На море в Гърция 2015 - VI

• 73 164
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Pontes Благодаря много за съвета!   bouquet

# 496
  • София
Ей, най-после се решихме и ние да ходим на море!
Пак в Аспровалта през септември.

Хора, как са цените на студиата? Има ли някакви промени в сравнение с м.г.?

# 497
Дали някой може да ми препоръча някой къмпинг по на север, защото ще сме за малко дни и да ня губим време в път, или ако не къмпинг то някакви бунгала или апартаменти. 4 човека сме и едно бунгало за 4-ма ще ни е супер. На Халкидики бях харесала един къпмпинг но пак ни идва далече  newsm78

# 498
  • София
Близо до къде? Къмпинг Натура до Ксанти например, щом Халкидики ви е далече http://www.camping-natura.gr/bg

# 499
  • София
Само в Гърция собственик на хотел ще се притесни за това, че няма как да ти удължи престоя поради запълнен капацитет. И вместо ти да се извиниш, че си се сетил в 9 вечерта да поискаш да останеш още три дни, той да се извинява пет минути, че няма свободна стая от утре. След което да хване телефона и цял час да звъни по други хотели, за да ги пита дали могат да те настанят. Накрая да звънне и до съседния остров за който споменаваш, че много би искал да посетиш, но в букинг.ком-а не си намерил студио за под 50 евро. Той провежда разгорещен разговор по телефона и от 50 ти смъква на 40.
Стиснах му ръката и му казах, че заради хора като него се връщаме отново и отново в Гърция. Е, и заради красотата на морето и селцата също  Wink

Утре поемаме към Липси..откакто сме на Лерос, все за него слушам  Simple Smile

# 500
  • някъде ... тук ...
Да предупредя пътуващите за Евия, Фериботите от Глифа са доста орязани. Прегледайте сайта им за инфо. Днес на чист късмет хванахме последния в 12 на обяд. Ако имам време утре, ще кача снимка с разписанието, че сега пиша през телефона.
Аз гледам този сайт?
Дано успееш да качиш снимка с разписанието.
Нашето пътуване и в двете посоки се пада в неделя, но дотогава кой знае още колко пъти ще променят нещо. Явно ще го мислим на място.

# 501
  • София
divna_, много благодаря. Ще те послушам и ще обикаляме. За сега незнаме накъде, но ще решаваме ден за ден и напосоки.

# 502
  • София...........
divna_, много благодаря. Ще те послушам и ще обикаляме. За сега незнаме накъде, но ще решаваме ден за ден и напосоки.

Най-близкия и разкошен плаж е Агиофили(на няколко километра от Василики) - много си заслужава.... От Васили има корабчета-Такси до там и обратно. Ние ходихме с колата - след половината е кофти пътя, а след това има преход пеша окло 10-ина минути по черен прашен път, на отиване надолнище, но на връщане в жегата тоя баир .....
Тук има доста инфо
http://www.greeka.com/ionian/lefkada/

# 503
Здравейте,

Извинявам се за нахлуването. Откакто промениха бг-мама не го чета твърде.

Това лято нещо нямам желание за море, миналото бяхме в Порто Куфо, но четейки ви, ми дойде мерака, като че ли, за съжаление ще се придържаме към Халкидики и понеже пътуваме на тумба и останалите не искат да са "в храстите", но пък все мен тормозят за избор на почивка, реших, че Неас Мармарас е по-цивилизован от всичко, на което налитам аз, но пък нищо не си харесвам, единствено
http://karavitsi.gr/gallery/, и естествено тази вила я няма в букинга и подозирам, че е окупирана от братушките  Sick.

Ще помоля да ми похвалите някоя виличка на см от плаж.

Благодаря!  bouquet

# 504
Не бих казала, че е окупирана от руснаци, по-скоро очаквай сърби. Не е в Неос Мармарас, а на няколко км преди него - преди вилната зона Парадисос.

В този район на плажа още:
http://www.parathinalos.co/halkidiki/
http://www.paradisosholiday.com/
http://www.magdahouse.gr/halkidiki/

И трите са точно в храстите обаче, непосредствено до плажа, но до населени места се ходи с автомобил.

# 505
Здравейте, чета, чета и не намирам нищо подходящо на Ситония. Ще съм благодарна за всякаква информация и помощ. Та...с дете на 1.5г, искам да е на см от плитък плаж без камъни, по възможност НВ или поне да има приличен ресторант в или до хотела. Оглеждах all inclusive, но нищо подходящо не намерих. Проблемът е, че мъжа ми се храни на често и не искам почивката ни да мине в мисли за храна, а искам с дъщеря ми да се насладим на чисто и спокойно море. Ще ви бъда благодарна за всякакви насоки   bouquet

# 506
  • София
Подобна снимка, даже с още повече трева и..зеленина мога да покажа и от събота и неделя. Прескочихме за почивните дни до Катерини. Това ходене се оказа най-голямото ми разочарование от гръцкото море до момента. Все едно си бях на нашето Черноморие. Мръсна вода, мътна, зеленикава и пълна с треви. Не споменавам навалицата, но в този сезон е неизбежна. Единия ден плажувахме на Олимпиаки акти, другия на Паралиа Корину. Втория беше по малко пренаселен. Но такова море....направо не съм виждала по Гърция. В тази връзка искам да питам, защото си мислех, че не сме ходили м. Август до сега по гръцко, само там ли е така. Тези, които са сега по Ситония, моля да споделят има ли сега такива треви там? На Трани Амудия, примерно, навътре има тревиста част много голяма, дали и тя не изхвърля по това време тревата на брега. Абе изумена съм от това, което видях. И понеже на Ситония все почиваме м. Юни и Септември не сме виждали такова нещо. Даже сега Юли бяхме на Амуляни и беше кристално морето. Миналата година м.Юли Трани Амудия също беше кристална но това сега...  Sick

# 507
  • на Мелмак
Здравейте, чета, чета и не намирам нищо подходящо на Ситония. Ще съм благодарна за всякаква информация и помощ. Та...с дете на 1.5г, искам да е на см от плитък плаж без камъни, по възможност НВ или поне да има приличен ресторант в или до хотела. Оглеждах all inclusive, но нищо подходящо не намерих. Проблемът е, че мъжа ми се храни на често и не искам почивката ни да мине в мисли за храна, а искам с дъщеря ми да се насладим на чисто и спокойно море. Ще ви бъда благодарна за всякакви насоки   bouquet

Приятелка се върна тези дни от х. Акратос , но на Атон - Уранополи - с изхранване - много бяха доволни !

# 508
  • Варна.....
Въпроса ми вероятно е идиотски, но ще питам: според познати, който са ходили в Гърция, трябва да си вземем от тук вода за пиене, тъй като там била много скъпа.
Колко всъщност скъпа е мин. вода?

# 509
Около 50 цента в магазина (литър и половина), 1 евро в заведение (0.5 или 1 л). А често я сервират безплатно към кафето или обяда/вечерята.

Общи условия

Активация на акаунт