На море в Гърция 2015 - VI

• 73 252
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • София
bibi ние миналата  и по миналата година сме отсядали при тях в къщата на морето. Още преди 2 години си личеше,че възрастните са се изпокарали,но ми правеше впечатление,че другия брат се грижи за неговата половина на плажа всяка вечер. Нас бащата само ни преследваше да си препаркираме колата. Иначе и при нас правеха забележки на всички,които вдигат шум след 22,30 и от 2 до 4 следобяд.

# 271
  • София
Таис,може ли някоя снимчица Praynig

K@li, откакто сме тръгнали качвам снимки във фейса, правени с телефона ми. Там ми е и Пароския албум, пак от телефон. Ако искаш ме добави като приятел и разгледай, от форума имам десетина приятели вече  Simple Smile
Иначе като се върнем, живот и здраве, ще кача снимките от фотоапарата във фликър, както направих с фотосите от Евия и Наксос (и не само).

Изостанах и с разказите, и със снимките това лято, за което се извинявам, но пък доста места и впечатления се натрупаха..а предстоят и още  Crazy

# 272
  • SOFIA
Здравейте пътешественички!
Имам едно питане - понеже не познавам северната част на Гърция,ако някой иска да ми даде съвет.На почивка сме близо до Банско и имаме желание да отскочихме до Гръцкото море.Не сме ходили на море вече четири години и ми се иска да заведа малката поне за ден,два. Та въпросът ми е : има ли някъде "наблизо" хубави плажове с онзи прекрасен пясък като на някои снимки. Под "Наблизо" имам предвид на около 3 часа път от Банско.
  bouquet

# 273
  • София
Има - плажа Амолофи - Неа Перамос. От Банско 2,30 - 3 часа. Само избягвайте почивните дни, става лудници.
В предните две селца- Палио и Неа Ираклица също има хубави плажчета.

# 274
  • SOFIA
Има - плажа Амолофи - Неа Перамос. От Банско 2,30 - 3 часа. Само избягвайте почивните дни, става лудници.
В предните две селца- Палио и Неа Ираклица също има хубави плажчета.

🌺💐 сега ще ги разгледам в нета . Благодаря!

# 275
Здравейте! Някой да каже хубави места за хапване в Серес?
Исщаме като се прибираме да хапнем гръцка кухня преди границата.
През Мяказа има големи опашки-миналата седмица чакахме два часа да минем. Сега ще се приберем през Кулата.

# 276
Понеже ние също много обичаме гръцката кухня, сме търсили места за хапване в Серес. За съжаление обаче в неделя работят много малко заведения. А тези, които работят предлагат основно гироси и сувлаки.

# 277
Благодаря, Мишелин!
Ако навия компанията ще останем да обядваме, къдего сме сега-Олимпиаки Акти. Намерихме си хубава таверна срещу пристанището на Паралия Катерини-Бабис и Бабис, препоръчвам  за тези, които почиват в района.

# 278
Здравейте пътешественички!
Имам едно питане - понеже не познавам северната част на Гърция,ако някой иска да ми даде съвет.На почивка сме близо до Банско и имаме желание да отскочихме до Гръцкото море.Не сме ходили на море вече четири години и ми се иска да заведа малката поне за ден,два. Та въпросът ми е : има ли някъде "наблизо" хубави плажове с онзи прекрасен пясък като на някои снимки. Под "Наблизо" имам предвид на около 3 часа път от Банско.
  bouquet
На Кавала плажът съшо е хубав- в частта след като се мине централната част на града и вървите на изток по крайбрежния път.

Въпрос към някой, който е бил на Тасос- има ли проблем с бензин в бензиностанциите? newsm78

# 279
  • София
Запис от плажа Масури, цял ден не сме мръднали от тук  Simple Smile Вчера следобед бяхме на нашия си селски плаж в Миртиес, но днес реших да разнообразим.

На Калимнос влагата е осезаемо по-голяма отколкото на Самос..или всъщност от всяко друго място в Гърция, на което сме били. Нямам идея дали е типично за острова, или за Додеканезите като цяло. Или е нещо временно. Сутрин и вечер се усеща най-силно, през деня не толкова..на нас не ни пречи, единственият ми проблем е, че през нощта банските не изсъхват. Но това да му е кусурът на Калимнос, прекрасен е иначе, засега.

# 280
  • София
Въпрос към някой, който е бил на Тасос- има ли проблем с бензин в бензиностанциите? newsm78

Никакъв проблем. Бяхме за уикенд края на юли и заредихме без никакъв проблем.

# 281
  • София
Здравейте! Някой да каже хубави места за хапване в Серес?
Исщаме като се прибираме да хапнем гръцка кухня преди границата.
През Мяказа има големи опашки-миналата седмица чакахме два часа да минем. Сега ще се приберем през Кулата.

Миналата седмица пътувахме към Гърция през Маказа и тогава действително чакахме,около 30 минути.
Тази седмица се прибрахме през Маказа около 15 часа имаше 3 коли преди нас.В обратната посока към Гърция имаше доста голяма опашка.
Със заведения в Серес не мога да ти помогна.

# 282
Днес е много ветровито в района на Йерисос, Комица и има доста вълни.
Опитах за първи път финикия- уникален гръцки срадкиш. В издирване на локумадес ни предложиха това. Още по-вкусно е.
Утре потегляме да България.

# 283
Можете ли да ме ориентирате, при наемане на студио колко горе-долу би ни излязло за 5 дни хранене + дребни разходи (фрапета и плаж) да речем в Паралия Катерини или пък някъде по Халкидики или Северна Гърция (Вурвуру, Неа Ираклица).
Не пием алкохол, така че бирата не влиза като разход. Има ли според вас смисъл да си носим продукти от България (в хладилна чанта, която обаче още не сме купили)?
Чудя се дали 200-300 Евро ще ни стигнат на двамата за 5-6 дни. Тук не включвам пюретата за малкия - тях ще си ги носим.

# 284
  • София
galeto_p
Да, ще ви стигнат...без алкохол, по тези места.
Няма смисъл да носите, освен ако не държите на нещо.
Ето ти малко цени да се ориентираш...
ЦЕНИ

Общи условия

Активация на акаунт