На море в Гърция 2015 - VI

• 73 192
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Таис, по плажовете нет ли има, или ти си купила някакъв?
В 2/3 от кафенетата по плажовете и тук на Калимнос, и на Самос има нет, да. Поне на тези, които сме ходили, де. В доста от таверните в които хапваме също има. Когато няма, си пускам mobile data или както там се казва,  лимитът по принцип ми е неограничен.

# 436
Нали знаеш, че в роуминг е с тарифа +5.9 лв. на ден. Да не разчиташ на обичайния ти пакет за Бг., че е много дебело.

# 437
  • София (Възраждане)
По въпроса с интернета, някой намерил ли е изгоден начин за връзка с предплатена карта или там каквото е от местен доставчик?

# 438
Аз си взех карта на Vodafone - 5 евро за сим картата и 10 евро за 1 GB интернет. Скоростта обаче беше доооста зле в 60-70% от времето. Но все пак е нещо  Crazy

# 439
  • София
Нали знаеш, че в роуминг е с тарифа +5.9 лв. на ден. Да не разчиташ на обичайния ти пакет за Бг., че е много дебело.
Да, да, вече знам  Peace На Парос се опарих така, по-точно след като се прибрахме и стана време за плащане.

Сега за щастие по повечето заведения има нет, а най-приятно изненадана съм от добрия интернет в хотелите, в които отсядаме. Специално по отношение на двата хотела тук на Калимнос имам забележки, но не и за качеството на нета - то е повече от добро.

# 440
  • с/у ОколоМръсТното
Just a woman  Hug

Аг. Йоанис, макар че не ми е от фаворитите в него район.
Лагомандра, Сикя и Калогрия са ми от любимите.
Но и градският на Неос Мармарас също става. Всеки ден плажен волейбол от 1ви ред.

# 441
  • София
Момичета, написах в една друга тема това:
Скрит текст:
Отдавна не купувам никакви карти за разговори и интернет, ако съм в страни, които ще спомена.
Ползвам EU Roaming от наш оператор за ЕС + Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Турция.
През този пакет ползвате НЕОГРАНИЧЕНИ разговори, SMS и интернет.
Цената е 4,90 лв. за фирми и 5,90 лв. за частни лица на ден.
Ако в даден ден не активирате услугата, тоест нямате от изброените неща, не плащате таксата.
Няма никакви други плащания.
При мен е активирано непрекъснато, но няма ли роуминг или това, което казах, няма плащания.

Наскоро имах пакет и за САЩ, като при него нещата са с лимити, но върши идеална работа.
В горния случай на Мишелин, сумата е 30 лв. Това са 5-6 дена напълно неограничено използване на всичко със сравнително добро качество на интернета. И свободно прехвърляне на лаптопа от телефона.
Не търсите карти и не се занимавате, всичко ви е готово от BG.
Дори да сте повече дни, не е нужно всеки ден да използвате тези 5 лв./или 6/. При положение, че имате някъде безплатен Wi-Fi.

# 442
Да, смятах го и аз. Обаче прецених, че е по-добре да си взема местна карта. Следващия път спестявам 5 евро за сим картата, защото важи една година от датата на активация. И интернета, който бих си взела ще е 500 MB за 6 евро, понеже от този 1 GB изразходвах около 300 MB. И така следващия път интернетът ми ще струва 12 лв за 8-9 дена. Единствено заради скоростта бих се замислила да пробвам роуминга за Виваком за 5.90 лв на ден Simple Smile

# 443
Аз си взех карта на Vodafone - 5 евро за сим картата и 10 евро за 1 GB интернет...
И ние такава взехме - предплатена на Водафон Simple Smile
Също така и резервен телефон, в който е сложена тази гръцка карта. На този телефон му е пуснато интернет споделянето (т.е става малък рутер). Така всички в групата имаме интернет по всяко време.

# 444
  • София
Шани,радвам се да те "видя"  Hug
Тъкмо чета за плажовете на Ситония.Търся не голям,със шезлонги и чадъри и да не е много пълен поне през седмицата.Надали ще го намеря...
Благодаря на всички,които се отзоваха с инфо за плажове и кръчми около Неос Мармарас.

# 445
Аз си взех карта на Vodafone - 5 евро за сим картата и 10 евро за 1 GB интернет...
И ние такава взехме - предплатена на Водафон Simple Smile
Също така и резервен телефон, в който е сложена тази гръцка карта. На този телефон му е пуснато интернет споделянето (т.е става малък рутер). Така всички в групата имаме интернет по всяко време.

netpet,
за това говориш, нали http://news.pcstore.bg/2015/03/04/internet-tethering-guide/, ще го пробвам първо тук, дали ще се справя с настройките, но аз първо ще отида в Cosmote, имам впечатления, че на островите те са с най-добро покритие.

# 446
  • София
Интернетът на Cosmote е много добър!

# 447
evhen точно това е. С Wifi-то на телефона предаваш интернета, който се точи от картата на оператора. Случвало се е да се свържем 2 телефона и 2 лаптопа и да имаме приличен интернет.
На някои места и хотели интернетите се купуваха. Излеза по-евтино интернет от гръцки мобилен оператор.
На остров Кос например телефона прескачаше м/у гръцки и турски оператор. На турския щеше да ми струва 15лв на 1 мб ooooh!
Водафон избрах импулсивно. Магазините на Космоте все ги хващах затворени - натам се бях запътил първо.

# 448
Здравейте!  Hug

Началото на септември ни предстои пътуване до о-в Парос. Някой да има впечатления от този остров?
Благодаря предварително! Hug

# 449
  • София
Уотърленд е веднага след Солун... до Неос Мармарас не ми е известно да има Simple Smile

http://www.waterland.gr/
този го зная. Виждала съм табела малко след Лагомандра в ляво, ма сега се чудя аква или лунапарк беше Simple Smile. Ей, старост - нерадост.
На мен ми заприлича на лунапарк  Peace

Общи условия

Активация на акаунт