На море в Гърция 2015 - VI

• 73 244
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Можете ли да ме ориентирате, при наемане на студио колко горе-долу би ни излязло за 5 дни хранене + дребни разходи (фрапета и плаж) да речем в Паралия Катерини или пък някъде по Халкидики или Северна Гърция (Вурвуру, Неа Ираклица).
Чудя се дали 200-300 Евро ще ни стигнат на двамата за 5-6 дни.
Таверна - средно около 30 евро за двама. С този бюджет можете да си го позволите 3-4 пъти в рамките на почивката и през останалото време да пазарувате от супермаркета продукти за приготвяне в студиото. Цените на храната в магазина са близки до тези в България като сбор - някои неща са по-скъпи, други по-евтини.
Фрапетата са 2-4 евро.

# 286
  • София
galeto_p, мен ако питаш по скоро 300, пък нека останат. Wink Хубавите риби са скъпи - фагри, бакалярос, независимо дали са от кръчма или не.  Ние оттук си носим изворна вода, че тяхната ни е безвкусна, бяло вино и коктейли тип Самърсби за плажа. Всичко друго оттам и  по възможност  купуваме плодове, зеленчуци, хляб и меса от сергия /малко магазанче, а не от супер - по-вкусни са.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 14:03 от bibi

# 287
Ами ние месо и риба не ядем, така че може и по-евтино да ни излезе тогава, но пък няма как да се възползваме от евтините гироси. Видях цените, които сте дали - горе-долу се ориентрах. Само не знам къде да отидем... Ходи ми се на Вурвуру сякаш, не знам там как е с магазините/сергиите/цени по заведения. Общо взето за същите пари ще ни е Ол инклузива, но ще е пак същата храна и стаите са доста по-малки от тези в студията. Някой може ли да каже, примерно ако е ходил Септември на конкретно място колко общо Ви е излязла почивката на двама с малко бебе и бихте ли отишли така без изхранване? Може би е по-добре някъде, където има пазар, сергии и евентуално и големи супермаркети с топла витрина. От много чудене накрая няма да отидем никъде. Просто AI хотелите на цена 70-80 евро на вечер за стая няма как да са с кой-знае какви стаи, а студиа за по 30 евро на вече има доста по-големи.

# 288
  • София
galeto_p според мен 300 евро могат да стигнат за двама души,но трябва да си правите сметката.
Един обяд или вечеря може да струва и 10 евро,може и 30-40.Зависи какво и къде ще консумирате.
Порциите им не бяха малки и често дъщеря ми не успяваше да изяде това,което е поръчала.
Ето цени,за които се сещам на първо четене:
Сувлаки-7 евро,Гирос порция-7 евро,Гирос сандвич 2.50-3 евро,Дзадзики-3 евро,Гръцка салата-6 евро.
В таверните със сядането ти носят студена вода и панерче с хляб /при нас беше така/,които автоматично добавят няколко евро към сметката.
Аз не съм готвила и съответно почти не съм пазарувала там.При нас вчеерно минаваха коли с плодове и предлагаха пъпеши,праскови и т.н.Но ние бяхме и в малко селце,в което имаше 2-3 минимаркета.

# 289
Ходи ми се на Вурвуру сякаш, не знам там как е с магазините/сергиите/цени по заведения. Общо взето за Някой може ли да каже, примерно ако е ходил Септември на конкретно място колко общо Ви е излязла почивката на двама с малко бебе и бихте ли отишли така без изхранване?
Винаги ходим без изхранване, 2-3 от тях - с бебе под 1 г. Simple Smile
Във Вурвуру магазините са малки, но са ОК заредени. Големи супермаркети най-близо в Никити, на не повече от 15 км (по-малко от Дружба-центъра). Цените са приблизително еднакви навсякъде. В ресторантите - също (има разлики в различните части на Гърция, но тук където те интересува - няма.)

За цените мисля, че получи достатъчни ориентири. На ол инклузив за тази цена ще получиш доста по-некачествена услуга и храна.

"Месо и риба не ядем" - какво ядете всъщност? Вегетарианска храна, плодове, зеленчуци, тестени? В Гърция ветерианците, особено ако не ядат риба и морски дарове, може и гладни да си останат Simple Smile

# 290
  • Варна
Просто AI хотелите на цена 70-80 евро на вечер за стая няма как да са с кой-знае какви стаи, а студиа за по 30 евро на вече има доста по-големи.

При нормално предполагем разход 70-80 евро на вечер за стая и като се сложат транспорта и гъделите и си се получава 600 евро за гяволъка.

# 291
В северна Гърция останаха ли студия с цени до 30 евро?

# 292
И аз се нареждам с питане за препоръки за студио в керамоти,или друго толкова близко курортче с хубав плаж,ще е само за 2-3 дена към края на август
За първи път ще ходим в гърция

# 293
  • София (Възраждане)
Язека съм вегетарианец в Гърция: тиквички, патладжани, бамя, гемиста - сармички и чушки, кефалотири саганаки, разни картофи...виж, щото мусаката им е с патладжан и с много тънък слой кайма, се прежалвам да спусна по една. Вярно е, че като помолиш да ти препоръчат нещо без месо, ти препоръчват риба, но-колкото и да се надявам да заслабна на почивка, гладна не оставам  Embarassed

# 294
  • София
Galeto_p на Вурвуру в началото на септември е пълно и хубаво, просторно студио е е минимум 40 евро, да не кажа 50. Ние наемаме къща за 100, но пак е за 2 семейства. При студио без изхранване много няма значение дали сте 2ма с бебе или четирима. Магазинчета, суперчета и сергии има и на пешеходно разстояние и на 5 мин. с кола (зависи къде сте отседнали, че селото е дълго от двете страни на един път). Супери - Лидл и Масутис в Никити.

# 295
Момичета,

Можете ли да ми препоръчате хубав плаж в района след Волос,  Кала Нера, Афисос - ходили сме до Волос, за да се качим на ферибота, но сега търся нещо за почивка.

Също бих била благодарна, ако някой препоръча и настаняване в този район.  bouquet

# 296
Зависи от дефиницията ти за "хубави"- водата от тази страна е много хубава, кристална, топла, гладка като езеро, но плажовете са с малки и са с камъчета. Пясъчни плажове има от източната и южната страна, както и по-драматични със скали. Но пък на изток често духа и има силни вълнения.

По принцип на полуострова са малко местата, които са подходящи за мързелива почивка, чарът му е в обикалянето и смените на ландшафт, природа и архитектура в рамките на минути (най-готини за разглеждане и храна са планинските села).
Както и на други места в Гърция, най-хубавите плажове са извън населените места или пък се падат в миниатюрни селца.

# 297
Зависи от дефиницията ти за "хубави"- водата от тази страна е много хубава, кристална, топла, гладка като езеро, но плажовете са с малки и са с камъчета. Пясъчни плажове има от източната и южната страна, както и по-драматични със скали. Но пък на изток често духа и има силни вълнения.

По принцип на полуострова са малко местата, които са подходящи за мързелива почивка, чарът му е в обикалянето и смените на ландшафт, природа и архитектура в рамките на минути (най-готини за разглеждане и храна са планинските села).
Както и на други места в Гърция, най-хубавите плажове са извън населените места или пък се падат в миниатюрни селца.

Параход, благодаря ти.
Плажове извън населените места или в малки селца напълно ме устройват. Само много тесните плажове ме карат да се чувствам някак притисната. Търся място за почивка, което е по-спокойно и много харесвам планинските селца.

# 298
  • София
Благодаря, Мишелин!
Ако навия компанията ще останем да обядваме, къдего сме сега-Олимпиаки Акти. Намерихме си хубава таверна срещу пристанището на Паралия Катерини-Бабис и Бабис, препоръчвам  за тези, които почиват в района.

Как е плажът и по-точно морето на Олимпиаки Акти. Получих информация, че близо до брега е много дълбоко, не се стига дъното. Вярно ли е? Други плитки плажове в околността може ли да препоръчате? Септември и ние там.

# 299
Въпрос към някой, който е бил на Тасос- има ли проблем с бензин в бензиностанциите? newsm78

Никакъв проблем. Бяхме за уикенд края на юли и заредихме без никакъв проблем.
Благодаря за бързия отговор!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт