Боледуване на децата ни - тема 27

• 42 530
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Относно обличането: Любимите ми дрехи, които топлят, но не спарват са потник под тениската наесен и анцугов елек върху тънка блузка през зимата. Моето дете в момента през деня в яслата е с тънко долнище с дълъг крачол, чорапи и гуменки, потник, тениска, сутрин има и тънка жилетка. В нашата ясла от 9 часа са на двора. Краката му като са с чорапи си е друго. Според мен ясленчетата не може вече да ходят с боси крака сутрин. Сопола е сигурен.

# 586
И в на дъщеря ми групата е много топло и даже зимата спят с тънки пижамки с дълъг ръкав.
Обзаведохме се вече.
Иначе и аз за другата седмица като я пусна смятам да комбинирам тениска с клинче и нещо връхно,че макар и да захладня не е за много дебели дрехи.

# 587
  • София
За обличането ми казаха дълго клинче, тънко потниче и блузка с дълъг ръкав. В гардероба да има блузка с къс ръкав и тънка жилетка за всеки случай.
Вчера беше с пижама с къси панталони и ръкави и са я завили с одеяло. Днес я изпратих с дълго долнище на пижамата.
Между другото ми казаха, че някакво момченце е спало до отворената врата на спалното помещение и никога не е отсъствало по болест #Crazy Много здравичко било Simple Smile Аз им казах, че не съм толкова смела и да я сложат на по-закътано легло  hahaha

# 588
В на малката групата спалните помещения са отделно - има и прозорци ,но доколкото знам там не ги отварят.
В общата част ги отварят,когато е много топло,даже миналата година правихме ремонт да се отварят с механизъм прозорците и да не могат малчовците да ги стигат,нов килим и прахосмукачка взехме.

# 589
  • shumen
Прашинка,моя отдавна е с чорапи,а не на бос крак.Иначе и аз мисля да го пусна в Понеделник с тънко дълго панталонче,блузка с къс ръкав и някаква горничка и да си я свали,ако му стане топло.За пижамката-на мен ми казаха да занеса до края на Септември с къс ръкав,че вътре е много топло и спалните им помещения са на едно с тези за игра.За пантофи съм му взела на Беко отворения вариант и се надявам,че няма да му е студено с тях.

# 590
Ние сме в отбора на болните вече...От понеделник със запушен нос,а тая сутрин с 37.5,преди малко 39  Sick За капак педито няма свободни часове за днес и ни записа за утре чак в 11  ooooh! Дали е вирус?Може би от гърлото вдига тая Т,но не му разбирам хич червено ли е или не  Sad На всичко отгоре до 22 септември трябва да го заведа,че да не стане за секрети и как ще процедирам не знам  Rolling Eyes
Започва се с болестите,а още не сме тръгнали на градина  #Cussing out

# 591
Докато успеете на отидете на лекар, аз бих започнала промивки на носа и гранофурин (да не се възпали гърлото от секретите или да успокои лигавицата, ако вече е възпалено, и да не пуска към дробовете). Витамин C или други повдигащи имунитета средства.

# 592
Иначе и аз мисля да го пусна в Понеделник с тънко дълго панталонче,блузка с къс ръкав и някаква горничка и да си я свали,ако му стане топло.
А защо не пробвате с потник под тениската. Следващата седмица няма да е като тази, а по-топла. Може с тениска да му е студено, а с горнище топло. Потничето приляга по телцето, хем топли, хем е проветриво понеже няма ръкави, хем попива потта и я държи далеч от кожата (потта охлажда телцето, без да е необходимо, понеже е вследствие само на краткотрайно загряване след бягане например. Детето спира, не му е топло, но потта продължава да охлажда тялото и на детето му става студено).

# 593
  • Северозапада
Някой знае ли Коларгола в какъв процент се изписва обичайно на деца? Благодаря.

# 594
  • shumen
Прашинка,той потник под тениската си има и сега и не мисля да го свалям.
Яни,да се оправя скоро детенце.

# 595
Между другото ми казаха, че някакво момченце е спало до отворената врата на спалното помещение и никога не е отсъствало по болест #Crazy
Моите зимата са спали в бебешка количка на балкона при минус 10 градуса.

Децата не настиват, защото им е студено (друг въпрос е, че на тях хич не им е толкова студено, колкото на възрастните), а защото имат контакт с вируси и бактерии. Отделно, че поемат в организма си отрови, които им дават родителите и имунната им система е заета да се бори с тях.

# 596
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Учудвам се при тези температури,че ги обличате с потник.Гръбчето им не се ли изпотява?

# 597
  • в огледалото на живота
Някой знае ли Коларгола в какъв процент се изписва обичайно на деца? Благодаря.
Възможно най-слаб процент,принципно изписват за деца 0,02% колоидно сребро.
Внимавайте,защото силно изсушава  носната лигавица  Peace
След 7 ден приготвените капки са негодни и с хвърлят.

# 598
  • Северозапада
Е, то зависи в кой край на България си, все пак тук пишем от всякъде. Не е без значение и усещането на детето и неговата активност. В София днес беше студен, мрачен, дъждовен ден. Температурите едва прехвърлиха 20 градуса след обяд. Ами да, детето беше с потник, тениска и жилетка и не се беше изпотила, а даже ръцете и бяха станали студени, когато се прибирахме към 19 ч.
Донякъде съм съгласна с Jesus..., че децата боледуват от вируси и бактерии, но преохладеното тяло е по-податливо на зарази.
Благодаря ~Dev~! Аз, ако взема, ще е за 2-3 дни и то по малко, защото много изсушават лигавиците на моята девойка и се разраняват.

# 599
  • shumen
Ивелина,моя тази седмица е с потник,но тука е не повече от 20-22 градуса тези дни.На него явно така му е добре,защото не е потен като се приберем.В Понеделник ще го заведа с потник,блузка с къс ръкав и горничка,която или аз ще сваля като стигнем,или ще помоля госпожите да му я свалят,ако стане топло.За него това ще е нова ДГ,че ще е първа група и не знам колко топло ще е вътре първия ден,т.е в Понеделник.Ако преценя,че е топло и си го взимам изпотен ще го обличам по-леко разбира се.
В нас още е с потник и тънка блузка с дълъг ръкав тези дни и тънко панталонче.Баба му обаче все мърмори,че било хладно и да му слагам елек,но на мен ми се вижда,че и без е добре.
За разболяването и аз съм съгласна с Хесус,че се разболяват от бацили.

Общи условия

Активация на акаунт