На една година, а пие два пъти мляко нощем! Помагайте моля

• 11 550
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
През деня спрях да давам мляко (освен в кашата следобяд, защото купувам безмлечна), което явно е голяма грешка. Последната седмица започна да ми отказва обедното хранене. Когато не иска кухнята пробвам с пюре, но резултата е по 2-3 лъжички от двете. След всичките мъки през изминалата седмица не успях да постигна почти нищо освен една нощ, в която след млякото в 21:30 спа спокойно до 03:00, пи пак мляко и отново беше спокоен до сутринта. Днес пък отказа закуската и обяда, и яде каша с пъпеш чак в 16:00, а в 20:00 за първи път изяде 220 грама купено пюре, че бяхме навън, видя и бананите, които бях взела и изяде един цял банан. В 21:20 му дадох и 180 мл мляко, изпи и 100-тина мл вода и сега спи. Цял ден гладуване, а вечерта лакомия... Сигурна съм, че по навик отново ще се събуди в 23:00 да иска мляко, но как да му дам, редно ли е? Не е нормално да става така според мен

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 22:14 от ivi4ka.pifi4ka

# 31
 Иви4ка, за млякото не мога да те посъветвам за жалост, но му давай колкото си иска. Защо? Защото бебо расте бързо и калция му е най- важен за това. Не знам дали яде сирене кашкавал и др. но млякото си е мляко. Преди 20ина години се е давало домашно кисело мляко ако няма кърма, защото то е преработено и се усвоява по- добре. Аз бих давала ако се наложи, но ти си знаеш.

Защо се буди ли? Сега се сетих като погледнах, че през 3-5 часа се будел. Еми защото му се пишка и това го събужда, не може да издържи до сутринта Simple Smile. Ще трябва да го чакаш още малко да порасне и няма да се буди толкова. Най-важно е да ви е живо и здраво!

# 32
  • Пловдив
Споделете мнения и за марката АМ, която давате

Давах НАН,от скоро е на прясно мляко.Но не мисля,че марката има значение.

Добре си решила да даваш повече мляко и да видиш как е.Друго,за което се сетих е вечер да му слагаш бисквити в млякото и да видиш дали ще се буди.Има някакви бисквити на прах,май Плазмон,слагат ги в млякото.Хем засищат,хем поддържат кръвната захар.Че има една теория как на някои деца им падала рязко при по-голяма пауза и затова се будели
Давай повече полезни мазнини-зехтин,авокадо.Засищат и са полезни за развитието на организма.В манджичките й слагам зехтин,аводкадото го включвам в следобедната закуска.

Има вариант каквото и да правиш той да не спре да се буди.Но трябва да пробваш разни варианти.Може нещо да проработи  Hug

# 33
В 21:20 му дадох и 180 мл мляко, изпи и 100-тина мл вода и сега спи.

Вместо тези 100мл. вода му дай още мляко. Може да се засити и да пропусне храненето в 23:00  Wink

# 34
Втори ден му правя по 210 на всяко хранене (в 21:30, 23:00 и 02:00) интересното е че преди се будеше в 01:00, а с тези милилитри започна да се буди в 02:00. Също така след обедното хранене вече давам и 150 мляко за приспиване. Все си мисля и се надявам нещата да се успокоят. Разпитах много познати и се оказа, че деца на много по-малка възраст са пиели по 210 мляко, също така някои са пиели до две години по два пъти нощем. Опитах аз да го откажа, сега ще го оставя той да се откаже сам, само мир да е

# 35
  • Пловдив
Дай му време.До един момент ще се буди по навик.210 е малко за неговата възраст наистина.То на кутията на млякото си пише ориентировъчно милилитри.Дано да се наредят нещата в най-скоро време  Hug

# 36
Втори ден му правя по 210 на всяко хранене (в 21:30, 23:00 и 02:00) интересното е че преди се будеше в 01:00, а с тези милилитри започна да се буди в 02:00.. Разпитах много познати и се оказа, че деца на много по-малка възраст са пиели по 210 мляко, също така някои са пиели до две години по два пъти нощем.

Да.Например моят син.На 8-9 м. вече пиеше по 210мл. В момента е на 270мл. и се случва да поиска още мъничко.... Смятам , че си на прав път. Ако трябва му вдигни още малко милилитрите. Ще стискам палци да спинка спокойно детето и да не ви буди по цяла нощ Wink

# 37
Всяко дете е различно и то само си показва от какво има нужда. ПЪрвото ми дете като бебе се събуждаше да яде точно на три часа, като през нощта бе същото. Казваха ми- пропускай едно хранене, за да му почива стомахчето и ти да си починеш, но аз следвах само това, което искаше бебчето. Скоро само започна да пропуска едно хранене. До двегодишна възраст обаче си му давах поне веднъж през нощта. След това го отбих и когато се пробуждаше, му давах малко сокче. Сега на  4 г. веднъж през нощта става за сок, но и аз като дете си спомням много обичах през нощта да се събудя, да пийна сладък сок и пак да заспя.
Не съм лекар, а майка и моето мнение е да се "вслушвате" в нуждите на детето  и да ги удовлетворявате.

# 38
Не е добре да яде през два часа, нито за бебето, нито за майката. Моето бебе беше по същия начин - ядеше в 9 часа, заспиваше и след това се будеше в 12 и от там нататък будуваше и искаше да яде през 1-2 часа. Е, наложи се да я отуча от това, защото не спяхме по цели нощи. Да не говорим, че не е добре за стомаха, обикновено децата повръщат при толкова чести хранения. Лекарите категорично забраняват хранения, които са на по-малко от 3 часа, бебето няма нужда от толкова чести хранения. Ние го имахме този проблем, когато дъщеря ми беше на няколко месеца, за две годишно дете не ми се вижда нормално, трябвало е да я отучиш по-рано.

При нас проблема идваше главно от това, че й се беше объркал режима на сън. Спеше прекалено много през деня, а през нощта будуваше и искаше да яде постоянно. За това, при последното хранене в 12 часа, започнах да стоя при нея и да я люлея, докато не заспи(понякога отнемаше между половин и един час) и ако се събудеше през нощта, й давах само и единствено вода и биберон и отново започвах да я люлея, докато заспи. За една седмица й се оправи режима и започна да спи през нощта, без да се буди. Трябваше ми много търпение, докато успея да я науча да спи през нощта, но определено си заслужаваше. От тогава вече половин година си заспива най-късно в 10 часа и става сутрин към 8. В крайна сметка за бебето няма никакво значение дали ще спи повече време през деня или съответно  през нощта, стига да получава необходимото количество сън, но за майката е много важно да е отпочинала, за да може да се грижи адекватно за детето си.

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 21:15 от Kara_

# 39
И аз от раждането не съм го хранила вечер, ама и той не е ставал  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт