На море в Гърция 2015 - VI

• 73 256
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
PYTHAGORIO - AGATHONISSI - PATMOS - LIPSI - LEROS - KALYMNOS - KOS - SYMI - RODOS

И конкретният кораб, който ще пътува Simple Smile

# 241
  • София
Параход, мисля че точно този не трябва да е, този е Pride.
Може, но с него ще пътува по-дълго.
Трябва и Express.
Те имат три ферита, другият е Skiadeni.

# 242
  • София
Параход, Блед, благодаря   bouquet
Аз съм стегнала всичко, яд ме е само, че ще изхвърля цяла кофа кисело мляко. Не ми се рискува обаче да го лашкам три часа на кораба, а и после в таксито от пристанището до селото.

# 243
  • София
Точно Pride е, сега погледнах билетите.

# 244
  • София
Значи си взела билети за по-дългия маршрут, а може и днес да няма за по-бързия.
А може и Express да е с начална точка Родос и да не отива до Самос.
Имаше и такъв вариант. Различни разписания през годините.
Плюс Fourni и Icaria, стават ти повече острови...
Възможно през седмицата да има различни варианти, бърз и по-бавен.
Попитай, днес може да е краткия...без Fourni и Icaria.
Лек път...

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 07:37 от Bled

# 245
Днес е  за най-бързия маршрут, има още два със спирки на повече острови. Не се заяждам, поправям те, понеже ще ги ползвам скоро съм разгледала сайта много подробно.
http://12ne.gr/en/itin_search.asp
Много удобно е направено разписанието им  за дневни посещения на съседни острови
http://12ne.gr/en/daily_excursions.asp?pageID=139

# 246
  • София
Днес е  за най-бързия маршрут........................................
http://12ne.gr/en/itin_search.asp
Много удобно е направено разписанието им  за дневни посещения на съседни острови................
http://12ne.gr/en/daily_excursions.asp?pageID=139

Съгласна...Да, така е, по-дългия е в понеделник и сряда, по това разписание.
Вторият линк е страхотен за различни комбинации. Не съм го гледала.
Винаги сме пътували както дойде и за където има.
Но в един ден не, с оставане на островите поне за ден-два и после следващия.
Но явно е по-добре да го плануваш, както може би ти evhen.
Може да се комбинират всички линии...зависи колко време имаш.

# 247
Netpet, много полезна информация ми даваш, благодаря   bouquet
Значи, ако съм запомнила правилно: да търсим седалки на второ ниво и да отидем по-раничко. Пристанището ми е на сто метра, така че със сигурност ще сме навреме.
Катамаранът от Самос ли тръгва, или сме спирка? Ти всъщност кога си плавал из тези води, на кои острови сте били..ще бъде интересно да разкажеш  Simple Smile
Tаис ти сигурно пътуваш вече Simple Smile
Ние предпочетохме горния  етаж, че беше по-малко студено. В различните дни маршрутите са различни. Ние пътувахме от Кос до Икария през Калимнос, Лерос и Патмос. Плавахме средата на Юни с баба и малкия. Малко истинска почивка с островен хопинг след ал-ин в Турция.
Прайд и Експрес са еднакво бързи катамарани, като втория е по-малък. И двата взимат по няколко коли, но предварителна резервация за кола е препоръчителна.

evhen много са бързи и удобни, но и доста скъпи. 30 - 40% над цената на нормалния ферибот. Цената за кола е убийствена.

# 248
  • София
Мисля, че Express е за повече пътници и по-малко коли.
А Pride е за по-малко пътници и повече коли.
Скоростта е еднаква, да, зависи колко спира.
Третият, Skiadeni е най-голям, много пътници и много коли.
Той е и най-бавен...

# 249
  • Bristol
Аз преди няколко дни писах, отскочихме да видим Порто Карас. То си е затворен модерен комплекс, голф, конна езда и тн забавления. Модерен, нямаш усещането, че си в Гърция. Плажът беше с едър пясък или дребни камъчета, направени са дървени пътеки да се ходи по тях, защото не е приятно. Сега като коментирате и се сетих, наистина имаше руснаци.
Ал Сенсес ресорт във Вурвуру е точно до нас. Много спокойно изглежда, но сякаш нямаше много малки деца, когато се разхождах по плажа им. Самият плаж е мъничък и скътан. Ние ходихме на плажа до тях, повече ни хареса, със заведението Густо. Днес сме на Кариди и морето е бурничко. Гледахме още два плажа в района, Лагониси, скоро са построили заведение там и малко като строителна площадка е, не е озеленено и разработено и Талго, там пък са поне 5 реда чадъри, нямаше хора, но бройката на чадърите ме депресира. Семейството с което сме търсят плажове с плитко море и Лагониси и Талго не им допаднаха. Ние сме ок с дълбочината и ако бяхме сами сигурно щяхме да останем на Лагониси.
Вчера ходих и до Порто Кофу, плажчето е приятно, пясъка също, няма камъни в морето. Имаше няколко рибни ресторанта, много ни хареса.

# 250
За първа година ще сме в Гърция и сме си платили за Порто Карас от началото на септември. Да разбирам от тези коментари, че не става този комплекс,плаж и тн.  Rolling Eyes

# 251
Лагониси не е дълбок, особено в дясната му част, там където има скали и се влиза в другия залив. Къде е това заведение и има ли много чадъри?  Sad

# 252
  • София
За първа година ще сме в Гърция и сме си платили за Порто Карас от началото на септември. Да разбирам от тези коментари, че не става този комплекс,плаж и тн.  Rolling Eyes
Не,че не става, но като качество /цена за мен не е о.к. (въпреки, че тази година не съм му гледала цените).
Давам пример какво имам предвид: Ние за май платихме 300 евро за 3 нощувки за 2 двойни стаи - възрастен + дете и възрастен + 2 деца и за тази цена си е перфекно, но не бих платила много повече.
Комплексът е БИЛ върха, но преди 10 г. Сега е позанемарен - особено околностите около винарната.
Мен лично адски ме натоварва блъсканицата в ресторантите и затова ходехме 1 час след отварянето им за обяд/ вечеря. Басейнът с пързалката беше мръсничък и то, защотото русначетата се замеряха с парчета торта вътре.
Въпреки всичко ние изкарахме супер - спокоен плаж, чисто море, храна - що годе разнообразна и хубава, отлична анимация, удобни и големи легла (уникални възглавници), много мартини и прекрасна компания ! Simple Smile

# 253
За първа година ще сме в Гърция и сме си платили за Порто Карас от началото на септември. Да разбирам от тези коментари, че не става този комплекс,плаж и тн.  Rolling Eyes
Не,че не става, но като качество /цена за мен не е о.к. (въпреки, че тази година не съм му гледала цените).
Давам пример какво имам предвид: Ние за май платихме 300 евро за 3 нощувки за 2 двойни стаи - възрастен + дете и възрастен + 2 деца и за тази цена си е перфекно, но не бих платила много повече.
Комплексът е БИЛ върха, но преди 10 г. Сега е позанемарен - особено околностите около винарната.
Мен лично адски ме натоварва блъсканицата в ресторантите и затова ходехме 1 час след отварянето им за обяд/ вечеря. Басейнът с пързалката беше мръсничък и то, защотото русначетата се замеряха с парчета торта вътре.
Въпреки всичко ние изкарахме супер - спокоен плаж, чисто море, храна - що годе разнообразна и хубава, отлична анимация, удобни и големи легла (уникални възглавници), много мартини и прекрасна компания ! Simple Smile
Благодаря много. Ние платихме края на януари за 5нощувки /2възрастни+1 дете/ 1100лв. Така че, за мен цената е добра, не сме претенциозни към храната,но държим на чист плаж и добра анимация. А, за блъсканицата свикнахме покрай българските хотели по морето /Албена и Царево/. Дано и ние си изкараме супер. Simple Smile

# 254
  • Bristol
За първа година ще сме в Гърция и сме си платили за Порто Карас от началото на септември. Да разбирам от тези коментари, че не става този комплекс,плаж и тн.  Rolling Eyes
Не може да се каже, че не става. Просто на нас не ни допадна. Щерката се размрънка заради камъчетата и не искаше да се разходи по плажа. Аз и мъжът не си падаме по големи курорти. Не може да се усети никаква атмосфера. Като веригите хотели Хилтън примерно, независимо в коя страна си, всичко е почти еднакво. Ако те заведат там със затворени очи, няма да знаеш в България ли си, в Гърция, Италия, Франция... някъде на море. Някой пък писа, че във Вурвуру не им е харесало, пълна скука било, на нас ни харесва. Зависи какво търсиш и предпочиташ.

Общи условия

Активация на акаунт