Боледуване на децата ни - тема 27

• 44 137
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Честно казано за АБ и слънце за пръв път чувам.

# 511
Това за АБ и слънце го казах аз.Всички педиатри тук препоръчват да не излагаш детето на пряко слънце по време на прием на АБ. Peace

# 512
Това за АБ и слънце го казах аз.Всички педиатри тук препоръчват да не излагаш детето на пряко слънце по време на прием на АБ. Peace
Това за алергии ли ?

# 513
Кожата ставала силно чувствителна и се появявали обриви.При Суметролим пък освен слънцето,са забранени всякакви кисели храни и плодове,поради същата причина.Гледам да го спазвам.

# 514
  • в огледалото на живота

Едитвам се: бихте ли казали от кой черен бъз се приготвя имуностимулиращия сироп , имало няколко вида и се обърках вече
Ето този:

Рецептата на Петър Димков:

Берат се добре узрели плодове, оронват се с вилица и се измиват внимателно.
После се редят в стъклен буркан ред бъз, ред захар (може и мед вместо захар). Най-отгоре се слага по-дебел слой захар.
Слага се двойна марля не гърлото на буркана и се оставя на светло, но не на слънце. След 3-4 дена захарта попива и сместа внимателно се разбърква с дървена лъжица. После всеки ден се разбърква, за да се разтопи захарта.След 3 седмици се прецежда внимателно през двойна марля да не попаднат семки от плода в сиропа и да се вкисне. От прецедените плодчета може да се направи вино в съотношение 1 кг плод/3 литра вода.
Готовият сироп се държи на тъмно и хладно (може и в хладилник).

Другото е свирчовичина/бял бъз/

Полва се само цвета и се приготвя страхотен чай,сироп или цитронада  Heart Eyes

# 515
  • shumen
Лисе,аз това за АБ и слънцето го научих от Уми.

# 516
Уми ,благодаря   bouquet

# 517
  • Варна
Dev благодаря

# 518
Аз започнах да давам сутрин сок от портокал ,грейпфрут и лимон + лъжица мед с тахан.

# 519
Лисе, а тахана ти ли си го приготвяш с мед или го взимаш готов? моля да споделиш пропорцията, ако го правиш у дома.
аз целогодишно давам фреш сутрин, от портокал или портокал и грейпфрут. със сезонни плодове приготвям следобедния фреш, сега любим ѝ е бяло грозде и ябълка. но нещо напоследък отказва плодовете, чудя се дали да не започна със смутита  newsm78

# 520
Силве и смутитата са добра идея ,иначе меда го взимам от кръстника на Габи заедно с тахана , че са домашни.Смесвам ги и давам по 1 лъжичка сутрин.Малко не му се радва ама няма как.

# 521
  • Варна
Тоя тахан за какво се дава? И може ли от магазина, сусамов ли е, какво представлява?
Моят продължава да си кашля след събуждане и нощем чат-пат Whistling Няма сопол, няма запушен нос... егати, дойде септември и се почна с накашлянето, ще го намразя окончателно този месец.
Аз пък си прищипах нерв на кръста миналата седмица и още ми е зле, боли ме и ми изтръпва левия крак. Довечера съм на невролог. Абе нищо кой знае какво, ама как ми писнааааа...

# 522
Ох,Месечинка да минава на детенце и на теб  Hug
Сусамов е нашият  Peace
Предполагам и от магазина може.
Моят се води от Златоград.
Аз си го давам така с мед ,не знам защо ,просто и преди съм давала и реших да го включа.
Иначе една статия :

http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/5355

# 523
Месечинке, детенцето имаше ли увеличена трета сливица? при нас такава кашлица се появява от секрет от третата сливица (при възпаление) или задържана слюнка зад третата сливица, която започва да се оттича нощем или сутрин след сън, когато стане.

# 524
  • в огледалото на живота
Тоя тахан за какво се дава? И може ли от магазина, сусамов ли е, какво представлява?
Аз давам сусамов пълнозърнест тахан на ''Балчо''.
Скрит текст:
Намира се във всяка хранителна верига магазини.
Подходящ е за приемане от деца и подрастващи предимно за укрепване на организма.Избирам винаги небелен/суров/поради съдържание на повече  полезни фибри/
Смесвам 50/50 мед и тахан и мажа на филийка хляб.Определено е вкусно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт