На море в Гърция 2015 - VI

• 73 146
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
А как стоят нещата с риболова, позволен ли е като цяло или има някакви забрани или пък специални места?

# 571
Не видях наскоро дали е пусанто инфорамтивно, че са приели в Гърция нови, много високи глоби за неправилено движение. всички са по няколкостотин евро и отнемане на номера за доста дни и какво ли още не. Да внимаваме Simple Smile

Ние ще пътуваме към Никити, досега не сме ходили, един коелга сега ме наплаши колко било объркано по околовръстното на Солун и добре, че крала след друг колега като ходил...леко се притесних, защото имам малко съмнение в картите на телефона ми, уж това е перфектен gps конкретно за тази система, но като не съм го ползвала интензивно. Може ли да ми кажете от Солун каква табела се гони за към Никити?

# 572
  • В полите на Витоша :)
Не съм ходила в Никити, но трябва да следваш табелите за Халкидики. От там вече за Ситония Simple Smile

# 573
  • София
Нищо объркано няма по околовръстното на Солун. Карате само направо и не влизате в града. Следите табелите за летище Македония, в един момент идва отбивката за летището и не завивате, а пак продължавате на право по табелите за Неа Мудания.

# 574
# 575
Какво ще рече- неправилно движение?
Глоби за висока скорост, неспазване на знаци, липса на колани, столчета и т.н,, винаги е имало и винаги са били солени.

# 576
  • София
Сутринта отидох да взема билети за петък, когато отплаваме за Самос. Билети купих, но за моя огромна изненада се оказа, че за ферибота от Самос до Кавала на 22 август, с който планирах да се приберем, няма места  Shocked Изобщо не го очаквах.
Май ще си удължим престоя до 25-ти, когато е следващият кораб. На шега, на майтап, почти месец ще сме изкарали по островите..тръгнахме на втори  Crazy

# 577
Браво, Таис, това да се чува.

# 578
  • София
Абе объркаха ми се плановете и не съм много доволна..на 25 имах работа в СФ, а сега трябва да отложа всичко.
Но каквото такова, сега като ми мина яда, съм склонна да оползотворя времето пълноценно. Няма смисъл да се ядосвам  Simple Smile

# 579
Еми за нормалните нарушения, знам, че е имало и преди, логично е, но ми го съобшиха като нови, много по-високи. Почнаха да ми ги четат даже,  безумни неща са, помолила съм да ми ги изпратят за инфо. Не че е нещо изсмукано между пръстите да те глобят за какво ли не, естествено е да се глобява, акцентът беше върху новите размери, отнемането на ноемра и т.н. за доста дни - обратни завои, забранени изпреварвания, 350 евро + не запомних колко дни без номера/ или без право на управление/ за превишение с 30 км на магистралата.....Но, не би трябвало да се притесняваме, ако спазваме, предполагам Simple Smile

# 580
Свалянето на номера си е стара практика, водят те в полицията и ти ги връщат като си платиш глобата.
Спазвайки правилата, проблем няма да имате, не се заяждат като нашите, има ли нарушение, ще има санкция, но също и не взимат подкупи, за подкуп могат да те арестуват.

# 581
Не видях наскоро дали е пусанто инфорамтивно, че са приели в Гърция нови, много високи глоби за неправилено движение. всички са по няколкостотин евро и отнемане на номера за доста дни и какво ли още не. Да внимаваме Simple Smile

Ние ще пътуваме към Никити, досега не сме ходили, един коелга сега ме наплаши колко било объркано по околовръстното на Солун и добре, че крала след друг колега като ходил...леко се притесних, защото имам малко съмнение в картите на телефона ми, уж това е перфектен gps конкретно за тази система, но като не съм го ползвала интензивно. Може ли да ми кажете от Солун каква табела се гони за към Никити?

няма нищо подобно за околовръстното на солун
ако не се лъжа трябва да излезеш от изход 12   и да държиш  110-130км
карат като откачени

# 582
Момичета, през септемврийските празници сме намислили една екскурзия Солун, Метеора, Едеса. Тръгване от София рано сутринта на 19.09, кратка разходка в Солун, посещение на Меджик парк. Паркът може да го оставим и за 22.09., когато ще се прибираме. ще е работен ден в Гърция и може би няма да има толкова много хора. Чудя се къде да нощуваме - мисля, че някъде около Едеса или Метеора ще е най-добре, за да може на следващата сутрин да разгледаме 2 манастира и да тръгнем към морето. Бихте ли ми препоръчали място за нощувка в Едеса, Каламбака или Трикала? Кога ще е по-добре да видим Едеса- на път към манастирите или на връщане към Бг?
Нямам идея и къде да отседнем на морето, затова приемам предложения за Паралия Катерини, Лептокария или друго?
  bouquet

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 20:51 от zigizagi

# 583
Здравейте, аз пак съм в дилема с избиране на място за настаняване на Пелопонес - Гитио или Ступа или Пилос. Какво ще кажете  newsm78

# 584
Зависи какво планирате да разгледате. Гитио и Пилос са много далеч едно от друго, т.е. покриват различни области за обикаляне, Ступа е по средата.

Общи условия

Активация на акаунт