На море в Гърция 2015 - VI

• 73 260
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Moharet - катамаранът е различен вид лодка- прилича на 2 кораба свързани с една голяма дъска отгоре. На по-големите дупката е огромна и се вижда спокойно през нея.
Ето снимки с катамараните на Сий Джет и на Додеканисос:
https://www.seajets.gr/en/Fleet-768.htm
http://www.12ne.gr/en/pageBuilder.asp?pageID=77

# 226
  • софия
Доста по на юг срещнахме и ние, и миналата и тази година. Но от готините - тип пътешественици.

# 227
  • София
Аз не мисля, че замърсяването е пряко свързано с руснаците. По-скоро е следствие от нарастващия туристопоток. Но и аз бих избягвала дестинации, с преобладаващо руско посещение.

нетпет, благодаря сърдечно, че ми разясни нещата. Именно на Сий Джет съм се возила, но е хубаво, че ми го показа  Laughing

# 228
Доста по на юг срещнахме и ние, и миналата и тази година. Но от готините - тип пътешественици.
О не... в магазина от онези скъпо облечените като задължително се вижда марката, кресливи и нахални. Не знам колко парчета бяха, но след тяхното влизане целия супермаркет беше огласяван само от руска реч. Предредиха мъжа ми на опашката и се наложи да се намеся.  Mr. Green Първо на английски. Едната жена започна да злослови по мой адрес на руски. Беше изключително неприятно изненадана когато и проговорих и на приличен руски.  hahaha Гърците ги гледаха с лека погнуса.  hahaha

# 229
======
И защо си скри снимките в албум.бг след като публично в една друга тема беше разобличена?
======

Е това го бях забравила, 100-тина км за ден и 7-8 хотела снимани, където са ги допуснали, общи части, басейн и плаж, тук-таме стая, но това всичкото се изтри.

# 230
  • София
Половинката ми се смя като казах има руснаци,ти си луда вика,после като ги чу и на него му призля. Още му държи влага от турския хотел.
Да не излъжа за точната бройка в хотела,но бяха поне 3 отделни семейства.
Даже една сръбкиня се възмущаваше,беше намерила връх на ампула на плажа,първо ни заля с порой от техни думи,като видя, че не разбираме ни показа какво е намерила.

# 231
  • софия
Мдаа, интересно животно е руският турист. В по-голямата му част де. Нагледала съм се от дългите години почивки в Анталия. А иначе харесвам руснаци и имам доста приятели.

# 232
  • София
В Порто Карас бяхме по Великден 2013та. В ресторантите беше лудница от братушки, дето са седели гладни явно. Такова нещо само в Турция бях виждала и то основно за ягодите. Готиното беше, че висяха повече по басейните и ги нямаше на плажа и беше супер спокойно при пълен хотел. Нямаше и топла вода в баните, а хладка - уж проблем някакъв. Приятелите ни , пък 3 дни чакаха дистанционно за ТВ. Плюсовете са големите стаи, удобни легла, чистата вода, но пак с едър пясък и бързо става дълбочко и аниматорите - българи. Страхотни пичове !

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 00:11 от bibi

# 233
Момичета,благодаря за експресните отговори Simple Smile
Явно все още ще търся,бях се настроила днес да резервирам-поне това да отметна,ама..

Bled-заповядай на лс,ще се радвам ако ми кажеш нещо повече.

# 234
  • София
.................... но това всичкото се изтри.

Нещо бъркаш evhen, не съм трила нищо ТУК
Просто не го ползвам, често има бъг и не се отварят.
Ако нещо не се отваря и ти трябва съм насреща.
Няма как да ме е срам от собствените ми снимки...

# 235
.................... но това всичкото се изтри.

Нещо бъркаш evhen, не съм трила нищо ТУК
Просто не го ползвам, често има бъг и не се отварят.
Ако нещо не се отваря и ти трябва съм насреща.
Няма как да ме е срам от собствените ми снимки...

Скрит текст:
Мммм браво. Пак ги направи публични.  Peace  hahaha А за археологията нещо? И за детето? Пардон- внучето?

# 236
  • Бургас
Здравейте,много ми е трудно да намеря хотел ол инклузив в Неос Мармарас,Вурвуру или Сарти.
Някой може ли да ме насочи към определен хотел?

