На море в Гърция 2015 - VI

• 73 157
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Лекси, мн хубави снимки и природата мн ми хареса, водата по плажовете е с разкошни цветове.

# 541
  • София
Нашата почивка е все по-близо и реших, че е крайно време да правя резервации. Отправили сме се към Лефкада и Кефалония като на отиване ще спрем за една вечер в Йоанина, а на връщане - в Кастраки да разгледаме манастирите на Метеора. За тези две вечери имаме и резервации... Сега остана да направя такива за самите острови.  Crazy

Това, което търсим са градчета с все пак някакъв живот - искаме да има къде да се разходим и вечеряме, защото не ни се готви. Не държим на храна в хотела, по-скоро ни се пробват различни таверни. Само двама сме. Не държим и на хубави плажове там, където спим, а мястото да е удобно за отправна точка към хубави плажове и интересни дестинации.

За Лефкада като че ли се насочих към Василики - от прочетеното дотук ми се струва, че ще ни допадне. Приемам и други предложения, както и препоръки за конкретно място във Василики - искаме вечер да не използваме кола, но и не държим да сме точно в най-голямата лудница, ако въобще има такава. Видях, че препоръчвате и Никиана като базов лагер, но то е на източния браг, а нали всички хубави плажове са на запад.  newsm78

За Кефалония като че ли информацията ми е по-объркана и все още не съм се ориентирала, затова ще се радвам, ако препоръчате приятно градче, където да отседнем, както и конкретни хотели/студиа.

# 542
Bordeaux, за мен Василики е твърде изолирано и не мисля, че е добра отправна точка за обиколка на Лефкада. Плюс ви е само, че ферито за Кефалония тръгва оттам. Може да погледнеш за база и Агиос Никитас на западния бряг. Има къде да се хапва вечер на пешеходно разстояние. Близо е до столицата Лефкада, както и до плажовете Катизма, Милос, Пефкулия.

# 543
Bordeaux, за мен Василики е твърде изолирано и не мисля, че е добра отправна точка за обиколка на Лефкада. Плюс ви е само, че ферито за Кефалония тръгва оттам.
Фериботът + водното такси за Агиофили + седем острова круиза (ако ви влече такъв - има и от Нидри, но и от Василики). Иначе Агиос Никитас е по-приятно селце.

# 544
Здравейте, чета, чета и не намирам нищо подходящо на Ситония. Ще съм благодарна за всякаква информация и помощ. Та...с дете на 1.5г, искам да е на см от плитък плаж без камъни, по възможност НВ или поне да има приличен ресторант в или до хотела. Оглеждах all inclusive, но нищо подходящо не намерих. Проблемът е, че мъжа ми се храни на често и не искам почивката ни да мине в мисли за храна, а искам с дъщеря ми да се насладим на чисто и спокойно море. Ще ви бъда благодарна за всякакви насоки   bouquet

Приятелка се върна тези дни от х. Акратос , но на Атон - Уранополи - с изхранване - много бяха доволни !

Привет и благодаря! Този хотел ми е в листа, но чета доста неприятни отзиви за храната, дали може малко подробноси, има ли разнообразие на пресни плодове и зеленуци, важно е за дъщеря ми. Благодаря отново!  Rolling Eyes

# 545
  • София
Bordeaux, за мен Василики е твърде изолирано и не мисля, че е добра отправна точка за обиколка на Лефкада. Плюс ви е само, че ферито за Кефалония тръгва оттам.
Фериботът + водното такси за Агиофили + седем острова круиза (ако ви влече такъв - има и от Нидри, но и от Василики). Иначе Агиос Никитас е по-приятно селце.
+1

Лекси,много хубави снимки Peace

# 546
  • София...........
Bordeaux, и аз не съм впечатлена от Василики(освен ако не е за 1-2 дни). Както каза Параход единствено е удобно за Агиофили(много ми хареса) и фери-то за Кефалония. Но където и да сте на Лефкада си за до час на ферибота Wink
Мен тия круизи не ме влечат (предпочитам по-трудно и скъпо , но да отида без да ми дават тон), защото съм голяма мотка и някой да ми определя време 1 час за нещо.... аз докато се огледам и то минало времето  Embarassed

Според мен Никиана не ти е добра отправна точна за западните плажове - пътя през планината е много завои, денивелация, бавен е , но това е мое мнение.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 15:23 от divna_

# 547
  • някъде ... тук ...
Лекси, страхотни снимки! Благодаря! Нямам търпение вече Simple Smile

Василики/Понти за нас бяха ОК за отправна точка. За последния ден си бяхме оставили града Лефкада, по път. Тук бяхме в началото на май миналата година за 4 дни - бабата ни носеше и домашни яйца и зехтин Simple Smile

# 548
Лекси, много ми харесаха снимките ти !!

# 549
  • София
Благодаря ви, момичета!   bouquet Ще разгледам сега Агиос Никитас.
На круиз няма да ходим, ще се задоволим само с Лефкада и Кефалония този път. Ферито ще го хванем, дори да не спим във Василики.  Simple Smile

# 550
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
За първи път влизам в темата ви и се извинявам, че ще започна с въпрос.
Ще ходим на Тасос за 4-те почивни дни септември месец. Още нямаме резервация, но сме се спрели на Rachoni resort, Trypiti Hotel и Potos Hotel.

Ако имате отзиви за тях, ще се радвам да споделите.

Притеснява ме само дали времето ще е все още подходящо за плаж. С дете на 2,3 г сме.

Благодаря предварително!

Започвам да чета тази тема от начало Simple Smile

# 551
# 552
  • В полите на Витоша :)
Благодаря Simple Smile
Мислех, че тази е обща за Гърция. Извинете ме.

# 553
А, няма проблем и тук да си зададеш въпроса Simple Smile
Под почивните дни през септември имаш предвид около 22-ри, нали? На 6.09. доколкото знам, няма.

22-и септември за Тасос означава, че вече е минала първата вълна застудяване. Възможно е да имате късмет и да плажувате, но може и да е хладно и дъждовно. Като отзиви за хотелите - другата тема наистина ще ти е по-полезна.

# 554
  • на Мелмак
Petya Borisovaa
Скрит текст:
Здравейте, чета, чета и не намирам нищо подходящо на Ситония. Ще съм благодарна за всякаква информация и помощ. Та...с дете на 1.5г, искам да е на см от плитък плаж без камъни, по възможност НВ или поне да има приличен ресторант в или до хотела. Оглеждах all inclusive, но нищо подходящо не намерих. Проблемът е, че мъжа ми се храни на често и не искам почивката ни да мине в мисли за храна, а искам с дъщеря ми да се насладим на чисто и спокойно море. Ще ви бъда благодарна за всякакви насоки   bouquet

Приятелка се върна тези дни от х. Акратос , но на Атон - Уранополи - с изхранване - много бяха доволни !

Привет и благодаря! Този хотел ми е в листа, но чета доста неприятни отзиви за храната, дали може малко подробноси, има ли разнообразие на пресни плодове и зеленуци, важно е за дъщеря ми. Благодаря отново!  Rolling Eyes

Не е в БГ сега и няма да й звънкам , но тя също с деца , малки - не се оплака от храната , което всъщност мен ме учуди !

Общи условия

Активация на акаунт