Боледуване на децата ни - тема 27

• 44 188
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Днес нали ни беше поредния опит да започнем ясла. С плач се закарахме и вкарахме в яслата, но после като с дистанционно спря да реве, като си видя приятелите.
Забелязах, че варицелата, която започна в началото на юли, още продължава - удължена е карантината сега до 05.09. Явно постоянно изкача по някой нов случай.
Лекарката-хомеопатка, при която ходихме (вече се отписахме от нея), ми каза, 6 месеца да му давам шуслерови соли 3, 11 и 12, по три таблетки от всяка на ден. Все още съм в дилема дали да последвам съвета й...

# 376
  • shumen
Мейбълин,аз лично давам ШС само при нужда.
О,при нас рева е от ставането до влизането в яслата,а после млъквал.Сега обаче нали ще е на ново място и с нови деца,учители и 15 дена няма да е ходил и ми се струва,че ще свикне по трудно.

# 377
Maybelline, представям си как си изкарвала акъла на вашите  с боледуванията (както нашите деца сега изкарват нашия). предполагам, че при белодробните заболявания влажният въздух е проблем. нашите боледувания са ушета и трета сливица, явно морето (солта, йодните пари) се отразява добре.
а хомеопатката шуслеровите соли като превенция срещу варицелата ли ги предписа?

# 378
И мен ми стана интересно за ШС .

# 379
Maybelline a каква е идеята да даваш _ШС толкова дълго време?

# 380
Привет, моето тръгна вече на ясла, има доста кашлящи деца, да видим... Преди известно време бях ви питала тук за имуностимулатори и ме посъветвахте за черния бъз. Знам, че по-добре да е натурално направения, но все пак кое бихте препоръчали повече от тези 2, които са в аптечната мрежа: Самбукус или Имуномикс? Мерси!

# 381
Поли, за мен двете са взаимнозаменяеми, просто производителите са различни. аз съм давала имуномикс, имаше даже и промоция някаква - ако купиш 2, ти дават 3, или нещо подобно (по листовка пише да се приема 3 месеца). моя приятелка пък дава самбукус.
и двете не видяхме "чудодейния ефект" на черния бъз  Simple Smile
дано не боледувате много!  Peace

# 382
  • в огледалото на живота
Привет, моето тръгна вече на ясла, има доста кашлящи деца, да видим... Преди известно време бях ви питала тук за имуностимулатори и ме посъветвахте за черния бъз. Знам, че по-добре да е натурално направения, но все пак кое бихте препоръчали повече от тези 2, които са в аптечната мрежа: Самбукус или Имуномикс? Мерси!
В Самбукуса има бъз,в Имуномикс е добавена и ехинацея към бъза.
И двете са хранителни добавки подпомагащи имуната с-ма.
Ако детето ти е в по-малките възрастови граници по-добрия вариант е първия поради риск от алергия спрямо ехинацеята  Peace
Аз лично съм давала от тази преди време,без съдържание на алкохол:

# 383
Мерси за съветите! Аз съм му давала преди 2 месеца за около 10 дена само Ехинацея и нямаше алергична реакция.Аз по-скоро съм за Имуномикса май.

# 384
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно ШС аз ги давам,като превенция срещу гадните сополи.По-предната година не бях особенно редовно,но мога да кажа ,че почти нямахме.Усърдно започнах да ги давам преди година и смея да твърдя,че и тази изминала година изкарахме добре.Незнам дали се дължи на тях или нещо друго.Аз давам 3,4 и 8 като това е комбинацията за белите сополи.Поръчвам ти от Германия,че тук от аптеките излизат доста солено.

# 385
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте,
да се оплача,че сме с Т от два дена, беше ниска, сваляше я. Нощес висока и тн.т. повръщане, разстройство.
Най, ама най-лошото е, че и този вирус го обърна на ларингит, от най-страшния....Като се изкашля или повърне, опита се да зареве направо ми стърже душичката..А, като се напъне излиза само хриптене ooooh! Tired Ейй, това ни е слабо място и не текнат ли сополите от първия ден винаги става ларингит. Гърлото до кръв червено, намазахме със сода малко на обед и веднага спадна Т. Иначе пръскам Тантум Веерде и Тонзилотрен давам, но временно прекратих, че на празен стомах всички лекарства го дразнят. И повръща отново и отново...
Вчера само му падна гласа, е, казвам ви честно не очаквах до вечерта да е ларингит. Вярно, знам си че става от нищото и бързо, но не ми се искаше отново. Започнах си Пулмикорта вчера вечерта и се моля да подейства днес вече, че да спре това безумие ларингитен спазъм Tired

# 386
Оф,Хъш,наистина ви е слабо място...Важното е,че знаеш как да реагираш.Дано бързо се оправя детето.Сигурно от гърлото вдига Т.Лепнал е някакъв вирус...той ходи ли на градина сега?

# 387
Не, не ходи все още. Мерси, Яни Hug
Тъкмо се хвалех на ляво и дясно как не е боледувал от пролетта..... Rolling Eyes И как нищо не давам цяло лято и ето сега с вирус. Грип ли е, не знам какво чудо е.
Ама при него веднага да се усложни картинката с ларингит Tired Няма пропуск. Седя и се моля думите на всички УНГ да са истина, че ларингита се израства на 7 годишна възраст Praynig Последния, при когото ходихме Камел също ме успокои, като каза да потърпя още една година Praynig

# 388
Дано го израсте съвсем скоро  Praynig

Нали някой беше писал,че имало грип с разстройство,Т и кашлица,та може и грип да е.

И моето от май месец не беше се сополивило,но преди няколко дни се пооправи от запушен нос.Но аз си знам,че е от промяната на времето.До 15-ти ще му треперя,че тогава ще тръгва на ДГ.
Има обаче симптоми на алергичен ринит,които продължават цяло лято винаги като стане от сън(сутрин и следобед) по около час-търкане на нос,подсмърчане,кихане(не винаги),търкане на очи и като излезем се пооправя до следващо ставане от сън   Thinking

# 389
Да, има такива, Яни. Не се притеснявай и моя има алергичен ринит, мисля и това се израства Rolling Eyes
За това сме с Ериус вече 3 години по схема. И, мога да кажа, че ефект виждам при него. Цяло лято почива, както и зимните месеци Peace Сега ще го започна отново, но може да го давам само 1 месец. После при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт