На море в Гърция 2015 - VI

• 73 146
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София, под Карлсон
Привет отново  Heart Eyes Понеже сте на темата Лефкада/Кефалония - приблизително колко време трае пътуването с ферибот от различните места между двата острова?

# 556
Привет отново  Heart Eyes Понеже сте на темата Лефкада/Кефалония - приблизително колко време трае пътуването с ферибот от различните места между двата острова?

Василики - Фискадро около 1,10-1,15 мин.
Василики - Сами около 2,10-2.15 мин.

# 557
  • София (Възраждане)
Кои са седемте острова от споменатия по-горе круиз?  bouquet

# 558
  • София
Кои са седемте острова от споменатия по-горе круиз?  bouquet

Лефкада (Порто Кацики или Егремни или Агиофили), Кефалония (Фискардо), Итака (едно малко градче - Фрикес или Киони), Меганиси (влизат в пещера), Скорпио (къпане в един залив, но само за тези, които могат да плуват). Кои са останалите 2 острова - не знам.  Mr. Green

Сетих се, че след като заобиколихме Скорпио и тръгнахме към Нидри, споменаха нещо за миниатюрните островчета по пътя. Сигурно и тях ги броят. Laughing

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 19:05 от Тaня67

# 559
  • София
В Скотина някой ходил ли е? Как е плажа, дали има кръчмета за хапване.

# 560
Ние сме спали в Паралия Скотинис една нощ. Плажът беше широк, пясъчен и без камъни, хареса ми като ивица. Във водата не сме влизали, имаше вълни вечерта, не знам там има ли камъни. Гледайте да сте по-близо до морето при настаняването, ако решите, защото се чува едно непрестанно бучене от магистралата. Ние спахме в Геромихалос. Виж го в букинг да се ориентираш къде е по-шумно. Те са малко в полето, но в посока морето има едни прекрасни гигантски дървета и явно те спират шума.  По-близо до плажа шум не се чуваше никакъв.
Не знам, може пък ние да сме били по-чувствителни... На друг може  и да не пречи шумът.

# 561
  • София
Лекси, прекрасни снимки   bouquet Същата червена морска звезда хванахме и ние на Евия, преди 2 години..много носталгично ми стана.

Ние днес с голям кеф се върнахме на Лерос. Хотелът на Липси беше кофти, освен това собственичката ми вдигна кръвното като ми се развика и отказа да ми върне личната карта. За девет години почивки в Гърция, никой никога не се е държал толкова нагло. Накрая я заплаших с полиция и тя се сви и ми даде картата - по-точно ми я подхвърли. Побеснях, честно ви казвам. Опротивя ми и островът и всичко. Сутринта в 8 хванахме кораба и след 50 минути си бяхме на Лерос, макар и в друг хотел - който за щастие се оказа много приятен.

Иначе Липси е симпатичен малък остров, доколкото успяхме да видим. Има чудесен плаж в селото, което е и пристанище и нещо като столица. Плитък и с фин пясък, не много голям. Островът буквално гъмжеше от италианци.

Утре ще попътуваме до един по-отдалечен лероски плаж, за който преди не ни остана време. Изцяло у дома си вече се чувствам тук, научих кое къде е, а разписанието на междуселските автобуси го знам наизуст  Simple Smile

# 562
  • София
Ние сме спали в Паралия Скотинис една нощ. Плажът беше широк, пясъчен и без камъни, хареса ми като ивица. Във водата не сме влизали, имаше вълни вечерта, не знам там има ли камъни. Гледайте да сте по-близо до морето при настаняването, ако решите, защото се чува едно непрестанно бучене от магистралата. Ние спахме в Геромихалос. Виж го в букинг да се ориентираш къде е по-шумно. Те са малко в полето, но в посока морето има едни прекрасни гигантски дървета и явно те спират шума.  По-близо до плажа шум не се чуваше никакъв.
Не знам, може пък ние да сме били по-чувствителни... На друг може  и да не пречи шумът.
Мерси много,  до плажа било.

# 563
  • София
Здравейте, някой да е почивал в Метони или да има инфо за плажовете там?

# 564
  • София
kakche
Това ли имаш предвид ?
Methoni, Pieria
Защото името се дублира...
Ако е това, вижда се на снимките, нямаш голям избор на плажове точно там...

# 565
Petya Borisovaa
Скрит текст:
Здравейте, чета, чета и не намирам нищо подходящо на Ситония. Ще съм благодарна за всякаква информация и помощ. Та...с дете на 1.5г, искам да е на см от плитък плаж без камъни, по възможност НВ или поне да има приличен ресторант в или до хотела. Оглеждах all inclusive, но нищо подходящо не намерих. Проблемът е, че мъжа ми се храни на често и не искам почивката ни да мине в мисли за храна, а искам с дъщеря ми да се насладим на чисто и спокойно море. Ще ви бъда благодарна за всякакви насоки   bouquet

Приятелка се върна тези дни от х. Акратос , но на Атон - Уранополи - с изхранване - много бяха доволни !

Привет и благодаря! Този хотел ми е в листа, но чета доста неприятни отзиви за храната, дали може малко подробноси, има ли разнообразие на пресни плодове и зеленуци, важно е за дъщеря ми. Благодаря отново!  Rolling Eyes

Не е в БГ сега и няма да й звънкам , но тя също с деца , малки - не се оплака от храната , което всъщност мен ме учуди !

Чудесно! Много благодаря!   bouquet

# 566
  • В полите на Витоша :)
А, няма проблем и тук да си зададеш въпроса Simple Smile
Под почивните дни през септември имаш предвид около 22-ри, нали? На 6.09. доколкото знам, няма.

22-и септември за Тасос означава, че вече е минала първата вълна застудяване. Възможно е да имате късмет и да плажувате, но може и да е хладно и дъждовно. Като отзиви за хотелите - другата тема наистина ще ти е по-полезна.

Благодаря, Параход   bouquet
Да, за тези почивни дни говоря, за съжаление тази година няма покрай 6-ти Sad

Ще разгледам офертите и за Халкидики, ходили сме от 11 до 18.09 в близост до Полихроно и времето беше чудесно. Може би там ще е по-добре като температури по това време.

# 567
http://www.tripadvisor.com/VacationRentalReview-g2699724-d811717 … a_and_Thrace.html

Някакви отзиви от тези апартаменти в Неа Парамос. Чудим се дали да направим резервация за началото на месеца? Плажа там как е, има ли някакви развлечения?

# 568
Много добре изглежда. И ние мислим този уикенд към Перамос, но още не съм гледала за настаняване. Селото е симпатично, плажове наоколо прекрасни. Бяхме миналата седмица на Амолофи, чудесен, чист и плитък плаж.

# 569
  • София
Ех, никой не написа да е по Ситония сега и има ли треви и водорасли в морето като по Олимпийската Ривиера.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт