На море в Гърция 2015 - VI

• 73 158
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • с/у ОколоМръсТното

Доста приятна опция за почивка, но който превари той завари, първи писаха от Парадисос

Плажът е кофти за мен, но пък вечер има къде да врътнеш тегел и без да ползваш кола. Simple Smile

# 526
  • София
Завърнахме се от Евия. Утре ще кача някъде малко снимки. Като цяло ни хареса, но надали бихме повторили. Определено повече ми допадна първото място на което бяхме - Agii Apostoli (в югоизточната част). Красиви планини и пейзажи, не много, но пък разнообразни плажове в близост - пясъчни по-спокойни, по-бурни и ветровити, а ако се мине от другата част на острова (което отнема около 30 мин.) - дълга едропясъчна ивица. Доста е ветровито, наложи се да си купим масивен чадър със специален метален накрайник за дълбоко "зачукване" в пясъка (или камъчетата). Харесахме си и два плажа, но бяха неизползваеми през цялата седмица - силен вятър, големи вълни. Другото, което мен като шофьор ме притесни са тесните и стръмни пътчета на някои от местата където ходихме. Самото село е много приятно, плажът също - доста оживен, но това взе, че ми хареса, с пясъчно дъно, малка ивица, но и дръвчета, които правят естествена сянка. Имаше си и ято патици за радост на децата. Морското дъно е интересно за шнорхелинг, различно на различните плажове. Втората част прекарахме близо до Ровиес. Там плажовете не ни допаднаха особено - тесни и каменисти, по-скучни за шнорхелнг. Обиколихме от Лимни до Агиос георгиус - на места се виждаха привлекателни плажни ивици, но недостъпни - или е много стръмно или има огради или няма възможност къде да се паркира кола. Хриси акти (май единственият пясъчен плаж, който видяхме в тази част) или поне частта от където е входа, беше ужасно пренаселена и не останахме. Последния плаж до който стига асфалтирания път и за който бях с големи очаквания също не ми допадна - път, тясна камениста ивица и пясъчно дъно без нищо за гледане.   На Ситония концентрацията на плажове - открити плажни ивици, заливчета, с пясък, с камъни, диви, населени и т.н. е много по-голяма. Loutra edipso е хубаво градче, евтино, плажът е интересен с минералните си извори, но е малък и ужасно пренаселен. беше ми приятно да видя толкова много видимо доволни пенсионери там. Но повече от 2-3 дни би ми доскучало. Огромният плюс на Евия е, че там сякаш времето е спряло, спокойно е, има само местни (особено в южната част). Сякаш се бях върнала в детството си. И двата хотела, които бяхме избрали бяха много добри. Ако някой се интересува ще дам линкове и по-подробно инфо.

# 527
  • някъде ... тук ...
Скрит текст:
Ето снимката с брошурката  с разписанията за Евия от Глифа и обратно.

Скрит текст:
Много благодаря!
Лекси, и на теб  Hug
Ще видим ние дали и до къде ще обикаляме от Ореи. Моят мъж май се е настроил на лежерна почивка и разходки с велосипедите, а това ограничава периметъра  Crazy

# 528
  • София
Точно за това харесвам Евия аз - времето е спряло и си почивам пълноценно. Ние втори ден бяхме на Фарос, много приятно плажче с пясък.

# 529
Тодоричка, ще споделиш ли къде е това плажче?

# 530
Точно за това харесвам Евия аз - времето е спряло и си почивам пълноценно. Ние втори ден бяхме на Фарос, много приятно плажче с пясък.

Отидете и на другото пясъчно  в залива. На мен там много ми хареса заради хълмовете отзад, хубавата таверна на 200 метра преди плажа (първата идвайки от плажа) и барчето. Дано само да не е пренаселено. По наше време беше полупразно. Сарделата в тази таверна беше превъзходна.

# 531
  • Пловдив
Благодаря за отговорите за застраховките. Ще проверя днес.

# 532
Не бих казала, че е окупирана от руснаци, по-скоро очаквай сърби. Не е в Неос Мармарас, а на
http://www.magdahouse.gr/halkidiki/

на това отдавна точа лиги  Mr. Green

Точно до един от любимите ми плажове е...

Това и на мен ми хареса, но за догодина  Grinning Някой знае ли как е плажа като дълбочина и камъчета? Порових се и срещам противоречиви мнения.

# 533
Нашата почивка наближава. Някой ходил ли е тази година в х-л Лиотопи?

# 534
  • София
За Евия нужни ли са ни аква обувки?

# 535
За Евия нужни ли са ни аква обувки?

Ами зависи на кой плаж ще ходите.

# 536
  • София
Малко снимки от Евия: https://photos.google.com/share/AF1QipOK8GedFFUgBUNWUTAmDjsgXv-5 … Td2dsSFhKcGFRbkdn
megislava, в сравнение със Ситония например има по-малко таралежи, рядко са непосредствено до брега, много от плажовете са с камъни... Би могло и без обувки, но ние си ги ползвахме. В Гърция без обувки, шнорхел и маска не влизам във водата Simple Smile
Междудругото взехме 2 маски от Декатлон и се оказаха мн. по-добри от тези, които сме купували на място. Едната беше най-евтината даже - ако не ме лъже паметта 9 лв. Съжалявам, че не си взехме спрей против запотяване (около 10 лв е). Онова с плюенето става, но за кратко. Най-ефективно е, ако се направи на суха маска Wink

# 537
Малко снимки от Евия: https://photos.google.com/share/AF1QipOK8GedFFUgBUNWUTAmDjsgXv-5 … Td2dsSFhKcGFRbkdn
megislava, в сравнение със Ситония например има по-малко таралежи, рядко са непосредствено до брега, много от плажовете са с камъни... Би могло и без обувки, но ние си ги ползвахме. В Гърция без обувки, шнорхел и маска не влизам във водата Simple Smile
Междудругото взехме 2 маски от Декатлон и се оказаха мн. по-добри от тези, които сме купували на място. Едната беше най-евтината даже - ако не ме лъже паметта 9 лв. Съжалявам, че не си взехме спрей против запотяване (около 10 лв е). Онова с плюенето става, но за кратко. Най-ефективно е, ако се направи на суха маска Wink

На Евия обаче има риба-дракон. Убождането е доста неприятно.

# 538
  • София
Лекси, Bliss, мерси за коментарите. Ще се купуват, явно.

ПС: Снимките са страхотни, малко остана до нашето пътуване, но сърце не трае.

# 539
Страхотни снимки, чак ми се приходи.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт