На море в Гърция 2015 - VI

• 73 204
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • София (Възраждане)
Допълнителни чинии често те си носят и сами  Peace

# 361
  • София
На нас последно ни сервираха като в китайски-на всеки празна чиния, ястията по средата.

# 362
  • София
Имам  питане към ходилите многократно в Гърция и хранили се в таверните може ли да си поръчаме примерно 2 различни ястия  и да си поискаме свободни чинии за да си слагаме и от двете неща или не е добра идея това.  Непрекъснато чета ,че порциите са големички, пък и аз такива впечатления имам, а нямам намерения да се тъпча , а после да се чудя как да свалям.
Въпросът е малко за рубриката " Тъпи въпроси ,които ме вълнуват."  Embarassed

Никакъв проблем за такова нещо.Редовно ни сервираха чинии,прибори и чаши за вода пред всеки. Впоследствие,когато сервираха поръчаното ястие/салата го слагаха или пред/до човека,който го е поръчал или в средата.

# 363
  • Варна
Въпросът е малко за рубриката " Тъпи въпроси ,които ме вълнуват."  Embarassed

[/quote/

Нали си клиент , ще ти дадат каквото ти трябва.Много от порцийте са толкова големи(последното вече не се отнася за Северна Гърция Sad , а надолу , под Волос) , че 1 салата и 1 второ са ни достатъчни за двамата.Ако отначало решим 2 ястия никога не поръчваме еднакви ,  а различни и си поделяме наполовина - нали трябва да пробваме повече неща Simple Smile

# 364
  • София
Да, именно по йонийското крайбрежие ги има, но пък на Корфу май нямаше newsm78  Crazy
Постнатата от мен снимка пък е от хотел в Сивота.
Не само по Йонийското ги има, напротив. В Неос Мармарас на Ситония също, както и на Парос, Наксос, Андипарос, Самос. Тук на Калимнос и Телендос май не съм виждала още, а на Евия не помня. На мен са ми слабост, много интересни дървета са.

# 365
  • София
Здравейте,

Търсих къде ли не, но никъде не откривам повече информация за къмпинг Криарици. Интересува ме всъщност къмпинг ли е, защото от намерените снимки различавам разхвърляни палатки на самия плаж, което навява мисълта за диво/незаконно къмпингуване. С две деца съм, не ми се рискува проблем с гръцка полиция или глоба.
Досега сме посещавали Мелиси, Валти, Талата Каламици, Пицони, искаме да сменим малко, а чета хубави отзиви за плажа.

# 366
Има си къмпинг, дори два един до друг.
http://www.campingparadisos.gr/
http://www.feelgreece.com/en/camping-christina

Криарици е чудесен плаж.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 01:20 от Параход

# 367
  • София
Благодаря   bouquet!

Някой дали е посещавал скоро тези къмпинги? За септември необходимо ли е да запазя места?

# 368
Ани, тези палатки са в северната част на Криарици, където има много незаконно къмпингуващи. До миналата година бяха предимно гърци - нудисти, тук-там и българи - ненудисти. Дивите плажчета станаха обаче много посещавани дори и септември и нудистите намаляха. Там видях за пръв път палатка със соларен панел Laughing.

# 369
Момичета, моля който е минавал през ГКПП Илинден да сподели как е пътя и за колко време се минава. Умувам дали на връщане от Корфу да не минем оттам, тъй като ще е неделя вечер и на Маказа ще падне чакане. Става въпрос за началото на септември.
Нормален, ненатоварен път, най - добре е след 20 ч. да сте там, да се изнесат плажуващите от района. Досега повече от 2-3 коли накуп не е имало. В българско пътя е завоест, но нищо особено, прясно ремонтиран.

Благодаря ти, Йованка. Мисля още. Дали не е по-добре да преспим около Солун или Кавала и да се приберем на следващия ден, с надеждата, че ще е по-спокойно.

# 370
Впечатленията ми от Дионисос   http://www.dionysusierissos.gr/index.php?lang=bg
Много, много чисто. Всеки ден почистваха студиото много добре.
Голям, просторен двор, с много шезлонги и масички за почивка.  Има и детска площадка, но съоръженията са за много малки деца и са доста поизпочупени, не стават.
Имахме изглед от терасата с малко късче море.
Две барбекюта. Никакъв шум от коли и прочие, тъй като е отдалечено от селцето.
Имам много лошо впечатление от интернета. Въобще защо пишат, че има интернет, като то просто няма?! А аз много разчитах на него, трябваше да пращам файлове разни, нищо не направих. Въобще ако искате да си свършите работа не разчитайте. Много слаб и на интервали.
Другото лошо- много пъти налягането на водата беше слабо, почти до спиране. Но пък беше за кратко.
И още- резервирам студио за трима възрастни, като в описанието присъства едно двойно легло и разтегателен диван. На място- двойно легло и походно легло. От тези хубавите, с дебелите дюшеци, но все си е походно и малко. Не съм се разправяла.
Ще напиша за плажовете, които посетихме отделно.

Искам да споделя негативното ми мнение за свободно къмпингуващите. Видях толкова много, на толкова невероятни места разпънали палатки, гащи и чаршафи и направо прецакват пейзажа отвсякъде.
Колкото са ми грозни големите хотелски комплекси до сами плаж, толкова са ми противни и такива къмпингари, разпънали партакеши на най-китния плаж, заобиколени от бутилки бира.

# 371
  • София
Свободното къмпингуване е забранено..нямаше ли полиция?

# 372
  • София
Най-накрая си избистрих плана за оставащите дни, че досега малко импулсивно го карах. Няма да спим на Сими защото цените са уау, ще отидем само за дей трип. До 14-ти ще сме на Калимнос..направо не ми се тръгва оттук. Сутринта сменихме хотела и сега сме в друга част на острова, Панормос. Така хем ще разгледаме повече неща, хем ще сме по-близо до столицата Потия.

От 14-ти имам резервация на Лерос  Simple Smile Вчера гледах снимки и четох за острова, и като изключим пристанището, което видяхме на идване и не ме впечатли особено, останалата част от Лерос изглежда обещаваща. Ще видим, де.
После от Лерос се връщаме за малко на Самос, след което хващаме фери до Кавала.

Понеже днес пак стягах багаж, искам да кажа, че съм станала истински специалист  Sunglasses Преди това пътешествие все се тутках, всяко нещо го гласях по сто пъти, абе ужас някакъв. Сега мога да стегна дисагите за 10 минути и съм много хепи. Вероятно бих могла и за по-кратко време, ако зверчето не се опитваше да ми "помага" всеки път.

# 373
Благодаря на всички ,които ми отговориха. Така и предполагах ,но за всеки случай да попитам ,че в БГ ми се е случвало като помоля за такова нещо сервитьора да ме изгледа с разстрелващ поглед и с възможно най-голяма неохота да ги донесе.

# 374
k@li, никъде не видях полиция, а и аз знам, че е забранено. Но из малките заливчета с черен стръмен път каква полиция?
Примерно от петък вечер под скалите на Какудия се бяха настанили доволно количество палатки. На сенчица. Удобно. Освен, че развалиха пейзажа, питам се къде пикаят тия хора? И си отговарям сама...

Таис, супер смела си, браво! Може би като тръгне човек на такова приключение осъзнава, че няма нищо страшно.

Общи условия

Активация на акаунт