Ако не държиш на АИ, виж Диапорос във Вурвуру НВ, а за обяд - кръчми бол.

Диапорос твърдо го прескачай. Бяхме там края на юни. Храната за мен не е приоритет, но изхранването е повече от смешно. На закуска носят на масата чиния с 4 резенчета "шунка" и 4 "кашкавал" Зеленчуци и плодове няма. Предимно гофрети (готови от магазина). На вечеря - един вид основно, едната жена седи до подноса и слага по една порция. Ако стоите повече от седмица ще разберете че всеки ден от седмицата си има меню и няма вариации. Риба видяхме веднъж - по едно котлетче, според мен риба меч - замразено като от МЕТРО. Вечер за гарнитура - спагети или ориз и един вид салата с преобладаващо зеле. Десерт, ако има. Помня само един - желе с две черешки вътре.
Друг недостатък е налягането на водата. Ако искате струята да е силна, водта е вряла. За нормална температура се стича на капки - мъка.
Плажът на хотела (ползвам го само докато децата спят следобед) беше с остри блатясали камъни, а като минеш камъните - тиня.
С две думи - не си го причинявайте.
Миналата година бяхме в Toroni Blue Sea. Освен че течеше солена вода от чешмите друга забележка нямах. Храната не беше кой знае какво, но всяка вечер за децата имаше супа, по едни вид риба, месо и постно. По сладкото не си падам и не съм гледала десертите, но винаги имаше студеня диня.
Това бяха първите ни две почивки в Гърция и за по-лесно ангажирахме НВ. Вече натрупахме опит и август вече ще сме на вила Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 01:28 от Steltion

# 237
  • София
Tаис без да казвам повече, но много от коментиралите не са се возили на тези лодки или ги бъркат с други.

Додеканисос Сиуейс до Калимнос са катамарани. Движат се точно 55 км/час - засичах го с GPS преди 2 месеца. Престоя в пристанищата е много кратък и не чакат закъснели пътници - изключение направиха за линейка. Отидете по-рано, за кола поне 20 минути.
Има 2 етажа - тип самолетни салони - редици с индивидуални кресла. Долния е по-голям и силно климатизиран, горния е по-малък и по-приятен. Вземете си горна дреха ако се наложи да сте на долния етаж.
Има малко места на открито, в завета зад корпуса на горната каюта. От към стената е завет, вятъра и скоростта не се усещат. Няма сянка, но непрекъснато са заети. Другите интересни открити места са на плоското под капитана - лежиш, бриз и гледки - като по филмите Sunglasses . Отстрани по пътеките вятъра е много силен и е малко неприятно. По всяко време може да се излезе на открито - изхода е само от горната каюта.
Корабчето не клати и не друса при хубаво време. Скоростта не се усеща.
Приятно пътуване. Ще чакаме отзиви. Калимнос изглеждаше страхотно гледан от ферито.

Малко снимки:
Разминаваме се с Додеканисос Експрес

Екзотичните места под капитанския мостик на Додеканисос Прайд.

Местата на открито и хора снимащи пристанището на Патмос

Netpet, много полезна информация ми даваш, благодаря   bouquet
Значи, ако съм запомнила правилно: да търсим седалки на второ ниво и да отидем по-раничко. Пристанището ми е на сто метра, така че със сигурност ще сме навреме.
Катамаранът от Самос ли тръгва, или сме спирка? Ти всъщност кога си плавал из тези води, на кои острови сте били..ще бъде интересно да разкажеш  Simple Smile

# 238
Здравейте! Не успях да открия никакво мнение за хотел Glavas Inn, Геракини. Интересува ме плажът и храната, с дете на 1,5г. сме и ни е важно да има разнообразие от пресни плодове и зеленчуци. Ще съм благодарна на всякаква информация!

# 239
  • София

Катамаранът от Самос ли тръгва, или сме спирка?

Таис би трябвало да тръгва от Самос, но преди да стигнете сигурно ще мине поне още 4 острова.
Agathonisi , Patmos, Lipsi и Leros, затова ти казах, ако може да си снимаш, от ферито е супер като спира или тръгва.
Внимавай, защото може в същия ден да има и по-бавен, който ще мине през Fourni и Icaria.
И ще пристигнете доста по-късно.
Лек път.....

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 06:51 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт