравейте на всички.Може ли някой да ми каже,от къде е тази снимка от Вурвуру?
https://www.google.com/maps/views/view/103300929536975357060/gph … 6?gl=bg&hl=bg

# 260
Не познавам добре Вурвуръ, но от съм била там. Според мен снимката е от началот она Вурвуру някъде. Съдя по лекия завой на брега, който се вижда на една от снимките, а той се пада от лявата част като си с лице към морето.

# 261
# 262
Благодаря Ви. А някой знае ли дали цените от сайта им са реални или са завишени? дали има някой скоро ходил там Simple Smile

# 263
Здравейте,много ми е трудно да намеря хотел ол инклузив в Неос Мармарас,Вурвуру или Сарти.
Някой може ли да ме насочи към определен хотел?

Ако не държиш на АИ, виж Диапорос във Вурвуру НВ, а за обяд - кръчми бол.

Диапорос твърдо го прескачай. Бяхме там края на юни. Храната за мен не е приоритет, но изхранването е повече от смешно. На закуска носят на масата чиния с 4 резенчета "шунка" и 4 "кашкавал" Зеленчуци и плодове няма. Предимно гофрети (готови от магазина). На вечеря - един вид основно, едната жена седи до подноса и слага по една порция. Ако стоите повече от седмица ще разберете че всеки ден от седмицата си има меню и няма вариации. Риба видяхме веднъж - по едно котлетче, според мен риба меч - замразено като от МЕТРО. Вечер за гарнитура - спагети или ориз и един вид салата с преобладаващо зеле. Десерт, ако има. Помня само един - желе с две черешки вътре.
Друг недостатък е налягането на водата. Ако искате струята да е силна, водта е вряла. За нормална температура се стича на капки - мъка.
Плажът на хотела (ползвам го само докато децата спят следобед) беше с остри блатясали камъни, а като минеш камъните - тиня.
С две думи - не си го причинявайте.
Миналата година бяхме в Toroni Blue Sea. Освен че течеше солена вода от чешмите друга забележка нямах. Храната не беше кой знае какво, но всяка вечер за децата имаше супа, по едни вид риба, месо и постно. По сладкото не си падам и не съм гледала десертите, но винаги имаше студеня диня.
Това бяха първите ни две почивки в Гърция и за по-лесно ангажирахме НВ. Вече натрупахме опит и август вече ще сме на вила Simple Smile
[/s]

Благодаря за информацията,това са си сериозни забележки за първият хотел,вторият го проверих,няма места за избраните дати.Лееекинко започнах да се изнервям заради постоянната греда,нито приличен хотел, нито АИ...
На Касандра е пълно със страхотни оферти,но няма как да се възползваме от тях.
Аз също бих наела вила,но поне да бяхме с кумовете или кумците,цяла вила само за нас..

# 264
  • София
И ние сме били в Псароянис, Вурвуру и много ни хареса. Стаята обаче беше малко тясна..не знам дали всичките са такива. Плажът пред студията, които са на брега, е чудесен за деца.

Netpet, седнахме горе и нямахме проблеми - още веднъж благодаря за съвета. Долу наистина люлееше доста, но иначе трите часа изобщо не се усетиха. И аз снимах Патмос от палубата  Simple Smile Лерос ме разочарова, по-точно пристанището..явно хубостите му са скрити.
И накрая: столицата на Калимнос, Потия - великолепна е! Май намерих достоен съперник на Наксоската Хора. Бях гледала 1001 снимки, но на живо е още по-впечатляваща  Heart Eyes

# 265
  • София
Благодаря Ви. А някой знае ли дали цените от сайта им са реални или са завишени? дали има някой скоро ходил там Simple Smile
48 -50 евро е от 01.09 - в горната къща през пътя. в долната от снимките 55- 60. долу е тесничко, да.

# 266
  • София
Здравейте на всички.Може ли някой да ми каже,от къде е тази снимка от Вурвуру?
https://www.google.com/maps/views/view/103300929536975357060/gph … 6?gl=bg&hl=bg
Псароянис
http://www.akti-psarogiannis.com/
2-3 пъти сме ходили там и беше прекрасно, ма нещо и те се побългариха
Какво конкретно имаш предвид?

# 267
  • София
Taffi, последния път, когато бяхме там, ме подразниха няколко неща:
1. на тръгване почти ни изгониха, влизайки в студията за да оправят за следващите гости, а ние още си събирахме багажа. Ужасна суматоха стана. Държа дакажа, че си тръгвахме в 9.30-10 часа, а не в 12 без 5.
2. Бяхме компания от 6 семейства в горната къща(първите 2 етажа), и вечер се събирахме долу на масите, а децата ритаха/играеха на поляната. На 3тия етаж имаше семейство руснаци, които се оплакваха, че сме шумни и собствениците идваха да ни правят забележка в 22-22.30 часа, не е било в 1-2 през нощта. Въпреки, че говорят перфектно английски, забележките бяха на гръцки за да може едно момиче от компанията да ни превежда и да се почувства неудобно. Същото момиче почива със семейството си там 10 ! поредни години поне по веднъж и им е довело десетки клиенти още преди българското нашествие в Гърция. Приятели са, помагали са им с връзки за операция на единия собственик (работят в гръцка фирма и шефът им има влияние в Солун). Изобщо много дружески и топли отношения имат или имаха... Sad
Същото пък руско бебе ревеше денонощо и будеше и нас, и децата(от 2 до 9 годишни), но може би и ние трябваше да се оплачем. Сутрин пък братушките ставаха в 6 и си играеха с бебето на поляната пред стаята ни - всичко това на висок глас, смях и т.н.
3. Навсякъде от миналата година са разлепили едни императивни бележки - не правете това, не правете онова. Малко като в пионерски лагер се почувствах ,но никой не ходи на почивка срещу пари за да му държат тон.
4. За капак двамата братя са се изпокарали (и двете къщи са наполовина на единия и на другия брат) и доколкото разбрах са преградили дворовете и докато горният е голям ,то долният на нищо не прилича
5. Не влагат пари в поддръжка- счупени брави, посуда, дъски на тоалетни
6. Имахме прблем с цената - при договорена една цена за 9 студия (6 в едната къща и 3 в другата) и още през май и платено капаро за септември, накрая ни вземаха повече пари. После ги върнаха - уж грешка било, но малко византийски номер ми се стори.
С 2 думи - остана горчив вкус.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 21:41 от bibi

# 268
  • София
Таис,може ли някоя снимчица Praynig

# 269
 Днес се разбихме цял ден на Waterland.   Мнооого беше забавно.
Вчерашния ден -Девелики.

Плаж Комица утре.

Общи условия

Активация на акаунт