На море в Гърция 2015 - VI

• 73 214
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета, кога си плащате нощувките в хотелите в Гърция? Когато напускате хотела или при регистрацията? Тук в една друга тема твърдят, че масово парите се искат при регистрацията. На мен такова нещо до сега не ми се е случвало, но по този повод се замислих - много неприятно ще е ако искат да платя нощувките при регистрацията. Ще съм пред заплата, а не искам да използвам кредитни карти. Резервилала съм хотел на Скопелос за края на август до 7 септември.
Направих резервация, не искаха кредитна карта.В условията за резервация пишеше, плащане само в брой Rolling EyesДали не е заради ограничениЯта им за теглене, които им наложи ЕС.
Мен пък друго ми стана интересно.При някои анулирания на резервация, се плаща неустойка, вписана е предварително, като цена в условията.Та, как ще я вземат, като нито има депозит, нито съм ползвала карта, превод и всякакво друго плащане. Thinking
Не е заради ограниченията, а защото по-голямата част от бизнесът, особено туризмът, е в сивата икономика. Данъци по традиция не се плащат Simple Smile
Няма как да ти удържат неустойка след като не си резервирала с кредитна карта. Случи ми се веднъж да откажа резервацията и никой не ме потърси за неустойката.

# 346
  • някъде ... тук ...
Момичета, кога си плащате нощувките в хотелите в Гърция? Когато напускате хотела или при регистрацията?...
За първи път ползвах резевация през букинг и за първи път платих двете нощувки при настаняването и регистрацията. Иначе досега все сме плащали накрая, но са били или на място намиране или чрез сайта на студиото, даже и с капаро. Не знам кое е правило и кое е изключение Rolling Eyes

vesssrusss, чешмяна вода не пием по правило, купуваме вода обикновено от големите магазини. Зехтин купувам от където ми хареса, честно казано от човек на пазара малко ме е страх.

# 347
Момичета, моля който е минавал през ГКПП Илинден да сподели как е пътя и за колко време се минава. Умувам дали на връщане от Корфу да не минем оттам, тъй като ще е неделя вечер и на Маказа ще падне чакане. Става въпрос за началото на септември.

# 348
  • София (Възраждане)

Много благодаря. Не ми е правило впечатление в Северна Гърция да има араукарии, видях ги за пръв път на югозапад. Има ли ги и на Халкидики?

# 349
Нямам представа, обаче на Кефалония имахме пред една от къщите.

# 350
  • София (Възраждане)
Да, именно по йонийското крайбрежие ги има, но пък на Корфу май нямаше newsm78  Crazy
Постнатата от мен снимка пък е от хотел в Сивота.

# 351
  • Bristol
Имам няколко въпросчета:
1/ чешмяната вода на Халкидики става ли за пиене или трябва да си носим или купуваме минерална вода?
2/ От къде си купувате зехтин - от големи вериги, от малки магазинчета, от пазари?
3/ какво е сувалка, нещо от типа на дюнера ли?
Бутилирана вода само. Синът и компания пили от чешмата в Занти и яко разстройство и болки в корема, а били ги предупредили само бутилирана вода.
Ние купихме от сергия по пътя 5 евро литъра. Свекървата е щастлива с покупката Simple Smile
Сувлаки е шишче, гирос е дюнер.

# 352
  • София
Момичета, моля който е минавал през ГКПП Илинден да сподели как е пътя и за колко време се минава. Умувам дали на връщане от Корфу да не минем оттам, тъй като ще е неделя вечер и на Маказа ще падне чакане. Става въпрос за началото на септември.
Нормален, ненатоварен път, най - добре е след 20 ч. да сте там, да се изнесат плажуващите от района. Досега повече от 2-3 коли накуп не е имало. В българско пътя е завоест, но нищо особено, прясно ремонтиран.

# 353
  • София
По правило в Гърция си купуваме минерална вода.Не питаме дали тази от чешмата става или не за пиене.
На Маказа точно преди две седмици в понеделник бяхме около 11.05-11.10.Чакахме около 30 минути и то,защото мъжът ми се беше наредил в дясната лента.Лявата вървеше осезателно по-бързо.
Явно  за седмица нещата драстично са се променили,понеже и миналия понеделник на връщане имаше голяма опашка в посока Гърция,към България не.
С интерес прочетох статията за Фанари,която по-горе беше дадена.Точно по същото време бяхме там и това,което е написано е общо взето така.Цяла седмица спокоен плаж без да ти лягат на главата вкл.петък и събота.Елате да видите в неделя за какво идеше реч.

Бихте ли ми препоръчали плажове в района на Неос Мармарас или в близост?Аз не си падам много-много по обикалянето

# 354
  • София
То ние сме си група - 3 семейства на едно място, още 4 в Псароянис, и 3 при Кокинос- Йоанис и 2 в Платамонас... абе лудница. Simple Smile

bibi, моля те - сподели после отзиви за Кокинос, защото той има много добро разположение на имота и хубав двор със смокиня и маса баш до пясъка, но стаичките му бяха доста овехтели. дали е подобрил нещо спрямо 2011-та...

# 355
  • София
То ние сме си група - 3 семейства на едно място, още 4 в Псароянис, и 3 при Кокинос- Йоанис и 2 в Платамонас... абе лудница. Simple Smile

bibi, моля те - сподели после отзиви за Кокинос, защото той има много добро разположение на имота и хубав двор със смокиня и маса баш до пясъка, но стаичките му бяха доста овехтели. дали е подобрил нещо спрямо 2011-та...
аз не съм била, но познати потретят, други повтарят. щяхме да ходим септември, но ние сме все 2+3, 2+2 и 3+1 и ни обадиха цени от по 80 евра за апартамент, за разлика от юни, когато са по 50 и това при условие, че искахме да му резервираме всичко. Sad инфо от първа ръка ще имам след 29.08

# 356
  • София
аз не съм била, но познати потретят, други повтарят. щяхме да ходим септември, но ние сме все 2+3, 2+2 и 3+1 и ни обадиха цени от по 80 евра за апартамент, за разлика от юни, когато са по 50 и това при условие, че искахме да му резервираме всичко. Sad инфо от първа ръка ще имам след 29.08

нахитрял е старецът, тогава искаше 45 евро за апартамент от две стаи и кухня през септември...

# 357
Имам  питане към ходилите многократно в Гърция и хранили се в таверните може ли да си поръчаме примерно 2 различни ястия  и да си поискаме свободни чинии за да си слагаме и от двете неща или не е добра идея това.  Непрекъснато чета ,че порциите са големички, пък и аз такива впечатления имам, а нямам намерения да се тъпча , а после да се чудя как да свалям.
Въпросът е малко за рубриката " Тъпи въпроси ,които ме вълнуват."  Embarassed

# 358
  • София
Имам  питане към ходилите многократно в Гърция и хранили се в таверните може ли да си поръчаме примерно 2 различни ястия  и да си поискаме свободни чинии за да си слагаме и от двете неща или не е добра идея това.

имам приятелка, която живее от доста време в Гърция и тя ми е казвала, че е съвсем обичайно да се поръчват различни неща в компания и всеки да опитва от всичко.

# 359
  • София
Имам  питане към ходилите многократно в Гърция и хранили се в таверните може ли да си поръчаме примерно 2 различни ястия  и да си поискаме свободни чинии за да си слагаме и от двете неща или не е добра идея това.  Непрекъснато чета ,че порциите са големички, пък и аз такива впечатления имам, а нямам намерения да се тъпча , а после да се чудя как да свалям.
Въпросът е малко за рубриката " Тъпи въпроси ,които ме вълнуват."  Embarassed
аз не виждам никакъв проблем  да си поискате втора чиния - не само в Гърция, а където и да  е. ние сме 5   и винаги си искаме , особено на ново място,когато всеки е поръчал различно или , когато  на децата нашето им се вижда по-хубаво - демек всеки път.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт