На море в Гърция 2015 - VI

• 73 289
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Хайде мир !  Praynig
но за протокола за Каливес :
1. от сайта на хотела - Room Size: 26 m²
 Bed Size(s): 1 single bed, 1 sofa bed, 1 large double bed. Or 3 single beds, 1 sofa bed.

2. от лични впечатления - 2 възр + 2 деца (тогава 2 броя и 6 годишни) - ми поносимо е, но по-добре да бях резервирала 2 двойни стаи.

бе ти пък,кой ти гледа сайта на хотела  33uu

# 181
  • София...........
О, не бих си го причинила на голям християнски празник да съм там. След 7-10 септември ще сме в района, мисля че ще е спокойно.

megislava, както вече те посътваха - разгледайте 1-2, покрай другите минете, полюбувайте се от някой хълм на гледките спиращи дъха Wink

# 182
  • София, под Карлсон
Пак питане - при равни други условия като места за нощувка и цена, кое бихте ми препоръчали на Лефкада - Сивота или Никиана?  Вече трябва да резервирам и понеже условията са почти идентични, ми е трудно да преценя. С дете сме, ще обикаляме, но все пак кое място е по- практично?

# 183
Никиана, че там съм била, има някакъв живот в това селце, на главното шосе е, имаш близък достъп до столицата! Сега си припомних, къде е Сивота, недей, според мен.

# 184
  • София
Пак питане - при равни други условия като места за нощувка и цена, кое бихте ми препоръчали на Лефкада - Сивота или Никиана?  Вече трябва да резервирам и понеже условията са почти идентични, ми е трудно да преценя. С дете сме, ще обикаляме, но все пак кое място е по- практично?

Сивота е доста изолирано и спокойно градче в прекрасен залив. Много го харесвам. Има много приятна крайбрежна улица със заведения и е посещавано от много яхти. Май и това им е основния поминък - яхтите и слизащите само за храна и баня.  Mr. Green За ежедневна отправна точка към различни места на острова не е подходящо. Никиана е много по-добре. Но пък Никиана е просто едно курортно градче, без особена атмосфера.

# 185
  • София
Абсолютно подкрепям мненията за Сивота,приятно е,но е доста изолирано,има основно яхти,които вечер купонясват здраво по крайбрежните барове Simple Smile Има едно малко плажче и това е.Ние понеже сме с кемпер,помня и доста сериозното спускане към Сивота,та по добре избери Никиана Simple Smile

# 186
  • Асеновград
Само да отбележа,че манастирите имат почивни дни и е добре да съобразите посещението с "работните" Simple Smile дни на избраните манастири.Най-леснодостъпен е Свети Стефан.

# 187
  • София
Момичета, много благодаря за мненията и съветите   bouquet
Преди малко се чух с роднина, която работи в туристическия сектор, питах я за Ивкони, отговорът й беше, че по-скоро би ме посъветвала пеша да си дойдем от Атина. Мохарет, явно недоволните са много  Simple Smile

Ще го мисля още, в крайна сметка Тилос е просто хрумка, не е задължително да стигнем до него. Ще видя първо как е Калимнос и ще го мисля.

И едно мрън: днес ходихме на Лемонакия, известен Самоски плаж, който наистина се оказа много красив и прочие, но се замотахме и изпуснахме и двата рейса навръщане. Наложи се да взема такси до Питагорио и ми взеха 30 евро. Като прибавим и 6-те евро за чадър/шезлонги, билетите на отиване и хапването в плажната таверна, излиза, че Лемонакия-та ми е струвала 60 евро - толкова, колкото платих за утрешния катамаран до Калимнос. Егати  Rolling Eyes

# 188
  • София
Какъв е този катамаран до Калимнос?

# 189
  • София
В 8:30 утре, вчера купих билети. Според дамата на гишето е катамаран..стига за три часа. Не е ли  Thinking

# 190
  • София
Не съм чувала за фериботи катамарани, може да е някакъв джет, а може и да има такива. Утре ще кажеш Simple Smile

# 191
  • София
Не съм чувала за фериботи катамарани, може да е някакъв джет, а може и да има такива. Утре ще кажеш Simple Smile

Oбикновено бързите фериботи са катамарани. Лошото при тях е, че не пускат да се излиза на палубите. Затворено е от всякъде. В Гърция не съм се качвала на такъв, но в Турция ми се е случвало. Предпочитам обикновените, на които може да те "духне" вятъра.  Wink

# 192
  • София
Не са катамарани, джетове са  Peace Возила съм се на такъв.

# 193
  • София
Благодаря на всички,които се отзоваха на въпросите ми.
Не знам каква е историята с Blеd и защо се получи тази размяна на постове,но благодаря и на нея за споделеното мнение.
За Kalives Resort съм разглеждала и сайта на хотела и booking и tripadvisor.Стаята,дори и фамилна е около 25-26 кв.м. и ми се струва леко тясна за 2 възрастни и две деца на 10 и 17 години.Ние не стоим по цял ден на плаж и мога да кажа,че не сме от тези,които ползват стаята само за преспиване.

Някой питаше за Метеора.Миналата година бяхме там по спомени около 23 август.Влязохме в някои от манастирите,в другите не успяхме понеже Метеора беше междинна спирка към друга дестинация и имахме един пълен ден там.Мсиля че беше ден неделя и имаше и групи с туристи.Имайте предвид,че работното време на манастирите е до 17 часа /по спомени/.
Но до този час е такава жега,че за тази дестинация съветвам да се избере по-прохладен период.

# 194
  • София
Ужас, дано да не е от свръхбързите, че на момата току виж й прилошало. Иначе и жената на гишето говореше за катамаран, и собственикът на хотела на Калимнос с който говорих по телефона също така му каза..та и аз, като папагал.
Досега сме плавали само на големите, бавни и достолепни кораби (не броя феритата до Евия и Андипарос, те също не се движат особено бързо), дано сега да не съм ни нахакала на някое бързо и силно лашкащо чудо  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт