Боледуване на децата ни - тема 27

• 42 534
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Силви,  Hug.

# 571
Ох, Силве, що така бе... Hug Hug Hug Поплачи си, да олекне поне мъничко..

Скрит текст:
  Да се опитам да те поуспокоя криво-ляво-но може пък за добро да е, така да е трябвало, нали природата сама  селектирала там...оф, не мога даже да го напиша..На мен за детето ми бяха казали, че е кухо яйце в началото на бремеността, та що рев изревах....прегръщам те 

# 572
# 573
благодаря ви, момичета, имах нужда да си го кажа на някого  Hug до вчера си мислех как ще пренаредим къщата, къде ще се сместим, едно око даже хвърлих в сайт за колички за близнаци, а днес все едно нищо не е било. утеха ми е, че се случи сега, а не в напреднала бременност, и че дъщеря ми и мм са добре, пък другото, не било писано...

# 574
# 575
  • София
Силве, много съжалявам. Hug

# 576
  • Варна
Силве,
много съжалявам, мила. Гуш от мен.

# 577
  • shumen
Силве,силно гуш.Много съжалявам.
Уми,да се оправя скоро детенце.
Лейди Ира,дано и Вие разберете от какво е при Вас този проблем.

# 578
  • Пловдив
Силве, голямо гуш

# 579
  • в огледалото на живота
Силве, Hug Hug Hug
Скрит текст:
Знам как се чувстваш  Confused....изживях аболютно същото само дето бях в по-големи г.с-12...Видях  човеченцето на ехографа... Cry
И моите бяха 2/разнояйчни/.....от тази бременност ми остана единия божи дар....дъщеря ми...  Praynig
И на това благодаря...
Поплачи си,изживей мъката....и това ще мине  Hug

# 580
  • София
Ох, Силви, много  Hug и от мен.

# 581
  • Варна
Силви  Sad Sad Hug Hug Сигурна съм, че е било за добро и има по-висш замисъл на майката Природа.

Днес като вземах малкия от яслата и се случи така, че влязох с един татко. Едновременно излязоха малките и гледам, неговото момченце с чорапи, долница на анцуг (стори ми се, че беше ватиран) и блузка с дълъг ръкав. Като знам, колко е топло в яслата по принцип, а и днес беше слънчево и поне 25 градуса навън, просто ми стана странно, защо са го навлекли така. Като излезе госпожата да ги предава, вика на таткото - "Топло е още времето за такива дълги дрехи, не е необходимо още, а и да ви кажа, сополите му няма да спрат заради това, че го обличате по-плътно. Той като кихне и се източват до земята сополите.". Бащата нищичко не коментира, дори не гъкна. Тя пожела приятна вечер и си влезе, а ние тръгнахме...Не ми стана приятно от чутото, но си казах, че най-вероятно е имало много и такива случаи, които са ни подминали, не сме се заразили и аз нищо не съм разбрала за това, което се случва в яслата...

# 582
  • shumen
Мейбълин,ами то навсякъде има такива хора.Аз лично имам приятелка,чиято детето от сега е навънка с дълго долнище,дълъг ръкав блузка и суитчер.Вчера му беше облякла и яке,вместо суитчера.Питала съм я защо го навлича,а отговора е именно,че много боледува и затова.Не знам,но според мен е по лошо да са навлечени така децата,защото се изпотяват и изстиват повече.

# 583
  • Варна
Ами и аз съм на твоето мнение в случая, но всеки си взема решение за детето. Днес беше топличко, с леко хладен вятър на сянка, но генерално, при положение, че аз съм със сандали и къс ръкав (макар и с дълъг клин), няма как да го облека по-дебело, не ми се дава някак...Беше си с къси гащи, тениска и сандали. Вчера тук беше по-студеничко, облачно, неизменният вятър и беше с тънък, памучен анцуг, тениска и анорак + сандали с чорапки (най-омразната ми комбинация, но чак днес пристигнаха маратонките  Laughing). На мен по тениска ми настръхваше кожата, а на площадката бяха с шушлякови якета с гъши пух и качулки...Преди се опитвах да преценя обстановката по това, как са облечени средно другите деца навън, но вече гледам само себе си и личните нужди на детето. А моето дете ненавижда горещината, дори и топлината. То вирее и е най- в кондиция на хладно/студено. Вода от порядъка на 37 градуса (онази дето се проверява на вътрешното на китката, и като не ти пари значи става за новородено), на него му е "гореща" и съответно пускам студената, докато не стане баш хладка и така вече казва, че му е "добре"...Не знам, какъв модел е, може и заради това да ми е настивал миналата зима, ако е бил по-леко облечен, но...С течащ нос никога не съм го водила. Водила съм го на 4-тия ден, когато носът му е пресъхнал и да речем има заден секрет някакъв в гърлото (от който не киха). Водила съм го и с остатъчна кашлица от секрети, след изследвания, които показват, че болест няма. За мен, да пълни шепите при всяко изкихване, не е приемливо състояние за ясла...
Днес една колежка ми каза, че в тяхната градина не ги карали да подписват онази декларация за изключването при три завеждания със сополи/кашлица...А аз тъкмо реших, че е повсеместна практика...Но, всяка сутрин чакали децата на опашка пред вратата да им видят гърлото и понякога корема. Дори и в яслата, където беше това конкретно дете и там ги гледали сутрин на вратата за гърло и сополи. А в нашата - никога. Че не се и притесняват да говорят за това. А сме в един град, как може да няма обща система, недоумявам...
Сега цяла вечер му треперих на моя, явно вече от самовнушение, дали преглъща по-интензивно, дали гъгне...Втълпявам си, колкото да си разбия нервите пак...Стискам си палци да се размине, а това дете го изписват за градина скоро...

# 584
  • shumen
Мейбълин,и при нас времето вчера си беше студено,но от сега не бих облякла на детето си есенно яке.
Това с подписването и при нас го няма.

Общи условия

Активация на акаунт